Şimdi Ara

Samsung Galaxy M52 5G *** ANA KONU ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.695
Cevap
107
Favori
359.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung Galaxy M52 5G Ana konu


    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***
    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***
    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***


    TEKNİK ÖZELLİKLER


    CPU / Snapdragon 778G & Andreno 642L


    RAM / 8gb Ram


    ROM / 128gb Rom


    EKRAN / Super Amoled 120Hz 6.7" 1080p Ekran


    GÖVDE / 164.2 x 76.4 x 7.4mm & 173gr


    KAMERA / 64mp Samsung GW3 Isocell 1/1.97" 26mm f/1.8 PDAF Ana Kamera 4k30p Video Kaydı / 13mp Sony IMX 258 1/3.06" f/2.2 123 Derece Geniş Açı Kamerası / 5mp f/2.4 Makro Kamera / 32mp Sony IMX 616 1/2.8" 26mm f/2.2 Ön Kamera 4k30p Video Kaydı


    BAĞLANTILAR 5G / Micro SD Kart Desteği (Sim slotlarından birini kullanıyor) / Bluetooth 5.0 / Wifi 6 / Nfc / 25w Hızlı Şarj (Kutudan Çıkmıyor)


    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***
    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***

    Cihazı Satın Alacaklar İçin Uyarılar


    1 - Kronik sorun olarak ilk partilerde kasa eğriliği konusu vardı, son zamanlarda bu sorun pek duyulmasa da yeni ürünlerde de karanlık modda ve en düşük parlaklıkta kullanırken enine çizgiler görünme durumu oluyor. Biraz psikolojik bir problem denilebilir. 60hz'de görülmeyip 120hz görülebiliyor, kimi kullanıcılar görmediklerini kimi kullanıcılar gördüklerini söylüyor.


    2 - Kulaklık girişi olmadığı için type-c kulaklık çevirici, type-c kulaklık ya da bluetooth kulaklık kullanmanız gerekiyor. Her type-c kulaklık ve çevirici çalışmadığı için tavsiyem modaya uyup tws'den devam etmeniz. Bluetooth ile elokayzır ve dolby atmos çalışıyor.


    3 - Cihazın kasası ve arka kapağı plastik. Arka plastik parmak izi tutmama özelliğine sahip değil ve ciddi manada parmak izi ve toz tutuyor. Kılıftan hiç çıkarmamama rağmen nokta şeklinde bir çok çizik oldu bi iki ay içinde. İçi kadife kaplamalı kılıflardan kullanmak şart gibi birşey.

    4 - Satın almak isteyenler için tek tercih internet alışverişi. Samsung M serisi cihazları mağazalara dağıtmıyor. Online alışveriş sitelerinden almanız gerek. Samsung kendi sitesine edu uzantılı mail ile kaydolanlara indirim uyguluyor deniyor, bilginize.


    M52 Sahipleri için tavsiyeler.


    1 - Samsung note 7 faciasının etkisi midir nedir bilinmez yüksek hızlı şarj değelerine çıkmıyor. Cihazın kutusundan çıkan kablo ve adaptör milyoncudan alınmış gibi. Piyasadaki en ucuz 25w şarjı destekleyen şarj aleti dejininki, kutusundan kabloda çıkıyor. Piyasada Samsung 25w şarj cihazlarının 120tl'ye kadar bulunabilitesi var fakat orjinalliği soru işareti. Samsung 25w şarj aletleri type-c çıkışlı ve şarj aletinin kutusundan ya da telefonun kutusundan type-c to type-c kablo çıkmıyor. 9v 2.77a değerini vermeyen hiçbir adatörle bu cihazı 25w hızında şarj edemezsiniz. Şarj aleti seçiminizin kriteri bu olsun. Son çıkan galaxy cihazların 45w şarj desteklediği de söyleniyor fakat s22 ultra dahil hiçbir cihaz 45w şarj aleti ile 25w şarj aletinin şarj hızını geçemiyor. Macera aramayın yani (:


    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***
    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***https://www.deji.com.tr/
    Deji Oppo A5 2020/A9 202 Hızlı Şarj Aleti Seti 18W PD Type-C
    https://www.deji.com.tr/deji-samsung-galaxy-s20-hizli-sarj-aleti-seti-25w-pd-type-c

    2- Samsung Galaxy M52 5G için Gcam ! Orjinal kamera yazılımı sadece ışığın çok bol olduğu durumda iyi iş çıkarıyor. 4 farklı xiaomi ve lg v30 kullandıktan sonra samsung'a geçtim, diğerlerinin kamera yazılımları kötü sanırdım samsung'u görene kadar. Orjinal kamera yazılımı kameranın tüm potansiyelini öldürüyor bu çok net. Çoğu gcam çalışıyor sadece bir önemli noktası var; streaming ayarlarında fotoğraf için eisv3(61448)'ü, video için 33013'ü seçmeniz gerekiyor. Bu ayarın açık olmadığı gcamler çalışmıyor. Genelde samsunglar için com.samsung.android.ruler olan sürümler indiriliyor. Öneri Gcam sürümü Bigkaka AGC.


    Kendi kullandığım sürekli güncel awb, noise model ve config dosyam;


    lg g6, a52 gibi farklı model isimleri yazıyor bunlara takılmayın, önemli olan sensör modeli.

    Config ve noise model uygulaması;

    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***

    bySinanM52agcv2.agc config dosyasını buradan uyguluyorsunuz.


    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***


    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***


    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***


    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***

    Noise model uygulaması bu şekilde.


    3- Cihazın knox koruması var. Root vs gibi işlere doğal bir direnci var diyebiliriz yani. Reklam engellemek için root kullanacaksanız blokada'yı tavsiye ederim. Malesef vodafone mobil internetinde çalışmıyor fakat türk telekomda sorunsuz çalışıyor. Bu cihaza root atılmasını tavsiye etmiyorum.


    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***
    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***play.google.com
    Blokada Slim - content blocker - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.blokada.alarm.dnschanger&hl=tr

    4- Maksimum pil ömrü için Always on display ve cihazı kaldırınca ekranın açılması özelliğini devre dışı bırakın. Son güncellemeyle aod'nin pil tüketimine etkisi azaldı gibi ama memnun değilseniz bu özelliği kapatın.


    5- Android 12 güncellemesi ile birlikte şarjı yüzde 85'de durdurma özelliği geldi. Pilinizi uzun yıllar kullanmak istiyorsanız pil ayarlarından bu özelliği aktif edin. Oyunsuz sıradan bir kullanımda 1.5 gün gidiyor bende pili.


    6 - https://forum.donanimhaber.com/samsung-telefonlara-ozel-detayli-iyilestirme-rehberi--153951695 linkinde başarılı bir "sistemi süzgeçten geçirme" rehberi var. Linkteki ram plus'ı kapatma, derin uykuyu kapatma ve gereksiz sistem uygulamalarını silme adımlarının bir çoğunu yaptım. Ram plus özellikle mantıksız bulduğum ve kapatmak istediğim birşeydi. Aylardır %70'in üstünde ram kullanımı görmediğim için ram plus'ın tamamen pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Dahili hafıza daha yavaş olduğun için o hafızanın üzerine okuma yazma yapmak daha fazla işlemci kullanımına neden olacak bariz. Rehber'de nasıl kapatıldığı anlatılmış.


    7 - Haziran güncellemesinde bir sıkıntı vardı ama düzeltildi. En son güncelleme Ekim 2022 başında geldi. Hiçbir sorunu görünmüyor. Güncellemeleri yapabilirsiniz.




    < Bu konunun sahibi Eng.Root iken Eng.Root tarafına aktarılmıştır -- Mar 17 2023 5:53PM >



  • Arkadaşlar merhaba,
    Bir süre önce eşimin kullanması için siyah renkli M52 almış ve ilk izlenimlerimi benim kullanmış olduğum Samsung Galaxy s20 FE (Snapdragon 8/256) ile İki cihazı yan yana koyarak belirtmiştim. Telefonları bir süre kurcalayıp tekrar deneyimlerimi paylaşma sözü vermiştim. S20 FE'yi bir süre önce satarak s21 Plus aldım. Ama sözümüz ortada kalmasın diye deneyimlerimi paylaşıyorum.
    Öncelikle her iki cihazın da fiyat performans olarak çok iyi cihazlar olduğunu belirteyim.
    M52 ile YouTubede video izlerken bariz bir ekran keskinliği ve renk kalitesi üstünlüğü var, ancak menülerde veya uygulamarda da s20 FE'nin çok daha iyi görüntü kalitesi ve ekran parlaklığı sunduğunu söylemeliyim. Nedenini ben çözemedim, bilen arkadaşlar bu konuda yardımcı olacaktır. M52 ile menüler arası geçişler çok pürüzsüz ve dokunmatik hassasiyeti s20 FE'den daha iyi gibi geldi bana. İki cihaz ile de Pubg oynadım. İki cihaz da en üst seviyede oyunu açabiliyor. Oyunlarda s20 FE'nin çok daha çabuk ve daha fazla ısındığını söyleyebilirim. Pil anlamında da tahmin edeceğiniz üzere m52 daha başarılı. Menü geçişlerinde ortalama aynı performansa sahipler, 2 cihaz da gayet hızlı ve stabil çalışıyor. Mazleme kalitesi anlamında s20 FE'nin açık ara üstün olduğunu söylemeliyim, ancak m52'nin o hafifliği de gerçekten insana ayrı bir keyif veriyor. Kot cebinde veya dar elbise ile kullanacaklara m52 bana göre çok uygun değil, zorlasan kırılacak yada eğilecek gibi bir hali var :) Wifi ve mobil çekim gücü aynı diyebilirim. S20 FE'de Arka kameranın hem video, hem de fotoğraf çekimi m52'den daha güzel, ön kamerada ise oyumu m52'den yana kullanıyorum. S20 FE gerçekten ön kamera anlamında çok başarısız. Bu bahsettiğim hususlar hem sabah, hem akşam çekimleri için geçerli. Hoparlör kısmında tabi beklendiği gibi s20 FE üstünlüğü var. Ancak m52'nin mono hoparlör olması sizi korkutmasın, gayet yeterli performansı var. M52 yanda parmak izi okuyucu kullanıyor, S20 FE ise ekran altı parmak izi kullanıyor. Şunu da net olarak söyleyeyim M52 daha kullanışlı ve sorunsuz çalışıyor. Maalesef s20 FE ekran altı parmak izi okuyucu konusunda çok iyi bir yerde değil. Daha önce de belirttiğim gibi; s20 FE kasa kalitesi, su geçirmezlik, kamera ve kablosuz şarj konusunda önde duruyor. M52 hafifliği, 5g desteği, ısınmayan işlemcisi ve batarya performansı ile kendini alınabilir kılıyor. Ben şu an ikisinden birini alacak olsam fiyat farkına göre karar verirdim. Arada çok fark yok ise s20 FE, fark çok ise m52 alırdım. Herkese selamlar saygılar.
    Hızlı bir Snapdragon işlemciye, yüksek ekran-gövde oranına sahip 6,7 inç amoled ekrana (Gorilla Glass 5), 8gb RAMa, 128gb dahili hafızaya, normal kullanımda 10 saate yakın ekran süresi veren bataryasına, hele hele telefonun inceliğine ve hafifliğine sakın KANMAYIN !!
    Göz boyamak için, içine de kapalı alanda rahatlıkla 45 uydu bulan bir GPS koymuşlar.
    Nasılsa memlekette 5G yok, onu da araya sıkıştırmışlar.
    Çakallar fiyatı da 5000 seviyelerine çekmişler.

    Çin devi telefon ve yazılım uzmanı Xiaomi' nin de altına çekmişler.
    Korelilere bak sen! Damardan giriyorlar.

    Arkadaşlar !
    Zifiri karanlıkta, sıfır parlaklıkta, bol extralı karartmada, 120hz ekran tazelemede ve gri ekranda bu ekran hiç çekilmiyor. Hele hele bir de göz rahatlığı kalkanını açtığınız vakit vay halinize!

    O yüzden ALMAYIN! ALDIRMAYIN!
    KAZAYLA ALSANIZ BİLE ÖZELLİKLE ALDIRMAYIN!!!

    Bu ekran bedava da alınmaz!

    Zifiri karanlıkta, sıfır parlaklıkta, bol extralı karartmada, 120hz ekran tazelemede ve gri ekranda göz rahatlığı kalkanını açamıyorsam ne yapayım bu çöpü?

    Gece aracımda navigasyonu nasıl kullanacağım ben?
    Arka plan koyu gri ?!
    Zifiri karanlıkta, sıfır parlaklıkta, bol extralı karartmada, 120hz ekran tazelemede ve gri ekranda pixeller varken ?!
    Göz rahatlığı kalkanı demiş miydim?

    Merhaba arkadaşlar Xiaomi Mi 9T Pro 128GB'dan Galaxy M52 5G 128GB'ye geçerek aranıza katıldım.


    Xiaomi'den ayrılmamın bazı sebepleri var bunları size aşağıda anlatacağım, öncelikle ben Mi 5S, Mi 6, Mi 9T Pro, Redmi Note 10 Pro modellerini kullanan birisi olarak Xiaomi'nin beş para etmez yazılımından tamamen soğudum.

    Son olarak annem ve babam için Temmuz ayında Redmi Note 10 Pro 128GB satın aldım, bu satın aldığım telefonlarla ilgili forumda gördüm ki herkesin başı sensör ile dertte, neyse ki bizimkilerin böyle bir şikayeti olmadı sanırım kullanımla alakalı.


    Fakat bu hiç sorun yaşamadığımız anlamına gelmiyor.

    Babam ve annem'in Xiaomi Türkiye garantili ürünlerini ilk defa kurdum, babam telefonu elinden hiç düşürmez buna rağmen 2 gün rahatlıkla pil süresi alabiliyordu fakat annem telefonu babama göre en az 5 kat daha az kullanmasına rağmen 1 günde şarjım bitiyor demişti bende bunun üzerine yaptığım araştırmalar sonucu telefonu ilk kurulum sonrası güncellemeyi yapıp fabrika ayarlarına çevirin düzeliyor tavsiyesine uyarak telefonu fabrika ayarlarına çevirdim bunun akabinde pil sorunu düzeldi annem neredeyse 4 gün pil süresi alabiliyordu, ben iki telefona da siyah ağırlıklı duvar kağıdı, koyu mod aktif, işe yaramayan özellikler kapalı ve devredışı, pil koruma modu sürekli aktif olacak şekilde ayar yaptım böylece bu pil sürelerini alabildik.


    Tam sorun çözüldü derken MIUI 12.5 güncellemesi gelmiş annem tekrar pil ile ilgili şikayetlerini söylemeye başladı, bende bunun akabinde güncelleme paketini tekrar indirerek yeniden yükledim ve sorun çözüldü ama artık iyice Xiaomi'den midem bulandı.


    Şimdi gelelim neden Mi 9T Pro gibi bir cep telefonundan böyle bir telefona geçtiğime, yukarıda da söylediğim gibi arkadaşlar yıllarca Xiaomi marka telefonlar kullandım ve gayet bilinçli bir kullanıcıyım.

    İşime yaramıyorsa Bluetooth, WiFi, 4.5G, kullanmam, bütün destekleyen uygulamalarda koyu mod kullanırım, cihazlarda hiç oyun falan oynamam yaptığım tek şey sosyal medya, bankacılık uygulamaları vs.

    Bu sebeple öyle amiral gemisi telefona çok fazla para vermek istemedim, tesadüfen Kerem Enginar'ın YouTube incelemesi karşıma çıktı, sonra baktım cihazın özelliklerine Snapdragon 778G, 8GB, 128GB, 6.7" İncecik tasarım, Hafif bir kasa ve bunlara rağmen 5000MAH batarya! dedim bu telefon tam benlik, üstelik 5G'yi de destekliyor.


    Şimdi şöyle fiyatlara bakıyorum, 732G, 6GB, 128GB Redmi Note 10 Pro'ya 4600-4800 lira istiyorlar üstelik 5G yok, daha ağır, işlemcisi daha yavaş, daha kalın, MIUI gibi kullanışsız, adam akıllı özelliği olmayan, her güncellemede bazı sorunları giderip yerine yeni sorunlar ekleyen bir arayüzlü telefona para vermek istemedim. Üstelik bu markalar hayatımıza nasıl girdi? Xiaomi, Oppo, Vivo, Huawei vs hep ucuz, fiyat/performans, basit, hızlı ve sorunsuz işletim sistemi gibi nedenlerle, en azından benim için öyle.

    LeEco, ZUK, Lenovo gibi bir sürü Çin markasını saymıyorum bile ben bunların hepsini kullandım.


    Geriye dönüp baktığımda bu saydığım avantajları kaybetmişler hiç bir albenisi kalmamış neden gidip Xiaomi alayım? üstelik Xiaomi'nin akıllı bilekliği, akıllı prizi, powerbank'ı, kulaklığı ve bluetooth hoparlörüne sahibim ama kesinlikle fanatik değilim.


    Samsung'un Touchwiz arayüzünden kurtulup ONE UI ile atak yapaması çok güzel olmuş, hem çok daha işlevsel, kullanımı kolay, özelleştirilebilir, stabil bir arayüz sunuyor umarım bunu bozmazlar.


    Cihaza gelirsek ben otomatik ekran parlaklığında, güç tasarufu açık, always on display 10 saniye bilgi verecek şekilde ayarlı, 60Hz, 4.5G yada 5GHz WiFi bağlantı, koyu mod ile 2 gün pil süresi alıyorum, şarj aleti olarak kutusundan çıkan 15W adaptör yerine Xiaomi'nin 18W QC 3 destekli şarj aletini kullanıyorum ve gayet hızlı şarj ediyor, aceleniz yoksa hızlı şarj özelliğini kapatarak cihazın pil ömrünü ve performansını ciddi anlamda koruyabilirsiniz.


    Mi 9T Pro ile kıyaslayınca %50 daha iyi pil ömrü, daha iyi kamera, daha iyi yazılım, çok daha hafif neredeyse elimde olduğunu hissetmiyorum, daha ince diyebilirim performans olarak eşdeğer cihazlar olduğunu düşünüyorum, dediğim gibi oyun vs işim yok önceden kek gibi gidip amiral gemisi telefonlara para bayılırdım S7 Edge ve Note 5 kullandığım son amiral gemisi ve Samsung marka telefonlardı.


    Bana göre bu telefon 4500 liraya bulunmaz nimet, Redmi Note 10 Pro vs cihazlara bakanlar hiç düşünmeden bu telefonu tercih etsin bana bol bol dua ederler.

    Cihazın kutusundan kulaklık çıkmıyor, çevirici de koymamışlar ve incelediğim kadarıyla yan sanayi 15 liralık 3.5MM / TYPE C çeviriciler çalışmıyormuş yada sorun oluyormuş, normalde Bluetooth kulaklıklara sıcak bakan birisi değilim o yüzden yıllardır Beats, Piston vb kablolu kulaklıklar tercih ettim fakat bu cihaz için o kıytırık kablo parçasına 120TL vermektense Bluetooth kulaklık tercih ederim diye düşündüm ve Haylou W1 kulaklık satın aldım şimdi beraber kullanıyorum.


    Cihazın eksikleri:


    *3.5MM kulaklık girişi yok.


    *Kutudan Type C / 3.5MM çevirici çıkmıyor.


    *25W Hızlı şarj desteği olmasına rağmen kutudan 15W adaptör çıkıyor.


    *Plastik çerçeveler -Bence bu sorun değil kaliteden ziyade zaten yıllardır telefonlarımı hep silikon kılıflarla kullandım, çerçeveler metal olsaydı boşu boşuna cihaz ağır olacaktı telefonlarımı çok temiz kullanırım hiç sorun yaşamadım hatta bundan sonra metal kasalı bir telefon tercih etmem, ayrıca şebeke konusunda metal çerçeveli cihazlar daha başarısız olabiliyor onu da belirteyim.


    *Cihazları 1-2 dolar ucuzlatmak için neredeyse yakında kutuya bile koymayıp poşetle verecekler keşke cihaz fabrikasyon olarak ekran koruyucu uygulanmış ve kılıf hediyesiyle gelseydi, Redmi Note 10 Pro'da kılıf ve hazır ekran koruyucu oluyor (cam değil jelatin olarak) ve kutusundan 33W adaptör çıkıyor mesela.


    Son olarak bence ürünün fotoğrafları kötü, ben beyazını satın aldım fotoğraflara göre çok daha güzel gerçekte bazı kişiler de benim gibi düşünmüş özellikle siyah renk için öyle fotoğraflara aldanıp tırtıklı, ucuz görünümlü bir arka kapak beklemeyin çünkü alakası yok.

    Bu arada telefon suya toza dayanıklı ama sadece maliyeti düşürmek için sertifika almamışlar, bu videoda görebilirsiniz.

    Suman Technoyoutube
    AJ main Samsung Galaxy M52 Water Test kiya hu. Honest Opinion Diya hu Dosto. Video last tak Jorur Dekna Dosto🙏🙏. #SumanTechno #SamsungGalaxyM52 #SamsungGalaxyM525G For enquires or product promotions get in touch with us on sumantechnoofficial@gmail.com अगर आपको वीडियो अच्छा लगता है तो लाइक करना मत भूलिए और कमेंट करके जरूर बताना उसके साथ दोस्तों सब्सक्राइब करके सुमन टेक्नो फैमिली के साथ जुड़े रहना ************************************************* Video Topic :- Samsung Galaxy M52 Water Test Samsung Galaxy M52 Durability Test Samsung Galaxy M52 Damage Samsung Galaxy M52 Water Test Fail **************************************************************************** ***************************************************************** My New Channel Suman Techno Gaming :- https://www.youtube.com/channel/UCWW9F6P7lU8m8iY9Kqm6Hmw Suman Techno Shorts :- https://www.youtube.com/channel/UCxx1ZUjDAGP5jsM9iKcvJfA ************************************************** Visit Our YouTube Channel (Suman Techno) :- https://www.youtube.com/channel/UCBuVs6kEBf8v5j6IJVyOvWA ************************************************* My Phone :- https://amzn.to/3wajlSR My 2nd Phone :- https://amzn.to/3pClnZL My Air Buds :- https://amzn.to/2Tgycg6 My Wireless Headphone :- https://amzn.to/2Tejdn4 My 2nd Wire Headphone :- https://amzn.to/2RFIPsp My SmartWatch :- https://amzn.to/3wfAue4 My Gaming Laptop:- https://amzn.to/2TejwOK My Camera :- https://amzn.to/3vbnuEO Camera Tripod :- https://amzn.to/3wnlg73 ************************************************** Social Media Handles Instagram: - https://www.instagram.com/sumantechnoofficial/?hl=en ************************************************** ************************************************** Thanks for Watching ************************************************** NOTE:- All Content used is copyright to Suman Techno, Use or Commercial Display or editing of the content without proper authorization is not allowes
    https://www.youtube.com/watch?v=_bxrqrV6Xdc

    Problem nedir ve sizin olayınız ne anlamadım? Konuyu okuyorum yüz küsür sayfa var ve sorduğum soruların yanıtını bulamadığım için yazıldı. Peki sorduğum sorular ne idi?

    jack girişi olmadan gerçekten kaliteli ve kesilme ve hiç gitmeme sorununu seste yaşatmayan ara aparat kullanıcı deneyimi ve ürün tavsiyesi

    Oynak fiyatlı olduğu burada da belirtilmiş olan ilgili ürünün bir sonraki versiyonu çıktığında fiyat trendi tahmini ve alım tavsiyesi(zira pek hakim feğilim piyasa oynaklığına ve kampanyalara bu da belirtilmişti tıpkı zaten bu cihazın alınır olduğunu ve alınır mı alınmaz mı konusunu zaten belirtmediğim gibi)

    Bir de cihazın one ui core olması ile ilgili kullanıcının yanıtlayabileceği bir soru soruldu.

    Muhtemelen absürd olan bir taraf olmadığı ama ne vazifeyse sorular sulandırılmak istendiği için yok chipmiş yok alınır mı alınmaz mıymış gibi yok destanmış diyerek şikayet ettiği şeyi kendi yapan saçma sapan bir fikrimsiyle karşılaşıyorum. Burada birçok konuyu değerli arkadaşlar vasıtasıyla yıllar içinde çözmüşümdür. Ama böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyorum.

    Donanımhaber'de 7 yıldır varım ama konulara girip yazmıyor olmak donanımhaber'in forum kurallarını okumadığım anlamına gelmiyor. Tam tersine yazdığınız bölümü işgaldir. Kime sinirlendiyseniz ona atarlanın ve tavsiyem kişiyi tanımadan atarlanmayın. Elbette burada saygı olmalıdır ve vardır ama bu herkes için ve herkese gerekir. Devrecilik yeri bura değil. Kurallar dahilinde istediğimi yazar sorarım. Aksini iddia edecek varsa da özel mesaja gelir. Bu yüzden özelden değil bir seferlik buradan bu metni yazıyorum.

    M52 Samsungun orta segment için çıkardığı ekonomi sınıfına ait bir model. Bu cihazı oyun telefonu sanarak alanlar yaptığınız yanlışın faturasını samsunga çıkarma gafletinde bulunacak kadar cahildir. Oyun amaçlı düşünüyorsanız Samsung size başka adresler göstersin paranız yetiyorsa. Ha yetiyorsa zaten gidin başka daha pahalı modellere bakın bu paraya günlük ihtiyaçlarını naçizane olarak alt segmentin biraz üstünde bir performans sunarak karşılamak isteyen kullanıcılar hedef alınmıştır. Oyun oynamak için zaten "M" serisine bakacak kadar cahil insanların burada yazı yazacak kadar cesareti de yine cehaletlerinden kaynaklanmakta. M52 uygun fiyat segmentinde yer alan bir telefon ve rakiplerine fiyat performans olarak rekabet edecek bir telefon olarak tasarlanmış. Türkiye deki fiyatı aslına bakarsanız ederinin çok çok üzerinde. Yurt dışında bu telefona ulaşmak ülkemizde ulaşmaktan çok çok daha kolay. Bu telefonun nasıl bir segmente hitap ettiğini düşünüp daha mantıklı yazar , saçmalamazsanız iyi olur.

    A50 başlığına da yazmıştım iki sene önce insanlar bunu anlamıyor. Ülkece şu an küçümsediğimiz Pakistan, Hindistan gibi ülkeler ile aynı konumdayız. Flip, Note serisi görmek hayal oldu. S ve A için borca giriyoruz. M için de çırpınır haldeyiz. 1000 liralık telefonu 5000'e aldığımız için premium hissi bekliyorlar haklı olarak ama başka konularda, ekonominin sebeplerine şikayet etmeye, tepki göstermeye birlik olduğumuz yok halk olarak. Telefon kötü değil arkadaşım senin ekonomin kötü. Alamıyorsun. Sana kırpılmışını satıyorlar telefonsuz kalma diye. Böyle devam edersen 10.000 lira vereceksin yeni aldım yeni teknoloji diye sevineceksin ama yine aynı şey olacak.

    Merhaba arkadaşlar, Samsung Galaxy M52 5G alarak aranıza katıldım. Biraz uzun olacak fakat faydalanmanız açısından bazı deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Az sonra bahsedeceğim şeyler tamamen kendi deneyimlerime dayalı düşüncelerimdir. Öncelikle telefonu almadan önce baya araştırdım. Hindistan'daki incelemeleri, kamera karşılaştırmaları, batarya dolum-tüketim videoları, Türkiye'deki incelemeleri olsun, yabancı kaynaklarda yorumlar, yurtiçi/yurtdışı forumlar, yorumlar vs olsun tabiri caizse didik didik inceledim. Bir ürün alırken verdiğim paranın son kuruşuna kadar karşılamasını isterim ve araştırmayı severim. 😊

    Eski telefonum 4 yıllık Sony Xperia XZ1 di. Telefonun bataryasının artık memnun etmemeye başladığı (2700mah ve 4 yıllık yıpranma payıyla 3 saat ekran süresi alıyordum) ve Sony'nin arayüzünün kullanıcı dostu olmayışı ve çeşitli yazılımsal problemlerden dolayı ve kamerasının başarısız olmasından dolayı (XZ1de kamerayı çok aktif kullanmıyordum, XZ1in kamerası kötü olduğu içinmiş bu, onu anladım. Fotoğraf çekesim gelmiyormuş resmen.) telefonu değiştirmek istedim. Kriterlerim bataryanın rahatlıkla günü çıkarması, işlemci gücünün yine 4-5 sene problem çıkarmadan götürmesi, kameranın günlük kullanımda mutlu edecek kadar iyi olması, mümkünse ilerleyen zamanlar için 5gyi desteklemesi ve fiyatının günümüz için 6000 bandını geçmemesiydi. Zaten bu şartlarda çok da bir cihaz kalmıyor tercih edilebilecek. Belki 5G den feragat edip Poco X3 pro 256 alınabilirdi ama onunla ilgili de kalınlık ve ağırlığı + yazılımsal bazı problemler ve Xiaominin güncelleme konusunda yavaşlığından dolayı eledim. Oyun pek oynamadığım için performans artısı çok önemli gelmedi. (Az sonra detaylı açıklayacağım.) S20fe Snapdragon da fiyatıyla liste dışı kaldı. Muadil işlemcilerde de fiyatlar 7-8bin liranın üzerine çıktığı için onlara bakmadım bile.)

    Öncelikle batarya konusuna değinmek istiyorum. Telefonu ilk aldığım gün gsm arenada tavsiye ettikleri üzere smartswitch kullanmadan tüm kurulumu ve aktarımı yaptım(böyle bi öneri vardı gsm arenada şarjın daha uzun gitmesi için), biraz uzun sürdü tüm programlar ve yedekleri manuel olarak aktarmak ve kurmak ama olsun şarj konusundan çekmiş biri olarak katlanılabilir. Aktif kullanmadığım, bildirim almak istemediğim 30a yakın uygulamayı derin uyku moduna aldım. Sürekli karanlık mod açık, duvarkağıtları düz simsiyah bir duvar kağıdı olarak ayarladım. Konum, wi-fi sürekli açık wifi-hücresel kullanım oranı haftasonu wifi daha fazla hafta içi hücresel daha fazla fakat konum sadece uygulamaları kullandığımda aktif olsun olarak seçili hemen hemen tüm uygulamalarda, AlwaysOnDisplay kapalı, otomatik parlaklık açık, gereksiz gördüğüm önyüklü gelen uygulamaları tamamen kaldırdım, kaldıramadıklarımı durdurdum. Güncellemeyi aldığım gün hemen yaptım android 12 son sürüme. Kullanım alışkanlığı olarak da sosyal medya, günlük banka vs uygulamalar ve tarayıcıda takılırım sadece. Oyun pek oynamam. Bu şartlar altında ilk gün 7.5 saate yakın ekran süresi aldım. Hemen sonraki gün 8.5 saat, sonraki gün 60hz denedim 10 saat ekran süresi aldım sonraki gün de 120hz ayarladım ekranı ( 60-120 hz ekran süresi karşılaştırması yapmak için) garip ama yine 10 saat ekran süresi aldım. 10 saat ekran süresi aldığım iki günde de wifi-hücresel benzer sürelerde kullanıldı. Benim için fazla fazla yeterli bir süre. Bu arada 120hz de 10 saat ekran süresinin yanında 15 saat civarı da ekran kapalı kalma süresi de var. 60hz de biraz daha fazla ekran kapalı kalma süresi vardı. Fark orada ortaya çıktı. Şarj etme süresi de kendi orjinal şarj aletini kullandım 1 saat 40 dakika civarı gibi tam şarj oluyor.

    Performans olarak eski amiral gemisi bir telefon olduğu ve kendi kullandığım telefon olduğu için XZ1le (snapdragon 835 mevcut) kıyaslama yapacağım. Kağıt üzerinde yüzde 70e yakın benchmark puan farkı var fakat uygulama açma hızını yanyana koyup test ettim çoğunda samsung çok ufak bir farkla hızlı açtı bazılarında eski telefonum hızlı açtı. Fakat aradaki fark uygulama açılış hızı olarak kaydadeğer değil bence. (Bu da işlemcilerin yıllardan beri günlük kullanıma çok da fark oluşturmadığını gösteriyor bence. Oyun açısından fps, performans, akıcılık vs kesinlikle fark vardır ama günlük sosyal medya vs kullanımı için çok anlam ifade etmiyor bence. Çünkü eski telefon uygulamayı 1 saniyede açıyorsa bu iki kat iyi olsa bile 0.5 saniyede açıyor aradaki yarım saniyelik fark kağıt üzerinde yüzdelik olarak çok farklı görünse de günlük kullanımda çok anlam ifade etmiyor bence. Yine de burada eklemek istediğim bir şey var uygulamalar arası geçişler ve arayüz kullanımı için xz1(4gb ram) vs m52(8gb ram) ve 120 hz+dokunma hassasiyeti ve eski sürüm, dolu, şişmiş bir işletim sistemi(telefon sıfırlamayı seven bir insan değilim) vs yeni işletim sistemi ve boş hafızalı telefondan dolayı M52 çok çok daha akıcı bir kullanım sunuyor. Günlük kullanım için bu açıdan beni fazlasıyla memnun etti, telefonu iyi ki değiştirmişim dedim.

    Ekran konusunda 120hz+amoled gerçekten akıcı ve video içerik tüketirken renk ve parlaklık yönünden güzel bir deneyim sunuyor. (Xz1 LCD paneldi.) Bu arada ekranın hdr desteği olarak YouTube'da HDR videoları destekliyor fakat sertifikası olmadığı için Netflix'te HDR desteklenmiyor. Beyazlar konusunda renk sıcaklığıyla biraz oynadım azcık faydasını gördüm. Artık beyazlar bir tık daha beyaz görünüyor. Fakat burada negatif birkaç şey eklemek istiyorum ekran konusuna. Ekran 120hzdeyken minimum parlaklığa alındığında ve karanlık bir ortamdaysanız (mesela gece ışıklar kapalıyken telefonla uğraştığınızda) gri renkleri grenli gösteriyor (yani isosu yüksek bir fotoğraf gibi, tozlu gibi düşünün) ve ek olarak yazıları yavaşça kaydırırken (örneğin Twitterde anasayfada gezinirken) hafif bir kahverengimsi kızılımsı gölge takip ediyor yazıları. Bu da akıcılığı baltalıyor. Yani en düşük parlaklık ve karanlık ortamda 120hz pek sağlıklı değil bence, belki de Amoled ekranın özelliğidir bundan pek emin değilim. Ama eski telefonumda veya başka telefonda böyle bir şeyle karşılaşmadığım için yazmak istedim. 120hzden 60a düşünce bu problemler büyük oranda ortadan kalkıyor. Direkt güneş altında parlaklık eski telefona göre beni baya memnun etti. Eskisinde güneş altında okumakta zorluk çekiyordum, M52 de mükemmel değil ama ekran okunurluğu gayet yeterli düzeyde. Karşılaştırma yapabilmeniz için Gsm arenada max auto parlaklık değeri M52 için 777 nit, XZ1 için 575 nit görünüyor. Ekranla ilgili söyleyeceklerim bu kadar. (Bu arada telefonu amazondan siyah renk 5400e tek çekim almıştım geçenlerde hepsiburada 5300+smarttag plus ve beyaz rengini (beyazı daha güzel duruyor bence, Amazon'da beyazı daha pahalı olduğu için alamamıştım) peşin fiyatına 3 taksit olarak sununca Amazon'a iade için gönderdim ve hepsiburadadan sipariş geçtim. Hepsiburada'dan verdiğim sipariş elime geçti fakat kutusunu açmadım amazon iade işlemlerinin tamamlanmasını bekleyeceğim. Ve bu gren ve yazılarda oluşan gölgenin onda da olup olmadığını kontrol edip güncelleme yapacağım yazıda. Sizde de böyle bir durum var mı yazarsanız mutlu olurum.)

    Kamera konusunda eski telefonuma göre hem gündüz hem gece çekimlerinde çok başarılı, ama xz1 zaten kamera yönünden kendi döneminde bile kesinlikle amiral gemisi seviyesinde değildi. O yüzden fark büyük olabilir. Fakat eşimin iphone 11 ine göre dinamik aralık olarak bir tık geride. Ama cilt tonu bence iphone 11e göre daha doğru. Günlük kullanımda en fazla endişelendiğim konu OIS eksikliğiydi. Fotoğraf çekiminde OIS açısından bir eksiklik hissetmedim. Video konusunda çok video çekmememe rağmen, deneme yaptığımda hareket halinde çekimlerde 1080p 60fps ve 4k 30fps çekimlerde hem OIS hem de EIS olmadığı bariz hissediliyor. Çok fazla titreme ve dalgalanma (jelly efekt dedikleri olay) gözlemliyorsunuz ama 1080 30fps de mevcut olan EIS'in faydasını net olarak görüyorsunuz. Yine de EIS ekstrem çekimlerde (aşırı titreterek veya zıplayarak falan) yetersiz kalıyor. Videolar iphone 11 e göre stabilite ve renk olarak birkaç gömlek geride. Yine de illa 1080p60 veya 4k30 çekim yapmak isterseniz, kendiniz stabil tutmaya çalıştığınızda veya daha durağan çekim yaptığınızda 1080p60 seçeneği 4k30a göre bana daha kullanılabilir geldi (Bu tamamen hissiyat, laboratuvar ortamında bir test gerçekleştirmedim) 4k OISsiz çekim anca gimbal tarzı ürünlerde veya tripod üzerinde sabit çekimlerde kullanışlı olur gibi. Bu arada fotoğraf konusuna gelecek olursak telefonda ana kamerada 4:3 64mp, ön kamera 4:3 32mp seçenekleri mevcut (en yüksek mp değerleri olarak) fakat iki seçenekte de dinamik aralık, ters ışık durumunda (arka tarafın parladığı, örneğin pencereyi arkanıza alıp özçekim yaparken pencereden görünen gökyüzünün bembeyaz patladığı) veya gün ışığında gölgeli olan kısımlarda (örneğin gündüz manzara çekerken güneşli alanların dışında kalan ağaçların gölgesi vs) net bir şekilde normal 4:3 çekim moduna göre kötü. Bu konuda çekimleri en yüksek mp değerinde değil de normal 4:3 olarak yaparsanız fotoğrafı galeride açtığınızda dediğim alanlarda otomatik düzeltme yapıp patlamış alanlarda ve gölgelerdeki detayları renkleri belli oranda geri getirebiliyor. Yüksek mpli seçimlerde herhangi bir detay geri getirme işlemi olmuyor. Arka planlar patlamış veya gölgeler çok koyu kalıyor. İki mod arasında detaylara yaklaştığınızda da yüksek mp ile arasında keskinlik açısından pek fark olmuyor. Hem daha düşük fotoğraf boyutu, hem çok daha yüksek dinamik aralık ve kayda değer olmayan keskinlik farkından dolayı ben normal 4:3 çekimleri kullanmanızı tavsiye ederim. Bu moda aldığımda günlük kullanımda beni kesinlikle hem ön hem arka kamera mutlu etti. Hatta bence iphone 11e göre ön kamerası keskinlik ve cilt tonu doğruluğu açısından daha başarılı gibi ama dinamik aralık iphone da bir tık daha iyi. Arka kamera olarak renkler cilt tonu hariç iphone da daha doğru dinamik aralık daha yüksek fakat keskinlik yine m52de daha fazla. Fakat bu keskinlik biraz yazılımsal bir keskinlik(digital sharpening dedikleri) onu da belirtmem gerek. Gece modu çekimlerinde ise M52 yine kullanıcıyı üzmeyecek düzeyde, iphone 11 bu açıdan yazılımsal (deep fusiondu galiba) avantajını kullanarak daha başarılı fakat günümüz akıllı telefonlarında sensörlerin fiziksel kapasiteleri dolayısıyla gece çekimlerinde ikisi de bence(iphone daha iyi olmak üzere) ortalama düzeyde, günlük kullanıcıyı üzmeyecek fotoğraflar çekiyor.

    Tasarım olarak bence kesinlikle çok güzel bir telefon. İnceliği, hafifliği, ekran kasa oranı vs gayet güzel. Görenler beğeniyor. Plastik kasa olması benim için önemli değil çünkü tüm telefonlarımı kılıf ve ekran koruyucuyla kullanırım. İnce ve hafif olması bu açıdan bana avantaj sağlıyor. Kalın ve ağır bir telefona kılıf ve ekran koruyucu da ekleyince elde ve cepte taşıması zor olabiliyor.

    Aksesuar kısmına gelecek olursak Zore Maxiglass(tempered türünde) ekran koruyucu takdırdım ama net bir şekilde pişman oldum. Hem dokunmatik hassasiyeti ciddi anlamda düştü hem de camın kenarları ekran eğiminden dolayı havada kaldı. Ve zamanla oralara toz dolacağı aşikar. Şimdilik burada tavsiye edilen Zore karbon görünümlü kılıf da aldım. Kılıf koruma açısından sağlam gibi duruyor, ekranın etrafını sarıyor, kameranın etrafını sarıyor eski telefonumda da buna benzer bir kılıf kullanmıştım şimdilik memnunum. Bulunduğum ilde birçok aksesuarcıyı gezdim ama henüz piyasada kılıf çeşidi yok. Çoğu aksesuarcıda ya hiç kılıf yok ya da kamerası sürgülü olan çeşit var sadece. O da bence telefonu fazla kalınlaştırıyor. Kılıftaki tek problem burada da bazı arkadaşların bahsettiği üzere serçe parmağınızın geldiği şarj yeri birazcık keskin kaldığı için parmağınızı acıtabiliyor. Şimdilik başka kılıf denemediğim için yorumlarım bu kadar.

    Genel kullanım arayüz vs gayet sezgisel ve akıcı. Tabiri caizse akıyor mübarek. Samsung yıllardan sonra bu işi başarmış bence. Parmak izi sensörü müthiş hızlı, çok nadir algılamadığı oluyor tek eksik sadece 3 parmak tanımlanabiliyor bence 4 veya 5 olmalıydı. Hoparlör mono fakat ses yüksekliği gayet yeterli seviyede, ama video izlerken veya müzik dinlerken sıkça hoparlörü kullanıyorsanız stereo olması kesinlikle çok daha doyurucu oluyor. XZ1 hoparlörü cılız olmasına rağmen stereoydu ve bi tık daha hoşuma gidiyor video izleyip müzik dinlemek. Tek taraftan ses gelince kulağımın biri tıkanmış gibi hissediyorum. 😄 Telefonun feneri gayet iyi ışık yayıyor.(Xz1de bu konuda da muzdariptim.) XZ1 kullanırken gece zifiri karanlıkta bile feneri açsam çok az aydınlatma sağlıyordu. Açmasam gözümün karanlığa alışmasını beklesem daha iyiydi yani o derece. 😄 3.5 mm jak olmayışı benim için eksi, arabaya auxla bağlıyordum eski telefonumu. Kablosuz kulaklığım var ve hiçbir bağlantı problemi yaşamadım. Sadece birini çaldırıp kapattığımda ilk dıt dıt kapanma efekti kulaklıktan sonra da ahizeden geliyor kulaklığın bağlantısı devam etmesine rağmen. İlginç ama önemsiz bir hata. Ve twitterda 120hz akıcılığını engelleyen, kaydırma sırasında donma kesinlikle değil ama minimal takılmalar oluyor gibi(sanki alttan yeni gelen tivitler yüklendikçe milisaniyelik takılmalar oluyor gibi) bu uygulamayla alakalı bir problem galiba, çünkü başka uygulamada karşılaşmadım. Uygulama ve işletim sistemi güncel bu arada (a12 mart güncellemesi)

    Sonuç olarak bu telefondan daha iyi bir kamera ve hız isterseniz en az şuanki piyasaya göre 1500 lira (s20fe snapdragon) onda da 5g ve daha iyi bataryadan feragat etmeniz gerekli. Bi tık daha üstü olsun derseniz de 10bin TL üzerine çıkmanız gerekli. Benim bütçem onlara da elvermesine rağmen aradaki fiyat farkını kendi kullanımım çerçevesinde gereksiz gördüğüm için bu telefona yöneldim. Şimdilik pişman değilim iyi ki geçmişim diyorum.

    Şuanki görüş ve düşüncelerim bunlar. Okuduğunuz için teşekkür ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. 😊
  • Hadi hayırlı olsun dostlar... Bu işlemciyi görmek güzel olacak...

  • Samsung un sitesinde Wifi şöyle yazıyor :

    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4G+5GHz, HE80, SISO, 1024-QAM


    Yani ax desteği cidden var mıdır?


    https://shop.samsung.com/tr/galaxy-m52-5g/?integration_color=Beyaz&integration_hafiza_romboyutugb=128

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    Onlar öyle yazdıysa doğrudur :)

  • Fiyatlar sebebiyle ana konularda sinekler uçuyor resmen. Kimse telefon yenileyemiyor...

  • Arka kapak bayağı itici görünüyor.
  • 12 kasımda stoklarda olacak deniyor satılan sitelerdeki 12 kasımda en erken kargoya verilir ibaresi vardı benim takibinde olan bir telefon a52s ve kendisi

  • N11 de 4499tl anlik indirimde tel
  • mydonose2 M kullanıcısına yanıt
    A52s OIS özelliğiyle öne çıkıyor. M52 ile arasında kaldım, şu an A52s stoklarda yok ancak bu indirimde bayağı cezbedici.
  • mydonose2 M kullanıcısına yanıt

    İyi fiyata düşmüşler

  • damn2u kullanıcısına yanıt

    A52s artı ve eksileri : Ip67 sertifika(suya daldırmaya 30dkya kadar)

    Ois,eis, 1080p 60fps video,derinlik sensörü,önkamera 4k 30fps video desteği.

    Ekrana gömülü parmak izi sensörü.

    3.5mm jack desteği.

    Little işlemciler(4 core) 0.1 ghz daha hızlı.

    1mm daha kalın, bataryası 500mah daha az.

    m52 de 6.7 inch ekran a52s te 6.5 inch ekran var.


    Bu kura göre konuşuyorum, a52s in muhtamelen fiyatını arttıracaklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 8 Kasım 2021; 3:0:35 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    A52s'in de kendine göre eksileri var dediğiniz gibi. Bu sebeple fiyatının yükseleceğini pek sanmıyorum en azından kasım ayında uygun fiyatlarda verirler. M52, 4500'e kadar düştüğüne göre A52s için de benzer bir indirim bekliyorum.

  • Çok yeni bir telefon ama bu telefonu alıp kullanan var mı arkadaşlar?


    Poco X3 GT, Band-20 olmaması nedeniyle vazgeçtim, şehir dışında internet ve şebeke çekme sorunu olabileceğini söylüyorlar?


    Xiaomi Mi 11 Lite, tasarımı kamerası iyi olsa da, kullanan kişilerin olumsuz yorumları ve şarjının az gitmesi nedeniyle tereddütteyim,


    Bu telefonu kullananlar tecrübelerini paylaşabilirler mi? kullanım stabil mi? arayüzde sorun var mı? kronik arızası var mı? kasasında A52'de olduğu gibi esneme, oynama, göçme, boşluk var mı?


    Günlük kullanım+sosyal medya+kamera için bu M52 5G'yi tavsiye eder misiniz arkadaşlar?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartacusbund -- 8 Kasım 2021; 14:33:34 >
  • Spartacusbund kullanıcısına yanıt

    Bu telefonu bir yakınıma aldık, ilk kurulumu ben yaptım ve bir problemle karşılaşmadım ancak net yorumlar en azından birkaç haftalık kullanımlar sonucunda yapılabilir. Kapak esneme olayına dikkat etmedim ancak kullandığım süre boyuncu çerçeve ve kapakta rahatsızlık veren bir durumla karşılaşmadım. Lakin bu telefonda OIS yok yani telefondan bol bol video çeken biriyseniz bu özellik sizin için önemli olabilir. Bunlar dışında ekran çözünürlüğü ve uygulamaların açılış hızlarını çok beğendiğimi söyleyebilirim. OIS desteği A52s'te bulunuyor ancak onda da kapakta ve çerçevede sorunlar yaşadığını söyleyenler olmuş. Bu durum her telefonda böyle sorunlar olacağı anlamına gelmemekle birlikte insanı düşündüren sebepler arasında sayılabilecek hususlardan doğrusu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptap -- 8 Kasım 2021; 14:39:46 >
  • Spartacusbund kullanıcısına yanıt

    hocam bende poco x3 gt,esimde mi 11 lite var,1 ay oldu alali,dediginiz hic birr sorun yok,mi 11 lite daha estetik ince klas,premium,poco x3 gt ise performans odakli sarji daha uzun gidiyor,40 dakikada full sarj oluyorlar.Memnunuz gram kasma isinma,sorun yok bilginize bu aralar fiyatlarda indi..

  • Spartacusbund kullanıcısına yanıt
    Hem konuyu biraz canlandıralım hem de sorulara cevap vermiş olalım.

    Telefonu yaklaşık 5 gündür kullanıyorum. Mi 9 lite tan geçiş yaptım. Aslında telefonumdan da memnundum, hem kasası hem ekranı olsun. Lakin kurdaki ve elektronik cihazlardaki sonu gelmez yükseliş sebebiyle seneye telefonumu yenilemem çok daha maliyetli olur diye böyle bir değişim yaptım. Bu değişimdeki en büyük etken m52 nin kullandığı 778g işlemcisi oldu diyebilirim. Bu arada mi 9 lite ı daha satmadım. İlgilenen olursa pm den ulaşabilir.

    1 aydır takibe aldığım ve ilgilendiğim modeller,
    Poco f2 pro
    Poco f3
    S20 FE
    Xiaomi 11 lite 5g ne
    Poco x3 gt
    A52s

    Modelleri oldu. X3 gt yi tercih etmememin ana nedeni lcd panel kullanması oldu. Aynı zamanda m52 ye göre daha kalın ve daha ağır bir kasaya sahip. Bir de band20 olmaması.

    Mi 11 lite 5g Ne modeli de beğendiğim ve beklediğim bir telefondu. Hatta 10 yıldır kullandığım tüm tel ler xiaomiydi. Lakin 90hz panel, batarya ve fiyatının aşırı yüksek olması sebebiyle bu telefonu da eledim.

    S20 FE yi çok düşündüm. En fazla tavsiye edilen telefon da s20 fe ydi. 8/256 snpdragon 5500 e kadar düştü. Lakin fiyatı ve 5g uyumlu olmaması ( ileride 2. el değerinde ciddi düşüş olur diye) nedeniyle onu da tercih etmedim.

    En fazla tereddüt yaşadığım ve hatta önce 4695 tl ye sipariş geçtiğim telefon A52s oldu. Hem teknik özellikleri hem de fiyatı bana en çok uyan telefon buydu. Lakin siparişi geçtikten yarım saat sonra M52 nin fiyatı 4499 a düşünce hiç tereddüt etmeden A52s siparişini iptal edip M52 siparişi verdim. Bu yönde bir karar vermemin nedenleri ise hem ekranın 6.7 inç olması hem bataryasının daha büyük olması oldu. Ayrıca izlediğim bir çok telefon karşılaştırmasında kamera çok daha iyi sonuçlar alıyordu. Çok fazla video çekmediğim için oıs benim için olmazsa olmaz değildi. 1080 30fps teki eıs gayet yeterli benim için. Aynı zamanda ekran ve batarya büyük olduğu halde m52 nin kasası hem daha ince hem daha hafif. Suyla tozla da çok işim olmadığından ıp sertifikası da olmazsa olmaz değil benim için. A52s in kasa şikayetleri de soru işareti oldu. M52 nin kasasında herhangi bir problem gözükmüyor. Tek içimde ukde kalan stereo hoparlör oldu. Ancak m52 deki mono hoparlör de hiç fena değil.

    Kısaca özetlersem neden bu telefonu tercih ettiğimi,
    1. Önceliğim fiyatı oldu.
    2. Önceliğim 778g işlemcisi
    3. Önceliğim 120hz super amoled plus ve 6.7 inç ekran
    4. Önceliğim kasa inceliği ve hafifliği
    5. Önceliğim bataryası
    6. Önceliğim 5g uyumlu (ileriye yönelik) olması
    7. Önceliğim de karşılaştırmalardaki kamera performansı oldu.


    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***

    Samsung Galaxy M52 5G  *** ANA KONU ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mami24 -- 17 Kasım 2021; 8:35:59 >
  • mami24 M kullanıcısına yanıt

    hocam hayirli olsun ,gerci telefon almissiniz ama soyle bir bilgi vereyim lutfen yanlis anlamayin konuya onceden yazdigim icin gordum ,poco x3 gt kullaniyorum kronik bir sorun yok,ekrani doygunu secince parlakligi artirip 120 hz secince amoledten farki yok,ayrica gecen hafta fiyati 3980 tl kadar indi,islemci ise dimensty 1100 iyi bir islemci telefonun siyah rengi harika,band 20 konusunda herhangi sorun yok,telefon hafif geldi bana antutu puan 594000 civari,bilgi vereyim dedim yanlis anlamayin..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelecek3535 -- 17 Kasım 2021; 7:7:7 >
  • gelecek3535 kullanıcısına yanıt
    Size de hayırlı olsun. Fiyatına göre en alınası telefon kesinlikle x3 gt dir. Bu konuda size katılıyorum. Kasa kalınlığı ve ağırlığı da kabul edilebilecek seviyede. Band20 de şehir merkezlerinde sorun teşkil etmez, kırsalda belki problem olabilir. Ekran victus, 67w hızlı şarj da artı özellikler.

    Lakin ıps lcd paneller ne kadar canlı renk te verse ekranın üzerinde hafif bir sis perdesi gibi bir durum oluyor. Bu da renklerin canlılığından ziyade görüntünün netliğini, keskinliğini düşürüyor. Daha önce ıps lcd kullandığım telefonlar da oldu. Ayrıca tartışmasız olarak Amoled ekranlar siyahı çok daha iyi gösteriyor. Bunu da piksel kapatarak yaptığından bataryaya da katkısı büyük. Amoled ekrana geçiş yapmış birinin tekrar lcd panele geçmesi üzebilir.

    Telefon alırken en önemli kriterim (olmazsa olmaz) Amoled ekran olmasıydı. Öyle olmasaydı fiyatından ve özelliklerinden ötürü kesinlikle alacağım telefon x3 gt olurdu. M52 yi tercih etmemin ana sebepleri de Samsung un Amoled ekranı, kamera performansı ve yazılım stabilitesi oldu. Bu üç kriter için 500 tl fazla vermeyi göze alabildim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.