Şimdi Ara

Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.367
Cevap
57
Favori
361.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Desibel34

Bunun içinden ön için koruyucu çıkmadı mı? çıktıysa beğenmediğiniz için mi takmadınız. Benim üstünde gelen koruyucunun içinde 2-3 yerde toz kalmış. Söküp yenisi takıcam mecbur.

Alıntıları Göster
    Seçenekler var ön-arka ya da sadece arka ya da sadece ön alabiliyorsunuz, ben öne cam almak istediğim için sadece arkayi aldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desibel34 D kullanıcısına yanıt
    benim de üstünde gelen koruyucuda toz var 1 tane yerde nasıl takıyolar anlamış değilim
  • Bu nedir arkadaş ya. Yine a71 fiyatlari ucmus gidiyor. Tamam 200 dolar alti telefonlara yapilan zam ve doların yükselmesini bahane edip gecirdiler. Bu hafta basi az da olsa inise geçmişken suan yeniden artmis cogu yerde fiyatlar. Bunlari denetleyen bir kurum yok mu? İlla sikayet olmasi gerekmiyor adamlar/firmalar her neyse buyuk online sitelerde göstere gostere satiyor ürünlerini. Bunun adi artik haksiz kazanci gecti devalüasyon yapiyorlar resmen. Dolar artmadan neye gore fiyat yukselttiklerini kimse sormuyor sanirim. Telefon piyasasi borsaya dondu cani sıkılan zam yapiyor.

• Ekran yeşillenme sorunu bende arttı gibi yani ilk olduğundan daha fazla alana yayılmış gibi geldi nasıl bir sorunsa sadece grinin tonlarında belli oluyor işte insanın aklına kurt düşüyor ileride daha da yayilirmi veya kullanıma engel olacak şekilde büyür mü diye

• Cok özet soracagim , A71 alinir mi ? Ozellikleri cok iyi gorunuyor , telefonu distan inceledim basit ucuz bir tel gibi gorunuyor .
    Burada okuduğum kadariyla ekran yesillenme sorunu var , bunu pek anlamadim , normal kullanimda goze caroabilen bir hata mi ?

• Merhaba, parmak izi okuyucu performansını beğenmeyen var mı?

• umudumsun U kullanıcısına yanıt
    Benim gözüme epey çarpıyor hocam. Bir kaç sayfa öncesinde de teknik servis maceramı yazdım, eğer başına gelirse teknik servis telefonu kabul etmiyor, haberin olsun. Ekran parlaklığı yüzde 10-30 arasındayken ekranda gri bir ton oldu mu hemen fark ediliyor. Mesela ayarları açıp yukarıdan notification'u aşağı çekince sararma direkt kendini belli ediyor. Ben mobil oyun geliştiriyorum ve renkler benim için aşırı önem taşıyor. O bağlamda kabul edilebilir bir şey değil.

Fakat asıl benim canımı sıkan şey şu, asgari ücretin tam bir buçuk katı olan bir cihaz alıp üstüne böyle bir sorunla karşılaşma riskimizin olması. 1500TL'lik bir cihazda yaşansa anlayacağım, ki onda bile yaşanmaması lazım bence. Para ağaçta yetişmiyor sonuçta.

Bu arada Samsung Türkiye'den hala bir geri dönüş maili yok. Karantina ve haftasonunu düşünürsek Perşembe'ye kadar bekleyip ardından tekrar mail atacağım, oradan bir yanıt alamazsam direkt tüketici haklarına başvuracağım.

Samsung Galaxy A71 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

• Merhaba arkadaşlar, a71 deneyimlerimi kullandıkça ileteceğimi söylemiştim. Şimdiye kadar yaşadığım en önemli problem için yardımınıza ihtiyacım var.

Instagram hikaye kısmında instagramın ölçülerinde(1080x1920) görsel story paylaştığımda otomatik olarak zoom yapıyor.

Paylaşılan hikayeye zoom yaparak yakınlaştığı için paylaşılan görseli sağ ve solda hatta üstten kesiyor.

Diğer telefondan aynı görseli paylaştığımda hikaye normal tam boy olarak paylaşıyor.

Ayrıca instagramda daha önce farklı telefon ile paylaştığım storyleri de yakınlaştırarak zoom yaparak yani yanlardan ve üstten crop yaparak gösteriyor.

Yani attığımız story de yazılar var diyelim, sağ ve solda yazılar kesiliyor. Görsele zoom yapıyor. Elimizle hikayeyi manuel olarak boyutlandırmak mümkün ama hizalama çok zor her seferinde aynı şekilde paylaşmak mümkün değil malesef.

Bu sorunu yaşayan ve çözümüyle ilgili bilgisi olan varsa cevapları bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaktika35 -- 17 Mayıs 2020; 12:20:30 >

• galaktika35 G kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun herkeste var, sanırım yazılımla ilgili.

• Gecmiş olsun. Oncelikle samsung, philips vs buyuk markalarin Türkiye direktörleri ve ekibi bu tarz konularda oldukça sorunlular. Servisten olumlu donus alamadiysaniz hic bosuna samsunga attiginiz mail’in cevabini beklemeyin. Ekran problemi ile olgili gorseli ss almissiniz. Ben bu sekilde arcelik tv’mi 2 kez degistirip memnun kalmayınca parami iade aldim. Ama servis size olumsuz geri donus yaptigina gore direk tuketici heyetine basvurun. Zaten orada hemen sonuc cikmiyor 5-6 ay’ı bulmakta o sebebten zaman kaybetmeden basvurunuzu yapın.
    Ulkemizde fiyatlar pahalı ama adamlar 350 dolara dunya’ya satiyor. Yani 350 lira’ya bu telefonu alsaydik belkide dediğiniz gibi bu ekran sorununu önemsemezdik bile. Fakat ne olursa olsun kur ve vergilerden dolayı pahalıya satıkları ulkelerde en azindan musteriye deger vermelerini sorunlari cozmelerini bekliyoruz. Ben a71’le ilgili ne kadar yabanci video izlediysem hepsinin icinden en azindan seffaf kilif cikiyor bir tek ulkemizde satilanlarda yok. Adamlar kilifi bile esirgemis bizlerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: varnani

Benim gözüme epey çarpıyor hocam. Bir kaç sayfa öncesinde de teknik servis maceramı yazdım, eğer başına gelirse teknik servis telefonu kabul etmiyor, haberin olsun. Ekran parlaklığı yüzde 10-30 arasındayken ekranda gri bir ton oldu mu hemen fark ediliyor. Mesela ayarları açıp yukarıdan notification'u aşağı çekince sararma direkt kendini belli ediyor. Ben mobil oyun geliştiriyorum ve renkler benim için aşırı önem taşıyor. O bağlamda kabul edilebilir bir şey değil.

Fakat asıl benim canımı sıkan şey şu, asgari ücretin tam bir buçuk katı olan bir cihaz alıp üstüne böyle bir sorunla karşılaşma riskimizin olması. 1500TL'lik bir cihazda yaşansa anlayacağım, ki onda bile yaşanmaması lazım bence. Para ağaçta yetişmiyor sonuçta.

Bu arada Samsung Türkiye'den hala bir geri dönüş maili yok. Karantina ve haftasonunu düşünürsek Perşembe'ye kadar bekleyip ardından tekrar mail atacağım, oradan bir yanıt alamazsam direkt tüketici haklarına başvuracağım.

Samsung servis ve 2 yıl sonra güncelleme verrmeme sorunu hiç iyi değil a71 sorun var kabul etmiyorlar bunun yüzünden mı 10 lıte yada realme 6 pro almayı düşünüyorum.

• varnani V kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun umarım sonuç alırsınız. Dediginiz şekilde denedim bende sorun yok. Tüketici mahkemesine gitmeye çekinmeyin hatta diger telefonlarda olmadığına dair delil gerekiyorsa video çekip koyabilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nevrans kullanıcısına yanıt
    Mesut Çevikyoutube
    Android telefonlar neden geç güncelleme alıyor ya da hiç almıyor?
    https://www.youtube.com/watch?v=H3xqe4MKeMg&feature=youtu.be

Samsung güncelleme listesinde 6. Sırada. yanlışlıkla 3. Sırada diye söylüyor. ilk yorum da düzeltmiş hatasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 17 Mayıs 2020; 14:28:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• umudumsun U kullanıcısına yanıt
    Ekran yesillenme, grilesme vs dedikleri sorun anladigim kadarıyla tv’lerde yasanan bulutlanma sıkıntısı. Bu da yazilimsal bir problem degil. Montajdan kaynaklı alt taraftan ısık sızması var gibi duruyor. Dusuk ekran isiginda bunu tespit etmek daha kolay.
    Bende sizinle benzer kararsizlikla 2 haftadir telefon arastiriyordum. Son zamlardan sonra, dolar kuruna da guvenmeyerek a71 satın aldim daha elime gecmedi o yuzden yorum yapamiyorum ama benim yakindan inceleme sansim olmamisti. Videolardaki incelemelere guvenerek aldim. Hepsinin ortak dedigi telefon plastik olsada kaliteli ve tok duruyor plastik oldugunu hissettmezsinizdi.
    A71, huawei p40 lite ve realme 6pro bu fiyat araliklarinda alinabilecek modeller. Ben p40 lite direk google servisleri olmadigi icin elemedim. 6 pro ise 3200 den 3900 cikan fiyatin ile birlikte bulunamamasindan onu da eleyip a71 almistim. Ama bir kac gun once xiaomi, redmi note 9 pro ve mi note 10 lite’ı tanitti. Onlardan birini de tercih edeblirsiniz. Mi note 10 lite’ın 2 eksi yonu var. Biri kalınlık digeri hafiza kart girisi olmamasi. Yoksa en mantikli model o olurdu.

• nevrans kullanıcısına yanıt
    Android tarafinda guncelleme durumu nasil? Yani yeni cikan surumu kullaniciya sunma hizi ve destek suresi olarak? Ben bayadir uzagim androidlere. Misal samsung 2 yil destel veriyor demissiniz, xiomi dahami uzun bir sure veriyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Gecmiş olsun. Oncelikle samsung, philips vs buyuk markalarin Türkiye direktörleri ve ekibi bu tarz konularda oldukça sorunlular. Servisten olumlu donus alamadiysaniz hic bosuna samsunga attiginiz mail’in cevabini beklemeyin. Ekran problemi ile olgili gorseli ss almissiniz. Ben bu sekilde arcelik tv’mi 2 kez degistirip memnun kalmayınca parami iade aldim. Ama servis size olumsuz geri donus yaptigina gore direk tuketici heyetine basvurun. Zaten orada hemen sonuc cikmiyor 5-6 ay’ı bulmakta o sebebten zaman kaybetmeden basvurunuzu yapın.
    Ulkemizde fiyatlar pahalı ama adamlar 350 dolara dunya’ya satiyor. Yani 350 lira’ya bu telefonu alsaydik belkide dediğiniz gibi bu ekran sorununu önemsemezdik bile. Fakat ne olursa olsun kur ve vergilerden dolayı pahalıya satıkları ulkelerde en azindan musteriye deger vermelerini sorunlari cozmelerini bekliyoruz. Ben a71’le ilgili ne kadar yabanci video izlediysem hepsinin icinden en azindan seffaf kilif cikiyor bir tek ulkemizde satilanlarda yok. Adamlar kilifi bile esirgemis bizlerden.
    Telefon kutusu içerisinde kılıf olacak diye yasa çıkarılırsa kılıf sorunu çözülür. Kutu .çerisinde kılıf çıkan ülkelerde böyle bir zorunluluk var diye biliyorum.

• Aslında dediğiniz gibi direkt gitmek istiyorum ama o 5-6 aylık süreden çekiniyorum. Düşüncem hep bir şekilde Samsung'a bunun bir sorun olduğunu kabul ettirirsem daha erkenden düzgün ve sıkıntısız bir cihaza kavuşurum şeklindeydi. Fakat çok da bir umudum kalmadı açıkçası düzgünce cevap vereceklerine dair. O yüzden hafta ortası durumlara göre direkt gideceğim sanırım.

isa_tr hocam çok sağolun. Eğer öyle bir durum olursa sizinle iletişime geçeceğim. Çok teşekkürler tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mm.mustafa

Telefon kutusu içerisinde kılıf olacak diye yasa çıkarılırsa kılıf sorunu çözülür. Kutu .çerisinde kılıf çıkan ülkelerde böyle bir zorunluluk var diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Daha önce Çin ve Rusya uyruklu Mi 9 T pro Hindistan Uyruklu Xiaomi Redmi Note 8 Pro Türkiye uyruklu Oppo reno 2 z kullandım .Hepsinden kılıf çıktı büyük ihtimalle çinin politikaları bu yönde her cihazdan çıkan kılıfta gayet kaliteli ve bazısı deri idi. Ama kulaklık şartı yok onlarda da o kötü

• Evet. Bence çok kötü. Saçma bir şekilde özellikle sağ baş parmağımı çok zor okuyor.

• 2 haftaya yakındır A71'i kullanıyorum. ZTE Axon 7 telefonumun bataryası öldüğü ve şarjdan çektiğimde kapandığı için A71'e geçtim.

Benim için pozitif yönleri:
    + Artık şarja bağlı telefon kullanmaktan kurtuldum. Telefonun şarjı kullanım durumuma göre 1-1,5 gün sürüyor. 6-9 saat arası ekran açık süresi alıyorum. Güç modu orta düzeye ayarlı kullanıyorum.

+ Axon 7'nin ekranı Amoled ekrandı ve kullanımı güzeldi. Bu yüzden IPS ekranları doğrudan elemiştim. Şu an telefonun ekranından memnunum. Baya büyük bazen kullanımda zorluk çıkartabiliyor. Düşerse kırılma ihtimalinin yüksek olması aklımın bir köşesinde ancak sonsuz ekran olayı güzel bir kullanım sunuyor. Telefonu mavi ışık filtresiyle kullanıyorum. Bu yüzden yeşil ekran sorununun farkında olmamış olabilirim. Her ne kadar buradaki yorumları okuyunca parlaklığı kısıp mavi ışık filtresi olmadan test etsemde herhangi bir sorun algılayamamıştım.

+ ZTE'nin yazılım konusunda pek çok eksikliği vardı. Telefon güncelleme almamıştı ama bunu eksikliğe koyabilirmiyim emin değilim. Bugüne kadar kullandığım telefonlarda güncellemeler yarardan çok zarar getiriyordu. A71'i de aldıktan sonra bir güncelleme yaptım ve WiFi'ya bağlanırken sorun yaşamaya başladım. Bildirim çubuğunda koyu temalarda sorun yaşamaya başladım. Telefonu sıfırladıktan sonra WiFi sorunu çözüldü gibi ama tema sorunu hâla duruyor. Ayrıca donanımhaber forumdayken mesajları okurken hafif bir kasma oluyor. Diğer sitelerde sorun yok. Bunlar eksi yönleriydi fakat Samsung'u ZTE ile kıyaslayınca daha kullanışlı bir arayüze ve pek çok farklı özelliğe sahip olduğunu söyleyebilirim. Arayüzün tasarımı gayet şık.

+ ZTE'nin çift hoparlörü vardı ve gerçekten kaliteli ses çıkıyordu. İlk başlarda ne kadar ön yargıyla yaklaşsamda hoparlörün sesi güzel.

Eksileri:
    - OIS önemli bir özellikmiş. :D Kameranın performansı idare eder ama sürekli fotoğraf çekmediğim için bunu çok fazla kafaya takmıyorum.

- Telefon baya ince. Kılıfsız kullanımda zarar görme ihtimali çok yüksek. Arka kapağı çok parmak izi bırakıyor. Slikon kılıf aldım ve kalınlığı daha iyi hale geldi.

- Alüminyum veya metal kasa telefonlar bana daha sağlam geliyor fakat son yıllarda bu tür kasalar kullanılmıyor. Plastik olması dayanıksızmış hissi veriyor.

- 2, 3 sene götürürmü emin değilim. Bu hissi bana vermedi.

- Yazılımsal olarak bazı geliştirmeler yapılabilir.

Genel olarak memnunum. Eksiklik her türlü olacaktır. Vergiler ve kurdan dolayı bu fiyata bence iyi bir telefon. Genel olarak az kazandığımız ve alım gücümüz düşük olduğu için buna göre beklentiye girmek gerek diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.