Şimdi Ara

Samsung, Galaxy S21'deki kamera sorununu kabul etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • interwap kullanıcısına yanıt

    108mpx kullanırsa böyle olur.

    Alt tarafı cep telefonu. 12mpxden ya da maksimum 16mpxden yüksek olmaması gerekiyor.

    Bahsetti bellek Ram miktarı değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 kamerayı aynı anda çalıştırdığı için 60 fps çekimlerde ısınma ve yavaşlama yapıyor. bu problem var. 30 fps de yok. ön kamerayı da hesaba katarsak bu telefon aynı anda 5 kameradan 60 fps kayıt yapmaya çalışıyor. Böyle olmasaydı kameralar arası geçiş yapmada gecikme yaşardı. tüm kameralar 60 fps kayıda başlıyor ve zoomlama ve geri dönmede hızlı tepki vermesi sağlanıyor. Bu durum da aşırı işlemci gücü gerektirdiği için 5 dakika sonra ısınma ve kasmalar başlıyor. iphone 12 promax de 3 kamera var. bunda 4 . biri zoom biri geniş açı iki kamerayı çalıştırsalar diğerlerini ihtiyaç duydukça gecikmeli başlasa daha iyi olabilir. yazılımsal olarak çözebilirler

  • mirate M kullanıcısına yanıt

    Dört kamerayı aynı anda çalıştırmıyor. Yönetmen Bakışı modunda bile tek kameradan görüntü alıp içinden kırpma yaparak diğer kameraların görüntülerini gösteriyor. Geçiş yaparken de hemen kameraları aktifleştiriyor. Diğer türlü kullanımda da aynı. Kullanılmayan kamera çalışmıyor. Yoksa saatlerce video çekimi yapılamaz bu cihazlarla. 60 FPS bant genişliği ve işlem gücü ihtiyacı daha fazla olduğu için daha fazla ısıtıp daha fazla enerji harcatıyor. Isınma ve kasma ortam koşullarına bağlı. Saatlerce video çektiğim oldu, ısınmadan kapanmadan. Ya da beş dakikada kapandığı da oldu.


    Bu yazıda bahsedilen sorun RAM yönetimi ile alakalı. 8 GB RAM var desek de kameralardan gelen görüntüler sıkıştırılmamış ve tek kare olarak değil, dolayısıyla çok fazla bellek kullanıyor. Kamera geçişlerinde vs. arka planda çalışan uygulamaların verileri de söz konusu olduğu için bellek kontrolü ile ilgili gecikmeler yaşanıyor. Ayfonda öyle değil, arkaplanda çalışabilen bir şey yok. Yönetim iyi. Çok daha sorunsuz oluyor.





  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    sen de bi ara apple dusmani android fani gibi birseydin. Ama taa 7-8 sene once falandi galiba hatirliyorum

    birazSamsung, Galaxy S21'deki kamera sorununu kabul etti 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1 Evt eskiden apple'a gıcık oluyordum ama zamanla düşüncem değişti. Samsung, Galaxy S21'deki kamera sorununu kabul etti Samsung, Galaxy S21'deki kamera sorununu kabul etti 

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    mesajı editledim. tl cinsinden değer vermemek lazım.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Yönetmen bakışlı video kaydında 5 kamerayı aynı anda çalıştırıyor. Küçük pencerelerde bütün kameraların akışkan bir şekilde video görüntüleri vermesi hepsinin çalıştığını gösterir zaten. Bu nedenle kameralar arasında hızlı geçiş yapabiliyor. Fakat çekim sırasında ısınma artıyor. Özellikle 60 fps 1080p kayıtta ısınma yüksek düzeyde. Sonra kasmalar başlıyor. İlk 5 dakika idare eder.

    İki yıl sonra

    anakart üzerinde çipset soğutucusu üzerindeki grafen bandı ve termal macunu temizledim ve bol miktarda yeni termal macun sürerek anakartı tekrar yerleştirdim. Grafen bandı kullanmadım. Bu şekilde ısınma ve kasma sorunu çözüldü. Bu işlemler profesyönel tamir gerektirir. Telefona zarar verebilirsiniz. Şunu belirteyim. Bazı telefonların soğutma sistemi hatalı üretilmiş. Grafen katman iyi çalışmıyor veya termal macun yetersiz kaldığı için böyle bir hata veriyordu. Farklı bir kaynaktan aldığım görüntüde değişim yaptığım kısım gösterilmiş. Resme bakınız. Bu bant altındaki macunu temizleyip kaliteli bir termal macun sürüp bantsız olarak anakartı yerleştirmenizi tavsiye ederim.

    Samsung, Galaxy S21'deki kamera sorununu kabul etti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirate -- 6 Nisan 2024; 22:4:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mirate M kullanıcısına yanıt

    Hocam, şöyle bir test yapın. Yönetmen modunda video çekerken geniş açı kamerayı, hani Samsung'un ultra geniş açı dediği kamerayı parmağınızla ya da bir kağıt parçası ile kapatın. Sonrasında kameralar arasında geçiş yapın. Yönetmen modu ekranındaki kameraların görüntüleri hepsinde kapalı görünüyor iken, ultra geniş açı hariç diğer kameraların normal görüntü aldığını göreceksiniz. Hani bu açma kapama işlemini çok hızlı bir şekilde yapabiliyor zaten. Kamera uygulamasının açılıp kapanması ise kameralardan gelecek veri için bellekte yer açtığından vs. daha fazla zaman alan bir şey.


    Zaten kayıt esasında bir kamera ile yapılıyor hocam, diğerleri kapalı ya da uyku/bekleme konumunda. Ancak dijital videoda şöyle bir şey var. Sıkıştırılmış veriyi bir algoritmaya ya da formüle göre işleyip genişleterek ortaya bir ürün çıkararak videolar oynatılıyor. Ancak kayıt esnasındaki sıkıştırma işleminde sıkıştırma işlemi yapılacak büyük miktardaki veri pek çok algoritma ile sınanarak en iyi hangi verilerin silinmesi ile küçültülebileceği tahmin edilip ona göre işlem yapılıyor. Bu da işlem yükü olarak oynatmaya göre çok daha fazla bir kaynak tüketimine sahip. Video verileri belleğe daha çok yazılıp okunuyor vs. İşlemcilerde kullanılan kodekler ne kadar gelişmiş ve verimli olursa o kadar daha iyi oluyor.


    Bir de kameralardaki megapiksel çılgınlığı var. Yeni telefonlarda FullHD video da çeksen veriyi aldığın sensör 50 megapiksel, 64 megapiksel, 108 megapiksel vs. çok büyük veriler üreten sensörler. Büyük sensörün 12 MP veri üretme işini kendisinde yapıp yapamadığını tam bilmiyorum ama 64 MP ile ya da zoom ile çekim yaptığımda arkaplandaki uygulamaların kapatılması, bunu tam olarak sensörde değil yine işlemcide yapıldığını gösteriyor fikrimce. Belki daha az satır çalıştırarak daha düşük çözünürlük üretebiliyorlardır ama görüntüde tarama izleri olmaz mı bilemedim. Nonabining vs. şeylerde, zaten tüm sensör yine çalışıyor. Bu kadar fazla verinin toplanıp işlenmesi de ısınmanın bir sebebi.


    Ha bir de Samsung'un işlemci üretim mimarisinin verimsizliği var. 5 nm Samsung mimarisi 7 nm TSMC mimarisinden fazla ısınıyor ve fazla güç tüketiyordu. Aşırı güç çekiliyorsa da doğal olarak ısınıyor zaten. 4 nm indirdiler, hâlâ cihazlar cayır cayır. TSMC işlemcili 3700 mAh bataryalı Z Flip 4, Samsung üretimi işlemciye sahip 5000 mAh bataryaya sahip S22 Ultra'dan daha iyi pil performansına sahip testlerde.


    Cep telefonu kameraları ile ilgili, çok beğendiğim bir video. Diğer sistemler hakkında da güzel bilgileri güzelce veriyor. Kanalı da tavsiye ederim.



    Samsung, Galaxy S21'deki kamera sorununu kabul ettiyoutube
    Cameras are everywhere! There are probably 2 or even 3 cameras in your pocket right now. But how do they work? How can they take some of the most amazing ...
    https://www.youtube.com/watch?v=B7Dopv6kzJA

    Bu da görüntüden JPEG fotoğrafının oluşturulması ile ilgili bir videosu.


    Samsung, Galaxy S21'deki kamera sorununu kabul ettiyoutube
    Go to http://brilliant.org/BranchEducation/ to sign up for free, and expand your knowledge. The first 200 people will get 20% off their annual premium membe...
    https://www.youtube.com/watch?v=Kv1Hiv3ox8I



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 20 Eylül 2022; 22:16:58 >




  • aradan 2 ay geçmiş yine de yazayım. Doğru geniş kamerayı kapatınca yönetmen modundaki küçük ekranlar kararıyor. Isınmanın nedeni 100 megapikselin işlenme güçlüğü de olabilir tabi. Eski nokia modellerinde kroplama ile digital zoom yapardı. Netlik fazla bozulmazdı. s21 ultrada 100 lük sensörün kroplaması yok. digital zoomu iyi değil. Saçmalamışlar. ultra geniş kroplu çalışıyor. 3x te ve 10x te de kroplama var. fakat 100x kropsuz. Bu durum 100 megapikselin işlem yükünün makinayı kastırdığı anlamına gelebilir. Hatta 12 megapiksellik sensörler görüntü işlemeyi sensör çipi ile yapabildiği halde 100 lük olan görüntüyü işlemeden ham olarak işlemciye aktarıyor olmalı. iphone 13 promax üç tane 12 lik sensör kullanması basit yapısı ile ısınmaya yol açmamasından kaynaklanıyor olmalı 12 likte ısrar ediyor. 14pro max te 40 mpx var. Isınma da yoktur muhtemelen. s22 ultrada yeni 200 lük sensörün görüntü işleme yeteneği varsa işlemciye yük binmez. Bu konuştuğumuz ısınma olayı sadece kamera kaydı sırasında oluyor. Okuyanlar yanılmasın. web kullanımında ısı olmuyor.Oyunda da ısınmıyor. İşlemci gayet iyi. 100 lük kamera tasarımı makineyi zorlamış. İşlemciye aşırı yük bindiriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.