Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY A36 [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
17
Favori
14.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu Çin cihazlarında bir anormallik var. AB enerji etiketi vakasından elde ettiğim bilgiye göre Honor 400 bataryası için 1200 döngü garantisi verirken A36 - A56'da bu rakam 2000... Buradan benim şüphem Silikon Karbon bataryaların yeterince uzun ömürlü olmadığı... Xiaomi 15 Ultra mesela, 73K₺'lik cihaz ama garanti edilen şarj döngü sayısı yalnızca 1000! Bu da benim şüphemi iyice arttırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çin cihazlarını uzun süre kullanan kitle azdır diye düşünüyorum bu arada iphone 16e modeline geçiş yaptım ilgileniyorsanız A36'yı uygun fiyata bırakabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 26 Haziran 2025; 9:37:21 >

samsung m34 cihazımın açılış hızı çok yavaş,kullanırkende donmalar takılmalar oluyordu aldığımdan beri ,kısaca bataryası harici hiçbişeyinden memnun değildim.

şimdi a36 sipariş ettim 256 lık 15750 ye.

Sizce iyimi ettim kötümü ettim.

m34 e göre nasıl olur sizce.

kullanan arkadaşlardan fikir bekliyorum.

eğer benzer durumlar yaşanacaksa iade edeyim.

Beklentinize bağlı sayfalarca yorum yapıldı cihazla ilgili işlemcisi emsallerine göre zayıf bir iki sene sonra ne olacağı belli olmaz.

A36 almayı düşünüyorum

günlük işler için kullanacağım

Siz kullanıcı arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Önemli bir detay benim için,

A36 da Pil sağlığı bilgisini kaç kere şarj olmuş

gibi gösteriyormu?

tesekkürler

Oneui 7 ile birlikte pil devir sayısını gösteriyor günlük kullanım için yeterli ancak zaman zaman uygulamalar arası geçişte bug oluşmuyor değil kameralar tutarsız bazen güzel kareler yakalarken bazen oldukça koyu renkli çekimler yapıyor pil diğer snapdragonlu modellere göre daha zayıf çünkü işlemcisi tsmc tarafından üretilmedi bu telefon yerine A55 almanız daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 30 Haziran 2025; 17:13:31 >

Teşekkürler hocam

A56 yada çıkabilirim bütçe olarak

A56 fiyatını hak edermi?

A56 sınıfına göre gayet iyi cihaz alabilirsiniz.

• Arkadaşlar annem için trendyol'dan sipariş vermiştim bu telefonu. Banka puanıyla falan 14k gibi bir fiyata geldi 256 gb'lığı. Fakat önceki sayfalarda da yazılıp çizilmiş. Telefonun zaman zaman kasılması ve işlemcinin ısınması gibi problemler yaşayan çok olmuş. Halbuki snapdragon işlemci diye tercih etmiştim ama optimizasyon sorunları var sanırım.

Aslında performans beklentisi de yok instagram, internet, face'ye falan girecek. 6-7 sene götürsün diyordum. Zamanla güncelleme alıp düzelir mi acaba? Yoksa iade edip A56 ya da başka bir model bakmak var aklımda. Ne dersiniz?

İşlemcinin ısınması tsmc üretimi olmadığı için verim düşük işlemci bu telefon için biraz zayıf kalıyor en azından 7 serisi olmalıydı sosyal medya uygulamalarında iş görür iade etmenize gerek yok ancak 6-7 yıl biraz iddialı bir süre.

Hocam daha yeni çıkmış bir model bu. İşlemci zayıf kalıyor diyorsunuz. İnstagram'da bile ısınıyormuş hemen. Hiç hoşuma gitmedi bu durum. A56 alsam daha mantıklı olmaz mı? 5-6 bin TL kadar fark var gerçi. Değer mi bilemedim.

İlk çıktığında almıştım üzerine 3 güncelleme aldı ancak uygulamalar arası geçişte bazen anlık takılmalar yaşanmıyor değildi.Pil tüketimide diğer snapdragon işlemcilere göre kötü tsmc üretimi olmadığı için kameralar da tutarsız ben memnun kalmadım en sonunda satıp iphone'a geçiş yaptım bu cihazdan 6 yıl ömür beklemeyin evet üreticinin güncelleme garantisi var ancak donanım zayıf.A55'te alabilirsiniz 5-6 bin vermek istemezseniz.

• Merhabalar,A36 yı Amazon üzerinden aldım.12 Temmuz günü teslim edildi.O günden itibaren gün içinde kendiliğinden yeniden başlatma yapıyor.Otomatik başlatma özelliği kapalı durumdadır.Cihazı güvenli mod da çalıştırdım ancak yine aynı durum oldu.Fabrika ayarlarına döndürüp o şekilde deneyip olmazsa iade etmeyi düşünüyorum.

Ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Günlük standart kullanıcı için çok ideal bir telefon bence. Batarya performansı da fena değil. Benim gün içi kullanım biçimim şu: Telefon görüşmeleri, instagram, facebook, twitter, zaman zaman youtube, whatsapp zaten standart. Onun dışında teknik uygulamalar dwg fastview, office uygulamaları gibi, canva gibi uygulamlar. Oyun çok oynamam, sadece FC mobile yüklü telefonda boş vakit bulursam yarım saat ya da 1 saat bu oyunu oynarım sadece. Bu şekilde beni üzecek, canımı sıkacak bir durumla karşılaşmadım. Çok grafiksel ağır oyunlarda işlemci, grafik kartı falan yetersiz kalabilir tabiki. Telefon ısınıyor özellikle bu aşırı sıcak günlerde evet ama diğer telefonlardan çok farklı değil. Evde 6 çeşit telefon var aile bireylerinin kullandığı, samsung a36, a35, a16, xioami poco x6 pro, redmi note 14 gibi telefonlar. baktığımda hepsi de ateş gibi yanıyor.

Yani demem o ki öyle aşırı performans gerektiren bir kullanımınız yoksa bence çok yeterli bir telefon.

Yet we shall be honoured
    In the starforsaken night

• Taksitle en uygun nasıl alınır bu cihaz.?

Kullandikca yorumu guncellerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Desteklemiyor diye biliyorum, S serisinde bile çıkan kablo 25W destekliyor.

Bu arada harici bir bilgi geçmek isterim kablo neyse de, adaptör Anker de olsa orjinal olmayınca süreyi uzatıyor. Bende Anker 312 var, orijinal adaptör ile taktığımda 40 dk içinde tamamlanacak diyorsa 40 dk sürüyor ama Anker ile süper hızlı şarj olmasına rağmen bir miktar yavaşlatıp süreyi uzatıyor başlangıçta 40 dk diyorsa o süre daha sonra 1 saat oluyor.

Samsung'un kelekliği işte.

Şarj aletini kullananlar süper hızlı şarj 2.0 diye yazdığını söylüyorlar ve şarj süresinde de bir sorun yaşayanı görmedim ilk defa senden duyuyorum. Belki ısınma ile alakalı bir kısıtlamaya gidiyordur güç çipi bu sebeple olabilir kullanım senaryolarına bağlı değişebilir.

Anlaşılan kabloda almam lazım...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet hızlı şarj olmasında problem yok, destekliyor da ama bir yere kadar %50'den sonra yavaşlıyor otomatik. Ben denemesem bana da saçma gelirdi, 70'ten 80'e çıkması yarım saat sürdü. Samsung'un kendi şarj adaptöründe böyle bi şey yaşamadım hiç, o da yavaşlatıyor ama süre ne derse o. Sadece Samsung telefonlarda böyle bi durum var, son çıkanlarda. Süper hızlı şarjı yüzde elliden sonra düşürüyor kademeli olarak.Şarj protokolü bir değişik. Benim Anker 312 eski kalmış da olabilir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.