Şimdi Ara

Samsung Galaxy S21FE [ANA KONU] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.412
Cevap
132
Favori
586.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hersey güzel de birde Samsung telefonu gönderse ben 3 hafta bekledim siparişi iptal ettim..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SERKAN BEY kullanıcısına yanıt
    İlginç. Medimarkt da olan tel Samsung da neden yokmuş. Bir hinlik vardır kesin

• Şarj konusu bebat 4 saat ekran süresi... Umarım düzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. S20 Fe telefonum var. Aynı zamanda Huawei free buss 3 Bluetooth kulaklık kullanıyorum. Telefon ile görüşmesinde çağrı geldiğinde bağlantı kopuyor. Ses direk telefonun ahizesine aktarıyor. Bu şekilde sorun yaşayan oldu mu. Yarımdı olursnız sevinirim

• Adeministrathor kullanıcısına yanıt

Bu yöntemler işe yaradı mı? Batarya halen iyi gidiyor mu? Ve Google uygulamalarını silmek telefon için sıkıntı oluşturuyor mu? Ve ayrıca başka yollar da varmı batarya daha iyi gitsin diye, çünkü cidden çok zayıf batarya açık ekran süresi 3 saati bile bulmuyor

• meramlis M kullanıcısına yanıt

Kesinlikle işe yaramış gibi duruyor. An itibariyle şu şekilde bir süre verdi (Ufak bir şarj artışı var, müzik e fotoğraf atmak için bilgisayara bağlamıştım o da zaten %1-2 arttırdı) Kabaca neler yaptığımı toparlayıp yazacağım

Samsung Galaxy S21FE [ANA KONU]
  • Adeministrathor kullanıcısına yanıt

Tamamdır bekliyorum teşekkürler Gerçekten 7 saat güzel

• Arkadaşlar Rehber'de isim aramaya başlayınca aşağıdaki gibi ekran kapanıyor ve rehberdeki aradığım isimleri göremiyorum. Samsung Members'a yazdım ama anlamadılar ne olduğunu ve her kalifiye teknik servis gibi fabrika ayarlarına döndürün dediler.

Ya gerçekten bilmiyorum ne kadar dayanırım bu Samsung ve Android'in tutarsız ve aptal özelliklerine... Sürekli problem, sürekli problem. Kaç senedir hala istikrara kavuşamamış yazılım, yazık gerçekten.

• Başlamadan söyleyeyim ayarlarımın hepsi kişisel. Benim hiç kullanmadığım ayar başkasının vazgeçilmezi olabilir. Bunları yapmadan önce 4-5 saat ekran süresi alıyordum aynı senaryoda. 5 saati çok geçmiyordu.

Öncelikle tavsiyem zaruri yedeklerinizi program kullanmadan almanız, örneğin fotoğrafları bilgisayara aktarmak, kişilerinizi "Kişiler" uygulamasıyla .vcf şeklinde yedekleyip pcye almanız vs. Sonrasında recovery modda güzelce wipe data wipe cache yapmanız ve mümkünse telefon kurlumu yaparken hiçbir program aracılığıyla (telefonun kendi yedekleme uygulaması dahil) yedekten geri yükleme yapmamanız, eğer sizin için mümkünse tabi. Sonra sıfırdan kurulum yapıp ayarlarınızı yapmadan dilerseniz Kişilerinizi, fotoğraflarınızı, gmail hesabınızı (ben oto senkronizasyonu kapatıp öyle ekliyorum Google hesabımı ancak bu tamamen tercih ve kullanımınıza bağlı) bağlayın.

***Bundan sonrası sizin sorumluluğunuzda. Eğer daha önce uğraşmadıysanız bilen biriyle yapın veya hiç uğraşmayın ancak size asıl fayda sağlayacak işlemler bunlar. S20 FE ana konusunda ( Samsung Galaxy S20 Fan Edition [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada!) | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com) ) 1. maddede anlatılanlar ile gereksiz sistem ve google uygulamarını kaldırın ancak bir uygulamayı kaldırırken iki kere düşünün sonra daha fazla angarya işle uğraşmayın. NOT: Bixby ve bixby adı geçen uygulamaları kaldırmayın daha sonra değineceğim eğer yine kullanmazsanız kaldırırsınız. Gerçi kaldırsanız bile program otomatik yedek alıyor tekrar yükleyebilirsiniz. Ben Google play store ve Google play hizmetlerinin çalışmasını bozmayacak tüm google uygulamarını kaldırdım. Gereksiz Samsung uygulamarını da (Samsung Wellbeing, Samsung Free, Samsung visit in vs. vs.) kaldırdım. Uygulamaları kaldırma işiniz bittiğinde Recovery modda açıp yalnızca Wipe Cache yapın kesinlikle Wipe Data yapmayın telefon sıfırlanır tekrar başa döneriz. Wipe cache yaptık zaten 2-3 saniye süren bir işlem ve ardından repair apps yapın telefon otomatik olarak yeniden başlayacak. Telefon açılınca ister sonraki ayarlar aşamasına geç istersen (benim gibi takıntılıysan) tekrar recovery moddan wipe cache yap ve repairs app yapmadan restart et. Telefon açılınca ayarları yapabilirsin.

*Ayarlar: Bağlantılar-Diğer bağlantı ayarları-Yakındaki cihazı tarama kapalı bir altındaki Yazdırma hizmeti de kapalı (kullanmadığım için)

*Ekran: Her zaman karanlık modda ve adaptif parlaklık seçeneği açık bunu hiç ellemiyorum. Genelde ofis ortamında olduğum için yarıya kadar bile gelmiyor (Attığım pil sürelerindeki açık ekran süresinin yaklaşık 1-1,5 saati gün ışığındadır). 120hz'de kullanıyorum ancak daha sonra değineceğim Bixby rutin programıyla bazı uygulamalarda otomatik 60hz'ye çekiyorum ama belirteyim ki aktif kullanımda 120hz'yi daha çok kullanıyorum.

*AOD sürekli kapalı. Aslında çok hoş bir özellik ama sürekli telefonun ekranına bakma hissi oluşturuyordu bende. Dedim bir kere dokununca açılsın onda da sürekli ekrana dokunurken buldum kendimi :D En sonunda komple kapadım bir tek şarj olurken açık.

*Duvar kağıdı ve stil: Burada kilit ekranımda normal fotoğraf ve ana ekranımda düz siyah duvar kağıdı var. Söylenene göre amoled ekranlarda siyah renkli duvar kağıtları daha az şarj kullanıyormuş, bilgi sahibi değilim. "Karanlık modu uygula" seçeneği aktif

*Ana ekran: Ana ekran düzenim "Sadece Ana Ekran" şeklinde. Ios'tan kalma alışkanlık olsa gerek.

*Cihazımı bul kapalı.

*Gizlilik: Kişiselleştirme servisi, Android kişiselleştirme servisi, Google otomatik doldurma hizmeti, Google Konum geçmişi, Tanılama verisi gönderme, Kullanım ve teşhis aracı, Reklamlar vs buradaki tüm ayarlarım aktif olmayacak şekilde.

*Konum: Bu sürekli açık ancak izinlerden sadece hava durumu, navigasyon, whatsapp gibi bana lazım olan uygulamalara izin verilmiş şekilde. Geri kalan çoğu uygulamamda kapalı

*Güvenlik ve acil durum: Sos mesajları gönder kapalı. Kablosuz acil durum uyarıları içindeki Test uyarı bildirimi kapalı. Acil durum konum hizmeti kapalı. Deprem uyarıları kapalı.

*Hesaplar ve yedekleme: Burası da yine kişinin kullanımına kalmış bir yer. Maillerin anlık gelmesi senkronizasyonun hemen sağlanması sizin için çok önemliyse atlayın burayı. Bende Verileri otomatik eşitleyin seçeneği kapalı. Whatsappta veya diğer mesajlaşma programında hiçbir sorun yok. Yeni kayıt ettiğim birisi whatsappa girip mesaj yazmak istediğimde hemen çıkıyor. Burada ana belirleyici etken Mail sanırım.

Google: Cihazımı bul kapalı. Cihazlar ve paylaşım seçeneğinde "Cihazlar, Nearby connections, Yakındakilerle Paylaş" bunların hepsi kapalı. Paylaşılan verileri kullanarak kişiselleştirme seçeneğindeki kaynaklar kapalı. Reklamlar reklam kimliğimi sildim ve bir daha oluşturmadım.

Pil ve Cihaz Bakımı: Sağ üstteki üç nokta ve ardından Otomasyon buradaki üç seçenek de deaktif ben de çünkü widget ekledim ana ekrana ona basınca optimize ediyor zaten. Geri gelip Pil seçeneğinde girince Arka plan kullanım sınırları burada bildirimi sizin için önemsiz sadece lazım olunca açtığınız uygulamarı derin uykuya alın. Geri gelin Wireless power share kullanmadığım için ben de kapalı kullanıyorsanız kapatmayın. Diğer pil ayarları'na gelince Adaptif Pil ve Pil yüzdesini göster dışındaki hepsi kapalı, daha öncede konuda belirtmiştim ben hızlı şarj kullanmıyorum. Yine pil ve cihaz bakımı seçeneğindeki Cihaz koruması seçeneği kapalı.

*Uygulamalar: Az önce derin uykuya aldığım uygulamaların tek tek içine girip pil kısmından "Kısıtlandı" seçeneklerine aldım. Yine burada anlık bildirim alman gereken uygulamaları ellemiyoruz. Sağ üstteki üç noktadan izin yöneticisinden sadece Konum'u kullanan uygulamaları özelleştirdim diğer uygulamalara dokunmadım. Buradan "Sisteme ait olanları göster" deyip onları kısıtlamanı tavsiye etmiyorum ben olumsuz tecrübe yaşadım sanki daha çok şarjı sömürüyorlar bu sefer. Sadece kullanıcı uygulamalarını ihtiyacım dahilinde hangi izni verip vermeyeceğimi özelleştirdim.

*Erişebilirlik: Görünebilirlik geliştirmelerinden Saydamlığı ve bulanıklığı azalt aktif ki bu da yine zevk meselesi. Ios'taki alışkanlığım burada da devam etti ve saydamlığı kapattım.

Bixby rutin uygulamasına gelecek olursak 2-3 gündür tecrübe ediyorum ve keşke daha önce kullansaydım dedim. Iostaki kestirmeler gibi bir şey. Bir senaryo belirliyorsun ve telefon o senaryo boyunca yine senin belirlediğin ayarları uyguluyor. Mesela video izlediğim uygulamaları açarsam (örneğin Youtube, beIN Sports ya da instagram) yenileme hızı otomatik 60hz'ye çekiyor ve uygulamadan çıkınca tekrar 120hz'ye geri dönüyor. Ya da kameraya girince ekran parlaklığımı otomatik %100'e çekiyor gibi. Kesinlikle kullanmanı tavsiye ederim. Diğer rutinlerim:

• 00:00-07:00 aralığında konum kapalı güç tasarrufu açık
    • Telefon şarj olmuyor ve pil %31'in altına düşünce güç tasarrufu açık
    • Wifi açıkken mobil veri kapalı (Eğer görüşme kalitesi çok önemli değilse buraya ekstra otomatik 2g'ye çekme seçeneği eklenebilir ancak bu sefer konuşmalarda ses kalitesi çok düşüyor)

Dipnot: Bixby routine ve kaldırılabilecek sistem uygulamaları konusunda S20 FE konusundaki @Speziale ve @Sonklavyebükücü nickli arkadaşların bilgilerinden faydalandım. Onlara da bu vesileyle teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adeministrathor -- 26 Şubat 2022; 14:58:9 >

• Bundan önceki sürüm okadar kötüydü anlatamam şarj adeta uçup gidiyordu . 2 defa telefonu sıfırladım düzelmedi demekki güncelleme.ile mahvetmistiler ama.simdiki sürüm.adeta şarjı kokluyor. Bu arada işlemci exseneyos

• Samsung Galaxy S21FE [ANA KONU]

Dual SIM, gün boyu Wi-fi, ikinci sim dolaşımda

• Kahya Yahya kullanıcısına yanıt
    Bak bakalım hangisi uygulamaları daha hızlı açıyor🙂
    Recep Topakyoutube
    7 yıllık iPhone 6 vs 7 yıllık Samsung Note4 speedtest 2022, hangisi daha hızlı
    https://www.youtube.com/watch?v=T1TUp0kAjNw&feature=youtu.be

• Thanarus T kullanıcısına yanıt

Ayarlara girip "edge aydınlatma tarzı" diye aratırsanız aradığınız özelliğin daha güzelini bulabilirsiniz hocamSamsung Galaxy S21FE [ANA KONU] 

• DrKyle kullanıcısına yanıt

hocam açtım ama çalışmıyor en azından whatsapta hiçbir şey göstermiyor

• 21 şubatta telefonu hb'dan kampanya ile satın aldım. 9500 tl telefon 2000 tl takas indirimi+ hb 100 tl hediye çeki verdi+ 220 tl paraf kart kampanyaları + 120 tl eski telefon ile epey iyi fiyata geldi. hb geri ödemesinde herhangi bir sorun olmadı yalnızca 120 tl lik firma ödemesi 1 hafta olacak nerdeyse hala yapılmadı. Bu telefonu düşünen herkese tavsiye ederim. Şarj konusu da çözülürse muhteşem olacak.

• Dünya'da yeni cihaz olup bu kadar berbat şarj süresi olan telefon var mı merak ediyorum. Parlaklık ortanın altı...S20 yi arar oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soykanhalil -- 27 Şubat 2022; 15:13:50 >
  • Bende satabilirim 3 günlük

• Hocam ozel degilse neden 3 gunluk cihazi sattığınızi sorabilirmiyim, cunku bende az once siparis verdim. Sizi menun etmeyen şey bataryasi mi oldu?

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.