Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] (876. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
22 Misafir (15 Mobil) - 7 Masaüstü15 Mobil
5 sn
46.868
Cevap
296
Favori
1.782.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 874875876877878
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sinanpektas S kullanıcısına yanıt
    Ben hem iPhone X hemde Galaxy S10 kullaniyorum. iPhone X ozel telefonum, S10 ise Firma tarafindan verildi.

    Objektif olarak anlatacak olursan iPhone kullanan biri Androidde yapamaz.

    Galaxy S10 cok harika bir telefon. Ne varki iPhone kullananlar bilir camina dokundugunda calismasi ve dokunmatigi harikadir. Ama malesef Androiidde bu kadar guzel telefon olmasina ragmen gerek dokunmatik akiskanligi olsun gerekse isletim sistemi sanki PC oyunun yani da Java oyun gibi kaliyor. Bunlari iPhoneu ovemk icin soylemiyorum. S10 u ilk verdierinde iPhoneu satarim diye dusundum, S10 cok erkileyici harika bir telefon. Ne varki kullanmaya baslayinca insan anliyorki ne kadar ozellik koyarlarsa koysunlar iOS un arayuz akiskanlik ve uygulama kalitesi en kral Androidde bile yok. Cami bile plastik gibi geliyor.

    Samsung sagolsun her ozelligi koymus ornegin telefonu kaldirinca ekran uyanma ozelligi S10 dada var ama adam gibi calismiyor. Yuz taramayla kilit acma var fakat kamera ile yapiyor ozel sensor yok ve karanlikta calismiyor dolayisiyla. Elrandan parmak izi aciyor ama yavas calisiyor, iPhonelardaki gibi hizli degil parmak izi kilidi, uzun ve sert basmaniz gerekli.

    Kamera konusuna gelecek olursak genis aci olayinda iPhone Samsungun eline su dokemez. On ve arka kamerasinda harika genis aci var. Kamerasi cok iyi, guzel resimler cekiyor. iPhone X ten daha guzel ve kaliteli resim cekiyor. Son guncellemeyle DeX ozelligi geldi USB C kablosuyla PC ye baglaninca telefon desktopunuz oluyor cok harika bir ozellik. Gece Modu ozelligi geldi kameraya az isikta aydinlikmis gibi resim cekiyor. Genel olarak S10 tasarim olarak iPhonelardan cok cok daha guzel. Ne varki iPhone kullananlar bilir, iPhonedaki uygulama arayuz kalitesi ve kullanim kolayligi ve o rahatlik hissini bulamaz androidde. Bulsam zaten iPhonedan vazgecerim. Harika telefon yapiyor Samsung ama yinede yazilim isini yapamiyorlar. Zibilyon ozellik var ve hicbiri duzgun calismiyor. Oysa iOS ta olan her ozellik hakkini verir.

    Birde soyle bir durum var iki telefonda elimde ve internetten S10 icin birsey arastiriyorum. S10 ile internette gezinirken kendimi kapali biryerde gibi hissediyorum yani iOS rahatligi yok bu sebeple iPhone ile Safaride gezinmek cok daha keyifli baska bir rahatligi var.

    Bende cok isterdim S10 ile iOS tan vazgecebilmek
    , sanirim bunu sadece Samsung kendi isletim sistemini yaparsa belki yapabilecegiz. Android iOS un yaninda Java gibi kaliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Geniş açı kamera fotoğrafı sündürüyor aşağı yukarı doğru bu durum her cihazda aynı sanırım. Geniş açı çekimleri paylaşabilecek kmse varmıdır
    _____________________________
  • aliss A kullanıcısına yanıt
    Ekran koruyucu ciziktir çünkü çok kolay çiziliyor benimkinde çizik sayılayamayacak kadar çok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • koyunsavar K kullanıcısına yanıt
    saol hocam s8in yanına koydum cebime sadece korktum bende sıfır telefon çizik falanmı diye ) spigenmi takalım hocam ne önerirsin
    _____________________________
    chp bjk
  • huseyingoksel H kullanıcısına yanıt
    Hocam o bozulma geniş açının özelliği. Onu sonradan manuel olarak düzeltmeniz gerek. Fotoğraf makinesinde de geniş açılı lens aynı bozukluğu verir

    Buna distortion deniyor.

    Ama sadece onun için bile bu lensleri alanlar var -ki biri benim. Hatta balık gözüm var

    Biraz oynayın, bolca yakından fotolar çekin. Güzel sonuçlar alınır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: striders

    Hocam o bozulma geniş açının özelliği. Onu sonradan manuel olarak düzeltmeniz gerek. Fotoğraf makinesinde de geniş açılı lens aynı bozukluğu verir

    Buna distortion deniyor.

    Ama sadece onun için bile bu lensleri alanlar var -ki biri benim. Hatta balık gözüm var

    Biraz oynayın, bolca yakından fotolar çekin. Güzel sonuçlar alınır
    LG g5 ile samsung'u karşılaştırdım ben. Geniş açı yüzünden samsungdan vazgeçecektim ama yazılımsal düzeltmesiyle biraz kurtarıyor. Fakat LG de hiç düzenlemeye gerek kalmadan normal lens bozulması yanlardan şişme olarak geliyor ve bir miktar daha fazla alan sunuyor G5.

    Geçen manuel kamera diye bir program kurdum LG kullanırken satın almıştım. O direkt kameraları kullandığı için geniş açıya geçince muazzam bir bozulma gördüm sanki orta kısım ileri doğru uzatılmış gibi. Kendi yazılımı daha iyi çekiyor fakat biraz crop uyguluyormuş onu da görmüş oldum.

    Müsait bir zamanda geniş açı kamerasını ilk kullanan telefon LG G5 ile bir karşılaştırma yaparım s10 geniş açısından memnun kalmadım değil güzel ama lens biraz daha kaliteli ya da daha farklı bir türde seçilebilirdi bence.
    _____________________________

    Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene





  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyunsavar

    Ekran koruyucu ciziktir çünkü çok kolay çiziliyor benimkinde çizik sayılayamayacak kadar çok
    Ertesi gün çizdim ben, usb kablosu ile aynı yere koymuştum çantada. usb ucu çizmiş jelatini, tam da ekranın ortası. Güzel F/P ürünü bir koruyucu bulursam alıp yapacam da n11 de falan satılanlara güvenemiyorum artık, düdük gibi ekranın ortasında kalır diye
    _____________________________

    Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Arayuz akiskanlik olayinin tamamen aliskanlikla ve customization ile ilgili oldugunu dusunuyorum. 2008 den 2019 a kadar sadece iphone kullandim, android telefon kullanmayi bilmiyordum bile, bu sene s10e aldim ve cok mutluyum, acayip yenilikler olmadigi surece iphone a gecmeyi dusunmuyorum.

    Sagdaki edge bar, 3rd party programlarla ayarladigim edge gesturelari, home pageime koydugum muzik, not widgetlari ve en onemlisi her birinde bir mailim olacak sekilde 3 tam sayfa mail widgeti. İstedigim her seyi daha hizli yapiyorum.

    Bence sirf androide gecip soyle bir 10-20 saat (tek seferde degil kumulatif olarak) telefonu kendine uygun hale getirmeye ugrasirsan bambaska bir deneyimin olur.

    Ekran ustu parmak okuyucu konusunda hakli olabilirsin. S10e de sagda bulunuyor ve cok hizli ve %100 aciliyor, ama s10 ile s10+ modellerinde dedigin gibi problemler duydum, daha yeni teknoloji oldugu icin yeterince gelistiremedikleri kanaatindeyim.

    Tek cidden ozledigim ozellik ekranin tepesindeki status bara dokundugunda scroll to top yapma ozelligi. Androidde bulamayip arastirdiktan sonra ogrendim ki apple bunun patentini almis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] hocam scroll to top özelliği dediğiniz şey eğer bir tıkla sayfanın en tepesine gitmesi ise Samsung browser da var o özellik. Resimde görebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Hocam o lens bozulması dediğimiz distortion. Amaç zaten o geniş açıda

    O kadar geniş çekip düz çıkması zaten beklenti olmasın

    Amaç o bozulma ile poz yakalama

    Anlatmaya çalıştığınız buysa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Apple dışında başka markada yok maalesef. Ben de seviyordum onu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepfear7

    Samsung Tr ürünü olup olmadığını cihazdan anlayabilir miyiz?
    Play storeden Phone info indirip ürün kodu G975FZWATUR olması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Thrzgn T kullanıcısına yanıt
    Evet ondan bahsediyorum, ama bence bu ayni sey degil, cunku istedigin appi kullanamamak ve yine de sadece bazilarinda yapabilmek anlamina geliyor. Ios ta scroll edilebilen her yerde tepeye basmak yeterliydi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • striders kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iphonun ekranı kötü arkadaşım şunu bir kabul edin. S10 ekranına laf söyleyen çarpılır. Parmak izi de çok iyi çalışıyor. Face id zaten sensör yok. İphone direk 1-0 önde. Her iki telefonu da kullanan biri için ben de s10u on defa tercih ederim. Ios kötü bir işletim sitemi değil ama kullanıcı dostu da değil. siz ona alıştığınız için size öyle geliyor. Akıcılık olarak android ile hemen hemen aynı. Hatta ios 13 de çok fazla bug var. (Tüm söylediklerim İphoneX için gecerli,11 pro başka bir şey olmuş)

    Telefoto için aslında aynı sey degil bizler yönetmen değiliz anormofik lens efekti vermek istemiyoruz. Apple iphone 11 ile bunu başarmış. Telefoto da köşeler neredeyse dümdüz.


    Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU]

    Son güncelleme ile pil ömrü yeni yeni oturdu. Normal kullanımda 1 günü geçiriyorum rahat bir şekilde. Ayrıca gece selfileri çok iyileştirilmiş ama bir kaç çekim yapmak gerekiyor. 2 tanesi aşırı kumlu 1 tanesi düzgün çıkıyor. Ayni sıkıntıyı yaşayan var mi?

    Şu Samsungun bu kadar iyi donanım koyup, bu donanımı tam kapasite kullanamaması can sıkıyor.
    Yine iphone 11den örnek vermek gerekirse huwainin iyi yaptıklarını onlardan daha iyi ve sıkıntısız yapmışlar iphone11 kamerasinda. Imaj stabilizasyonunda crop miktarı az. Gece çekimi çok iyi. Video çekerken kameralar arasında gecişi hissetmiyorsun bile. Sanki tek kamera zoom yapıyor. 3 kamerayı da kullanıp deep fusion ile tek fotoğraf çıkarıyor ki gerçek ai kullanımı bu resmen. Pil konusunda da yakaladı adamlar bizi. Iosun sacma yönleri olmasa ve fiyat deli gibi yüksek olmasa ilk defa iphone 11 almayı düşünürdüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurman67 -- 4 Ekim 2019; 9:9:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    S10+




  • Dun 1.2 gb kadar bi guncellestirme geldi. Farkli bir degisiklkk dikkatimi cekmedi. Var mi birseyler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hagi10best

    Dun 1.2 gb kadar bi guncellestirme geldi. Farkli bir degisiklkk dikkatimi cekmedi. Var mi birseyler?
    Güncellemeyi yapalım mı hocam olumlu anlamda değişiklik var mı? Şuan çok memnunum performanstan ondan tam emin olmadan güncelleme yapmak istemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koftehor1

    Güncellemeyi yapalım mı hocam olumlu anlamda değişiklik var mı? Şuan çok memnunum performanstan ondan tam emin olmadan güncelleme yapmak istemedim

    Alıntıları Göster
    şarj performansında gözle görülür iyileşme görüyorum. kamerada da kabul edilir oranda iyileşme gözüme çarptı. genel performansta bir olumsuzluk sözkonusu değil. çok kurcalayamadım ama 1.2 gb hakkını veren "farklı" bir değişiklik göremedim.
    _____________________________
    Mustafa Kemal Atatürk
  • S10e de pil tüketimini iyileştirme adına tavsiye edebileceğiniz püf noktalar var mı ? Telefon %15 olduğunda 3,5 saat ekran süresi veriyor, yeni nesil bir telefon için çok az bir süre.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hagi10best

    şarj performansında gözle görülür iyileşme görüyorum. kamerada da kabul edilir oranda iyileşme gözüme çarptı. genel performansta bir olumsuzluk sözkonusu değil. çok kurcalayamadım ama 1.2 gb hakkını veren "farklı" bir değişiklik göremedim.

    Alıntıları Göster
    Hocam ben o güncellemeyi yapalı çok olmuş. Kamera özellikleriyle ilgili bir güncellemeydi. Super steady modu ve selfie kamerasına gece modu gibi özellikler eklendi. Ben telefonu aldığımda direkt güncellemeyi yaptım ondan güncelleme öncesi nasıldı bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • 
Sayfa: önceki 874875876877878
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.