Şimdi Ara

Samsung Galaxy S İ9000 Telpa Garantili.Dolandırıcılık İle ilgili İlan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uyarı: İlanda belirtilen ürün elimde yoktur. Satışı yoktur.İstemeyen okuyarak vaktini boşa harcamasın.Konu sahtekarlıkla ilgilidir.

Konun yeri burasımı bilmiyorum.Belkide bu konu yüzünden ceza alacam ama önemli değil, 1 kişiyi dolandırmassa buna değer.

son 1,5 aydır sahibinden.com sitesi üzerinden bir ilan açılıyor.

Ürün resimleri hep aynı. fiyat 650 ve 620 TL, ürün açıklamasında da hep bu yazı var

"ÜRÜN RESİMLERDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİDİR 22 AY DAHA TELPADAN GARANTİSİ VARDIR 
    SIFIR AYARINDADIR AZ KULLANILMISTIR TAKAS DÜŞÜNMÜYORUM"

yaklaşık olarak her ilanında aradım ( farklı il ve farklı numalıydı ilanları.) telefondaki konuştuğum hep aynı kişi. Acil ödemesi var, elden satış( çeşitli bahneleri var) ve get kabul etmiyor. Hesap numarası vermıyor ve sizi doğrudan ATM ye yönlendiriyor.

ilan hakkında biraz araştırma yaptım. 2 forumda yine aynı kişinin ilanları dolandırıcı olarak işfa edilmis.
    4 ilanı tarafımdan sahibinden sitesine ihbarla kapattırılmıştır.
    Ama nasıl oluyorsa aynı kişi bir kaç gün aralıkla tekrar aynı resimlerle ilan açabiliryor.

En son dün ilanı vardı şikayetim sonucu silinmiş. Link ekleyemiyorum.

Resimleri ekledim. bu 3 resim normal foto. diger linkle elkediğim resim( Tim yazan) mega olarak ekleniyor ilana.
    Eğer denk gelirseniz, alıp almamak size kalmış.

Bilgilerinize...

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teote -- 13 Nisan 2011; 17:07:50 >

• Boylesine insani davranisindan dolayi seni tebrik ediyorum.
  • Tebrikler hocam.. Keşke konu dışında olsa,daha çok kişi görürdü sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: teote01

Ama nasıl oluyorsa aynı kişi bir kaç gün aralıkla tekrar aynı resimlerle ilan açabiliryor.

Nasıl engellenebilir ki? Ancak böyle biri farkedip şikayet ederse, başka türlü nasıl olacak? Zaten internetten önce havale yöntemiyle alışveriş yapan kişi kendisini piyango bileti almış saysın, sorunsuz cihaz gelirse ne ala.

Bu tür konuların yeri Sorunlu Alışverişler alt forumu. O bölümdeki bütün konuları okumakta fayda var. Akla gelmeyecek dolandırılma yöntemlerini, bol referansın dahi hiçbir anlamı olmadığını öğreniyorsunuz. Zaten orayı okuyan birisi tanımadığı kişilerle elden test edip alabilecekleri dışında alışveriş yapmayacağı için dolandırılması çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 13 Nisan 2011; 15:08:18 >
  • iyide başlıgı niye satılık diye açıyosun :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: m35

iyide başlıgı niye satılık diye açıyosun :S

pardon haklısın.Kopyala yapıştır yapmıştım direk word' den. değiştirim şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teote -- 13 Nisan 2011; 16:02:50 >
  • hocam zaten sazanlar atlıyor benim gibi donanım haberden kimse 625 tl ye o cihazı almaz çakallık oldugu bellii ama genede saol...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merak ederek bende ilandaki kişiyle dün görüştüm, elinde 2 adet olduğunu ve 1 tanesini sattğını belirtti. Didim Altınkum hastanesinde doktor olduğunu söyledi. Alıcı gibi parayı yatırmak için hesap numarasını istediğimde bankamatik üzerinden yapabileceğimi, bankamatiğe gittiğimde kendisini aramamı ve vereceği bilgiler doğrultusunda yatırmammı söyledi. Gün geçtikce sanal dolandırıcılık olayları ciddi boyutlara ulaşmaya başladı.

Bu konuda Emmiyet Birimlerimizin bu tür konularla ilgili ciddi çalışmalar yapmaları gerekiyor diye düşünüyorum...

İlandaki ismi "İlkay GÜLER" telefon numarası "0 554 231 14 27"...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atila -- 13 Nisan 2011; 16:57:40 >
  • Sayın Teote01,

İlanın başlaığını "Dolandırıcılık İle ilgili İlan" diyerek düzeltirseniz çok daha dikkat çekici olur diye düşünüyorum...
  • hocam böle çakllar çok benı de ıphonle kandımıslardı 50 tl mı yemıstı allah ıcın dıkatlı olunn adam bitlistendi hemde msn garkodan msj geldı kutu ıcerıgı ıphone bılm ne bılmem ne çakılıp kalmıstım zamanında dikkat şart
  • O da birşey mi? Bende bu arkadaşın sürekli ilanlarına rast geldim. Samsung Galaxy S arıyordum. Dediğiniz gibi tamamen aynı kişi sesinden anlaşılıyor. Neyse önceleri telefonlarımı açıyordu, arkadaşın dediği gibi farklı iller ve telefon numaraları site üzerinden ilan açmayı reddediyor. Bende ilk başlarda telefonlarıma cevap veriyordu artık telefonlarımı bile açmıyor. Numaramı kaydetmiş herhalde çünkü GET ilanı açmasını istiyorum işine gelmiyor. Saygılar.
  • bu tip olaylar çok olmaya başladı sık sık konusu açılıyor hatta açılmasına gerek yok sahibinden.com'da günümüzün popüler olan cihazlarını bir inceleyin ne kadar yalan dolan dolu olduğunu göreceksiniz. Benim başıma bi kaç olayın gelmesi üzerine artık akıllandım yani insanın canı yanmadan bu tür oltalara yakalanabiliyor. İlana bakıyorsun ikinci el değerinin epey altında ve acil fln yazıyorlar genelde ilanı açanın profiline bakıyorsun o gün siteye üye olmuş yada 1 2 haftalık soruyorum faturası fln varmı yok deniyor hemen anlıyorum bu işte bir iş olabilir uzaklaşıyorum. Aman arkadaşlar ucuz diye kanmayın dikkatli olun.
  • tim yazan resim benim şahsen kendi evimde çekmiş olduğum resimdir, yani sizin anlayacağınız bu kişi forumdan almış olabilir resmi.

link

http://forum.donanimhaber.com/m_43125644/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • yeniğden ilan vermiş şikayet ettim. yine aynı resimler aman dikkat. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.