Şimdi Ara

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU] (1511. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ikskareyim , kemalbbbbb Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
44.748
Cevap
672
Favori
2.302.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
30. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 15091510151115121513
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnşallah çözülür hocam, ortada bir problem var haklısınız.
    Şu da var Samsung TR dediğimiz bana çok da böyle kurumsal, düzgün bir şirket gibi gelmiyor açıkçası. Apple tarafında bu iş daha düzgün gibi, yani buradaki muhatabınız da sanki Amerika'daki Apple'mış gibi. Ama Samsung Türkiye sanki sokak arası bir telefoncu gibi geliyor bana Çok kurumsal bir yapı göremiyorum maalesef, Samsung'un direkt el atması lazım bu duruma ama o da zor gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ddiscoveryy D kullanıcısına yanıt

Tam olarak öyle. Yıllar öncesinde satın alım esnasında sohbette "eğer şimdi alım yaparsanız saatte indirim kodu oluşturabiliriz, dilerseniz işleme burada devam edelim" diye yazmıştı bana babasının firmasıymış gibi :D yani durum vaziyet bu hocam. Kafalarına göre promosyon kampanya yapıyorlar.

• Ben 28k fark ile sipariş veriyorum arkadaşlar.. yine yenik düştüm.. aşağıda sıralı listeyi 10 gün önce paylaşmıştım :)

S23 Ultradan S24 Ultraya geçerken aradaki fark;

25k: makul sayılır, geçeyim hemen..

26k: tamam 25i veren 26'yı da verir..

27k: ufff çok ama olsun ya bahanelerim şunlar bunlar geçeyim bari..

28k: yok ebesinin 28i ulan lanet olsun napalım vereceğiz mecbur ama hiç içime de sinmiyor..

29k: arkadaş 29 hayatta verilmez aslında ama napsam ki alsam mı ya.. göz göre kazıklanıyoruz.. yok almayacağım ya, çokmuş.. aaa ben bunu niye aldım şimdi.

30k: ulan vicdansızlar, ulan şeref yoksunları alt tarafı bir telefon yenileyeceğiz.. canımızı mı alacaksınız ya.. bu kadar mantıksızlık olmaz.. kendi telefonunu öldürmüş.. alt modeli bu kadar ediyorsa senin s24 ultra da beş para etmez aynı mantıkla niye bu parayı verelim ki! Almıyorum ya.. siliyorum sepetteki ürünleri de.. bir gün sonra: neyse bu sefer de böyle oldu, bi telefonumuz var napalım 30k çok ama.. zaten 25-27'yi gözden çıkarmıştık..

31k: asla asla asla! Yedi gün sonra: bahaneler bahaneler bahaneler.. vay arkadaş, ben şimdi niye aldım ki bunu.. harbi enayiyim.. s23 ultra neyime yetmiyordu.. pişmanlık pişmanlık.. bir hafta sonra: neyse ya bu sene de böyle oldu.

32k: S23 ultra devam.

33k: apple iphone bakmaya başladım yeaaa...

Hayırlısı olsun arkadaşlar :) o gün geldiğinde göreceğiz.. :)

• ugurtunc U kullanıcısına yanıt

hayırlısı olsun hocam güzel günlerde kullanın.

• S23u 1 tb ben 45bin e almıştım ki oyun vs oynamadığımdan o bile içime oturmadı değil. Şimdi 80bin e çıkmış fiyatlar. Ram de artmamış üstüne 45w hızlı şarj çok düşük kalıyor artık. Hızlı şarja el atması gerek samsungun. En büyük fark s8 gen3 olabilir onda da bana etki eden bir kısım yok gibi bir şey. Zorlamadığımdan cpu yu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 18 Ocak 2024; 17:29:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt
    Ben de 44 bin e almışım. Şimdi 1 nesil yükseltmeye bile üstüne neredeyse telefon parası istiyorlar. Tamam enflasyon oldu ama yine de bu kadarı bunu göz önünde bulundurunca bile fazla.

• termomuk kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim..

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt

Sensör birebir aynı, 5x telefoto lens dışında bir şey değişmedi. OIS'in alanının arttığı da söylendi tanıtımda, bu da daha stabil görüntüler demek tabi ki, onun dışındaki tüm farklar yazılımsal. Bize gelir mi bilemem, doğal olarak yeni çipin sağladığı gelişmiş nesne tanıma gibi bazı avantajlar var, kamera buna göre işleme tercihlerini belirliyor sonuçta. Biraz daha düzeltilir belki renkler biraz daha doğala yaklaşır ama çok değişeceğini sanmıyorum ben. S23 serisi kaldıramayacağından değil, Samsung onunla uğraşmaz herhalde.

Tarih bize sadece kameradaki sorunlarla ilgili güncelleme geldiğini gösterdi, ben renk tonu kalibrasyonu değiştiren kamera güncellemesi çok görmedim. Ama Galaxy AI'ın S23 serisine gelişiyle beraber ufak tefek değişiklikler bekliyorum. Ben incelemelerde renk seçimleri açısından çok fark bulamadım doğrusu. Yine daha canlı daha doygun renklerle çekiyor S24 serisi de.

• S23U alana kadar iPhone 15 Pro Max alırım düşüncesine kendi açımdan katılmıyorum. Çünkü iOS genel itibariyle gücünü kullanabilen bir işletim sistemi değil. Birkaç adet gerçekten güçlü uygulamanın (video düzenleme programları gibi programlardan bahsediyorum) iOS'a özel olması ve o platformda daha iyi çalışması dışında, işlevsellik yönünden Android'e karşı en ufak bir üstünlüğü yok. Öyle bir şey ki, iPhone 15 Pro Max gibi dehşet pahalı bir telefon, baz model iPhone'a kıyasla işlevsellik yönünden neredeyse hiçbir geliştirme sunmuyor.

S23U alana kadar iPhone 15 Pro Max alırım lafını, S23U alana kadar iPhone 13 ve MacBook Air alırım şeklinde değiştirsek çok daha anlaşılabilir olur bence, herhalde Apple ekosistemine alışık biri olsam ve ekosistemi yenilemek istesem iPhone 15 Pro Max parasına bu cihazları tercih ederdim. Ben iPhone 14 Pro da kullandım, 13 de kullandım, günlük olarak da XR kullanıyorum, 14 Pro ile yaptığım şeyi XR ile de yapabiliyorum bir günlük kullanıcı olarak.

Ama S20 FE ile S23 Ultra'yı karşılaştırdığımda bu cihazlar arasındaki farkı rahatlıkla anlayabiliyorum. İşlemci gücü, uygulama açılış hızı gibi şeylerden bağımsız olarak, S23 Ultra ve özellikle de S Pen çok rahatlattı benim için bazı işleri. S23 Ultra kullanırken neden Ultra olduğunu anlıyorum. S23 ve Plus'a kıyasla gerçekten faydalı özellikler sunuyor.

Ama iPhone kullanırken neden Pro Max denildiğini anlamak çok zor geliyor. Pro Max ama nesi Pro nesi Max? Daha büyük ekran, ekstra kamera dışında Pro Max'in standart modelden farkını kullanırken anlamak mümkün değil. Madem devasa ekran var, ekran bölme özelliğini o modele özel yapsalar hiç değilse. İkinci elde daha yüksek fiyata gidebilir ama benim kullanım süremde bana yarar sağlamayacaksa isterse koleksiyonluk olsun düşüncesindeyim. Tabi ne yazık ki paranın çok zor kazanıldığı ülkemizde, parayı kolay kaybetmek doğal olarak hoş karşılanmıyor.

• Ultra yine satacak bence iyi miktarda ama düz S24 ve plus modeli Türkiye'de ölü doğdu direkt.

Geçen sene S23 konusuna ilk hafta yazılan mesaj sayısını hatırlıyorum, inanılmazdı. Şuan S24 konusunda in cin top oynuyor.

Exynos satmaz cidden ben de emin oldum. Artık Samsung adını mı değiştiriyor serinin bilmiyorum ama millet güvenmiyor tekrar.

Yoksa plus modeli bence alınabilir bir modeldi ekran iyilrştirmesi ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 18 Ocak 2024; 18:42:32 >
  • S24 Plus'ın fiyatı S23 Plus'ın altına düşerse çok komik bir durumla karşılaşabiliriz.

Geçende yazdım, Samsung'un şunu anlaması gerek: Exynos çipleri geçmişten günümüze insanlara eziyet oldu çok kötü deneyimler yaşattı. Exynos adını duyan kaçıyor. Samsung'un Exynos algısını düzeltmesi için o senenin en iyi işlemcisini saat hızı, tek çekirdek, çoklu çekirdek, grafik, termal başarım ve verimlilik vs. işlemciye dair ne varsa tamamında yenmesi gerekli onun dışında düzelmez bu algı. İnsanlar almayacaklar ve S25'de tüm modellerin Snapdragon ile gelmesi yönünde geribildirim verecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 18 Ocak 2024; 19:50:24 >
  • R0llingMan kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam.

Ben mesela almam Exynos. Aynı telefonla devam ederim. Değiştirmem gerekiyorsa da mecbur iPhone falan bakarım.

• S24 Ultra'ya geçenlere hayırlı olsun. S23 Ultra'da kalanlar ise hiç ise üzülmesin. S24 Ultra'nın yakında tüm yetenekleri ortaya çıkınca aslında makasın ne kadar az olduğunu gerçek hayata etki eden değişiklerin algı limitlerinin sınırlarını nasıl zorladığına şaşıracaksınız. Unutmayın S24 ultra S23 Ultra'da bulunan aynı HP2 sensörünün cilalanmış hali var.

Ben kendi adıma Qualcoom'un X Elite PC platformunda ki oryon çekirdeklerinin entegre edileceği, tasarımda değişiklerin olacağı tamamen yenilenmiş kamera sensörüyle gelecek S25 ultra için ufaktan bütçe hazırlıklarına başlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 18 Ocak 2024; 19:32:5 >
    Ama Exynos asla Snapdragon'u geçemeyecek. Bunun lamı cimi yok, bu iş böyle. Bir tarafta tamamen işlemci tasarımı üzerine odaklanmış Qualcomm, diğer tarafta tamamen işlemci üretimine odaklanmış, trilyonlar kazanan ve bu işe ciddi yatırım yapan TSMC var. Samsung'un ne böyle bir üretim süreci ne de böyle bir ekibi var. Exynos bu saatten sonra ancak Qualcomm tasarımlarını kopyalayarak bir şeyler yapar, o da daha kötü bir üretim süreci kullanılıyorsa bir şey ifade etmiyor. Yalan yok bu sene coşmak yerine daha muhafazakar bir işlemci çıkarmışlar ortaya ama yer mi Anadolu çocuğu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bize bi an once 6.1 gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben de S25 Ultra'yı aşırı merak ediyorum. Tasarımda da değişiklik olur mu acaba artık.

• 200 bin+ TL aylık geliriniz varsa S24 Ultra'ya geçilir. Daha aşağısında gerek yok.

4K 60 FPS kaydederken lens geçişleri dışında hiçbir önemli özellik yok. Bunu da isteseler S23 serisine de verirler, 8 Gen 2 sırıtmaz.

Ne kamera güncellemesi var da ne de başka bir şey.

Sıfırdan alacak kişi 56-57'ye 512 GB S23 Ultra almaktansa değişim kampanyası vesaire diyerek S24 Ultra 512 GB alabilir. Oyun tarafında hem soğutma daha iyi hem işlemci daha iyi. Fark edecektir. Ağır oyunlarda hala gidecek yolu var cihazların.

S23 Ultra kullanıcısı olarak normalde bozulmam lazımdı ama S24 Ultra hiç cezbetmedi. Telefonlardaki vergi yükü çok yüksek. Burraya para yatırmak anlamlı değil. En iyi ihtimalle değişim ücreti 30 bin TL. 40 bine hakiki kamera var, güzel bilgisayarlar var, Tab S9 serisi var diye sayar dururuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 18 Ocak 2024; 19:47:16 >
  • Edge lighting kayboldu, bulamıyorum 😀 var mı yerini bilen?

• osmanp82 O kullanıcısına yanıt
    Goodlock uygulamasında bulabilirsiniz.

• BVBLİFE kullanıcısına yanıt
    Görüşebilir miyiz kılıf için. Sadece Antalya içi mi satıyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 15091510151115121513
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.