Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10E vs Xiaomi Mi 9 128 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2 ay içerisinde telefon almayı planlıyorum. Şu an Xiaomi Mi 9 6/128 GB 5100 TL, Samsung Galaxy S10E 6/128 GB 4030 TL civarında. Mi 9'un bana cazip gelen tek yanı işlemcisi olan Snapdragon 855'in, S10E'nin Avrupa versiyonlarında olan işlemcisi Exynos 9820'den daha stabil, daha performanslı olması. Pil harcaması ve ısı yönetimi konularında da SD 855 daha üstün. S10E'nin ise Mi 9'a göre kamerası, ekranı, Stereo hoparlörü, 3.5mm Jack girişi, suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip olması (Mi 9, sertifikaya sahip olmamasına rağmen iyi iş çıkarıyor.) ilgimi çekiyor. Telefonda saatlerce oyun oynayan biri değilim fakat güzel bir cihaz aldığımda oynamak isterim. 3-4 yıl boyunca kullanacağım güçlü bir telefon, aldığım günkü gibi olmasa da performansını çok kaybetmemesini istiyorum. S10E'nin pil ömrü konusunda olumsuz geri dönütler aldım. Gerçekten denildiği kadar kötü mü? Günde genelde toplam 2-3 saat Instagram, Youtube, Facebook kullanan, bazen telefonda oyun oynayan, müzik dinleyen, telefonu pil tasarrufu modunda kullanan, kullanmadığımda mobil veri, wifi, bluetooth gibi özellikleri kapatan biri için günü çıkarmaz mı? Başlarda çıkarsa bile 1 yıl sonra durum nasıl olur? Günü çıkarsın diye, oyunlarda thermal throttling daha zor yapsın diye 1070 TL daha fazla harcayıp Mi 9 almalı mıyım? Mi 9 almadım diye telefon performansında çok kayıp yaşar mıyım? 2. el pasaport kayıtlı, sıfırından yaklaşık 2000TL daha ucuza satılan Mi 9 Global versiyonlara ülkemizde değişen IMEI kaydına yapılan caydırıcı düzenlemelerden sonra güvenemiyorum. Sizce güvenmeli miyim? Alternatif olarak Mi 9 64 GB 4700TL fakat Mi 9'a SD kart takılmadığından, önümüzdeki yıllarda hafızasının bana yetmeyeceğini düşünüyorum.

Şu zamana kadar hiçbir telefonumda servise götürtecek sorun çıkmadı, servise veya garanti bayiine götürmedim. Bazı Youtube videolarında Samsung Türkiye'nin garanti servisinin işini hakkıyla yapmadığını duydum. İşlerini iyi yaptığını söyleyenler de var elbette. Bazı S10E'lerde ise işlemcide ve kamerada fabrika çıkışlı hataların olduğunu kanıtlayan Türk Youtube kanalının videolarını da izledim ve biraz kuşkulandım. Böyle bir sorun yaşamadığını, pil ömrünün tatmin ettiğini söyleyen kişiler de var. Sizin de böyle bir deneyiminiz olduysa paylaşırsanız sevinirim.

Dipnot: 2 yıldır Samsung Galaxy S7 kullanıyorum. Dün yaptığım Antutu V7 testinde 145.206 puan aldı. 8 ay önce format attım. Telefonu dikkatli ve temiz kullanıyorum, telefonda oyun az oynuyorum. Instagram'da gezinirken, Whatsapp'ta dolaşırken kasması canımı sıkıyor. Telefon kimi zaman Instagram'da bile 85 dereceyi buluyor. Yukarıda yazdığım kullanım senaryolarında pili genellikle günü çıkarıyor diyebilirim fakat PUBG gibi oyunlarda çok fazla pil tüketiyor. 50 dakikalık PUBG oturumunda %40 şarj bitirebiliyor. S10E de zaman geçtikçe böyle olacak mı? Aldığım zamanda Samsung Türkiye garantili versiyonundan 600TL daha ucuza ithalatçi garantili aldığımdan root atmadan yazılım güncelleme olmuyor, telefonda yazılım güncelleme kısmı bulunmuyor. Çin'den ithal edildiğinden Snapdragon 820 işlemciye sahip, şuan kurulu Rom da Türkiye versiyonundan farklı. Alacağım telefon, S7'den yükseltmeye değsin istiyorum.

Telefonların karşılaştırması için:https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/143967-155955/samsung-galaxy-s10e_xiaomi-mi-9-128gb/

• An itibariyle bu konuya 128 tıklama, 0 cevap olmuş. Sayın forum sakinleri, bilginize ve yardımınıza muhtaç birinin sorununu es geçmeyip yardım edemez misiniz?
  • 5 bin liraya çıkabiliyorsan normal s10 almanı öneririm ..s10e bu kadar yoğun kullanıma uygun bir telefon değil , exy 9820 ile sp855 arasında atla deve bir fark yok işlemci konusunda sıkıntı yaşamassın ..Ben 5 liraya çıkabiliyorsam s10 alırım ekranı ve kamerası efsane ötesi..
  • hocam gel beni dinle 2200 tl ye mi9t al bak keyfine paran cebinde kalsin....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serty23 kullanıcısına yanıt
    5 bin liraya çıkmak pek de istemiyorum, çıkabileceksem Mi 9 tercih etmemin tek sebebi işlemcisi olan SD 855. Yukarıda da yazdığım gibi SD 855'in Exynos'a göre daha uzun pil performansı ve günlük işlerde, oyunlarda daha iyi çalışma performansı sağlaması. S10'da da Exynos 9820 işlemci varken ve pil performansı S10'e den az daha iyiyken 5500TL'ye S10 tercih etmem. Diğer özellikler bakımından S10E bana yeterli. Çok da yoğun kullanmıyorum telefonu, gerektiğinde gün içinde şarj edebilirim. Benim merak ettiğim bakımını, temizliğini, gerekli zamanda formatını yaparsam aldığım günden 2-3 yıl sonra S10E ne durumda olur? Keşke Mi 9 alsaydım hala düzgün, ilk günkü gibi olmasa da yine de performanslı kullanıyor olurdum der miyim?
  • bende senini gibi ikisi arasında kalmıştım daha dün s10e satın aldım ufak bir eksi artı listesi yapmıştım

s10e ve mi 9 un ana farkları

- batarya dedikleri gibi malesef doğru ama o kadarda kötü değil biz artık 10-11 saat ekran süreleri dahi gördüğümüz için 8-8.5 saat sana korkunç gelebilir 1 günü rahat çıkartır hatta bir tane modu var adaptif pil mi ne onla kullan wifi vs açık rahat edersin sadece mobil veri açıkken 8 saat biraz rüya olur ki her cihazda böyle zaten samsung kullandıysan ultra güç tasaruf modu diye bir şey var onu yüzde 15 ken açarsın 3 saat civarı daha kullanırsın ama evet mi 9 un batarya performansı daha iyi ama s10e de sürekli powerbank ile dolaştırcak veya 1 günü çıkartmıycak cihaz değil

-ısı yönetimi konusunda s10 serisinde çok güzel bir sistemi var mi 9 da ise normal bildiğimiz plaka sistemi mevcut (blackshark ta ki sistem ile s10 ailesindeki sistem hatta aynı gibi) istersen s10e ye snapdragon 810 koy (ki ısınmasıyla ünlüdür) zaten yeni işlemcilerde ısınma sorunu yok gibi

- performans anlamında evet snapdragon bir tık üstün gibi ama bu sadece antutu skoru çünkü deneyim anlamında one ui şuan saf androidten sonra en hızlı çalışan arayüzlerden bir tanesi hatta s10e den daha iyi verim dahi alırsın günlük hayat ve sosyal medyada oyuna geldiğimizde fortnite da samsung pubg de xiaomi bir kaç fps (max 2-3) fark yapar zaten bu işlemciler denk olarak varsayılıyor

bu arada bunlar senini takıldığın yerler şahsen samsung 5000 xiaomi 4000 dahi olsa ben samsungu tercih ederim senin gibi bende s7 edge ten geçiş yapıcam ben rootlu kullanıyorum son 2 sene ,önceden 120k ciarı alırdım (ben biraz yük altında bırakırım cihazı) one ui ile 150k civarı aldım ki aşağı yukarı aynı şeyler yüklüydü ki gerçekten one ui deneyim anlamında çok fark ettiyor ben ile birlikte pek çok s7 kullanıcısı var çevremde ve böyle bir ısınma sorunu duymadım servis falan çözemedi mi acaba yoksa snapdragon lu versiyon mu aldın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 2 Eylül 2019; 11:59:45 >

• Ben 2 yıl önce Hepsiburada üzerinden ithalatçi garantili (Evofone) aldım. Normal fiyatından 600TL daha ucuzdu, 1800TL'ye aldım. Çin'den ithal olduğundan Snapdragon 820 işlemcisi var ve yazılım güncellemesi root atmadan yapılmıyor. Direk ayarlar kısmında yazılım güncelleme seçeneği yok. CSC kodu Hong Kong olarak geçiyor. CPU-Z üzerinden dün gerçekten 90 dereceyi gördüm, yanmadığına şükrediyorum. Sıcaklık çok tutarsız oluyor, PUBG'de çok ısınmazken Instagram'da falan çok ısınabiliyor.

Dediklerinizin ve araştırmalarım sonucu S10E'ye daha yaklaştım. Muhtemelen S10E alacağım, hala kullanıcı görüşlerine açığım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence hiç biri ikisininde özelliklerine az çok hakimim o fiyatı hak eden telefonlar değiller. Hem bu devirde teelfona bu kadar para vermekte mantıklı değil artık bulunmaz hint kumaşı değil hiç bi telefon aşağı yulkarı aynı özelliklere daha iyisini alabilirsin hemde çok daha uygun fiyata gm 9 pro efsane mesela tasarım olarak olsun kamera ve se olarak olsun ve rami çok iyi bi araştır bak kapitalist sisteme kanmayın kardeşim yazık!
  • SosyalajaN kullanıcısına yanıt
    4000TL bandında özellik bakımından S10E'den daha iyi telefon bulur musunuz bana? S7 ile GM9 Pro, donanım bakımından neredeyse aynı, hatta S7 daha güçlü. Ben neden GM9 alayım ki? Çektiğim sorunlardan ve başka sebeplerden dolayı -o sebepler bana kalsın- iyi bir telefon almam gerekiyor.
  • gelecek3535 kullanıcısına yanıt
    mi9t nerede 2200-TL?
  • BuZZLuCK kullanıcısına yanıt
    dogubank semers iletisim turan gsm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkishGamer1 kullanıcısına yanıt
    evet ithalat edilen türkiye garantili olmayan telefonlar biraz sıkıntılı oluyor ama o sene amerika dahi exynos lu model satın almaya çalışıyordu çünkü s820den güçlüydü exynos biraz ilginç bir tercih olmuş vergiden muaf olmak için çin ve amerikada qualcom kullanıyorlar bence tercih olarak bir sonraki cihazınız eğer samsungsa türkiye garantili alman hem servisleride iyi
  • Bir dahaki telefonumda daha fazla araştıracağım, saydığım telefonlar distribütör garantili zaten. Aynı hataya tekrar düşmem, bilgilendirme için teşekkürler
  • Naptın hocam, ne aldın memnun musun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.