Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE Fan Edition [ANA KONU] (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
25.557
Cevap
216
Favori
1.555.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: burakyilmaaz

Bende lisedeyken bu amatör bazda fotoğrafçılığa heves ettiydim, NATGEO fotoğraf okulu setini almıştım bide fujifilm bi slr makine almıştım emektar durur hala :D o cdlerde öğrenmiştim. Fotoğraf makinelerinde aşağıdaki resimdeki gibi bir yaprak diyafram yapısı var, bir fotoğrafta ne kadar çok ışık isterseniz o kadar çok diyaframı açarsınız ne kadar az ışık istersenizde diaframı okadr kısarsınız. Ancak eğer hareketli bir objeyi çekerken diyaframı açarsanız resim flu çıkar çünkü çok fazla ışık alayım derken hareket halindeki kareleride çekmiş olur ve resim hareket yönünde kayar, dolayısıysala harekt halindeki bir objeyi sabit duruyormuş gibi çekmek isterseniz o zaman diyaframı kısarsınız buda size ışıktan kaybettirir çünkü diyafram kısıkken foto sensöre daha az ışık ulaşır, bu durumda ya isoyu arttırızsınız ışık artsın diye ki iso artışıda resimde gürltüyü (nois) yani isli bozuk görüntüyü arttırır bu yüzden isoyu düşük tutmak herzaman daha kaliteli daha gürültüsüz resim demek olacağında geriye ışığı arttırmak için enstantene kalır elinizde, enstantaneyi düşürükçe fotoğrafta ışık artar arttırdıkça azalır. Enstantanede bu diyaframın fotoğrafı çekerken nekadar sürede kapanacağı anlamına gelir, yavaş kapanırsa çok ışık alır aydınlık resim olur hızlı kapanırsa karanlık resim olur. Bunların hepsi Fotoğraf için olan zımbırtı, Vİdeodada mantık benze çalışır, dolayısıyla slow motion videoda pırpır normal kafanıza takılmasın.

Tabi bu anlattıklarımı niye anlattım, bizim telefondaki pro modunu çok beğendim, harbiden hem enstantene hem diyafram açıklığı hem manuel odak hemde iso değerlerini ayarlamanıza müsade ediyor, ilgisi olan arkadaşlar daha güzel fotolar çekebilir. Bir arkadaş mesela ya bu telefon makro çekmiyor galiba yaklaşınca olmuyor dedi, bozuk parayı yakından çekememiş, otofokus makro çekip yapmaz bildiğiniz üzere, makro çekim yapmak isteyen arkadaşlar kamerada pro moda geçip manuel odakta çiçek resmine odağı kaydırıp yada istediikleri kendi odak merkezini belirleyip optik zoom ile yaklaşarak güzel makrolar çekebilir. NAT GEOnun setide güzeldir keyiflidir internettende indirebilirsiniz tavsiye ederim.

SAMSUNG GALAXY NOTE Fan Edition [ANA KONU]

Kısa ve öz, güzel anlatım olmuş. Pek çok kişinin işine yarar.
    “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız; ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanla takip eylemek şarttır. Bin, iki bin, binlerce sene evvelki ilim ve fen lisanının çizdiği düsturları, şu kadar bin yıl sene evvel bugün aynen tatbike kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk.
    22 Eylül 1924, Samsun.

Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri. II. Cilt, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü yayınları: 1., Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, 1959, sayfa: 194-195

• burakyilmaaz B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Normalde volte 4G ile de görüntülü görüşme yapılabiliyor. Ancak bunun için her iki telefonda da volte olması ve aynı operatörde olması gerekiyor.
    Eğer bunlar geçerli değilse görüntülü arama sesli aramaya dönüşüyor. Denemiştim daha önce.

Ancak telefonu kapatıp açınca volte ayarları kapandığından görüntülü aramaya tıkladığımda direk arama kapanıyor.

Bunun için telefonu kapatıp açınca volte ayarlarının kapanmaması lazım.

Bunu başarabilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.

İyi günler.
    Burak hocam aslında burda konu görüntülü konuşma falan değil o sadece bir örnekti konu bir özellik bir kaç kişiye lazım değil yada kullanmıyor diye önemsiz görünmesi mesela kaç sayfa nfc 'nin garanti bankasını desteklememesi konuşuldu benim için hiç bir önemi yok bu özelliğin ama sonuçta önemli bir özellik ve bir çok kişiye hitap ediyor. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İlgilenmiyorsan foruma girmeyebilirsin.
    Işte bu sorulara verilebilecek tek bir cevap var volte için. Ilk sayfada var arkadaşlar ordan bakın . Bunu diye bilmek icinde sevgili konu sahibimiz için önemsiz olan voltenin ilk sayfaya eklenmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hako7445 -- 29 Ocak 2018; 12:23:6 >

abi ben herengi biyerde volte önemsiz gibi bir şeymi yazdım diye şuan panik oldum :) volte önemsiz demedim ya, dediğimi hatırlamıyorum dediysemde affola arkadaşlar. Ben voltesizde görüntülü görüşme olması lazım manasında demişimdir. Yani görüntülü görüşme için volte önemsiz yada olmasada olur gibi bişi demişimdir. Kİ bende oluyor abi, bende volte kapalı, annemin telefonda da görüntülü görüşme aktif. Görüntülü görüşme için daha önce Note 2 telefonumda çok uğraştığım için öncelikle bildiklerimi paylaşayım, birincisi karşı telefonda da görüntülü görüşme aktif olması gerekiyor. Operatörünüzü arayıp 3G üzerinden görüntülü görüşme yapamadığınızı gerekli ayarların yapılmasını istediğinizi söyleyin. Benim Note 2 de yapamıyordu başlarda dediğiniz gibi çat kapanıyorudu. Operatörü aradım düelttiler. Şimdi mesela benim hanımda iPhone var, onu görüntülü arasam çat düşüyor sesli aramaya dönüyor. Bu tamamen karşı tarafta görüntülü aramanın çalışmaması ile alakalı. Yani Volte olmadanda görüntülü arama kesinlikle oluyor arkadaşlar. Bak aramak isteyen özelden bana mesaj atsın ben numaramı vereyim görüntülü denesin beni aramayı bende garanti açık görüntülü arama test etmiş oluruz. Ben az önce annemi aradım onda samsung S4.

• fkoc38 F kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim telefonumuzun kronik bir sıkıntısı yok programsal önemli bir hatası yok mecbur konuşulacak konular belli bunlarda volte kılıf nfc ekran koruyucu. Tam olarak burda ne konuşulmasını bekliyorsunuz söyleyin ordan devam edelim.

Aynen öyle, burası teknik bir sayfa oldu arkadaşlar, mümkün insanların telefonda yapıp başarmak istediği konuları yapmaya oldurmaya çalışıyoruz. Konuşulmasını istediğiniz başka şeyler varsa lütfen yazın onları da konuşalım.

Şİmdi Hocam ben annemle za önce yaptığım görüntülü görüşmeyi kayıt ettim ama onu youtuba yüklemk istemiyorum babam tepeler beni . Gönüllü bir arkadaş varsa bana telefon numarasını versin, voltesinide kapasın biz onunla bir görüntülü görüşme yapıp kayıt edelim onuda youtube üzerinden burada paylaşalım. Tekran özetliyorum. Ben volte işini başardıktan sonra, ayarları komple sıfırlamak için fabrika ayarlarına geri dön dedim ve birdaha volteyi açmadım. Şu an görüntülü görüşme yapabiliyorum, görüntülü görüşme başlattığımda ise telefon 4G yi kapatıp 3G ye geçiyor, görüşme 3G üzerinden oluyor görüşme kapanınca tekrar 4G ye geri geçiyor. Karşı tarafta Volte varsa ve telefon iphone değilse ve o sırada 4g çekiyorsa bence volte üzerinden görüşme olur eğer olmazssa 3g üzerine düşerek görüşme devam eder böyle olması gerekiyor bence teknik olarak.

• evet volte olayı ilk sayfaya eklenmeli bunun yanında bir program tavsiyesinde bulundum gravity screen diye ve hatta tema tavsiyesinde bulundum bunlar da ilk sayfaya eklenebilirdi.

ne diyorduk volte aşşağı.

volte yukarı.

• burakyilmaaz B kullanıcısına yanıt
    Burak kardeşim takılma görüntülü görüşmeye illaki oluyordur sonuçta 4 g den önce 3g üzerinde yapılıyordu bu olay 4g üzerinden yapmanın artısı Daha kaliteli ve donmadan kesintisiz olması artık öyle bir zamamdayız ki herkesin telefonunda 4g var hemen hemen en azından benim cevremde var 60 yaş ustu olan annem ve babam da dahil tanıdığımız insanların yüzde 90 anında da volte olayı mevcut o yüzdendir ki bizde sayfalarca tartışarak volte olayını çözmeye çalışıyoruz zaten tam olmuyor derken kazayla bulduk şimdide geliştirmeye çalışıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hako7445 -- 29 Ocak 2018; 12:54:35 >
  • valla abi dün gece bu muhabbet dönünce hanımın iPhone8 de çekim yaptım, tavada patates çevirdim, böyle küpçük küpçük doğradık patatesi, şeflerin tava hareketini yaptım, hanımın telefonlada çektim benimkiylede çektim aynı yani pırpırlama. İstersen akşam yine ben video çekeyim aynı anda telefonlar yan yana slow motion bişler koyalım youtube herkes yorumlasın ama, bence aynı.
    abi o zaman karşı tarafta bence volte açık değil diye olmuyordur görüntülü arama ne bileyim başka bişi gelmiyor aklıma bence birbirimizi arayalım, Note FE Note FE. Demişsinya görüntülü arama simgesinin üzerinde çarpı çıkıyor diye bende çıkmıyor abi volteyle aramazssa 3g ile arıyor ama siz diyosunuzki hiç aramıyor. ben ona takıldım, hiç aramaması sencede anormol değil mi?

Orijinalden alıntı: hako7445

Işte bu sorulara verilebilecek tek bir cevap var volte için. Ilk sayfada var arkadaşlar ordan bakın . Bunu diye bilmek icinde sevgili konu sahibimiz için önemsiz olan voltenin ilk sayfaya eklenmesi.

Arkadaşlar voltenin önemli veya önemsiz olması ile benim nikimin ne alakası var. Ben volte önemli veya önemsiz diye bir şey dedim mi?! Ben sadece şunu söyledim: VoLTE BENİM İÇİN önemli değil dedim. Bir başkası için de hayat meyat meselesi kadar önemli olabilir. Ben sanki voltenin ele alınmasına karşıymışım gibi bir algı yaratılıyor. Bunu yapmayın arkadaşlar. Herkes istediğini sorsun öğrensin. Bırakın öküz altında buzağı aramayı. İlk sayfaya eklenmesi için istekler çok olursa, istediği bilgiyi bana pm atar. Ben de eklerim. Hangi bilgileri eklemedik ki bunu eklemeyelim.
    “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız; ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanla takip eylemek şarttır. Bin, iki bin, binlerce sene evvelki ilim ve fen lisanının çizdiği düsturları, şu kadar&nbsp;bin yıl sene evvel bugün aynen tatbike kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir.”

22 Eylül 1924, Samsun.

Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri. II. Cilt, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü yayınları: 1., Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, 1959, sayfa: 194-195

• quote:

Orijinalden alıntı: hako7445

Hocam volte ayarı sizin için çok lüzumsuz bir özellik olabilir ama bir çok kişi için çok fazla önem arz eden bir konu en basitinden şebeke üzerinden görüntülü görüşme icin şart. Bu yuzden nasıl yapıldığını açıklayan bir çok mesaj var onlardan birini ilk sayfaya eklerseniz tekrar tekrar aynı soru sorulup cevaplanmamış olur

Tamam hocam ekleyelim tabiki. Ama bu konuda kısa ve öz bir bilgiyi paylaşırsanız, aynen alıntı yapıp eklerim.
    “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız; ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanla takip eylemek şarttır. Bin, iki bin, binlerce sene evvelki ilim ve fen lisanının çizdiği düsturları, şu kadar&nbsp;bin yıl sene evvel bugün aynen tatbike kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir.”

22 Eylül 1924, Samsun.

• MOBIUS kullanıcısına yanıt
    Yok arkadaşım buzağı falan aramıyoruz sayfalarca bu konu tartışılmış iyi kötü bir çözüm bulunmuş ve tekrar tekrar soruluyor aynı sorular insanları rahatsız ediyor sizin bu konuyu ilk sayfaya eklemeniz için illa burasının istekde bulunması gerekmez çünkü sık sorulan her şeyi ilk sayfaya ekliyorsunuz neden ilk sayfaya eklensin diye uğraşıyorum çünkü özelden volte ayarlarına yazdığım cevapların haddi hesabı yok en azından ilk sayfaya bakın deriz tartışma ortamı yaratmaya da çalışmıyorum

Orijinalden alıntı: Wonky

Hocam siralama soyle olmali.

1- sisteme kayitli bir telefon üzerinden volte etkinlestirilmeli ve acik oldugu görülmeli.

2- Nova launcher yuklendiginde

https://i.hizliresim.com/bBMZEn.jpg

Buradan ims settingse girdiğinizde ilk yapacaginiz is sag ustten reset settings yapmak olmali.

3- ims etkinlestirilip onun actigi menudeki her sey de aktif edilmeli.

Artik voltenin acik olmasi gerekli.

Edit: eger en son reset setting yaparsaniz. Yaptiginiz her sey bosa gider.

Edit2: bir kac resim ekliyim daha iyi anlasilsin.

Ben daha önce resimli anlatmıştım ama bu arkadaşın anlattığı daha güzel olmuş o yüzden ilk sayfaya bunu ekleyebilirsiniz. Arkadasinda bir itirazi yoksa çok uzun derseniz de mesajın olduğu sayfaya yönlenirseniz de yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hako7445 -- 29 Ocak 2018; 13:14:4 >

• Spigen kılıfa bayıldım fakat alsam mı bilemedim, forumdan anladığım kadarıyla ekran koruyucu film alıp memnun kalan yok değil mi şimdi?
  • Merhaba arkadaşlar. 2.5 senedir başıma herhangi bir kaza gelmeden kullandığım LG g3 telefonumu değiştirmek istiyorum. Eski bir note serisi kullanıcısıyım. Note fe düşünüyorum. Benim için önemli olan etken kamera. Özellikle bu yönden note 8 ile aralarında çok bir fark var mı acaba kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyim?

Benim emin olduğum konu eğer telefonu kapatıp açınca volte ayarlarının kapanmamasını sağlayabilirsek 4G üzerinden görüntülü görüşme dahil olmak üzere hiç bir sıkıntımız kalmayacak.

Çünkü 4G görüntülü aramanın çalışabilmesi için volte ayarlarından sonra telefonun kapatılıp açılması gerekiyor.

(4G görüntülü görüşme şartları ; 1- Her iki tarafta 4G ve volte aktif olacak, 2 - Her iki tarafta aynı operatörde olacak ).
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.