Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 10.1 [ Ana Konu ] (383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
7.695
Cevap
86
Favori
474.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Levcho L kullanıcısına yanıt

    Tableti doldurmadan kullanırsanız kasma olmuyor. Ama biraz fazla uygulama yükleyince kasmalar başlıyor. Ama bana Android 4 ten çok daha stabil geldi. Hatta şu an Android 11 yükledim bu daha iyi oldu. Android 4te spotifyda şarkı bile takılıyordu, bunda takılma olmadan arka planda şarkı açıp ön tarafta webde gezinebiliyorum. Ama 8 senelik cihaz olduğunu unutmayıp gezinme hızı vs. ona göre değerlendirmeliyiz.

    Bu arada benim eMMC de yakın zamanda arızalanabilir, ben direkt yeni anakart getirtmeyi düşünüyorum aliexpressten, siz kaça tamir ettireceksiniz fiyat olarak merak ettim de




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ae468468 -- 7 Şubat 2021; 15:40:9 >
  • sinangülsoy kullanıcısına yanıt

    Üstteki arkadaş size yazmamış hocam, sizin cihazınız bizimkilerden farklı. bahseliden eMMC arızası bizim cihazlarda kronik. Sürekli aynı arıza görülebiliyor. Ama sizin kullandığınız 2014 editionda böyle bir sorunun olmadığını düşünüyorum. Ayrıca 2014 editionun konusu ayrı olabilir, orada diper kullanıcılar daha net biliyordur. Bizim kullandıklarımız 2012 çıkışlı n8000 kodlu, sizinki p60x kodlu

  • ae468468 A kullanıcısına yanıt

    N8005'e Android 11 yüklemek çok cazip geldi bana. şimdi daha da gaza geldim. şu anda tablete ihtiyacım yok, ancak yok yere duruyor cihaz.

    sahibinden sitesinde bir ilan vardı, İstanbul Kartal'da bir servisti emmc değişimi yapan. şu anda iletişim bilgisini bulamadım, ancak 6 ay kadar önce mesaj atmıştım, 200 TL gibi bedel yazmışlardı. Kargo onalara ait, anlaşmalı Yurtiçi. emmc değişim işini de her servis beceremiyor.

    Araştıracağım ilerişim bilgisini.

  • sinangülsoy kullanıcısına yanıt

    8000 serisinin kronik sorunudur emmc arızalanması, uzun süreli kullanımda illa ki gidiyor emmc.

  • Levcho L kullanıcısına yanıt

    Buraya video yükleniyor sanırım, ekran kaydı alarak forumda paylaşabilirim. Forumu gezer, konuya girerim. Android 11 henüz stabil olmasa da geliştiriciler çalışıyor, maksimum 1 2 ayı var bence. Ama android 11e has yerleşik ekran kaydından tutun da yeni navigasyon hareketlerine kadar hepsini çalıştırıyor cihaz. eMMC için gelişmeleri lütfen bizimle de paylaşın. Eğer eMMC değişmiyorsa Aliexpressten 150 tl bandında yeni anakart alabilirsiniz 8010 için. SIM kullanıyorum derseniz de 200 civarı olması lazım 8005lerin anakartları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ae468468 -- 7 Şubat 2021; 17:51:50 >
  • ae468468 A kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Samsun galaxy 10.1 tablet 2014 sm p600 için android 10 custom romu gördüm geçen yutube den smartphone adlı bir firma tanıtımını yapmış acaba bu rom yüklenebilirmi yoksa hiç riske girmeden daha önce denenmiş olan android 7 yükleye yim.
    Muhtemelen bu hafta yapamıyacağım önümüzdeki hafta yüklerim gibime geliyor
  • ae468468 A kullanıcısına yanıt

    emmc değişim yapan kişinin irtibat bilgisini buldum sahibinden eski mesajlarımdan. haziran 2020 de yazışmışız. kargo anlaşmalı kodu paylaşmış ve irtibat bilgisi var. Fiyat 200 TL olarak yazmış. Firma ismi olmadığı için, size özel mesajdan atacağım telefon numarası ve ismini adamın. İrtibata geçerseniz beni de haberdar eder misiniz ltf. Ben şu anda gönderemeyeceğim, tabletin akibeti belli değil, çekmeceden çıkarıp şarj edeyim bakalım durumu nedir.

    Sizdeki emmc bozulmaya başladığını nasıl anladınız?

    Android 7 yüklediğiniz video veya rehber varsa paylaşabilir misiniz lütfen. Youtube'da var yükleme videoları, ancak güvenilir mi bilemedim.

  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bu arada kartalda ki firma bilgisini bende rica edeceğim arkadaşın tableti var sm p900 galiba anakart üzerindeki şarj Soketi (konnektör) kırılmış dediğiniz yer eğer emmc tamiri yapıyorsa belki o parçadan vardır arkadaşım çok aradım bulamadım demişti.
  • Levcho L kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki video yok rehber olarak. Sadece rom linki var, onu da üst mesajlarda paylaşmıştım. Orada İngilizce de olsa nasıl yükleyeceğiniz yazıyor. Ben sorunu şu şekilde anladım(belki cihaz dolunca kasması eMMC arızalandığı için oluyordur.) normal bir şekilde kullanırken birden yavaşlıyor, ekran gidiyor ve sistem arayüzü yanıt vermiyor hatası veriyor. Sonra atıyorum chromeda isem chrome yanıt vermiyor diyor. Ben sıfır format atıp android 11e geçince ve içine 5 6 uygulama kurunca şimdi hatayı daha az alıyorum. Ama tipik eMMC arızası bu gibi geliyor bana. Ama benim cihazın daha ömrü var, emmc onarımı yaptırmayı düşünmüyorum. Zira sim modülü de çalışmıyor, direkt yeni anakart alıp o şekilde çözerim. El yatkınlığım da var, kendim çözebilirim sorunu.

  • sinangülsoy kullanıcısına yanıt

    Şimdi şu şekilde, p600 kodlu olduğundan eminseniz cihazın, android 10 da yükleyebilirsiniz 7 de. O biraz size kalmış. İkisinin de risk derecesi aynı. Belki ilerleyen zamanlarda kısa bir rehber hazırlarım buraya. Faydalanır herkes. Ama videoyu harfiyen uygularsanız ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. TWRP yükledikten sonra android 10 u beğenmezseniz herhangi bir ek işleme gerek kalmadan full wipe yapıp yeni romu direkt kurabilirsiniz.

  • ae468468 A kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi bir detaylı bir rehber iyi olur.
    Benim gibi hiç yapmamış olan bir kişi için sıfırdan bir anlatım denk gelmedim bir çok video ve yazıyı okuyarak anlayabildim.
    Sadece odin ile twrp yükledikten sonra kimi supersu kullanmış kimi kullanmamış o ayrıntı hariç 3 4 kullanıcının anlatımını okuyarak veya izleyerek anlayabildim hiç bilmeyen biri için rehber hazırlamanız muhtemelen iyi olur
  • Bende bunun N8005 olan modeli var. Kendi romu hem yavaş hem de bayağı eski kalıyor artık. Play hizmetleri ölü olduğu için anca apk ile uygulama kurulabiliyor, onda da güncellenmiyor uygulamalar play store olmadığı için. Android revolution rom kurdum bu yüzden custom rom olarak, ama Wi-Fi çalışmıyor. Devamlı kapalı kalıyor, ne yapsam açılmıyor. Üzerine 50 kere tıkladım Wi-Fi'nin yine aynı. Gnabo v8 kurdum onda da aynı Wi-Fi sorunu vardı. Lineage kurdum mecburen, fena değil gibi ama onda da S-Pen'in bütün özellikleri gidiyor. Samsung Notes, S Note gibi uygulamalar da APK ile falan kurulamıyor. O yüzden stock rom tabanlı, Note özelliklerini içeren stabil bir rom lazım bana. Veya Gnabo veya android revolution'daki Wi-Fi sorununu nasıl halledebilirim? Aleti uzun süredir kullanmıyordum, tozlu raftan çıkardım aslında ekranı falan büyük, telefonun ekran boyutunun yetmeyeceği durumlarda gayet kullanılabilir. Tek sorun, eskiyen yazılımı ve alternatif rom bulma zorluğu. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim şimdiden.




  • ae468468 A kullanıcısına yanıt
    Biraz gec oldu anca firsat bulup custom rom yukledim su an lineageos 14 yukledim lineagos17 de kamera calismiyormus. Tum donanimlar calisiyor ve sistem stabil kuracak arkadslara iyice okuyup ondan soinra isleme gecmelerini tavsiye ederim.
  • sinangülsoy kullanıcısına yanıt

    Aslında çalışıyor bende ama 14te daha iyi olabilir

  • ae468468 A kullanıcısına yanıt
    Hıım yorumlarda çalışmıyor dedikleri için yüklememiştim. Birde şöyle bir şey var bizim ufaklık oyun oynarken şarj bitmiş şarj takınca 0 dan yukarı çıkmadı bir kaç sefer daha denedim hiç tepki vermiyor şarja taktığımda doluyor simgesi de çıkmıyor artık. Tablet tepki verirse lineage 17 o zaman yüklerim 😊
    Tableti ten aldığım tek belirti şarja takınca anakart hafiften ısınıyor başkada belirti şuanda yok mağlesef. Böyle bir durum
    Başına gelen varsa tecrübelerden yaralanmak isterim
  • Gnabodaki wifi sorununu 2 günde çözmüştüm ama hiç hatırlamıyorum, ama gnabo da gerçekten çok yavaşlattı cihazı ben lineage 18 kullanıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ae468468 -- 23 Mart 2021; 0:56:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinangülsoy

    Hıım yorumlarda çalışmıyor dedikleri için yüklememiştim. Birde şöyle bir şey var bizim ufaklık oyun oynarken şarj bitmiş şarj takınca 0 dan yukarı çıkmadı bir kaç sefer daha denedim hiç tepki vermiyor şarja taktığımda doluyor simgesi de çıkmıyor artık. Tablet tepki verirse lineage 17 o zaman yüklerim 😊
    Tableti ten aldığım tek belirti şarja takınca anakart hafiften ısınıyor başkada belirti şuanda yok mağlesef. Böyle bir durum
    Başına gelen varsa tecrübelerden yaralanmak isterim

    eMMC arızası gibi geldi bana, Samsung'un o yıllarda çıkan neredeyse her cihazında kronik olarak var bu durum maalesef. Uzun süreli kullanımda illa ki eMMC çipi gidiyor bir yerden sonra.

  • Anladım kardeşim. İnşallah değildir diyelim öykeysede yapacak bir şey yok gibi ama daha tam olarak inceleyenedim biraz daha kontrol edeyim sonuç ne çıkacak merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinangülsoy

    Anladım kardeşim. İnşallah değildir diyelim öykeysede yapacak bir şey yok gibi ama daha tam olarak inceleyenedim biraz daha kontrol edeyim sonuç ne çıkacak merak ediyorum.

    eMMC değişimi yapan sağlam bir yer bulsan, eMMC değişimiyle çok rahat bir süre daha gider aslında. eMMC değiştirip de uzun süre daha kullanan çok adam var.

  • Cevap için teşekkürler.
    Arıza emmc gibi duruyor nette çok araştırdım bakalım uygun zamanda iyi bir yer bulursam veririm artık
  • 
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.