Şimdi Ara

Samsung Galaxy M52 5G *** ANA KONU *** (193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.970
Cevap
91
Favori
380.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gelen ses kameradan ve normaldir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar herkese.

Uzun zamandır farklı gcamler deniyordum ama istediğim gibi bir sürüm bulamamıştım. Arayışım sona erdi diyebilirim. İlk mesajında gcam bölümünü az önce güncelledim.

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-BigKaka/f/dl9/ Bu linkten sonu ruller ile biteni indirip kurun.

https://drive.google.com/file/d/1T8YD7fDmSdSSAb3RPyUbKTP41eeDubHV/view?usp=drivesdk

yukarıdan config dosyamı indirebilirsiniz. uygulamayı açtığınızda load config kısmından ayarları yükleyebilirsiniz.

Belli başlı temel ayarlar yaptım, mesela leica modunu kullanıyorum, renk ve kontrast anlamında çok güzel işler çıkarıyor. Fotoğrafların netliğine seviye atlatan bir ayar var ki bu da upscale image. Ana kamera için x2.3 çarpan kullanınca 64mp civarı bir çözünürlük yakalanıyor, ilginç bir şekilde bu ayar noise'u da baya azaltıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere ön kamera ve geniş açı için daha yüksek çarpanlar kullanın netlik arşa çıkıyor. Bu çarpanın şöyle bir sakıncası var, çok yukarı taşırsanız 180mp gibi çözünürlüklere çıkıyor ve fotoğraf boyutları çok büyüyor. Ana kamerada 2.3 çarpan da fotoğraflar 25-30mb arası bir yer kaplıyor. Netlik ya da zoom takıntınız yoksa ve depolamadan feragat etmek istemiyorsanız çarpanı kullanmayın. Zaten benim kullanım tarzım kargo poşetinin fotoğrafını tabi ki gcamle çekmemek, fotoğrafçılık için gcami kullanmak.

Google awb saçma sapan beyaz dengeleriyle çalışıyor onun kullanılmasını tavsiye etmiyorum.

Ön kamera ile ilgili beyaz dengesi sorunu var. Beğendiğim bir ayar tutturamadım.

Tavsiyelere açığım deneyip memnun kaldığınız ayar olursa mutlaka paylaşın.

bende video çalışmıyor. sorunun ne olduğunu anlamadım.

Edit: config dosyası linki güncellendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinanthewhite -- 3 Ekim 2022; 21:42:44 >

• circassianman kullanıcısına yanıt

Bir kaç arkadaş daha bu şekilde normal dedi ve ben bugün cihazı servise verdim. Tecrübelerimi anlatayım, belki merak eden arkadaşlar faydalanır.

Bugün öğlen 13.39'da bu normal denilen kameradan çıkan lens sesinden ve mikrofonun sürekli hoparlör modundayken boğuk ses göndermesinden dolayı servise gittim. Oradaki arkadaşlar da sesin lensten geldiğini ve normal olduğunu söyledi.

Sonrasında ben düzgünce derdimi anlattım, mikrofonun maalesef tempo halindeyken bu sesten etkilendiğini, hoparlöre aldığımda kaliteli bir görüşme yapamadığımı ve bunun benim için çok önemli olduğunu dile getirdim. 6 ay geçmesine rağmen 5 6 saat ekran sürelerine kadar düşmesinden de şikayetçiydim bataryanın fakat dile getirmedim. Oradaki yetkili arkadaş batarya ile ilgili abi yazalım bence ona da baksınlar demesi üzerine tamam dedim.

Yaklaşık 48 dakika içerisinde anakart, pil ve sarj soketi (mikrofon ile birlikte) değişti. Bilin bakalım o normal denilen kamera sesine ne oldu :) Yok oldu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DelikanliCekirge kullanıcısına yanıt

Kamera için ne işlem yaptılar da ses kesildi, sordunuz mu, kamera modülünü komple mi değiştirmişler?

Anakartı neden değiştirmişler acaba, siz anakart arızası gösteren bir arıza bildirmemişsiniz ki, belki pil ve şarj soketi ile uğraşırken anakartta başka problem oluşmuştur, yoksa cihazdaki en pahalı parçayı durduk yere niye değiştirdiler sormak lazım, acaba çıkma revizyonlu anakart falan mı taktılar?

Sizin asıl sorununuz olan mikrofon sorunu düzeldi mi tamir sonrasında?

Önceki cihazımda da aynı ses vardı nerdeyse herkeste oluyor bana normal gelmişti o yüzden. Garip.

• Huawei yeni çıkardığı huawei nova 10 pro ya da snapdragon 778 koymuş. Fiyat 17 bin tl. Biz m52 yi tam zamanında aldık

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/huawei-nova-10-pro.html

• mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Google hizmetleri olmadan çok güzel bir deneyim sunamadığı gibi bir de piyasanın üstünde fiyata satışa sunmaları akıllara zarar.

• snapdragon 778 işlemcili telefonlar arasında en ucuz modeli M52 oldu Xiaomi de bile 11bintlden başlıyor fiyatları şuan ben haziran gibi aldım 5.600tldi xiaomi modeli o dönemde 7.500tldi karşılaştırma yaptığın zaman M52 özellikleri daha baskın xiaomide özellikleri daha kısıtlı daha düşük tek fark çift hoparlörü vardı

• avastos A kullanıcısına yanıt

Hocam bu ses boğukluğu ve pil şikayetini adamlar bence denemedi bile. 13.39 da verdim, adamlar tüm parçaları değiştirdiklerini sisteme 14.05 de girmişler zaten. Yani ne ara test ettiniz de ne ara tamam dediniz de ne ara değiştirdiniz.

Benim ön alanda konuştuğum arkadaş sanırım benim boş bir nedenden dolayı gelmediğimi, bana inandığını teknisyen arkadaşa söylemiş olmalı ki adam test etmeden tak diye değiştirdi. Hatta şöyle de ilginç bir mevzu var ön alandaki arkadaş bana batarya sağlığımın %100 olduğunu ve cycle count oranın çok düşük olduğunu söylemesine rağmen değiştirmişler.

Mikrofon 2 gündür bilerek hoparlöre alıp konuşmama rağmen bir kişi bile boğuk geliyor şikayetinde bulunmadı. Bir de ilk 6 ayda bu sorun oluştuğu için değişim hakkım mevcuttu. Onu kullanmak yerine onarım talep edince değişim daha masraflı olacağından böyle bir yola da gitmiş olabilirler. Anakartın Sub modülü değişti dediler bana ama haklısınız yani problem anakartta değildi neden değiştiler o anda sormadım hata bende.

• Ekranın parlaklığını kısınca ekran çizgi çizgi oluyor ve karanlıkta çok belli oluyor bu sebepden dolayı cihazi servise veren var mı aramızda? ona göre bende servise vereceğim.

Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eray0909 -- 1 Ekim 2022; 17:14:28 >
  • eray0909 kullanıcısına yanıt
    Herkeste var hocam bu, servis kabul etmiyor. Günlerce tartışıldı forumda.

Bu kullanılan ekranın dandikliğinden kaynaklı hepsi böyle. oled 120hz diye s20 fe de kullanılan ekranla aynı değil. ucuz telefon diye kalitesiz 120hz ekran kullanılmış.

Klasik bir durum daha önceden de çokça konuşuldu, boşuna servise vermeyin. Babamda da M52 var aynı şey var. Super Amoled Plus ekranı kullanan diğer samsung modellerinde de görülüyor. Yapılacak şey ekran parlaklığını sonuna kadar kısmamak veya buna izin vermemek denilebilir

• ferdinandferdi F kullanıcısına yanıt

Yok hocam şarja takıyorum. Ayrıca başka oneui model telefonda takmadanda giriyor. Eskiden ilk aldığımda benim m52 de girmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi best_03 -- 1 Ekim 2022; 22:58:8 >
  • Cevaplar icin tesekkur ederim. Böyle kullanmaya devam o zaman.

Sizin ekranda sorun yok denecek kadar az. Muhtemelen kullanımınızı da olumsuz etkilemiyordur, çünkü hem parlaklık minimumda olacak, hem bildiğimiz karanlık ortamda bulunacaksınız, hem cihaz 120hz de kullanılıyor olacak. Üstelik sadece GRİ tonlarda bu çizgi ve kumlanma efekti ortaya çıkabiliyor. Yani bu kullanım senaryosu ekstrem bur durum yoksa ayda yılda 1 denk gelir. Ekran bence renk, canlılık, keskinlik olarak çok güzel, sadece max parlaklık bir tık daha iyi olabilirdi. Cihaz da alt-orta sınıf arası bir cihaz olduğu için amiral gemisi ekranı beklememek gerek. Ben kendi sınıfında sadece kamera ve 3.5 mm jak konusunda geride olduğunu, bunun dışında her anlamda sınıfının da üzerinde olduğunu düşünüyorum.

Cihazınızdan batarya, performans, yazılım ve gündelik kullanımlarınızda memnunsanız kafaya takmayın.

• avastos A kullanıcısına yanıt

Performans batarya olarak baya memnunum. Parlaklık olarak ise ortada kullanıyorum bir sorun olmuyor kafaya takmıyorum cihazı seviyorum. Birde ois olsaydı tadından yenmezdi.

Hocam ben yapılan işlemlerin hepsini bir şekilde yine anlarım da, bu kameradaki ses olayını ne yaptılar da kestiler? Anlattıklarınıza göre kamera ile alakalı bir işlem kayıtlarda yok, sözlü olarak da bir şey söylenmedi sanırım. Yani ne oldu da bu ses kesildi acaba, tutup da uyumlu olan başka bir modele ait modül mü taktılar? Burada m52 kullanıp da benjm kameradan ses gelmiyor diyen yoktu şu ana dek, yani eğer bu bir kusursa ülkemizdeki bütün m52 ler kusurlu demektir.

Ek olarak benim eski cihazım xiaomi mi a2'nin kamerasından da aynı ses geliyor, bir sorun yaşamadım kamerada. Bu yüzden bu sesi anormal bulmadım.

Güle güle kullanınSamsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU *** 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 3 Ekim 2022; 21:56:17 >
  • Babamın m52 telinde şöyle bir sorun var, wifi rastgele bir süre içinde durup dururken kopuyor, bağlı fakat internet yok yazıyor, wifi iconunun yanında ünlem işareti çıkıyor ve interneti baz istasyonundan almaya başlıyor. Çözüm için wifiyi kapatıp açtığımda düzeliyor. Bu sorunu yaşayan var mı? Donanımsal olduğunu düşünmeye başladım.

• 
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.