< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Maalesef A36 benim de beklentim altında kaldı. Ancak şöyle bir durum var ki cihazın fiyatı hızla düştü ve şu an 128 GB modeli 14.400₺ civarında bulunabiliyor. Ayrıca cihazın güncelleme geçmişini kontrol ettiğimde halen tanıtıldığı sürümün üstüne sadece küçük bir yama aldığını görüyorum. Yani konuşmak için henüz erken. SoC verimlilik anlamında beklediğim kadar rezalet çıkmadı, Exynos 1480 ve 1580 civarında bir verimliliğe sahip. Velhasıl kelam fiyatı da göz önüne alındığında eksileri göz ardı edilebilir duruyor. Ayrıca bu cihaz şu an üzerinde "Made in Türkiye" ibaresi bulunduran en yüksek donanıma sahip cihaz :)... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Birkaç artısı daha var; * Daha parlak panel (A35 = 1024 Nit, A36 = 1233 Nit) * Daha hafif ve ince kasa yapısı (A35 = 209 gram ağırlık ve 8.2 mm kalınlık, A36 = 195 gram ağırlık ve 7.4 mm kalınlık) * A35'teki cam arka kapağa ek olarak Gorilla Glass Victus+ ile korunan cam arka kapak * İncelen çerçeveler (A35'te ekran gövde oranı = %84.8, A36'da bu değer %86.5) * Daha güncel SoC üretim süreci (A35'te Samsung 5LPE (5NM) teknolojisi kullanıldı, A36'da Samsung 4LPX (4NM) teknolojisi kullanıldı) * Ön kamera sensör boyutu bi' tık küçülmüş, bu bir dezavantaj ama buna karşılık HDR video desteği gelmiş ön kameraya. * Bluetooth v5.4 A36'nın asıl kusuru bence önceki seriye kıyasla performans anlamında bir şey katmıyor oluşu. Bundan dolayı ben bu cihazda Exynos 1480 kullanılmasını beklerdim... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Peki sizde şarj durumu nedir. Ben telefonun ekran ışığını bayağı kısmama rağnen %65 kullanımda 5 saat civarı ekran süresi verdi. Hızda 60da tabiki. Emektar m30s hemen hemen aynı kullanımda 6 saatin üstünde kalıyor ekran süresi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bence m30s ile kıyaslamayı bırakmalısınız artık, şaşırmayın diye söylüyorum o devir bitti o seriler yok burada artık ne alırsanız alın. M serisi batarya ile ön plana çıkıyordu zaten. Kullanımlar da değişti ne kadar ben aynı uygulamaları kullanıyorum deseniz de görüntülü konuşmalar, video içerik tüketimleri hiç olmadığı kadar artışta. Ekran süresine de takılmayın, uzun süre kullanırsanız uzun ekran süreleri alırsınız bekleme süresi uzadıkça ekran süresi kısalıyor. Önemli olan sizi mağdur etmemesi, yarı yolda bırakmaması. Böyle kabaca anlattım ama artılara odaklanın, kötü bir telefon kullanmıyorsunuz bataryayı bitireceğim diye de uğraşmayın ihtiyacınız oldukça sık sık şarj edebilirsiniz. |
|
|
Hocam buradan sadece sabah şarjdan çıkardığınız bilgisini alıyorum, bir önceki sayfadan bugün yazan yeri son şarjdan beri kısmıyla değiştirin o şekilde bakın hangi uygulama ne kadar harcamış vs. öyle görüntüleyebilirsiniz. %50 şarj kalması iyi bence akşama kadar idare etmiş sizi. |
|
Hocam tabloyu yanlış okumuşsunuz. O bahsettiğiniz "10.95 Watt" yükte çekilen maksimum gücü ifade ediyor. Mesela bu değer A55'te "11.73 Watt" iken A56'da "13.39 Watt" değerinde. 6 Gen 3 gerçekten de haddinden bi' tık fazla tüketiyor ama, o konuda haklısınız. Bundan dolayı bu cihaza SoC optimizasyonu ve kamera işlemesine odaklanan sağlam bir yama yayınlanması lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben yanlış hatırlıyormuşum yükte 11w çekiyor ancak 4nm üretim teknolojisi olmasına rağmen verimsiz bir tablo sergiliyor samsung yeni modellerde nasıl geriye gitmeyi başarıyor anlamak güç bu işlemci 6 yıl güncellemeyi kaldırmaz şuan bile takılmalar mevcut zaten alan bir çok kişi memnun kalmayıp satışa çıkartıyor. |
|
|
Kameralar işlemeli foto çekiyor bir alt modeli olan A26'da bu yok mesela.Oyun oynamıyorum wp,sosyal medya,Spotify kullanım tarzım 1gb'lik bir güncelleme geldi ondan sonra günde 2.kez şarja takmaya başladım telefon müzik dinlerken bile ısınmaya başladı bir kaç uygulama arkada açıkken telefon geçişlerde sapıtıyor bu telefonu sırf işlemcisi yüzünden tercih ettim şebeke problemi yaşamayayım diye ama farklı problemler yaşıyorum bu seferde işlemcinin döküm yeri belli verim diğer snaplere göre düşük. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
128 gb istemiyorum 256 'sı da bütçeyi biraz aşıyor ama göz önünde bulunduracağım teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamacti Jun -- 31 Mayıs 2025; 13:32:22 > |
|
|