Google, son dönemde mobil ekosisteminde yaşanan güncelleme sorunlarının önüne geçmek için önemli hamleler yapıyor. Geçen ay duyurulan Jelly Bean sürümünün üreticilere arayüz ve diğer port işlemleri için erkenden kullanıma sunulduğu müjdelenmişti. Kaynak kodlar kısa süre önce yayınlandı. Galaxy Nexus, Nexus S Jelly Bean'e kavuştu ve üreticilerden güncellemeyle ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı.
Samsung cihazları için uzun süredir yazılım dağıtımı yapan Sammobile sitesi, Güney Koreli firmada görevli kaynaklarından edindiği yeni gelişmeleri bizlerle paylaştı. Galaxy S III için Android 4.1'in neredeyse hazır olduğu bildirildi. Kesin bir çıkış tarihi verilmedi, fakat Ağustos-Eylül gibi dünya genelinde dağıtımın gerçekleştirilmesini bekledikleri ifade edildi.
Sitenin kaynakları ayrıca, Galaxy S II için çalışmaların sürdüğünü ve ilk testlerin başarıyla tamamlandığını müjdeledi. Eski amiral gemi modelinin güncellenme durumu, Android 4.1 port işlemlerinin başarıyla gerçekleşmesine bağlıymış. Zaten ilk testlerde başarılı olan S2'nin son sürüme yükseleceğinden pek şüphe edilmiyor.
Samsung'un üst düzey diğer modellerinin de Jelly Bean'e güncelleneceği tahmin ediliyor. Android 4.0 ve 4.1 arasında donanım gereksinimlerini yükseltecek büyük bir fark yok. Bu yüzden Ice Cream Sandwich'li hemen hemen tüm aygıtların en güncel yazılıma yükselmesi mümkün. Şuan için Galaxy Note, Galaxy Tab 7.7 ve Galaxy Tab 7 Plus'ın güncellenme ihtimalinin bir hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz.
Android 4.1 güncelleme takvimini resmen açıklamayan Samsung, yeni sürüm üzerindeki ilk çalışmalarını tamamladıktan sonra kullanıcılarına müjdeyi verecek.
SIII kullanıcısı olarak jelly bean güncellemesine yakında kavuşacağıma çok sevindim.İlk androidli telefonum SIII ama menülerde gecikmeler fln olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradım.Uygulamalar arası geçişlerde sürekli bir gecikme oluyor ve bu çok sinir bozucu.Ama 4.1'den çok umutluyum,umarım bu sorunlar çözülecek.
süper haber. gelsin güncelleme.
quote:
Orijinalden alıntı: CryBaris
SIII kullanıcısı olarak jelly bean güncellemesine yakında kavuşacağıma çok sevindim.İlk androidli telefonum SIII ama menülerde gecikmeler fln olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradım.Uygulamalar arası geçişlerde sürekli bir gecikme oluyor ve bu çok sinir bozucu.Ama 4.1den çok umutluyum,umarım bu sorunlar çözülecek.
bu konuda sana katılıyorum menü gecislerinde ve ana menüye dönüşte gecikme durumu cok can sıkıcı.Yetkililerin 4.1 için yağ gibi akacak demeleri beni çok heyecanlandırdı.Sabırsızlıkla bekliyorum s3 süper bir telefon ancak menu gecıslerı ve ana menu donustekı gecıkmeler ınsanın canını sıkıyor gercekten
Bu sefer hızlı alıcaz güncellemeyi galiba:)
Harika,samsungu takdir etmek lazım lakin keşke tüm telefonlarına bu yazılım ilgisini gösterebilse..
Şimdi telefonlarımızın gerçek gücünü görebilicez galiba :)
SII nin güncelleme alacağını duymak inanılmaz mutlu etti beni. İlaç gibi geldi günün en güzel haberi oldu :)
Samsung 4.1 getirince S2 en uzun süre yazılım desteği verdiği telefon olacak.
Uygulamalar arası geçişlerde sürekli bir gecikme oluyor ve bu çok sinir bozucu.Ama 4.1den çok umutluyum,umarım bu sorunlar çözülecek.
Bu ara Samsung güncellemelerde hızlandı. Bakalım s3 4.1le arayı ne kadar açacak.
iOS platformuna yönelik var olan savaşı JB ile iyice hızlandırdı Android. Biz tüketiceler adına gayet güzel bir hareket. Rekabet her zaman tüketiciye yarar.
quote:
Orijinalden alıntı: IamGambLer
quote:
Orijinalden alıntı: CryBarisSIII kullanıcısı olarak jelly bean güncellemesine yakında kavuşacağıma çok sevindim.İlk androidli telefonum SIII ama menülerde gecikmeler fln olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradım.Uygulamalar arası geçişlerde sürekli bir gecikme oluyor ve bu çok sinir bozucu.Ama 4.1den çok umutluyum,umarım bu sorunlar çözülecek.
bu konuda sana katılıyorum menü gecislerinde ve ana menüye dönüşte gecikme durumu cok can sıkıcı.Yetkililerin 4.1 için yağ gibi akacak demeleri beni çok heyecanlandırdı.Sabırsızlıkla bekliyorum s3 süper bir telefon ancak menu gecıslerı ve ana menu donustekı gecıkmeler ınsanın canını sıkıyor gercekten
Yaw arkadaş, siz S3 ile geçişlerdeki takılmalardan bahsediyorsanız i9000 SGS kullananlar (bkz ben) ne yapsın:) CyanogenMod bu noktada kurtarıcı oluyor biraz.
Sorumlusu kim bilmem ama android güncellemeleri tanıtım,dağıtım takvimi için söylenebilecek tek söz rezalet (tanıtıldıktan 6-7 ay sonra hala o güncellemeyi bekleyip daha alamadan yeni yazılım versiyonu tanıtılmasına başkada bir şey denilemez)
erken gelse keşke
Galaxy SII de 4.0.3 yazılımı wifi yoluyla internet kullanımında felaket bir ısınma söz konusu oluyor daha önce yoktu oyunlarda bile okadar ısınma olmuyor yazılımsal bir sıkıntı olsa gerek yeni 4.1 JB ile bu sorun düzeltileceğini umuyorum..
S2 ye gelmesi çok iyi haber
Android 4.1 güncelleme galaxy r icinde olacak mı?bu konuda port calısması yapılıyormu bilgisi olan birisi varsa cevaplar mı mümkünse site görevlisi kimse
beyler size soyliyim.. zaten android tum cihazlara agir geldi 4.0.0 ve 4.0.3 cok agir geldi. nasil desem.. s2 kulanicisiyim bazen cokuyor pil uciyor ama 3200 mhz aldim valla 3 gun dayaniyor. S3 denedim android 4.0.3 le ne diyim s2 den hatta s1 farki yok yavas calisiyor...