Şimdi Ara

Samsung Galaxy A72 [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.480
Cevap
30
Favori
123.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamlar samsunga özel değil redmi note 10 pro da 200 er TL geçirmiş.
  • AOD çok batarya tüketiyor.10 sn seçenegini kullanıyorum normalde dün sürekli açık deneme yaptım.Saat gece 1 de %94 idi sabah 9 da %86 ya düşmüş.

  • vfnv kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 2 dakika evvet 4050 tl ye a52 sipariş geçtim valla. Umarım telefon güzeldir, kötü olcağını sanmıyorum ama, hiç elime almadım bir teknoloji mağazasında.


    Zaten geriye dönüp bir baktım da, internetten sipariş ettiğim hiçbir telefonu mağazada elime almamışım :)


    Güncel telefonum Oneplus 5.


    Hayırlısı diyelim gelsin bakalım.

  • Arkadaşlar daha öncede sormuştum ama cevap alamadım. Mi Note 10 mu (Redmi değil) , A72 mi tavsiye edersiniz? İkisinin de fiyatı 4500 civarında.

  • Heyye H kullanıcısına yanıt

    Sırf proximity problemleri sebebiyle mi almazdım.

  • Arkadaşlar ekran koruyucu alanlar ne aldı acaba? Benim jelatinde toz kalmış ondan attım onun yerine bakıyorum da ne alsam kararsız kaldım.

  • Arkadaslar a52 forumunda bir arkadas islemcinin 732g oldugunu paylasti.
    A72 de durum nedir alan arkadaslar bi program yukleyip bakabilirmi
  • Kesin sorulmuştur ya da yaşamışsınızdır bu ikilemi..
    Standart kullancıyım pil ve kamera önemli, oyun oynatmasa da olur.
    Oppo reno pro 4 mü bu cihaz mı?
    S9 plus kullanıcısıyım şu an.
  • Çok pahalı çıkmış 5000 TL nedir iPhone mu alıyoruz sanki.
  • kaana0 K kullanıcısına yanıt
    Samsung Galaxy A72  [ANA KONU]

    Böyle çıkıyor ama cpu-z programında sorun olabilir . Gerçekten böyleyse çok iyi

  • corp8slave C kullanıcısına yanıt

    Şu anda Samsung kullanıyorsanız ve memnunsanız kesinlikle A72. Alışılmışın dışına çıkmak çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyor. Ben yıllardır Samsung kullanıyorum. iPhone'a geçtim ama cidden berbat sonuçlandı. 3 ay anacak dayandım.


    Ayrıca ekleme: Pil performansı çok iyi aynı şekilde kamera da başarılı. S9 Plus'a göre video çekimleri zayıf kalır büyük ihtimalle. Hatta fotoğraf da bir tık düşük kalır çünkü S9 ve S10 serisinin kamerası harikaydı. Çift diyafram diye bir teknoloji vardı iki seride de. Ancak şu anda bu cihaz segmentinde en iyi kamera performansına sahip. Ben olsam S9 Plus 1 yıl daha kullanırdım. Yerine yine Samsung amiral cihaz alırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinPowerTurbo -- 23 Nisan 2021; 18:5:1 >
  • Kamera güncellemelerle gerçekten korkunç hale geldi.pil de sıkıntılı ondan arayıştayım aslen.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tucsonFL

    Öncelikle ikisini de mağazada incelemenizi öneririm. A72 hiç alınacak bir cihaz olmamış hele ki 5000 liraya hiç alınmaz. Dün mağazada inceledim. Ekranını kendi cihazım olan S20 ile kıyaslayınca aşırı kötü geldi, direkt bırakıp çıktım. Sanki amoled değil de dandik telefonlardaki IPS panellerden biri kullanılmış gibiydi.

    Haklı olabilirsiniz, ekranda farklılık olduğunu söyleyenler var, bu yüzden çok kararsız çoğumuz. A52 düşünüyordum ama onun da ekranı öyleyse Exynos'lu da olsa S20 FE'nin iyi fiyata düşmesini bekleyeceğim, gün boyu gözüm ekranda ve uzun süre kullanacaksak ekran çok mühim bir detay oluyor...
  • Arkadaslar bazi testler izliyorum da genel olarak ozellkle beyaz ekranlarda a72 ekrani biraz soluk gibi gorunuyor. Niye boyledir?
    Samsung Galaxy A72  [ANA KONU]
  • Cihaz turkcell de 4599 üstelik 150tl maximum kampanyası var.4449a geliyor.almayi düşünenler değerlendirebilir çok uygun.siyah ve mavisi bu fiyat diğer renkler daha pahalı
  • tubytube kullanıcısına yanıt

    FE'nin ekranı bir tık daha iyi A72'ye göre ama exynos belki üzebilir. Ben kendi adıma S20'den memnunum exynoslu olmasına rağmen.

  • Diavolo kullanıcısına yanıt

    Biraz soluk zaten. Ayarlardan soğuk renkleri de seçseniz yine de diğerlerine göre soluk kalıyor ekran.

  • Selamlar s8 kullanıyorum artik değişim zamanı geldi.benim için kenara ve şarj performans önemli sizce a72 memnun kalir miyim??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: corp8slave

    Kesin sorulmuştur ya da yaşamışsınızdır bu ikilemi..
    Standart kullancıyım pil ve kamera önemli, oyun oynatmasa da olur.
    Oppo reno pro 4 mü bu cihaz mı?
    S9 plus kullanıcısıyım şu an.

    Aynı ikilemde kalan ve daha önceki sayfalarda soruyu sormuş ve araştırmalarım sonucunda fikrimi söylemek istiyorum. İki cihazında kendilerine göre artı eksileri var..


    Bence Oppo reno 4 pro kasa ve ekran kalitesi olarak önde ama yazılım olarak Android 11 ile biraz sorunlu olduğunu görüyorum. Kullanıcıları arasında sorun yok diyende, var diyende mevcut.. Yerli yabancı bi çok inceleme ve forum sitelerinde Android 11 güncellemesinin gelmesiyle yazılımsal sıkıntılar yaşandığını söylüyo bi çok kullanıcı. Bu işler kaliteli bi güncellemeye bakar çünkü donanımsal sorunlar hiç yok oppo'da ancak oppo bu konuda hep ketum davranıyo.. Senede 3 reno çıkardıkları için ya umursamıyolar ya da yetişemiyolar.. 3 ay sonra reno 6 tanıtımını yapmayı planliyolarmış, 4 aydır reno 5'ler zaten global olarak tüm dünyada satılıyo bile ama TR'de şuan sadece 2 hafta önce reno 5 lite ve daha 3 gün önce reno 5 baz model geldi ve şuan 5.000 TL'e satılıyo.. Reno 5 Pro modeli gelir mi bilinmez gelsede fiyatı en az 6000 6500 lira diye Tahmin ediyorum.. Sanırım 6 serisi çıksa da anca 2021 sonlarında veya 2022 başlarında gelecek bu gidişle.. Hızlı şarjı zaten en hayat kurtaran özelliği bence.. Tamamen bitmiş bi bataryayı 30 35 dk'da doldurması inanilmaz iyi.. Şarjı bitecekmiş, şarja takmayı unuttum gibi günümüzün saçma telefon endişelerini ortadan kaldlrıyo, bu şekilde telefon kullanmak acayip iyi.. Sabah kalk elini yüzünü yıka 3 5 bişiy atıştırana kadar %100 dolan bi telefon.. Fotoğraf video kalitesini beğendim ama ne çok süper ne de çok kötü, en azından A72 ile mukayese edilirse eşit diyebilirim, kamera konusunda iki telefonda üzmez. Foto video karşılaştırmalarını kesinlikle izlemek lazım. Kamera özelliklerinde EIS'i en iyi yapan firmalardan oppo, özellikle söylenmese araştırılmasa OIS var sanılabilir.. OIS tabi ki daha iyi ama izlediğim inceleme videolarında özellikle çok bi negatif etki etmiyo videolara.


    A52&A72 kasası acayip kötü bana kalırsa, aşırı kötü hiç beğenmedim.. Sonuçta bu telefonu aldiğimizda en az 1 2 sene elimizden düşürmeden kullanıyoruz, az biraz kasa kalitesi olmak zorunda.. Zaten bu telefonda en sevmediğim kısmı kasası.. Ne olursa olsun yılların samsung arayüz yazılım akıcılığı bu cihazda devam ediyo gibi.. "Şuan için konuşuyorum" OR4Pro'dan yazılım akıcılık olarak daha sorunsuz geldi bana. Su geçirmezlik şu zamana kadar kaç kişinin hayatını kurtardı bilemem ama sonuç olarak güzel bi özellik.. Telefon kirlendiği zaman nemli ıslak mendille sileceğine aç suyu yıka istediğin gibi, veya havuza mı girdin al telefonu rahar rahat takıl, çünkü baya baya su geçirmiyo.. Hee çok zorlarsan illa ki bi yerde patlar ama en azından iyi bir özellik.. Ekranı hakkında bazı yorumlar okudum ve izledim kimi soluk diyo kimi yetersiz diyo, kimi hiç beğenmiyo kimi kalitesiz diyo, göreceli bişiy... Stereo höparlorun çokta etkisi olmadiğini yazmıştı bazıları dinlemedim bişiy diyemiyorum, anca youtube videolarında duydugum kadariyla bana normal geldi. Kamerasında oppo'a kıyasla OIS mevcut, OP4P'da EIS var. Sonuç olarak biri yazılımsal diğeri donanımsal özellik.. Hızlı şarj konusuna gelecek olursak OR4P 65 watt, A72 25 watt şarj ediyo.. 1 saat 30 dakikada anca %100 şarj ediyo, OR4P bu sürede 3 kere %100 şarj ediyo kendini..


    Aklıma gelenler şimdilik bunlar, uzun lafın kısası 2 telefonunda artıları eksileri mevcut.. Ben her zaman söylediğim bir şeyi yine yazayım, yıllardır elektronik ne alırsam alayım gidip yerinde inceler bakar eder son kararı bildiklerim sonucunda verir alir gelirim. Hangisini alacaksanız gidin bi inceleyin bakın edin öyle alın.. Kendin bizzat incelemeden görmeden etmeden internet üzerinden almayın hemen.. Burda şu süper bu kötü denir ama Kullanıcının kendi elleriyle incelemesi daha önemli.. Umarım yardımcı olabilmişimdir..





  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.