Şimdi Ara

Samsung Galaxy S25 FE için kararsız: MediaTek mi? Exynos mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung Galaxy S25 FE için kararsız: MediaTek mi? Exynos mu?
    Samsung, yakın tarihte tanıtılan Galaxy S25 modellerinin ardından seriye yeni bir Fan Edition modeli eklemeye hazırlanıyor. Ancak bu bekleyiş sürerken, telefonun hangi yonga setinden güç alacağı halen netlemiş değil. Son olarak yeni bir sızıntıda, Samsung'un bazı sürpriz planları ortaya çıktı.

Dimensity 9400 sürprizi mi geliyor?

Yeni sızdırılan bilgilere göre Samsung, SM-S731U model numarasıyla Galaxy S25 FE'nin ABD versiyonu için test çalışmalarına başladı. Bu noktada şirketin iki farklı yonga seçeneği değerlendirdiği belirtiliyor. Galaxy S25 FE için Exynos 2400e çipi planlansa da, üretim sorunları nedeniyle MediaTek’in Dimensity 9400 yongasına geçiş yapabilir.

Performans açısından bakıldığında, TSMC'nin 3nm süreciyle üretilen Dimensity 9400, hem hız hem de verimlilikte Exynos 2400e'ye ciddi fark atıyor. Üstelik yeni nesil Cortex-X925 çekirdeği ve All Big Core mimarisiyle tek çekirdekte %35, çoklu çekirdekte ise %28 oranında daha güçlü. Ancak bu tercih Samsung için daha yüksek maliyet anlamına geliyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S25 Edge tanıtım görüntüleri paylaşıldı

Diğer tarafta Galaxy S25 FE’nin ekran ve batarya özellikleri henüz netlik kazanmasa da, S24 FE’deki 6.7 inç AMOLED panel (1.900 nit parlaklık) ve 4.700 mAh bataryanın devam etmesi bekleniyor. Yazılım tarafında ise cihaz güncel olacak. Android 16 tabanlı One UI 8, Temmuz ayında Galaxy Z Fold 7 ve Flip 7 ile tanıtılacak. S25 FE ise bu yeni arayüzle birlikte kutudan çıkacak.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/05/09/samsung-galaxy-s25-fe-dimensity-9400/

• 9400 ile gelip uygun fiyattan çıkarsa piyasayı sallar.

• 12 gb ram, 45w şarj, güzel işlemciyle uygun fiyatlı gelirse iyi satar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece 12gb ram versin gerisi hiç sorun değil. gerisi yolda düzülür :) 8 diye s24fe yi almadık

• Tahmini ne zaman çıkar acaba?

• 9400 güzel olur. Ancak Samsung'un yine PPI yoğunluğu ve renk derinliği/doğruluğu düşük, PWM Dimming'siz bir panel ile ekrandan kısacağını tahmin etmek zor değil. 8 GB RAM, kalın çerçeveler, ağır ve kalasvari tasarım da cabası. Eylül gibi çıkar, min 30K fiyatla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 10 Mayıs 2025; 14:24:1 >
  • crashris kullanıcısına yanıt

Fiyatı seviye olarak iyi bir durumda ama kararsızım.

İyi bir çip orta üst segment için 2 tercih de, ama 8GB RAM aşırı kısıtlayıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 10 Mayıs 2025; 15:34:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Snapdragon?

• O zamanda s25 ve 25+ tan farkı kalmaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelmez. S24FE de kullanıldı exynos 2400e. Aynı işlemciyle getirmez Samsung S25FE yi. Büyük ihtimal mediatek ile gelecek.

• Samsung zaten kamera, ekean gibi alanlarda iyileştirme yapmıyor. Buna amiral gemileri dahil. Bu sebepten işlemci değişikliğini muhakkak yapıyor. Çünkü işlemciyi de değiştirmezse 2 nci bir S24FE yi satışa sunar. Hiçbir anlamı kalmaz. Kendi ayaklarına sıkacaklarını düşünmüyorum. S24FE deki yetersiz rami 12 GB a çıkartma ihtimalleri var ve işlemci mediatekle gelir.

• S23 ile S24 ün kamerası aynı :) S23+ kullandım. S24+ da. Şuan S25+ kullanıyorum. Bırak S23 ile S24 ü , S23/S24/S25 in kameraları nerdeyse aynı. Yapay zeka ile bir şeyler yapmaya çalışmışlar. S25 de sadece biraz eklemeler yapılmış. Onun dışında S23 ile S24 ün kamerası kesinlikle aynı. S25 in altına konumlandırmak için gayet iyi bir işlemci. 8 Elite, 9400 den üstün bir işlemci. Ultrayı geçecek bir durum yok.

• Bakın ben her sene değişimle geçen biriyim. S22 de o rezalet işlemciyi de eleştirdik bataryayı da. S20 de de aynı. S23/S24/S25 arasında işlemci hariç elle tutulur bir yenilik yok. Kamera da nerdeyse hiç yenilik yok. Dediğim gibi S23 ile S24 ün kamerası aynı. İsterseniz şaibeli diyin DxoMark' ın S23 ile S24 e verdiği puan aynı :) Ben şimdi demiyorum ki sadece burayı ele alalım. Ben S23 ile S24 ü elime aldığım da kamera da zerre değişiklik yoktu.

S25 de hissettim farklılık yalan yok. Ama öyle ahım şahım değişim yine yok. Samsung' un kamera daki başarısızlığını konuşmak zorundayız. Çünkü neredeyse 3 senedir aynı lenslerle geliyor cihazlar. Konu iyi veya kötü olması değil. Firmanın hatalı yürüttüğü bir politikası varsa bunu konuşmak zorundayız.

Mesela şuan insanların exynos' a bu kadar tepkili olmalarının sebebi var. Almak istememelerinin.. Değil mi? Çünkü Exynos şimdiye kadar hep vukuatlı bir işlemciydi. Exynos anca S24 serisinde toparlanabildi. Şuan nasıl bir ilerleme yapacaklar o bile belli değil. Exynos 2500, S25 serisi için pas geçildi. Hem 8 Elite' in çok güçlü oluşu hem de yetiştirememeleri sebebiyle.

Benim demek istediğim elimizde cihaz var diye her türlü şeyini savunacak değiliz. Ortada yanlış varsa bu eleştirilecek.

• Benim için güncellemenin pek te önemi yok. Erken gelmiş geç gelmiş.. Sonuçta cihazınıza 7 yıl güncelleme desteği verilmiş. Öyle veya böyle gelecek. Ha erken gelmiş ha geç gelmiş ne fark eder.. Ama bazı kullanıcılar bu durumu çok önemsiyor. Tabiki herkesin kendi kriteridir. Sizin için güncellemelerin zamanında gelmesi önemlidir. Anlayabiliyorum. Ama bence S24FE deki problem zannediyorum Türkiye ile alakalı bir sorun. Diğer ülkeler almışken Türkiye' deki kullanıcıların almaması Türkiye ekibinin başarısızlığıdır. Umarım en yakın zaman da OneUI 7 ye kavuşursunuz. Hayırlı forumlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.