Hard resetten lastınız fabrika ayarlarına dönüş mü? Eğer değilse nasıl yaparız? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy A34 5G [Ana Konu] (46. sayfa)

-
-
Arkadaşlar bende Oppo Reno 5 Lite var, her zaman göster (always on display) açıkken ekran gayet net ve parlak iken anneme aldığım A34'te yazılar çok soluk görünüyor. Bu özelliğin parlaklık ayarı nereden yapılıyor, telefonu karıştırdım ama bulamadım.
-
-
Ağustos güvenlik güncellemesinden sonra benim şarj süresindede bir miktar düşüş oldu.Bir kaç soru sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim;
1- 120 hz açıkmı?
2- Güç tasarrufu açıkmı?
3- Bluetooth'u açınca yakındakilerle paylaşta açılıyor mu? (Quick panelden kontrol edebilirsiniz).
4- Quick panelden bluetooth kapalıyken;
galeriden herhangi bir öğeyi seçip paylaş dediğimde altta beliren uygulama listesinde bluetooth uygulaması görünmüyor.
Bu işlemi quick panelden bluetooth'u açıp denediğimde altta beliren uygulama listesinde bluetooth uygulaması görünüyor.
Sizdede durum bu şekildemi?
-
Hocam 60 hz ve güç tasarrufu şeklinde kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
ekran 60hz wifi kullanımında 5.5 6 saat, hard reseti denemeyi düşünüyorum. ilk aldığım zaman dışarıda mobil veri ile kullanırken bile bitiremiyordum.
-
@Night Hawk Bende tam tersi 120 hz ve güç tasarrufu kapalı şekilde kullanıyorum.Ekran resmini aşağiya ekledim, %31 şarjı kalmışken 5 saat 57 dakika ekran süresi vermiş.Güncellemeden önce 8 saate yakın değer veriyordu diye hatırlıyorum.Cevabınız için çok teşekkür ederim
@layinoria Aynen dediğiniz gibi umarım yeni güncellemede düzeltirler.
-
Güncelleme ile düzeltilcek bi durum yok,cihaz Hard reset atın herşey normale dönecek.quote:
Orijinalden alıntı: economist52@Night Hawk Bende tam tersi 120 hz ve güç tasarrufu kapalı şekilde kullanıyorum.Ekran resmini aşağiya ekledim, %31 şarjı kalmışken 5 saat 57 dakika ekran süresi vermiş.Güncellemeden önce 8 saate yakın değer veriyordu diye hatırlıyorum.Cevabınız için çok teşekkür ederim
@layinoria Aynen dediğiniz gibi umarım yeni güncellemede düzeltirler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam merhaba. A34'ün indoor yani kapalı alan (gün ışığı alan odada) çekimleri kalite olarak hiç tatmin edici gelmedi bana. Yani 5 sene önceki A7 2018 model cihaz bile sanki daha net ve keskin çekiyor. Hiçbir ayar yapmadım ama lens kalitesi bu kadar sanırım. Açık alan çekimi yapmadım henüz doğru düzgün, bugün de yağmur var. Özetle kamera epey vasat geldi bana. Siz ne dersiniz son tahlilde?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Teşekkür ederim
-
Dediklerinize bakayım hocam. Teşekkürler. HEIF ayarı kapalı. Bu arada 48mp ayarı sadece 4:3 yani kare çekimlerde geçerli bir çözünürlük sanırım. 16:9 veya Full mode için olmuyor. Megapiksel ayarından ziyade mercek/sensör kalitesi anlamında bir yetersizlik olabilir gibi düşünüyorum. Ayrıca geniş açı ile çekmek isteyince (0.5x) bariz blurlanma oluyor. Diğer Samsung modellerde bu derece pek rastlamadığım bir durum. Son olarak, loş ışıkta yine stock kamera uygulamasını açıp çekim yapmadan kamerayı etrafta gezdirdiğinizde akıcılık epey düşük ve ağır ilerliyor geldi bana. M23 de var bizde örneğin, onda yağ gibi çözünüp akıyor aynı ayarlar ve aynı Android sürümü ile ve aynı ortamda. Güneşli bir havada dışarıda deneyeceğim. Umarım gün ışığında makro evrak (belge) çekimlerinde fazla sorun çıkarmaz, bana lazım olan şey. Arka kamera ile ilgili olarak eleştrilerim bunlardan ibaret şimdilik, öndeki selfie kamerası ise gayet tatminkar, yalnız arka ana kamera sanki tuşlu Nokia telefonlardaki kameraları andırıyor, gömmüş gibi olmayayım ama.
Bu arada başka bir sorun, sadece A34'de değil birçok Android modelde (S23 Ultra dahil), tüm pil tasarrufu ayarlarını ve kısıtlamaları tamamen kapatıp, ayrıca uykuya alınmayacak uygulama olarak listeye ekleseniz ve uygulama için tüm bildirim ayarlarını eksiksiz yapsanız bile GMAİL uygulaması bildirimleri ekran kapalıyken çoğu kez gelmiyor, SENKRONİZASYONU yapmıyor. Sizde Gmail ile ilgili bu tip bir sıkıntı var mıdır? Reddit ve diğer forumlarda herkesin sürekli isyan edip çözüm bulamadığı bir sorun sanırım Gmail özelinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Ekim 2023; 19:40:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam merhaba, duvar kağıdınızın linkini paylaşabilir misiniz
Samsung Galaxy A34 Ana kamera olarak Sony IMX582 sensor kullanıyor.
Poco X3 Pro Redmi Note 10 Xiaomi Mi 9t TCL 10e gibi telefonlar kullanıyor.
Kardeş sensör siyeceğim IMX586 sensörle benzer özellikteler.
İmx586 yı da oneplus 7 ve 8 serilerinde görüyoruz.
Ön kamera da 13MP Sony IMX 258 sensör kullanılmış.
Buda Lg G6 da arka kamera olarak kullanılmış.
Tahminimce telefonda eski kamera sensörleri kullanılmış. Maliyeti düşürmek ve orta alt segmentte yer edinmek için.
Samsung Galaxy A54 de ana kamerada Sony's IMX766 kullanılmış.
Realme Gt2pro Xiaomi Mi 12, Nothingphone oneplus 10 da kullanılmış.
Ön kamerada Sony IMX616 32 mp sensör kullanılmış
Bu da S21 Fe de note 10 lite s10 lite oneplus nord2 de kullanılmış.
Ön kamera Samsung un çok güvendiği bir kamera. Birçok modelde kullanılmış.
Bu nedenle A34 daha çok kendi sınıfı için ana kamera kullanırken A54 bir üst segment için hatta amiral gemisi cihazlarda kullanılan bir ana kamera kullanmış.
Ön kamerada ne kadar fark var bilmiyorum ancak A54 de birçok modelde standart olarak kullandığı 32 mp kamerayı kullanmış.
-
Mobil veriye bağlanamadıgı için cihazı bugün yeniden başlattım fakat cok geç açıldı, üstelik kamera kısmıda çok fazla ısınmıştı, bu normalmidir ?
Eyvallah hocam detaylı bilgi için. Karşılaştırma yapmak adına elimdeki bir başka Samsung cihaz olan A7 2018 ile kıyasladığımda fotoğraflarda netlik ve keskinlik, ve de kamera açıkken hareket ettiğinizdeki sensör akıcılığı olarak baktığımda A7 çok daha iyi görünüyor ve o da SONY IMX576 kamera kullanıyor (Phone Info ile de baktım). 5 senelik miyadı dolmuş eski bir telefon üstelik, ayrıca IMX576'da öyle aman aman temiz çekim yapan bir kamera değil ama bana daha perfomanslı geldi şöyle yanyana bakınca (megapiksel unsurunu kenara bırakarak). Dediğim gibi gündüz çekimlerinde daha net belli olur ama kapalı alan/düşük ışık performansı eski takoz modellere kıyasla bile çok düşük geldi bana A34'ün. Neyse ki profesyonel fotoğrafçılık yapan ve kamera-yoğun takılan birisi değilim, bir tek yakın evrak çekimleri bana lazım oluyor ağırlıklı olarak. Umarım o kısımda fazla patlamaz. Arkadaşımın A51'i mükemmeldi mesela o konuda da. A54'ün kamerası için fazladan 3-4 bin TL verecek gücüm de olmadığı için şimdilik sorun etmiyorum fazla.
Unutmadan bir de M23 var elimde, onun kamerası da çok başarılı kalıyor A34'ün yanında, yani bana göre öyle tabii ki. Hangi sensörü/kamera modelini kullanıyor bilmiyorum onun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Ekim 2023; 21:4:34 >
-
M23 S5KJN1 ısocell sensör kullanıyor.
Samsung sensörler Samsung telefonlarda iyi çekim yapıyor. Ancak Samsun’da şöyle bir durum var. Samsung ekran ve kamera üzerinden renklerle oynuyor. Sizin fotoğraf karşılaştırması yapmak için iki telefonla çekim yapıp bir bilgisayarda bakmanız lazım. Samsung eski modellerinde bildiğin hem ekranda hemde kamerada renk basıyordu. Son dönemde bunu azalttılar. A34 ün ekranı da eski amoledlere göre daha mattır.
A34 gece çekimleri çok iyi değil. Ancak kendim denedim 4-5 sene öncesi amiral gemisi Samsung telefondan iyi çekiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Wallcraft uygulaması üzerinden indirdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X