Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY C9 PRO [ANA KONU] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.418
Cevap
40
Favori
299.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim yanlış anlama ama c9 pro yu kötülemek için biri sana para vermiş gibi konuşuyorsun saydiklarina gelince..

1.knox olayının b... çıkardınız kaç sefer yazacaz daha sadece shealt ve güvenli klasör çalışmıyor knox 0x1 olanlarda bide bazıları çakma romla geliyor anlayan kolaylıkla orjinal rom atabilir ve güncelleme de alır. sana nasil cihaz denk gelmiş bilmiyorum ne yani şimdi cihazımı rootlarsam parlaklığı düşüp ekranı mı solacak.

2.ekran parlaklığı giriş seviyesi demişsin be insaf akşam arkadaşıma verdigim galaxy note 4 ile kıyasladım benim c9 prom galaxy note 4ü ezip geçti c9 pro çok daha parlak harika bir ekranı var. şahsen full hd 6 inç bir ekrana az gelir diye düşünüyordum taki bu c9 u alana kadar full hd fazlasiyla yeterli ve ekranı süper amoled.

3.cihaz kaygan almayın gibisinden konuşmuşsun c9 pro nun çok premium bir kasası ve havası var elden kayması kusur değil.

4.çok büyük cebe sığmaz demişsin ki cihaz zaten 6 inç samsung bunu kimseden saklamiyor benim gibi büyük ekran sevenleri çok memnun eden bir boyda...

5.kesinlikle android 7 alacak

Arkadaslar bide burda alışveriş sirelerini karalamayın kaçdefa hepsiburada dan ürün aldım iade ettim hiçbir sıkıntı yaşamadım kaldı ki c9 pro nun knox sayacından onlarında haberi yok tabiki 0 demeleri yanliş bilmiyorumz demeleri gerek.. ama sizde de hata var özellikle knox sayacını kontol ettikten sonra sim kartınızı takın alıyorsunuz sim kart takıp kullanıyorsunuz ondan sonra yok efendim iade almıyorlar... cihaz elinize geçtiğinde ilk yapmaniz gereken home butonu +ses kısma +power tuşuna birlikte basıp download mida alıp knox sayacına bakmak olsun...

Demem o ki kolay kolay cihaz beğenmem ama c9 pro beni memnun etmeyi başardı kamerası dışında kamera da idare eder...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emocan21 -- 13 Mayıs 2017; 10:22:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Arkadaşlar,

İlgili başlık Samsung Galaxy C9 Pro olduğundan dolayı Samsung Galaxy C9 ve C serisi severler için
    sizlere daha önce bahsettiğim Samsung Galaxy C10 Plus ile ilgili olarak foruma yeni bir konu açtım.

https://forum.donanimha...laxy-c10-plus--126214029

İlgili olan herkesi yukarıdaki konuya davet ediyorum.

Bundan sonra bulunduğumuz konuda sizlere Samsung Galaxy C9 Pro ile ilgili paylaşımlar yapacağım.

Saygılarımla,
  • Son gecen konulari okuyunca kullanici olarak yazilanlara inanamadim. Knox 1 nedeniyle daha alt kalite bir telefon kullanildigini dusundurtecek yazilar su an kullananlar uzerinde nasil bir etki yapar biraz empati yapmak gerekiyor. Bu kadar kesin yazilar yazildiginda bunun ispati ve kaynagi gerekir.

Iphonelarda, sonylerde farkli ekran kullanimlari sonucu sarimtirak ekran sorunlari vardi. Mavi agirlikli yani cold tarz rengi olan ekranlar daha cok begenilir. Bir de kirmizi agirliklindaha sicak yani warm renk ayarlari ile gelen modeller vardir..aslinda iki telefon yanyana gelene kadar bu fark cok anlasilmayabilir..daha cok beyaz ekranda kendini belli eder.

Birkac mesaj ustte yazdim. C9 pro'da ekranin sicakligi veya soguklugu ayarlaniyor. Uzrerine 2 mesaj yazildi ekran rengi farkli diye knoxtan dolayi. Burada iki telwfonun ekran sicakligi ayari yani mavi renk filtresi acik mi yazilsa konu belki anlasilacak.

C9 pro lokal bir lazar icin uretildiginden 2 ayri ekran kullanilacagini dusunmuyorum. Knox1 aslinda telefondan birsey goturmuyor ama niye mudahale edildi sorusu tabi ki merak konusu. Sonunda normal roma dondurmek mumkun.

Hepsiburada'ya kizanlar icin. Ben subat ayinda altin renk aldim ve knox 0 cikti. Ustelik ben aldigimda knox 0 1 olayi da gundemde degildi. Bu biraz sans isi.

Note serisi kullananlar icin bu telefonun boyu gayet ideal. Hatta note serisi boyutunda 0.3" daha buyuk ekran kullaniliyor.

Knox 1 alip pismanlik duyanlari anliyorum ancak knox 0 cikip cok guzel bir modeli kullanacaklari da dusunerek yazilanlari daha dikkatli secmek gerek. Ben son derece memnunum ama bu tarz yorumlardan etkilenip c9 yerine lenova alip daha cok pisman olmam da sozkonusu olabilirdi mesela.

Saygilarimla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Niye Knox 0-0 alın?

Knox o-1 olan ve ellenmiş, kurcalanmış ve sonradan jelatinlenmiş. Yani sıfır telefon aldığınızı sanıyorsunuz ama tam bir kandırmaca. Sonradan naylon koyulmuş ya da beğenmeyip birileri iade etmiş. Siz büyük bir hayalle ucuza aldım diye kendinizi kandırmışsınız.
    Super Amoled ekran deniyor ama tam tersi. Yani TFT ekran dahi ondan daha güzel ekran sunuyor.

Telefonu kılıfsız kullanmanız imkansız gibi. Kılıf olmadığı zaman elden balık misali kayıp yere çakılıyor.

Ekran parlaklığı giriş modeli Samsunglardan daha kötü gibi gözümde.

Yazılım güncellemesi almanız mümkün değil. Cebe sığdırmanız mümkün değil.

Kamera klasik samsung.

Telefonun ekranı mükemmel biraz fazla sallamışsınız telefonun ekranına kusura bakmayın..
    TFT ekranla bin beşyüz basar bu telefonun ekranı.. Kullanıyorum ve görüyorum neyin ne olduğunu.

• Yahu bukadarda sallanmaz yemin edyiorum tft ekran daha iyi nedir ya bir sürü cihazla karşılaştırdım ekranını parlaklık olsun renkler olsun çok daha iyi ve güneş altınsçda ekranı görememe sorunu yok yarı parlaklıkta bile full parlaklıkta zaten muazzam. Galiba bu arkadaş samsung tr çalışanı falan a serisi satsın diye c serisini kötülüyor çünkü. Birde c9 pro hayallerimi yıktın diyen arkadaş hayallerin yıkılmasın istersen dm den konuşalım her sorunu cevaplarım cihaz hayal kırıklığı falan yaşatmıyor elime aldığımda çok mutlu oldum açıp kurunca dahada mutlu oldum herşeyiyle çok güzel cihaz.

SAMSUNG GALAXY C9 PRO [ANA KONU]

• Aydoğan kardeş ondan mı 2 kez alıp knox 1 çıkınca iade ettin.Knox 1 çıkınca giydirmissin telefona.Neden 1600 bandında başka telefona yönelmedin hadi ilk aldığında baktın kurcaladın peki bir daha niye aldın?

Niye aldığını söyliyeyim;çünkü bu fiyat aralığında böyle telefon sunan yok.Evet IPS ekrana göre biraz daha sarımtırak ama TFT ekran nedir?

Bugün bu 3 ekranı bilene sorsanız size her zaman amoled ekran derler.Tek handikapı pahallı olması bozulunca yada kırılınca fiyatının pahallı olması...

Gereksiz bir mesaj yazmıssınız ne diyeyim umarım aradığınız telefonu bulursunuz

Daha önce samsung note 4 note 2 galaxy ace samsung s3 samsung 9070 modellerini kullandım.sadece note 4 bir türlü çözemediğim şebeke sorunu vardı...

Bu cihazda parmak izi hariç bir sıkıntı görmedim oda 10 denemede belki 3 kez açmıyordur.

Kamera olayına gelirsek neye göre kötü hangi modele göre kötü merak ediyorum.Düşük ışıkta mı ?

Ön ve arkada 1.9 diyafram var s7 s8 e göremi kötü.OİS aranıyorsa o zaten yok ,yok olduğu burada da formlarda da yazıyor.

Üst sekmene göre kötü olması normal fiyatına göre fakat gündüz çekimi gayet yeterli.Hatta lg g3 kullanan bir arkadaşıma telefonu fotoğraf çekmesi için verdiğimde kamerasını öve öve bitiremedi.

Yorumlar yapılır ama bilinçsiz yorumlara karşıyım.sizde yazınızda olayı epey anlatmıssınız

• Başka bir handikapı daha yazayım merak edenler için öz eleştiri yapmayı severim çünkü öyle sallamayla olmaz bu işler...

Android tabanı linux işletim sistemine dayandığı için açık kodlu kaynak ve geliştirilmeye sistem izin verdiği sürece oynanmaya müsaittir...

Benim gibi böyle telefona rom du kerneldi root du atanlar için yazayım çok fazla geliştirici desteği yok.

Daha öncede yazdım cihazı rootlarsınız twrp kurarsınız o kadar.

Telefonu alıp oynamadan kullananlar için gayet yeterli gelecektir.Güncelleme olayıda mayıs 15 den sonra a serilerine android 7 verilecek haziran sonlarına doğruda c serikerine geleceğini okudum...

Samsungun politikası zaten bu bilmeyenler öğrensin bir güncelleme verir kalır.Amiral gemilere belki 2 güncelleme verebilir .

İşte burada geliştiriciker devreye giriyor suan s3 e bile baksanız sıbınla custom rom bulursunuz hatta android 7 tabanlı bile romlar var s3 için...

Belki bir handikap bu olur uzun süre kullanmak isteyenler için.Yoksa ben alırım yazılımla oynamadan kullanırım diyenler için bir sıkıntı olacuğını zannetmiyorum...

• Arkadaşlar bunun gibi boş adamlara itibar etmeyiniz telefonu almayı bilmiyorlar satıcıyla irtibat kurmayı bilmiyorlar mavi ekran özelliğini bile bilmiyorlar cahil cahil gelmiş şu kötü bu kötü diyorlar bizdemi sorun var sizdemi acaba burada birsürü kişi telefonun çok iyi olduğunu vb söylüyor. Bu adam gelmiş tft ekrandan kötü diyor. Almayı düşünenlere kesinlikle tavsiyemdir.

Şimdi ram kullanımı ile ilgili fotoğraf atıyorm bir sürü uygulamayı açtım 25 den fazla uygulama ve 20 kadarda sistemin sürekli çalıştırdığı uygulamalar var ve ramin bu safhada bile 2 gb ı boş bu çok iyi bişey görevler arası geçiş süper nfs no limits den real racing 3 e geçiyorum direk bekleme vb bişey yok (internet tarayıcı instagram kamera galeri youtube ses kaydedici ...... birsürü uygulama açık halde)

• Hocam xda forumda sammobile de falan android 8.0 verileceği söyleniyor. Verilirde büyük ihtimalle ki verilmese bile şuanda yazılım çok stabil ve zaten son android 7 güncellemesi ile pek bir değişiklik yapılmadı artık köklü değişiklik olmuyor ben gelmess bile orjinal yazılımıyla kullanırım şuanki stabillik çok güzel.

• Belki fotograf olayina biraz daha deginmemiz lazim. Bugun dslr makinelerde bile full frame makine/crop makine ayrimi vardir. Full frame kabaca eski 35mm makinelerimiz ile ayni olan, gozun gordugu mesafeyi pozlayabilen bu sekilde daha dogru sahne ve renk verebilen makinelerdir kisaca. En ucuz full frame makine aynasizda 5.000tl'den baslar. Guzel fotograf icin ayrilmasi gereken butce aslinda budur. Telefonda cekilen fotograf ani fotografidir. Asagida sensor boyutlarini gosterecegim. Telefonun guzel cekiyor dedidiginiz sensor boyutu o resimde en kucuk olani ve telefonun cekimi ancak o cerceve kadar olan alanda guzel olabilir. O da ne kadar guzel olursa. Yani bu telefonlari profesyonel fotografciya versen yapabilecegi sinirlidir.

Yapacagi tek sey fotografin temeli olan isigi iyi almak olacaktir. Iste isik olayinda bu f degeri devreye girer ki c serisi lensi de su an cep telefonlari icin ideal isik alma ozelligine sahip. Bu ne demek? Daha karanlik sahnelerde flasa ihtiyac duymadan, aydinlikta ise kendinden kucuk f degerlerine gore daha aydinlik fotograflar demek.

Ancak unutmadan telefonun sensoru zaten belli o fotograflari 10×15 evatli kagit yerine postere bassaniz piyasadaki 4.000tl'lik s8+ icin verdigini paraya aglarsiniz. Hatta c9 ile yanyana koysaniz verdiginiz fark icin ikinci kez aglatir.

Telefonlarin ekran oikselleri cok yogun oldugu icin kucuk ekranda cekilen fotograf bir nevi sıkistırilmis oldugu icin daha net gozukur. Amiral gemisi modeller 2k cozunurluklu ekranda olduklari icin cektikleri fotigraflari daha da keskin gosterirler. Ekrana ya da kagida aktarimda bu goruntuler kalitesini kaybederler.

Gelelim mercimek boyutundaki 1/2.3 sensorlere. Bu sensorler uzun sure compac dijital makinelerde cebimizden paralari aldilar. Simdi onlar sahneden silinerek bu sensorleri cep telefinlarina miraz biraktilar. Biraz da ceo telefonu uzerinde somurulen tuketiciler bir sire sonra telefonlarda buyuk sensor kullanimi ile 12mp, 16mp kandirmacasinin ne oldugunu daha iyi anlayacaklar. Sensor kuculup, mp artarsa sensor uzerine binen yuk arttigindan aslinda fotograflar kucuk megapiksele gore kaliteli olmaz. Daha cok megapiksel islemeye calisan sensorun urettigi forotgraflarin kalitesi fotograf buyudugunde ya da fotograftan crop alindiginda ne kadar dusuk okdugu anlasilir. Mp degeri ancak full frame lerde islemcinin de kalitesi ile yukseldikce tam anlamiyla kaliteli fotograf verir. Yani ne demek istedim aslinda elimizdeki cep telefonlarinin hakettigi mo degeri 4'ten fazlasini haketmez. Eger poster basmayacaksaniz ki bassaniz da bu mp bu islemcide ise yaramayacak fotograf ayarindan mp'li dusurun. Boylece islemci daha az enerji harcar, daha kumsuz fotigraf bile cekebilir.

Simdi bu telefonun fotigrafi s7'den s8'den kalitesiz olsa ne olur arada 1200 ila 2500tl fark olduktan sonra.

Belki yazdiklarim bazilarini ikna da etmeyecektir. Karanlikta cok iyi fotograf cekmeyi, pazarlama hilesi megapiksel olarak ogretilmis kitlelwr icin sesnsor boyutlari hayal kirikligidir her zaman. Ben bunlari bedelini odeyerek ogrendigim teknoloji merakim ve dijital teknolojinin son 20 senesinde gelisime kendi alim gucum ile karsilik verebildigim icin. Size onerim; fotograf icin en kotu dslr modelini alin 900tl'ye ya da third sensor olympus, panasonic alin 2. El. Fotograf konusundaki sanatsal merakinizi daha ucuza cozerek bir telefonda olmasi gereken telefon ve iletisim ozelliklerinden daha ucuza yararlanin.

• Umarım gelir kim istemezki 😁

C serisini sanırım 2016 da ilk çıkardı belki uzakdoğululara has çıkarırsalar biz de nimetlerinden faydalanırız...

Bu telefonu note 7 elinde patlaması üzere uzakdoğuda piyasada tutunmak için çıkardığı söyleniyor , ne kadar doğrudur bilemiyorum ama android 8 de gelirse süper olur..

Ben şuan memnunum telefondan xioami redmi pro 3 den geçtim kamera olarak arada çok fark var ,ekran amoled ekran ,kasa ekran oranı %80 6 ince göre gayet güzel...

Ekran süresinide dün paylaştım 30 saatte 10 saat ekran süresi aldim ki 6 ince göre süoer değer...

Bulunduğum yerde de vodafone 4g full çekiyor.

Daha ne olsun.sonucda telefon bu uzay mekiği değil.1500 bandında gayet güzel telefon...

Bu arada unutmadan da yazayım teledonda qualcom snapdragon 653 işlemci var ,bilmeyenler netten biraz araştırsın isterim...

Eksik yönler

Lte (4.5g) band 20 olmaması

Samsunga has olup şebeke üzerinden görüntülü görüşme olmaması

Lte ile gelen hd ses (volte) ülkemizde destek vermemesi

Volteden android 7 ile umutluyum bakalım süreç nasıl işleyecek...

• Aslinda telefon volte destekliyor ama bizde 4g yerine 4.5g lansmani yapildigi icin operator bu telefonlara hizmet vermiyor. Turkcell'in kendi uygulamasindan(telefon 4g gectiginden) alinamayan bazi hizmetler, google playden alinabiliyor. Eger telefonun turkiye surumu olsa problemsiz olarak volte acilirdi ama volte icin turkiyede henuz erken. S7 edge'de surekli kapanan telefonlardan kullanamadigim icin ozelligi kapatmistim.

Saygilarimla.

1.7 diyafram var s7 edgede sırf gece çekimim daha aydınlık olsun diyorsanız fiyat farkı ortada .

Gündüz çekimleri gayet yeterli bizim cihazların...

Yani diyeceğim sonucda elimizdekiler birer telefon şuan firmalar çıkmaza girmiş gibi duruyor indanlar bilinçli tüketim yapıyor sen son işkemci koydun diye gidip 4000 tl telefona para vermiyor biliyor ki 1 sene sonra o da çöp olacak...

Artık insanlar kaynağa çabuk ulaşabiliyor en az paraya işini görecek telefonlar alıyorlar..

Almadan beğendiğimiz modelleri az da olsa inceleyip bilgi sahibi olalım.artık youtube gibi bir çık sitede bizim elimize ulaşmadan teknolojı ürünleri için zıbınla video çıkıyor...

Vakit ayırıp nedir ne değildir biraz bakmak lazım...

Ben bu telefonu yeni arıyışa girince fark ettim belki 2 2.5 ay mazisi var benim için.bazı modellerle arasında gittim geldim hatta almadan burada da diğer modellerin sayfasında da sorularımı sordum ve kafama yattı ve 2.El olarak aldım.

İnsanlar knox 1 çıktı diye bu kadar korkuyor ben tanımadığım insandan 1350 lira eline sayıp 10dk inceledikten sonra aldım..

Teknolojıden kaçamayız artık mecbur az da olsa bilgi edinmek lazım.Bu süreç artık bizimle ölene kadar devam edecek...

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hatta hat çekmeme sorunu bile yapıyormus volte.sonucda teknolojı ilte insan bakıp kullanmak istiyor...

Bunarada note 5 den volte görüşmesi yaptım gayet güzel ileride faydalanacağımız bir hizmet

• Herkese merhaba bende yeni telefon arayışı içindeyim. Baştan sona yazılanları okudum. Bende alma tarafındayım. ithalatçı firma garantili S7 edge ile arasında 900 tl fark var. Ne tavsiye edersiniz.

maddi sıkıntın yoksa tabiki de s7 edge , bunda kimsenin farklı bir görüşü olacağını düşünmüyorum ancak maddi yönden zora gireceksen c9 pro yu al arkana yaslan hiçte pişman olmazsın , baştan sona okuduysan kafanda soru işareti kalmamıştır da zaten.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.