Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79.384
Cevap
389
Favori
2.809.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Canlı yayına küçük bir geri sayım yapmış Samsung ;)

http://www.samsung.com/uk/unpacked/
  • Konunun aktif olması için Apple fanlarının gelip hareketlilik çıkarmasını istemiştiniz falan da :) boş verin bence uzatmayın. Adam Iphone'un artıları içine jailbreak yazmış daha böyle insanlara ne söylenebilir ki. Tablet piyasasını ortaya çıkaran firmanın daha 10 inçlik ekranda çoklu ekran özelliğini bile geliştirememesi en büyük cevap değil midir mesela? Telefonun sağını solunu süsleyip bir iki küçük özellik katarak insanlara devrim gibi sunan bir firma Apple, bunu kendileri de biliyorlar ama kabul edemiyorlar. Madem Apple en iyi telefonları yapıyor, neden günde 3 kere şarj ediyorsunuz o telefonu. Ne kadar Iphone kullanan arkadaşım varsa elinde şarj aleti ile geziyor. Note serisinin batarya performansını anlatmama bile gerek yoktur herhalde bu durumda :) Appstore'un mağazası güzel görünüyormuş, Google Play'in yeni görünümünü görmüş mü bu arkadaş? bence gayet de güzel App Store'dan. Uygulama geliştiriciler kazanç noktasında App Store'da daha avantajlı oldukları için o tarafa daha fazla öncelik veriyorlar, bu kısmı doğru fakat 2 senedir kullanıyorum telefonumu, bir kere uygulama sıkıntısı çekmedim. Aralarında eskiden nasıl bir fark vardı bilmiyorum ama artık çok fazla bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Özellikle teknoloji ile ilgisi olmayıp Iphone kullanan insanlar bazı şeyleri öğrenmeli diye düşünüyorum. Amoled artık kötü bir ekran değil, Google Play Store artık kötü bir market değil, android artık kötü bir işletim sistemi değil. Galiba kendi telefonları gibi hiçbir şeyin gelişmediğini düşünüyorlar.

Son olarak da Note serisine değineyim. Lütfen çıkıp da bu seriyi eleştirmeyin bari. Tek kelimeyle rakipsiz bir seri. Hiçbir firma rakip bir ürün çıkaramadı bile. Yarın Apple 5.5 inçlik bir telefon çıkarırsa burada kullanım kolaylığı, taşıma zorluğu falan filan diyen Apple fanlarını takip edin nasıl dönecekler yorumlarından. Note serisini kullanan insan zaten büyüklüğünü bilerek alıyor. Açıkçası ben 2 bin tl veriyorsam en azından diğer hiçbir telefonda bulunmayan özelliklere de sahip oluyorum. Iphone'un yapabildiği her şeyi herhangi bir telefonla yapabilirim zaten.

Note 4'ün tanıtım gününü ve saatini heyecanla bekliyorum.

Herkese telefonlarıyla hayırlı günler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdiva -- 1 Eylül 2014; 13:38:00 >

• 2 gün sonra görcez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lan olum note 3 ü satıp bende mi alsam napsam bu özellikleri görünce dayanamayacam galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ken Block43

lan olum note 3 ü satıp bende mi alsam napsam bu özellikleri görünce dayanamayacam galiba

Daha Note 3 ü alalı 1 sene olmadı aynı düşüncedeyim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA060

quote:

lan olum note 3 ü satıp bende mi alsam napsam bu özellikleri görünce dayanamayacam galiba

Bu özellikleri görünce ve note 3 gibi tasarım olursa telefon gel beni al bekleme diyor resmen

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uA060

quote:

Bu özellikleri görünce ve note 3 gibi tasarım olursa telefon gel beni al bekleme diyor resmen

Hele bi açıklansında bakalım artık

• Touch wiz Galaxy S5 de toparlandı mı sahiden ? Kullanan arkadaşlar fikir verebilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: depeche35

Touch wiz Galaxy S5 de toparlandı mı sahiden ? Kullanan arkadaşlar fikir verebilir mi ?

Hala bir Sense değil ama S5teki TouchWiz önceki TouchWizlere göre daha iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum....Bizdeki S4 de S3 gibi alarm vermeye başladı...Hayret ettim... rehber falan sahiden geç giriyor, foto albümüne falan. Oysa eşim ne oyun oynar ne birşey..
  • quote:

Orijinalden alıntı: depeche35

Anlıyorum....Bizdeki S4 de S3 gibi alarm vermeye başladı...Hayret ettim... rehber falan sahiden geç giriyor, foto albümüne falan. Oysa eşim ne oyun oynar ne birşey..

Bende de Note 3 var, o bile o donanıma rağmen takılıyor, donuyor. Umarım Android L o kadar iyi olur ki Samsung istese de kastıramaz telefonu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım güzel birşey yaparlar umarım.
  • Alacaklara hayırlı olsun şimdiden
  • Çarşamba saat kaçtaydı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWhiteGandalf

Çarşamba saat kaçtaydı?

TSİ 16.00

• Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela ben touchwiz arayüzünden memnun değilim, arada bir iki launcher kullandım ama hepsi de widget'larla uyumsuz, ortaya kötü bir görüntü çıkıyor. Sonra rehber meselesini duymayan kalmadı, zamanında Iphone kullandığım için arayüz ve rehber konusunda nasıl bir rahatlık olduğunu, çok kaliteli bir markete sahip olduğunu da biliyorum. Ama diyorum ya Note 3 kesinlikle toplamda Iphone'dan daha fazla işime yarıyor, çetrefilli işlere başvurmadan stock arayüzü ile daha özgür bir ortam sunuyor. Her ne kadar temel işler olan ROM yükleme işlerini falan bilsem de, stock ROM daha rahat geliyor bana, daha bir kullanışlı, her şeyden önce orijinali böyle. Sırf zaten hızlı olan arayüz, biraz daha hızlı olsun diye kötü görünen widget'lar ve çalışmayan sensörlere katlanamıyorum.

Zaten telefon gayet güçlü, 2013 sonbaharında çıkmış olmasına rağmen güncel amiral gemileri ile kapışacak düzeyde. Aradaki ufak tefek performans farkları için 2000 liranın üstünde para harcamayı akıllıca bulmuyorum, bu parayı daha mantıklı yerlerde değerlendirmek bana daha mantıklı geliyor.

Bu amiral gemisi dediğimiz telefonlar piyasada bugün 1000 liraya satılan telefonlardan bile uygulamalarda çok daha fazlasını vadetmezken, macera aramak biraz mantıksız bir iş olarak geliyor bana.

IOS bana kalırsa multitasking'te Android'e göre çok çok geride, o kadar kısıtlayıcı şey var ki, bu kısıtlamaları aşmak için jailbreak yapınca o yağ gibi akan IOS arayüzü hafiften kasmaya başlıyor. Telefon biraz multitasking işlerine girince eski hızından eser kalmıyor. Zaten ben Apple'ın bu stablite aldatmacası arkasına saklanarak çoğu kullanıcıyı uyuttuğunu düşünüyorum.

Bugün artık 4.4.2 sürümüne ulaşmış telefonumda yukarıda saydığım bir kaç sorun dışında yağ gibi çalışan bir sisteme sahip olmuş Android. L sürümü çıkınca da bir çok sorun ortadan kalkacaktır. Önümüzdeki L güncellemesi ile Android işletim sistemli telefonların IOS'lardan pek farkı kalmayacaktır, üstelik mevcut multitasking özellikleri de aynen kullanılmaya devam edecektir. Bu işlem gücü ve RAM'i ile Note 3'lerin yeni güncellemeyi ilk etapta alacak telefonlardan olacağını düşünüyorum.

Jobs zamanı kendi çizgisi olan Apple artık onun gidişinden sonra bu çizgiyi çoktan aştı. En başta yıllarca büyük ekran konusunda dünyanın eleştirisini yapan Apple, artık bu yıldan sonra rakiplerinin ekran boyutlarında telefon üretmeye başlayacak, daha bir çok kısıtlama mevcut, inanıyorum ki, IOS bu kısıtlamaları da zaman içinde kaldıracaktır. Sonrasında IOS'un aslında Android'ten pekte becerikli bir sistem değilde, aslında kısıtlayıcı bir sistem olduğunu müşterileri görecektir diye düşünüyorum.

Neyse fazla uzatmaya gerek yok, Note serisi telefonlar sadece çizim gibi kalem gerektiren işlerdeki insanların ihtiyaçları için değil, iş dünyası içindeki herkes için uygun bir telefon. Hatta bırakın iş dünyasını normal bir kullanıcı için de hem ekran boyutu, hem de gücü ile cazip bir telefon olmaya devam edecektir. Sanırım Note 5 veya 6'ya kadar elimdeki telefonla idare edeceğim, artık nasıl idare etmekse böyle bir canavarla

Tavsiyem ön yargılarınızı kırın, Note gayet güzel bir telefon ve piyasada tek muadili bile yok.

• Note ile iphone mukayesesi yapan kişiyle tartışmayın rica edicem.O kadar alakasız 2 telefon ki konuşmak boşuna.Bir kişiye iphone yetiyorsa başka telefon kesinlikle düşünmesin.Kullansın iphone mutlu mesut yaşasın ama tutupta bu vatandaş iphone note serisinden iyi derse işte o zaman gülün geçin polemiğe gerek yok.

Arayüze gelince piyasada en çok özellik touchwiz arayüzünde doğal olarak diğerlerine göre bir miktar daha yoruyor sistemi.Sense falan daha iyi bir arayüz değil.Sense arayüzü özellik yoksunu siyah arkaplandan oluşan basit bir arayüz.Samsung böyle bir arayüz tasarlayamaz mı zannediyorsunuz.Adamlar için çok daha kolay neden uğraşsınlar bir sürü yazılım yeniliğiyle.Ayrıca bakmayın forumdaki 3 5 kişinin yorumlarına o kadar beğenilmese bu kadar satış yapamaz.Reklam başarısı değil sadece samsung'u bu noktaya getiren.Beğenmeyen 10 ise 100 tane adamda seviyor o arayüzü.Sesi çıkanlar bu azınlık zaten onlarda kendilerine htc alarak bu dertten kurtulabilirler...

• Yukaridaki arkadasa katilmiyorum s5 ilk ciktiginda 3 ay boyunca otobus duraklarinda boy boy reklamlari vardi televizyonlarda felan 1 ay boyunca 10 reklamdan biri s5 di . madem reklam olmadan satis yapiyorsa neden bu kadar para harcayip reklam yapiyolar diye sormazlarmi adama ?

• Güncel bilgiler gelmeye devam ediyor

cihazın su altında çalışıyor olması. Galaxy S5 modelinde olduğu gibi suya ve toza dayanıklılık sunacağı belirtilen Galaxy Note 4'ün ekranının da 2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip olduğunu görüyoruz.

Galaxy Alpha ile tanıdığımız metal çerçevenin bu modelde de yerini alması beklenirken, ekran boyutunun 5.7 inç olacağı ifade ediliyor. RAM ise yine 3GB seviyesinde kalacak.

Qualcomm'un Snapdragon 805 platformundan gücünü alacak olan Note 4, Adreno 420 GPU'su sayesinde 2K çözünürlükte çalışabilen oyularda, Adreno 330'un Full HD çözünürlüğünde sağladığı akıcılığı sunabilecek.

Cihazın ayrıca 64-bitlik 8 çekirdekli Exynos 5433 yongaseti taşıyan bir versiyonunun olacağı da ifade ediliyor. Cortex-A57 ve Cortex-A53 çekirdeklerini big.LITTLE formatında çalıştıracak olan yongasetine en güçlü sloganı ile lanse edilen Mali-T760 grafik birimi eşlik edecek. Bu haliyle hem işlemci hem de grafik birimi tarafında Snapdragon 805'i geride bırakacağı veya başabaş gideceği yorumları yapılıyor.

Kaynak: donanimhaber

• Merak ettim bak şimdi :)
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.