Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S22 VE S22 + [ANA KONU] (665. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.318
Cevap
139
Favori
939.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
51 oy
Giriş

benimde dikkatimi cekti bu. uygulamaya girdigimde kaldigim yerden devam ediyor

Güncelleme yapayım mı Ne dersiniz
    Gerçi satışta şu anda Ama belki de kullanılabilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kardeşim bence 15'e güncelle ama 16'yı hiç kurma. Bende 16'yı kurduktan sonra olduğunu düşündüğüm açılıp kapanma sorunu baş gösterdi. Anakartla ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Burda da aynı sorunu yaşayan olmuş galiba yukarıda bir arkadaş da yazmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bende de aynı sorun başladı kardeşim, dün tüm gün boyunca telefon açılmadı. İçindeki tam dolu şarj bitene kadar açılıp kapandı. Sikayetvar sitesinde aynı sorunu yaşayanlar gördüm, sanırım son güncellemede bir şeyler ters gitti. Bir ay sonra 3 yıl olacak alalı, galiba en kısa sürede bozulan telefonum olacak...

"Kapanıyor/Anakart,şarj kartı ve pil değişti/Test OK"

• S25 FE aldım, orijinal parça olsun düşüncesiyle üç aylık süreçte 2 adet Samsung marka ekran koruyucu kılıf aldım, iki kere düştü, kırıldı. Şarj aleti aldım o da bozuldu, hayatımda ilk kez şarj aletim bozuldu. Telefonlarda 2.5 yıl içinde bozuluyor. Telefonu hadi neyse de yan parçalar çok dandik, bulaşmayın. Spiegen marka ekran koruyucu kılıf aldım memnunum.

Samsung'tan şarj aleti almayın. Madem kutudan çıkardılar, para verip onlardan almanın anlamı yok. Anker vs. mis gibi aletleri var.

Ekran koruyucuların olayı o yalnız. Kırılarak darbeyi emip kurtarıyorlar cihazı.

A serisi gibi bazı serilerde bilinçli olarak dandik komponent kullanabiliyor Samsung. Ekran filmi soketi mesela. Plastik bir parça zaten. Durduğu yerde çatlayıp sorun çıkarıyor.

Eylül 2022'den beri süregelen S22 maceramı Cuma günü itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. Bir fırsat vesilesiyle S25 FE'ye geçtim. Şu an ekran süresi konusunda güç zehirlenmesi yaşıyorum

S22'nin kompakt yapısı ve yüksek kaliteli paneli çok iyiydi. S25FE fırın küreği gibi kaldı elimde. Ayrıca panel kalitesi ve renk doğruluğu da S22'nin ciddi gerisinde.

S22 pil konusunda günlük 2.5 saat ekran süresini bile çıkarmaz duruma gelmişti. Anlamsız kasmalar ve donmalar da başlamıştı. Bataryası hiç değişmediği için normal buluyorum (yeni aldığımda da iyi değildi pili zaten).

S22 ya da aynı serideki baz modellerden FE serisine geçmeyi düşünenler için fark ettiğim ciddi farklılıklar bu şekilde. Telefonu elinize almadan karar vermeyin derim.

• Herkese merhaba,

Yakın zamanda yaşadığım bir sorunu ve çözümünü size anlatmak istiyorum.

Yaklaşık 4 senedir S22 kullanıyorum, telefona gelen her güncellemeyi sorgulamadan yükleyen birisiyim. One UI 7 güncellemesi sonrasında telefonda anormal hareketler olmaya başlamıştı, örneğin oyun açıkken bildirim panelinde takılmalar, kamera açıkken kasmalar gibi şeyler yaşıyordum.

En son gelen Android 16 One UI 8 güncellemesi ile birlikte telefon iyice kullanılamaz hale geldi, hele ki Şubat güncellemesinden sonra mahvoldu. Sürekli rastgele yerlerde donmalar, takılıp reset atmalar ve birçok uygulamanın çökmesi gibi sorunlar yaşamaya başladım. Özellikle "System Ul yanıt vermiyor" hatası baş gösterdi.

Ufak araştırdım, Odin programı ile telefonu sıfırlamayı öğrendim, aşırı basit bir şeymiş. Başlamadan önce tüm verilerimi bilgisayara aktardım, hesaplarımın şifrelerini vs kaydettim kenara ve uygulamalarımı ve düzenimi ekran görüntüsü alarak bilgisayara attım. WhatsApp yedeklemeyi de unutmadım elbette. "En son çıkan Şubat güncellemesini" firmware olarak bulup tekrar yükledim Odin ile, telefon sanki yeni alınmış gibi içinde hiçbir şey olmadan açıldı.

Devamındaki birkaç gün daha benzer sorunlar ve yine rastgele anlarda kapanmalar yaşadım. Fakat, 1 2 defa kilitlenip açıldıktan sonra nazar değmesin son 4 gündür aşırı derecede akıcı çalışıyor ve en ufak bir takılma vs yaşamadım. 120 Hz açık olmasına rağmen bataryada da iyileşme görüyorum, her ne kadar somut verilerle destekleyemesem de bariz iyileşme var.

Sanırım dedikleri olay doğru, her güncellemeden sonra içeride "cache" kalıp çöplüğe dönüyor bir yerden sonra. Tekrar sıfırlayınca bu durumlar kalkıyor ortadan demek ki.

Forumda bu tarz sorunu yaşayan birileri daha vardı sanırım, Odin yolunu denemelerini tavsiye ederim.

• rawkid2 kullanıcısına yanıt

S22 eski bir cihaz olmasına rağmen her kılıfı çıkarıp ele aldığında mücehver gibi. S25fe'yi ele aldığın an klasman düştüğünü hissediyorsun. Yoksa ölçülebilir konularda, pil, hafıza, yazılım güncelliği vb üstün olabilir.

Hayat s25fe gibi bir takoza maruz kalmak için çok kısa :) şaka bir yana güle güle kullanın.

Nothing phone 3 inceledim yalnız geçen, artık kasa malzemesi mi, dizayn veya ekran kalitesi mi veya hepsi birden mi bilmiyorum, tam flagship hissiyatındaydı telefon. S25fe'den daha iyiydi bu konuda, fiyatları da benzer diye biliyorum.

S22 serisi Oneui 8.5'i alacak mı? Twitter da bazıları oneui 8 bu serinin son büyük güncellemesiydi, artık güncelleme almayacak diyor.

• Sasaki Kojiro kullanıcısına yanıt
    Almayacak en son oneui 8 ve artık güvenlik güncellemeleride aylık periyottan 3 aylık periyota alındı yani tahminim 1 sene 3 ayda bir güvenlik güncellemesi alıcak

SAMSUNG GALAXY S22 VE S22 + [ANA KONU]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Twitter da biraz inceledim ve s22 için Oneui 8.5 betası olduğunu gördüm. Hatta s21 fe serisine bile çıkmış beta. Büyük ihtimalle oneui 8.5 bu ayın sonu veya Haziran ayında çıkacak.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.