Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S6 EDGE PLUS [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada!) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.310
Cevap
38
Favori
80.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam,
    Mevcut Mori hocam,
    Sebebini anlayamadım bende, bazen hissedilmiyor ama bunu hep yapıyor cihaz.
    Yabzncı sitelererde Bir kaç yabancı kullanıcı arkadaşa konuyla ilgili PM yazdım herhangi bir cevap yada bilgiye ulaşırsam burada sizide haberdar ederek paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkans

Arkadaşlar herkese merhaba

Elimde şu an bir Edge Plus test cihazı var. Sağ ve Sol tarafından bir ışık sızması mevcut. Özellikle beyaz zeminde, rengide mavi olarak çok bariz belli oluyor. Elimde başka cihaz olmadığı için sizlerde de böyle bir sorun varmı merak ettim ?

Merhaba Berkan, Umarım iyisindir.
    Işık sızıntısı derken beyaz renkli bir sayfada cihaz ekranına tam cephe bakışı bakarken sağ ve sol kısımdaki mavimsi rengi diyorsan bendede var buda ekran bükülmesi olan edge'ten kaynaklanıyor.

Cihazı hafif sağa veya sola yavaşça çevirerek mavi tonun ekranın tamamında ve sizin gördüğünüz mavi olan sağ sol kısmın ise beyaz rege döndüğünü görürsünüz.

Işık ve göz Algısı meselesi ve bunun yazılım yada birşekilde aşılmasını beklemeyin derim.

Çünkü cam bükümünün devamında ekranda bükülmeye devam ediyor ve ondan kaynaklanıyor.
    Samsung ekranı düz olan yere kadar getirip bükümü Ekransız siyah veya cihaz rengi verseydi bu olmayacaktı ama genel anlamda cihaz sıradan olurdu.

Aynı ekrana sahip Note5'te ekran düz olması sebebiyle ekrana cephe bakışla aynı durum söz konusu değil ama yinede ekrana yandan bakarsanız Note5'te de beyazdan mavi tona dönen rengi görürsünüz.
    Umarım Bahsettiğin konuyu açıklamışımdır ve anlaşılır yazmışımdır
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahayasin1 -- 16 Ekim 2015; 3:59:16 >

• tahayasin1 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahayasin1

quote:

Orijinalden alıntı: berkans

Arkadaşlar herkese merhaba

Elimde şu an bir Edge Plus test cihazı var. Sağ ve Sol tarafından bir ışık sızması mevcut. Özellikle beyaz zeminde, rengide mavi olarak çok bariz belli oluyor. Elimde başka cihaz olmadığı için sizlerde de böyle bir sorun varmı merak ettim ?

Merhaba Berkan, Umarım iyisindir.
    Işık sızıntısı derken beyaz renkli bir sayfada cihaz ekranına tam cephe bakışı bakarken sağ ve sol kısımdaki mavimsi rengi diyorsan bendede var buda ekran bükülmesi olan edge'ten kaynaklanıyor.

Cihazı hafif sağa veya sola yavaşça çevirerek mavi tonun ekranın tamamında ve sizin gördüğünüz mavi olan sağ sol kısmın ise beyaz rege döndüğünü görürsünüz.

Işık ve göz Algısı meselesi ve bunun yazılım yada birşekilde aşılmasını beklemeyin derim.

Çünkü cam bükümünün devamında ekranda bükülmeye devam ediyor ve ondan kaynaklanıyor.
    Samsung ekranı düz olan yere kadar getirip bükümü Ekransız siyah veya cihaz rengi verseydi bu olmayacaktı ama genel anlamda cihaz sıradan olurdu.

Aynı ekrana sahip Note5'te ekran düz olması sebebiyle ekrana cephe bakışla aynı durum söz konusu değil ama yinede ekrana yandan bakarsanız Note5'te de beyazdan mavi tona dönen rengi görürsünüz.
    Umarım Bahsettiğin konuyu açıklamışımdır ve anlaşılır yazmışımdır
    Saygılar...

Dostum Selam

Burada kımse cevap vermedı, ne varsa eskı dostlarda var :)

Plus ıle 2 gunluk deneyımım oldu. Cıhaz gercekten cok etkıleyıcı. Hızına zaten kımse bır sey dıyemez. Bu arada S6 Edge ıle yaptıgım denemelerde 1Gb ram farkının cok etkı ettıgınıde gordum. Ornegın dızı ıcın aynı lınke tıkladıgımda, Plus 6.sanıyedeyken edge modelı daha henuz yenı acıyordu. Ayrıca web sayfalarının yuklenme hızıda muthıs basarılı. Ancak tabı S6 Edge'de donanımı cok ıyı olan bır cıhaz.

Ancak bu bahsettıgım ısık senın dedıgın gıbı donanımsal degıl. Deneme amaclı olarak bır Samsung bayınde baska bır model uzerınde gozlem yaptım. Sonuc aynı. O cıhazdada bendekı model kadar olmasa da yinede ışık sızıntısı vardı. Bu bir donanımsal hata aslında. Kötü bir hata hatta. İşin ilginç tarafı hiç bir incelemede bunu fark eden birini görmedim. Bunlar haricinde diğer bir sinir bozucu hatada harf kaymaları. Örneğin Hürriyet uygulamasında haber okuyorsanız harfler ekranın en solundan başlıyor ve bu yüzden edge ekranında aşağı doğru yamulmuş gibi gözüküyor. Ama mesela Haberler.com uygulamasında yazılar biraz daha ortadan başladığı için eğim daha az oluyor.

Cihazla çok vakit geçiremedim ama gerçekten bu iki hata dışında çok hayran kaldım. Tek kelime ile muhteşem. Sanırım aldığım s6 edge'i direk kutusunu bile açmadan plus modeli ile değiştiricem. Sanada tekrardan hayırlı olsun.

• berkans kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum inşallah sende S6 Edge plus Alırsın.
    eski dostlar eski dostlar....
    Aynen hocam ufak tefek ve kısmen rahatsız edici şeyler var ama cihaz her alanda buyurduğunuz gibi övgüyü hak ediyor.

S6 Edge benim için sadece ekranın ufak olması sebebiyle pas geçmeme sebep oldu elimde S5 vardı s6'nın edge oluşu beni tav etsede aynı boyuttaki ekran için masrafa girmedim.

Geçmişte kullandığım Note3'ten sonra Tercihim ve aklım hep büyük ekrandan yana idi.
    Note4 ise Almanyada sadece snapdragon cip'li olanı vardı o yüzden es geçtim ama eşimde mevcut yani yine keyfini çıkardım

Açıkçası Note5'te ful Edge bekliyordum ve kalemli!
    Ancak Note5'te edge olmayışı ve bulunduğum ülkede (Almanya) satışa sunulmaması onun yerine eş donanıma sahip edge+'ı sunması beni üzmedi zaten 2 seneye yakın bir zaman kalemsiz bir cihaz kullanmıştım alışmıştım ve edge plus için işte bu! Dedim hiç pişman değilim.

Tabiki imkanı olan teknolojiyi takip eden ve seven dostlara tavsiye ederim. Sizde zaten ilgilenmişsiniz incelemişsiniz cihazı.

Eğer kısmet olur alırsanız bu konuya çok faydalı olacağınızdan hiç şüphem yok!
    Ayrıca konuyu Açan Arkadaşımız zamanı olmadığından bana özelden mesaj atarak (PM) Güvenebileceği birine konuyu devredebikeceğini yazmıştı böylece Adayım sen olursun
    Malesef benimde zamanım yok iş gereği sürekli dışarda ve hatta Almanya dışında ayda 3-5 ülke geziyorum bazen Türkiye istanbul ve İzmir dahil, o yüzden konuyu almadım inşallah sana kısmet olur s6 edge plus ile.
    Saygılar...

• Arkadaşlar, ram 500-600 MB'larda dolaşıyor hep! Bu normal mıdır? Öyle extra programlarda yok, sizde durum nasıl?
  • Arkadaşlar aranıza bugün katıldım Hollanda'dan saygılar

• Beyler tlfnu şarja taktığımda bazen 3,5 saatte bazen 1saat 15 dk da dolduruyor. Ayarlarla hiç oyanmadım. Neden öyle yapar. Bilgisi olan varmı?
  • Arkadaşlar merhaba, bu aralar telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum sıkıldım fakat sizlerden yardım istiyorum. Htc One M8 kullanıyorum ve ya iphone 6s plus 64gb alıcam ya da s6 edge+ 32 gb(64 gb bulamadım) alıcam. Aslında s6 edge+ tasarımıyla, ekranıyla, kamerasıyla aklımı çeliyor + android olması da daha iyi benim için fakat aklımı kurcalayan bazı noktalar yüzünden iphone'a kayıyorum. şimdi daha önce galaxy s3 cihazını kullanmıştım ve açıkcası o cihazdan sonra yemin etmiştim bir daha samsung kullanmam diye. Bu s6 edge+'ta da yine benzer lag, kasılma gibi problemler yaşarım diye çok çekiniyorum. Htc one m8 açıkcası iphone benzeri bi deneyim sunuyor, telefonu alalı 1.5 seneye yakın oldu ve halen 1 kere en ufak bir kasılma lag yaşamadım. Buna alıştıktan sonra aldığım telefonda sayfa geçişleri arasında, uygulama geçişlerinde, browserda surf yaparken vs lag kasılma gecikme bir şey görürsem muhtemelen direk satarım telefonu geri. Tam olarak bu sebeplerden dolay çekiniyorum s6 edge+'tan, 2 ay sonra şişip abuk subuk donmalar yaşatır mı bana? Tekno marketlerde falan denediğimde ufak tefek kasılmalar oluyor ordaki cihazlarda ama test cihazları falan diye fazla kaale almıyorum, sizlerin deneyimleri nasıl bana objektif olarak söyleyebilecek olan var mıdır acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsen

Arkadaşlar, ram 500-600 MB'larda dolaşıyor hep! Bu normal mıdır? Öyle extra programlarda yok, sizde durum nasıl?

Android sık kullanılan uygulamaların hızlı açılması için ram'in tamamını etkili kullanıyor, ram gerektiği zaman gereksiz olanları kapatıyor olay bu.

• Bu arada bende tuş ışıklandırmaları ilk satın aldığımda açıktı şu an yanmıyor. Ayarlardan falan mı kapanıyor acaba ?
  • Herkese hayırlı olsun ben de bugün aldım daha inceleme fırsatı bulamadım ama aldığım yerde de samsung bayisinde de ekran jelatini bulamadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum jelatin ve kılıf açısından herkese iyi forumlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Türkiye'den basit bir jelatin satın aldım kenarları da kapatan. Türkiye'de kavisli temperli cam göremedim internette.
    Ama en kısa sürede aliexpressden bir temperli cam siparişi vereceğim. Kavisli ve şeffaf olanları çıkmış, iyimidir kötümüdür kaliteleri ne düzeydedir bilemiyorum.

http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Hot-Ultra-Slim-Full-Coverage-Tempered-Glass-Film-Screen-Protector-for-Samsung-Galaxy-s6/32450816391.html?spm=2114.01020208.3.243.lnt3bt&ws_ab_test=searchweb201556_2,searchweb201527_3_71_72_73_74_75,searchweb201560_4

• Türkiyede aldığın yerin linkini atar mısın eğer netten aldıysan aliexpressten geç gelir şimdi

• Mitran M kullanıcısına yanıt
    Ben N11.com'dan aldım, normal bir jelatin. Markalı bir jelatin değil çin malı ürün, ama temperli cam alana kadar iş görür diyebilirim. Yanında arkayı korumak için silikon kılıf da yolluyorlar.
    N11'de kaliteli IPG marka jelatinler de satılıyor dilerseniz. Alırken en önemli husus kavisli kısımları da koruyup korumadığıdır.
    Bunların hiçbiri düşmeye karşı korumaz, o yüzden kesin çözüm temperli camdır.
    Ama o da yurtdışından 30-40 günde gelir, yani telefonum bu uzun süreçte çizilmesin diye korumaya aldım şimdilik. Aldığım ürün şu:

http://urun.n11.com/cep-telefonu-kiliflari/samsung-galaxy-s6-edge-plus-kilif-silikonfull-body-kirilmaz-film-P74597407

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 18 Ekim 2015; 0:17:23 >

• Teşekkürler kılıf almayı düşünüyorum zaten spigen veya benzeri düşmeye karşı ön camı da koruyanlar var diye biliyorum öyle bi şey bulursam alacağım. Jelatin sadece çizilmeyi önlesin yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahayasin1

Sağol dostum inşallah sende S6 Edge plus Alırsın.
    eski dostlar eski dostlar....
    Aynen hocam ufak tefek ve kısmen rahatsız edici şeyler var ama cihaz her alanda buyurduğunuz gibi övgüyü hak ediyor.

S6 Edge benim için sadece ekranın ufak olması sebebiyle pas geçmeme sebep oldu elimde S5 vardı s6'nın edge oluşu beni tav etsede aynı boyuttaki ekran için masrafa girmedim.

Geçmişte kullandığım Note3'ten sonra Tercihim ve aklım hep büyük ekrandan yana idi.
    Note4 ise Almanyada sadece snapdragon cip'li olanı vardı o yüzden es geçtim ama eşimde mevcut yani yine keyfini çıkardım

Açıkçası Note5'te ful Edge bekliyordum ve kalemli!
    Ancak Note5'te edge olmayışı ve bulunduğum ülkede (Almanya) satışa sunulmaması onun yerine eş donanıma sahip edge+'ı sunması beni üzmedi zaten 2 seneye yakın bir zaman kalemsiz bir cihaz kullanmıştım alışmıştım ve edge plus için işte bu! Dedim hiç pişman değilim.

Tabiki imkanı olan teknolojiyi takip eden ve seven dostlara tavsiye ederim. Sizde zaten ilgilenmişsiniz incelemişsiniz cihazı.

Eğer kısmet olur alırsanız bu konuya çok faydalı olacağınızdan hiç şüphem yok!
    Ayrıca konuyu Açan Arkadaşımız zamanı olmadığından bana özelden mesaj atarak (PM) Güvenebileceği birine konuyu devredebikeceğini yazmıştı böylece Adayım sen olursun
    Malesef benimde zamanım yok iş gereği sürekli dışarda ve hatta Almanya dışında ayda 3-5 ülke geziyorum bazen Türkiye istanbul ve İzmir dahil, o yüzden konuyu almadım inşallah sana kısmet olur s6 edge plus ile.
    Saygılar...

Dostum bugun Teknosan 2699TL ve 150TL hedıye kılıf kampanyası ıle aldım.

Bende aranıza katıldım artık. Yaklasık 4 gundur telefonu kullanıyorum ve ılk ızlenımlerım muthıs bır telefon.

Sayfa sahıbı ısterse devır alabılırım. Herkese keyıflı kullanımlar dılerım.

• berkans kullanıcısına yanıt
    2 defa sevindim,
    Hayırlı olsun Dostum.
    1. Cihazı aldınız diye sevindim
    2. Sayfaya talipsiniz diye sevindim.

Sayfa sahibi arkadaşa PM at dostum.
    Özel bir durum olmadıkça sayfayı takip etmediğini/Edemediğini yazmıştı PM atılmasını rica etmişti.
    Tekrar hayırlı olsun

• oguzozcelik O kullanıcısına yanıt
    selamlar bende sizin gibi M8 kullanmaktayım ve sizinle aynı durumdayım samsung S4 ten sonra bende tövbeliyim fakat edge plus ilgimi çekiyor. bende kararsızım. bugün gidip ebatlarına bir bakacagım. Eger alırsam Sony Z5 premium çıktıgında pişman olmaktanda çok korkuyorum. Çünkü iphone dışındaki telefonlardan çok zarar ediliyor. zaten gereksiz paralar veriyoruz. birde zarar artık günah.
  • burak14 B kullanıcısına yanıt
    Sony bekle veya iphone yönel.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.