Şimdi Ara

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU] (2360. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47.280
Cevap
613
Favori
2.606.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
128 oy
Giriş

İdare ediyor 29 ağustosta garanti bitecek ondan dolayı gideyim demiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derwishim9 -- 26 Temmuz 2026; 11:30:45 >

Bende deneyim o yontemi tamamdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Biz kendimiz de yapabilir miyiz? Değişim videosu çekmeyi düşünüyor musun?

Orijinalden alıntı: gsbs1995

İdare ediyor 29 ağustosta garanti bitecek ondan dolayı gideyim demiştim

O zaman servisten beleş pil ve soket değişimi yaptırın hocam. Lakin telefonu belli süre bırakın diyebilirler. Ben kabul etmemiştim.

Yapılır, çok atla deve değil. Valla elimde başka video çekecek ekipmanım yok. O yüzden s23 ultranın pil değişimini çekemiyorum.

Dedim ki zaten görece olarak ucuz aldık server kayıt vs. bari kılıfla veya koruyucu camla falan premium hissiyatını öldürmeyelim, S27U çıkınca yeni kamera, pil falan değişiklikleri konuşuluyor ona geçerim, premium cihaz kullandığımızı hissedelim dedim.

Dün arabanın içini süpürürken telefonla ışık tutuyordum, süpürgenin plastik ucu edge ekranın köşesine çarpmış. Sonuç edge ekranın güç tuşunun olduğu yerden ekranın çeşitli yerlerine uzanan 5 adet boylu boyunca çatlak. Dokunmatikte veya ekranda bir sorun yok ancak ışık vurunca bakma açısına göre gözüken çatlaklar çok canımı sıktı.

Aranızda benim gibi telefonu çok düşürmüyorum etmiyorum, premium hissiyatı öldürmeyeyim kılıf ekran koruyucu gerekmez diye düşünen varsa 2 kere düşünmesini tavsiye ederim, canlar sıkıldı çünkü. Hani bir laf varya "" .... muhallebi yerken kırar dişini" aynı o hesap oldu, düşse kırılsa gam yemeyeceğim ama bi plastik boru çarptı diye çatlaması ne bileyim, tek korkum tekrar bi darbede yada üzerine baskı uygulanırsa komple çatlaklar artıp ekranı kullanılmaz hale getirir mi, bari yeni model çıkana kadar dayansa yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 27 Temmuz 2026; 16:40:10 >

• OrcunFix kullanıcısına yanıt
    Ben kendim değistirdim.Youtube da videoları mevcut

Öncelikle geçmiş olsun.1996 dan beridir telefon kullanırım ve telefon kadar kılıflarada önem vermişimdir ve tüm telefonlarımı kılıfla ve ekran koruyucu ile kullanmışımdır.Çünkü cihazlarımı hep temiz kullanmak ve yeni gibi kullanmak isterim.Hele sabun gibi elden kayan ve kavisli ekran olduğu için daha çok darbede kırılma riski olan S23 U ya daha fazla özen göstermek gerekiyor.Şuan telefonu gayet saran ve koruyan kaliteli iki kılıfım var memnunum.Ekranada edge olduğu için cam koruyucu sıkıntı olduğundan kendim araba kaportalarına çekilen ppf kaplama çektim uzun zamandır bu şekilde keyifle kullaniyorum.Yani ben,aman benlemi yaşayacak boşver diyenlerden olamıyorum.Tabiri caizse eşeği sağlam kazığa bağlayıp önlem almakta fayda görüyorum.Gerisi şans kısmet.Satarkende cihazlarım tertemiz olduğu için her zaman daha çabuk ve değererli satabilmişimdir.Maşallah şuan hâlâ yeni gibi kullanıyorum.Hedef S27 U bakalım ☺️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat1971 -- 27 Temmuz 2026; 17:4:37 >

• serhat1971 kullanıcısına yanıt

Aynen o kadar zor bir işlem değil.

Ah be dostum geçmiş olsun. Ekranda siyah leke yoksa sadece camındaysa çatlak onu yapan yerler var. Sadece dış camı değişiyor ama maliyeti biraz tuzlu, 3 4 bin lirayı buluyor birde garanti verenleri var fiyatlar yüksek biraz. O çatlak işini yaptırt çünkü ilerler öyle kalmaz o nokta daha hassas vs. dahada kötüsü o cam bildiğin cam yani elini kolunu yüzünü kesip kanatırsın ki bana tamire gelen ekranı kırık cihazlarda böyle sorunlar yaşayanlar oldu daha önce.

• Teşekkürler, bende genelde telefonları ilk gün kılıfla camla ppfle sarıp sarmalayanlardanım, ancak 3 yılı devirmiş oldum bu telefonla, bi yerden sonra takoz taşıma ve elimin sürekli bir film tabakasına temas etmesi yetti dedirtmişti.

Zaten telefonu rootlayınca iyice saldım, çünkü artık satılabilir bi hali kalmadı ancak benim gibi anlayan biri alır güncellemeleri manuel patchleyip yükler vs. vs. o da fiyatı öldürecek satmasam daha iyi.

S27U için 5700 mAh ve kamera sensörleri değişecek deniliyor, bir de içerisine magsafe mıknatıslarından koyarlarsa benim geçeceğim telefon olur, s26 da magsafe sızıntıları heyecanlandırmıştı ama kılıflarına o özelliği koydular. S26U yu çok beğendim gizlilik ekranı ve yatay kilit ile Süper Dengeli özelliği yüzünden alacaktım, sonra dedim ki biraz daha bekleyeyim gizlilik ekranının daha gelişmiş hatalarını giderdikleri halini koyarlar, hemde uzun süredir 5000mAh limitinden kurtuluruz diye düşünüyordum, bakalım nasip kısmet.

-----

@OrcunFix

Alıntı

metni:
    Ah be dostum geçmiş olsun. Ekranda siyah leke yoksa sadece camındaysa çatlak onu yapan yerler var. Sadece dış camı değişiyor ama maliyeti biraz tuzlu, 3 4 bin lirayı buluyor birde garanti verenleri var fiyatlar yüksek biraz. O çatlak işini yaptırt çünkü ilerler öyle kalmaz o nokta daha hassas vs. dahada kötüsü o cam bildiğin cam yani elini kolunu yüzünü kesip kanatırsın ki bana tamire gelen ekranı kırık cihazlarda böyle sorunlar yaşayanlar oldu daha önce. 

Teşekkür ederim

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU]

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU]

o Kadar paramparça değil, elimi üzerinde gezdirdiğimde de pütür pütür elime gelen bir cam yok, tırnak gezdirince hissediliyor ama. bu haliyle para verip yaptırma niyetinde değilim yenisi çıkana kadar parçalanıp iş göremez hale gelmezse sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 27 Temmuz 2026; 20:39:56 >

• Mr.Rich M kullanıcısına yanıt
    Baya sert ve sivri bir darbe almış yoksa kolay kolay çatlamaz.Neyse Allah başka dert vermesin.

Ben en son bu jelli uvli ekran koruyucudan aldım ve uyguladım. 4 ay falan oldu bu arada parmak izi yavaşladı ama heryerini kapladı sayılır üstünde ekstra cam oldu. Çünkü edge ekran ya köşeden yandan darbelerde çok dayanıksız biliyorum. Sende öyle jellilerden uvlilerden alırsan bu çatlakları da gizler biraz ilerlemez parçalanmaz. En azından yeni telefona kadar işini görür.

• Kışın bende hayalet ekran koruyuculardan kestirip uygulatmıştım ama hem yaz aylarında ekranı görmek zor oluyordu hemde parmak izi neredeyse kullanılmaz hale gelmişti. Ekranı açmak için bir yığın uğraşıyordum. Sonunda illallah ettim ve çıkarttım. Çıkarttıktan sonra parmak izi sensörü kusursuzca çalışmaya başladı, asla ikinci defa denemek zorunda kalmadım. Ama tabii ne yazık ki ekranda da kılcal çizikler oluştu. Kılcal çizikler beni çok rahatsız etmiyor o yüzden bir daha ekran koruyucu kullanmayı düşünmüyorum. Parmak iziyle telefonu tek seferde açabilmek benim için çok daha önemli

• 2. el telefon kullanmayı sevmiyorum. Kullandığım telefonu satmaktansa bozulana kadar kullanmayı severim. Onun içindir ki ne ekran koruyucu ne de kılıf kullanırım. Çünkü bu aksesuarlar premium telefonu bildiğin takoza dönüştürüyor. Ekran Koruyucu ne kadar kaliteli olursa olsun. Görüntü kalitesini çok aşağılara çekiyor. Premium dokunma hissini yok ediyor. Titanyum kaplama telefon alıyorsun ama o titanyuma hakkıyla dokunamadan kılıf takıyorsun. Ne anladım ben bu işten.

Özetlemek gerekirse telefonu hakkıyla kullanmak isteyen biri yok batarya sağlığımış ( %20 ile %80 arası şarj etme ) yok ekran koruyucu yok kılıfmış bunlarla ilgilenmez. WQHD çözünürlükte ve yüksek parlaklıkta kullanır telefonu. Şarjı uzatmak için kasmaz.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.