Şimdi Ara

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU] (1478. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
47.280
Cevap
613
Favori
2.606.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
128 oy
Giriş

En azından kapasite ve fiyatını yazarsanız işine yarayacak olan iletişime geçer. Vakit kaybı olmaz her iki taraf içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samsung Sever -- 13 Ocak 2024; 13:43:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son gelen güncelleme sonrası ram kullanımı boşta 4gb civarına düştü, bir iki uygulama açınca 5-6 gb geçmiyor. Güncelleme öncesi boşta 5gb civarı, bir iki uygulama açınca 6-7 gb civarı oluyordu. Güncelleme ile cihaz tam optimizasyona ulaştı sanırım...

Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 13 Ocak 2024; 14:11:55 >

• ft19 kullanıcısına yanıt

Ben de indiriyorum şimdi.

Boşta 5.8 gb yiyordu şimdi bakalım dediğiniz gibi düşecek mi ram kullanımı.

Bende 5,5 gözüküyor bekleme modunda.

Bu ara ram plus açıkmış onu da kapattım iyi oldu. Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU] 

• Prfssr kullanıcısına yanıt
    Maalesef arkadaş dönmedi,belki başkası kullanmıştır
    44250 buldum Aralık'ta alınmış belki onu alırım

• Prfssr kullanıcısına yanıt
    Zaten yakın fiyata almış biraz daha düşük fiyata almış,konuştum telefonda,ama uzak ilde arkadaşıma diyeceğim o alıp bana getirecek nakit vs ayarlarsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 13 Ocak 2024; 15:35:10 >
  • Ekran koruyucuyu çıkardım telefon evrim geçirdi bu şekilde dewam edeceğim

iki dil seçip hem ingilizce hem türkçe yapsaydınız saatinizde asistan türkçe olarak çalışırdı. biraz araştırsaydınız çözüme kavuşurdunuz. iphone ile umarım beklentilerinizi karşılarsınız.

oynatma listesinde saatten google asistan ile evdeki akıllı ürünlerimi kontrol ettiğim bir çok video bulabilirsiniz

• yaklaşık 8 yıllık iphone maceramdan sonra çekinerek geçtiğim s23 ultra her gün kendine daha fazla bağlıyor. 3 aylık deneyimimde şunu net söyleyebilirim kusursuza yakın bir cihaz olmuş gerçekten. iphone 15 serisinin fiyatlarına bakınca bizim telefon bedavadan biraz pahalı.. ios bağlılığı olmayan kişiler hiç apple tarafına bakmasın. s24 ultraya geçecek bir bahane eksiklik arıyorum ilgimi çeken titanyum kasa dışında hiçbir sebep yok.

Hahahaha,aynen bende öyle... Kenardan kavladı çıktı 10 gündür ekran koruyucu yok:)

Ne zararı oluyor

Hocam 100 e kadar şarj etmek batarya içinde bulunan elektronlara uzun vadede zarar veriyor deniyor ayrıca şarj da bekletmekte pil sağlığı için genelde tavsiye edilmiyor, beklerken 99 a düşüp sürekli şarj etmiyor mu.
    Ben genelde şarj etme imkanım olduğu için hep yüzde 85 e kadar hızlı şarj ediyorum havalardan dolayı da fazla ısınma olmuyor, fan kullanma imkanım da olduğu içinde şarj sırasında kullanıyorum.

Smart tutor ile batarya sağlığını aldınız mı merak ettim. 96 çıktı benim, genelliklle hızlı şarj ve hep yüzde 100'e şarj ile, 11 ay sonunda.

100'e kadar şarj etmek aşırı voltaj oluşturur, o da bataryanın üstündeki stresi artırır. Bu doğru bilgi, batarya için en sağlıklı üst voltaj 4.2V civarı o da %85 şarj civarında erişiliyor, Samsung çok mantıklı bir sınır koymuş.

Ancak burada mevzu şu, depth of discharge denilen pili ne kadar boşalttınız mevzusu pili %100'e kadar şarj etmekten çok daha önemli. Pili 30, en fazla 20 sınırına kadar indirin öyle şarj edin. Araştırmalar cihazların en iyi %40-60 discharge senaryosunda iyi çalıştığını gösteriyor, bu aralığı geçerseniz voltajda aşırı düşme yaşanabilir, bu da stresi inanılmaz ölçüde artırır.

Yani suyla çalışan bir motor gibi düşünün, aşırı su varsa belki gereğinden bile iyi performans gösterir, ama artık deponun dibini gördüyse performans ciddi düşer, motor gerekli gücü karşılamak için aşırı zorlanır.

Pil azalınca telefonda da aynısı oluyor, işlemcisi modemi hepsi pile yükleniyor ama elde güç yok, cihaz yavaşlayabilir, veya illa donanım aynı gücü çekmekte ısrar ediyorsa pil voltajı aşırı düşer, bu da bataryaya stres bindirir. Benzin deposu sürekli boşa yakın giden araçlarda nasıl benzin pompası sorunu yaşanıyorsa, teldfonlarda da batarya sorunları yaşanır.

Tabi ki 100% şarj etmek de iyi değil ama emin olun verdiği zarar cihazı %10'a kadar kullanmaya kıyasla hiçbir şey değil. Hele cihaza uzun süre ihtiyaç varsa çekinmeden yaparım açıkçası.

Velhasıl kelam, bataryayı aşırı ısındırmamak ve pili son damlasına kadar kullanmamak yeterli olur pil sağlığını korumaya. Ek önlemler günlük hayatta size sorun yaratmıyorsa alınabilir tabi ki. Ben de maksimum 85 sınırını açıyorum cihazlarda.

Geçen yıl laptop bataryasını değiştirdim, Ekim'de %101 sağlıkla aldım bataryayı, o günden beri sürekli 40-75 arası şarj yapıyorum. Dışarıda kullanacaksam 100 yapıyorum, bir 15 kere tam şarj etmişimdir o günden beri. Batarya sağlığı gösteren uygulama halen %101 gösteriyor. Önceleri oyun amaçlı kullandığım için 60-70 derece altına düşmüyordu cihaz, bazen sürekli şarjda kalıyordu ve 1 yıl sonunda %87'ye düştü kapasite. Şimdi sadece iş güç amaçlı kullanıyorum, 30-40 derece idle sıcaklığında yaklaşık 4 aydır kapasite düşmesi olmadı. Yine dediğim yere bağlıyorum, cihaz aşırı ısınmasın, pil son damlasına kadar tüketilmesin. Bunlar yeterli. Tüketici elektroniği bunlar neticede, biz onları tüketelim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• eabeloved kullanıcısına yanıt

aynı koşullarda yüzde 99 çıktı. 11 ay.

kullandığım şarj aleti bu : USB C Şarj Cihazı, Baseus 65W PD GaN III, USB C Güç Kaynağı 4 Portlu [2USB-C+2USB] MacBook Pro/Air, USB-C Dizüstü Bilgisayar, iPhone 13/12, iPad Pro, Samsung Galaxy S22, S21 için 5ft AC Kablosu ile PD Şarj Cihazı https://www.amazon.com.tr/dp/B09N3SDMRD?ref_=cm_sw_r_apan_dp_N868EYQK6DTRBJAJTWVF&language=tr-TR

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.