Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S6 / S6 EDGE [ANA KONU] (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
39.440
Cevap
187
Favori
1.306.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ..scream..

Aynen öyle oluyor işte :) bence bu kesinlikle sorun.. Çünkü g2 de de ois var iphone 6 plus tada ikisinde de ses mes yok..

bunu servisle görüşmek gerek. ama şu var. tüm cihazlarda bu ses varsa yapacak bişey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca; abi flipboard ne gereksiz bişeydir ya, s6 da tek beğenmediğim ozellik o flipboard, abi solda açıkken cihaz resmen girmek istemiyo, mis gibi arayüzü bok ediyo

Orijinalden alıntı: kenanmorbulut

Telefonn ahizesinde metal bir kısım var dikkatlı ve ışık latında bakınca çizik görüyorum bu sizdede mevcut mu acaba çabuk çizilebilir bir nokta gibi

Beyler yok mu cevap 😀

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: atabey444

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Arkadaşlar aranızda edge için ekran koruyucu tavsiye edebilecek yada kullanan kimse yok mu ?

Spigen ' inki çok pahalı. Biraz araştırdım IPG ' ninki tavsiye edilmiyor. Microsonic markayı Zenfone ' a almıştım. Ekran görüntüsünü bozuyor.

kılıfla koruyucuyla bozmayın şu cihazın karizmasını. gorilla glass 4 kolay kolay çizilmez. koydoğunuz cepte anahtar veya bozuk para olmasın bu kadar.

Çiziliyor .

s3 , Htc One gibi cihazlarım çizildi . Gorilla glass 3 ' de çizilmez deniliyordu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 6 Mayıs 2015; 22:14:41 >

quote:

quote:

Arkadaşlar aranızda edge için ekran koruyucu tavsiye edebilecek yada kullanan kimse yok mu ?

Spigen ' inki çok pahalı. Biraz araştırdım IPG ' ninki tavsiye edilmiyor. Microsonic markayı Zenfone ' a almıştım. Ekran görüntüsünü bozuyor.

kılıfla koruyucuyla bozmayın şu cihazın karizmasını. gorilla glass 4 kolay kolay çizilmez. koydoğunuz cepte anahtar veya bozuk para olmasın bu kadar.

Çiziliyor .

s3 , Htc One gibi cihazlarım çizildi . Gorilla glass 3 ' de çizilmez deniliyordu .

iyi pamuklara sar sarmala o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtrhn

8 Çekirdekte Big.Little HMP olunca lag sorunu olmuyor. Yahu dalga mı geçiyorsun anlamıyorum. Bak elinde telefon yok bu yüzden dediklerinin arkası gelmiyor. Git bak bakalım 8 çekirdek kapanıyor mu ? genelde 400 mhz'de 8'i birden çalışır durumda. Artık Şu Donanım bazında Samsung'un bariz ve ezici olan üstünlüğünü kabul edin.
    Ben diyorum ki Core M sen diyorsun pazarlama taktiği. Lag sorunu A15-A7 HMP'nin Governora işlenmemiş olmasındandı. Bir şey söylerken biraz araştırıp da söyleyin. Video Convert ederken, Diğer telefonların 10 dakika da yaptığı işlemi S6 2 dakikada bitiriyor. Transistörlerde bulunan Finfet olayına girmedim ki yıllardır Samsung İşlemci çekirdeklerinde silisyumu daha etkili kullanıp gerilimi rahatlatan transistörler oluşturuyor.

Ayrıca "her çekirdeğe ayrı optimizasyon" olayı safsata yine. Az önce Qualcomm'u savunuyordun ? Krait mimari a8 a9 karışımı Scorpion mimarisinin Bant genişliği artırılmış versiyonu ? Bir de işin set komut istemi var hani şu ayıla bayıla anlattığınız Asenkron yapı. Tabi 4 tane işçim var bir tanesi 10 kilo taşısın diğerleri yatsın daha mantıklı geliyor size ?
    Video işlerken yazılım falan dinlemiyor kusura bakma da yani S810 daha Note 4'e yetişemedi. İşlemci konusunda hem kendinle çelişiyorsun hem de anlattıklarının arkası boş. Note 4'de mi 64 bit Touchwizz ve DDR4 ram var ? Android en hızlı telefonundan daha hızlı çalışıyor Note 4- m9'dan -

Ekran konusunda bir bilgim yok, belki daha iyi olabilecekken olmamıştır bunu Note 5'e saklamıştır Samsung ancak ben memnunum ve otoritelere görede en iyi ekran. Sana göre ne olduğu sadece seni ilgilendirir bana göre de en iyi ekran bu da beni ilgilendirir ama bu işe ileri gitmiş Displaymate senin benim fikrimden daha güçlü.

Genelde varsayım cümleleri kuruyorsun. Dediğin şey doğru olabilir ama ilkdefa duyuyorum Note 4'ün kalemi çok işlevsel çalışıyor ve ekrana dokunmadan çizebiliyorsun açıkçası anlamadım ek katman olayını. Belki kalem keskinliği için olabilir ama ilk defa duydum. ve rakip bir teknolojinin de kısa vadede geleceğini düşünmüyorum. Kalem yapmak yeterli değil, o kalemi Touchwizz'de ki gibi etkin bir hale getirmek önemli. LG'den kablosuz teknoloji gelmez, Kore'de radyasyon değeri önemlidir. LG Qualcomm'a bağlı kaldığı derece sadece pil tasarrufu yapabilir Exynos'tan iyi. CPU tarafında henüz Qualcomm ARM tarafını zorlayamadı bile hatta geri bile gitti denebilir. MTK'da sağlam keliyor özellik CODEC tarafında. Qualcomm'u eski işine Baseband'a gönderirler seneye. Elimize ejderha ısısı vereceğine...

8 çekirdekli birsürü telefon ve tablet var hepsinde LAG var . xda-developers a bakabilirsin veya donnaımhaberdeki ilgili konu başlıktakilerine ...

Ayrıca 8 i de aktiflenmiş olanlar Note4 ile başladı . Öncekilerde lag had safhada idi . Note4 te yine geç açılma olayı multitasking çok zayıf. Snapdragon lular daha akıcı denk gösterilen 8 çekirdeklilerde .

Samsung kötü kodlayıcı bu işinten anlayan kodlayıcılar ( room cooker filan demiyorum ... ) Samsung donanımsal optimizasyonları herzaman vasat altı olduğu biliniyor.

Smasung optimizasyonları anca 1 yıl içinde birşeyler yapar ( major Android güncellemesi almamışsa ilgili üründe ... ) daha iyisini yapabiliyorken bunun yerine daha iyi işlemcili modelini filan donanımsal terfilerle tüketim çılgınlığına sevk eder .

Touchwiz halen beğenilmiyor öyleki birçok S6 Edge sahibi touchwiz e ait olabildiğince uygulama ve ayarları kapatıyor anca bir nebze tatmin sağlanıyor .

Intel Core M de darboğaz var ve birçok uzmanlarca hayal kırıklığı oluşturmuştur Core M için . Core M bir tür Intel Atom un isim değiştirilmiş biraz terfi edilmiş modelidir.

Core M kıyas unsuru olamaz ...

Mali GPU larda RAM paylaşımı Snapdragon lulara göre daha fazladır yani RAM den epey bir kısım 400- 500 MB RAM Video RAM olarak paylaşılmaktadır . Samsung GPU larında ayrık harici mobil GPU yoktur .

S-Pen için ekranda ayrıca bir katman olmalı dokunmatik katmanda olduğu gibi ayrıca bir katman şart. Sony Vaio Duo 11 ve Surface Pro 3 bilgisayarlarımın ekranları da N-Trig teknolojisi var yani katman olarak 1 tane az hem elle dokunmatik hem de dijitalleştirici kalemi tek katmanlı bir kaplama var . Böylece dış cam ile en alt tabaka ekran arasında gereksiz boşluklar ve fazladan 1 katman olmayışı kalitesini bariz hissettiriyor .

LG kalem kullanacaksa Qualcomm un ultrasonic dijital kalem i kullanması akıllıca olacaktır .

Method
    Method is a global design firm
    http://method.com/work/snapdragon

Samsung un Wacom Pen teknolojisidir S-Pen deki . Buna ezici rakibi ultrasonik kalem dir . Kullanım alanı Samsung tan epey öteye götürmekte .

Qualcomm Samsung şuana kadar ARM işlemcilerini modifiye ederk geliştiriyor .

Google ve sonra da uygulama ve oyun geliştiricileri cihazlar çıkmadan önce yazılımlarını optimize edilmiş olarak Play Store da olmadığı sürece kağıt üstünde mangır mangır geliyor diye reklamı yapılanlar pratikte hayal kırıklığı yaratmaktadır .

Kötünün iyisi açık kaynak kodlu Google hangi işlemcileri tercih ediyorsa onun bir üstü filan kullanılmalıdır .

İşlemcilere özel uygulama ve oyunların derlenmesi çok zordur ... Samsung kendi maliyet ve pazarlama uğruna böyle birşey yapıyor hatta başka firmalara da satılabiliyor ama 1-2 modelde kullanıldı başka da bir rağbet yok Exynos işlemcilerine .

MTK yı takip etmiyorum .

Varsayımlı cümleler sadece LG nin kalemli modeli içindir .

Diğer yazdıklarım varsayım değil bizzat kullanıcı tecrübeleri özellikle kendimdenkiler de dahil .

Samsung pilde tasarruf olan yeni işlemci mimarisini ince olsun diye arka kamerası çıkıntılı yapıp pilini düşük mah kapasitede tutması harici hafıza kart desteği olmaması değiştirilebilir arka kapak olmaması . Apple in arka kapağı camlı modeli yani eski tasarımını kendince geliştirse de Samsung bi sonraki S7 arka kapağı metal olacaktır tıpkı Apple daki süreçlerin aynısı Samsung ta olacak :D .

DDR3 lü Note4 donanımsal olarak 64 bit desteklese de Samsung 32 bitlikte devam etmesini de Note4 başlığında hep eleştiririm yeri geldikçe . Birçok uzmana göre Snapdragon 805 ile uçurum oluşmasın diye böyle bir karar alınmış yazılımsal düşürülmüş lakin Android 5.1 ile Snapdragon 805 ciddi olarak performans artışı sağlandı tüm işlemciler birden kullanılıyor artık pilden feragat edilmeden ! Bakalım bu durumda Samsung Note 4 varyantları için performans artışı olacak Android 5.1 li Note 4 Snapdragon 805 lilere karşın Samsung 64 bit kısıtlamasını kaldıracak mı yazılımsal olarak . Bekleyip göreceğiz gerçi umudum yok .

• quote:

Mobilcadde de arkadaşım çalışıyor kırılmaz cam filmi için aradığımda bunları önermişti kullananlar memnunmuş bir bak istersen.

MobilCadde.com
    Dafoni Samsung Galaxy S6 Edge Ön + Arka Darbe Emici Full Ekran Koruyucu Film
    http://www.mobilcadde.com/dafoni-samsung-galaxy-s6-edge-on-arka-darbe-emici-full-ekran-koruyucu-film-31492

MobilCadde.com
    IPG Samsung Galaxy S6 Edge Tam Gövde Koruyucu Film Full Body
    http://www.mobilcadde.com/samsung-galaxy-s6-edge-ipg-tam-govde-koruyucu-film-full-body-31301

MobilCadde.com
    Dafoni Samsung Galaxy S6 Edge Darbe Emici Full Ekran Koruyucu Film
    http://www.mobilcadde.com/dafoni-samsung-galaxy-s6-edge-darbe-emici-full-ekran-koruyucu-film-29380

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çiziliyor .

çiziliyo diye 3 bin liralık cihazı kılıflara saramam dostum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: seFaßjk

quote:

Mobilcadde de arkadaşım çalışıyor kırılmaz cam filmi için aradığımda bunları önermişti kullananlar memnunmuş bir bak istersen.

http://www.mobilcadde.com/dafoni-samsung-galaxy-s6-edge-on-arka-darbe-emici-full-ekran-koruyucu-film-31492

http://www.mobilcadde.com/samsung-galaxy-s6-edge-ipg-tam-govde-koruyucu-film-full-body-31301

http://www.mobilcadde.com/dafoni-samsung-galaxy-s6-edge-darbe-emici-full-ekran-koruyucu-film-29380

Dafoni marka olan fiyat olarak kafama yattı.

Kullanan kimse var mı acaba , bir yorum alsak .

• quote:

Orijinalden alıntı: __ThE_GhosT__

quote:

quote:

quote:

quote:

Çiziliyor .

çiziliyo diye 3 bin liralık cihazı kılıflara saramam dostum :D

ADAMSIN

• Cihaz resmen yanıyo yaa :p

EverythingAppleProyoutube
    Burning Samsung Galaxy S6 Edge VS iPhone 6 Fire Test - Will It Melt?
    https://www.youtube.com/watch?v=yQSGHvnocAs

quote:

Aynen öyle oluyor işte :) bence bu kesinlikle sorun.. Çünkü g2 de de ois var iphone 6 plus tada ikisinde de ses mes yok..

bunu servisle görüşmek gerek. ama şu var. tüm cihazlarda bu ses varsa yapacak bişey yok.

Tüm cihazlarda yok işte sorun bu. Mesela bir bayide incelediğim s5 ten ses gelmiyordu. Ama benim ve eşimin s5 inde vardı. Arkadaşımın s5 inde yoktu.. Çok karışık yani. Zaten o nedenle servise verdim. 1 hafta sonra bana sorun olmadığını normal olduğunu söylediler. Tabi bende itiraz ettim arkadaşımın s5 inde böyle bir problem olmadığını söyledim ama hiç dinlemediler bile. Sonra cihazi tekrar verdiler bana. bende ses gelmesine katlanamadigim için s5 î satıp m8 aldım..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar nacizane bir tavsiyem olacak,

Hali hazırda cihaza 4 adet parmak izi tanıtılabiliyor ben kilit açmak için sadece (genelde) baş parmaklarımı kullandığım için iki baş parmağımı da 2 şer kez kaydettim farklı farklı noktalardan ve kilit açma konusunda %100 başarıyla kullanıyorum tavsiye ederim.

quote:

quote:

Tüm cihazlarda yok işte sorun bu. Mesela bir bayide incelediğim s5 ten ses gelmiyordu. Ama benim ve eşimin s5 inde vardı. Arkadaşımın s5 inde yoktu.. Çok karışık yani. Zaten o nedenle servise verdim. 1 hafta sonra bana sorun olmadığını normal olduğunu söylediler. Tabi bende itiraz ettim arkadaşımın s5 inde böyle bir problem olmadığını söyledim ama hiç dinlemediler bile. Sonra cihazi tekrar verdiler bana. bende ses gelmesine katlanamadigim için s5 î satıp m8 aldım..

s6 olupta ses çıkarmayan varmı acaba merak ettim şimdi

• quote:

Cihaz resmen yanıyo yaa :p

amaç ne onu anlamadım ama şunu farkettinmi sende. gözünü sevdiğim apple yanarken bile reklamını yapıyor. elma figürü video boyunca deforme olmadı kızardı kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: blacklabel1907

Ses bende de çıkıyor şimdi denedim de

o zaman sorun yok. arkadaş bu bir sorundur diyor ama tüm cihazlarda varsa bu ses kameranın kendi fiziksel yapısıyla alakalı

quote:

amaç ne onu anlamadım ama şunu farkettinmi sende. gözünü sevdiğim apple yanarken bile reklamını yapıyor. elma figürü video boyunca deforme olmadı kızardı kaldı

Şimdi birtanesi gelip derki "adamların kasasında 150 milyar$ nakit var elma logosunu vibranyum dan yapıyorlar o yüzden yanmıyor" falan filan:p

Not: Vibranyum= Avengers Age Of Ultron Filminde dünyanın en dayanıklı metali olarak lanse edilen hayali element :p

• quote:

o zaman sorun yok. arkadaş bu bir sorundur diyor ama tüm cihazlarda varsa bu ses kameranın kendi fiziksel yapısıyla alakalı

Bundan önce ki cihazım S5 idi, aynı ses onda da vardı fakat sonuçta telefonu sallayarak gezmiyorum :) öyle bir problem olduğunu yine burada okumuştum yoksa farkına varmazdım

quote:

quote:

Şimdi birtanesi gelip derki "adamların kasasında 150 milyar$ nakit var elma logosunu vibranyum dan yapıyorlar o yüzden yanmıyor" falan filan:p

Not: Vibranyum= Avengers Age Of Ultron Filminde dünyanın en dayanıklı metali olarak lanse edilen hayali element :p

heh şimdi olayı çözdüm

• 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.