Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.343
Cevap
56
Favori
52.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

o ürün garantisi. yanma garantisi değil. Yanma garantisi vermiyor Samsung Türkiye de. ürün ve burn-in garantileri ayrı konular. oled yanığından sonra garantiye sokmak istediğinizde acı gerçeği yüzünüze söylerler.

ama şu var. tüketici mahkemesine gidip söke söke hakkınızı alırsınız ama uğraşmış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 22 Haziran 2023; 17:53:57 >
  • mageji kullanıcısına yanıt

Birden fazla temsilci ile görüştüm. Terknik servis ile de görüştüm. Denilen şey aynen şu; "Eğer ki monitörünüzün yanma engelleyici yaazılımını kullanıyorsanız 3 sene içinde yanması mümkün değildir. Samsung bu monitör için 7 sene kullanım ömrü biçiyor. Yanık olursa monitörü gönderirsiniz teknik servis bu mıonitörün gerekli yazılımlar ile kullanıldığına kanaat getirirse garanti kapsamında değişim olur."

Hatta başka bir teknik servis direk garantiye girer değişim olur dendi ve yine telefonda görüştüğüm müşteri hizmetleri sistemlerinde model numarasını tanıtıp 3 sene panel garantisi olduğunu söyledi. Açıkcası bana kimse açık açık yanma garantisinde değil demedi ki kanunen seve seve kapsamında tutmak zorundalar.

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü

• Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben web yardımda ki standart cevapları dizen müşteri temsilcilerini baz almam. bir çoğunun müşteriye yaklaşım açıları ezber temeline dayalı. 25 yıldır kurumsal firmalarla çalışan biriyim. şu forumda bu tarz web yardım dan canlı sohbet ile sorunlara çözüm bulmaya çalışıp da iş gerçeğe dönünce 40 takla atıp tonla problem çıkaran olayları yazsak kitap çıkar.

daha oled yanığının ne olduğunu bilmeyen ve buna rağmen garanti veriyoruz diyen tonla temsilci var.

yanlış anlamayın ben garanti olmasını isterim ve olması gereken de o. ama bilgilendirme yaparken bu forumda şu yazıları baz alıp ürün tercih edecek insanlara da gerçeği söylemek gerek. ya da en azında neyle karşılacaklarını bilmeleri gerek.

bende oled monitör kullanıyorum ve bende qd-oled panele sahip durumdayım. ama her gün tüm korumaları kullansam da eninde sonunda o oled yanacak bunun bilincindeyim. ve bu 3 yıl bile sürmeyecek belki. temsilcinin 3 sene içinde yanması mümkün değildir demesi kadar konuya kör cahil olması bir durum olabilir mi? rtings sitesinde qd - oled paneller 1.5 ay da günde 6 döngü hafta 42 döngü pixel refresh yapılmasına rağmen yandı ne 3 yılı? merak eden varsa uzun kullanım testine göz atsın ingilizce biliyorsanız epey teknik yazılar var orada.

defalarca bu forumda garanti konusunda yazı yazdım. sektörün içinden biriyim yabancı da değilim. halen ben yazdıkça hayır efendim samsung oled yanığına garanti veriyor deniyor.

inşallah siz haklı çıkarsınız ben haksız çıkarım. çok samimiyim haksız çıkarsam cidden çok mutlu olurum çünkü tüketicinin tarafındayım, sizlerin tarafındayım. ama olurda bir gün oled yanığında samsung a götürüp bu kullanım hatasıdır garanti veremiyoruz panel yanığına cevabı almazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 22 Haziran 2023; 21:11:21 >

Ben aldığım cevabı yazıyorum sadece yanlış anlamayın ama müşteri temsileri alenen yanma garantisi içinde değil demiyor. Sizin konuştuğunuz kişi nasıl yanma garantisinde değil diye söylüyor anlayamıyorum :) bana denilen farklı ki bunu kaale aslmam demişsiniz evet haklısınız çünkü bu monitörü tv sanan müşteri temsilcisi bile gördüm lakin hiç biri alenen yanma garantisinde değil diyemedi. Telefonla da arandım, destek kaydı da açtım, teknik servislerle de görüştüm bana söylenen bu. Monitörün kullanım klavuzunda da yazıyor 7 yıl ömrü olduğu. Bu firmanın biçtiği ömür rttings işkence testlerinin ömrü değil. Hiç bir müşteri temsilcisi garanti kapsamında değil diyemedi. Kullanıcı hatası olmayan garanti kapsamındadır diyen de oldu teknik servisin incelemesi lazım diyen de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 22 Haziran 2023; 21:43:6 >
  • ben normal müşteri temsilcileri ile konuşmam. direkt muhatap kişiler ile görüşürüm :) çünkü qled monitörlerin bile oled yanığı olur beyefendi diyen temsilciler var bu ülkede. gayet de oled yanığı garantisi yok samsung da. sizler hep ürün garantisi ile karıştırıyorsunuz konuyu. buraya post attığın görüşme kayıtlarında bile açık açık yazılı değil. garanti servisimiz inceleyecek demişler.

ben işte o servis incelemesi sonucunun ne olacağını söylüyorum :)

insanları yanlış yönlendirmeyelim.

Samsung garantisi ürünedir Oled yanığına değil. Bu monitörü almak isteyen varsa bunu göz önünde bulundursun.

bir diğer konu Rttings testleri de gayet belirleyicidir. Bu dünyada ki en iyi panel inceleme sitesidir. basit youtube kanalları ya da sıradan inceleme siteleri ile karıştırılmasın. yıllarca binlerce panel testlerini hem üreticilerle hem tüketiciler ile paylaşırlar.

her oled panelini test etmekle kalmıyorlar bir de gerçek dünya kullanım senaryolarına benzer testlere sokuyorlar. ve bu testlere QD OLED paneller de eklendi. Ve evet 1.5 ay geçmeden yandı hepsi. Buraya açık açık makaleleri, teknik inceleme notlarını koydum. kaç kişi baktı? kaç kişi inceledi? ben söyleyim hiç biriniz okumadınız bile.

OLED almak isteyen arkadaşlar, evet dikkatli kullanım da ömrünü uzatırsınız. ama 1 kez bile aksatırsanız geri dönüşü olmayan yanma problemleri başlar. LG WOLED paneller bu konuda daha dayanıklı. QD OLED paneller Samsung'un "biz daha dayanıklıyız" söylemine göre tamamen zıt. Daha dayanıksız ama daha canlı ve güzel. Ayrıca garanti konusu da tamamen şans ve dua üzerine kurulu :)

bunu bilerek alın yeterli.

ne aldığınızı ve ne ile karışılacağınızı bilin istiyorum. Gidip de ürün garantisi ile oled yanığı garantisini bir tutmayın. büyük yanılırsınız, üzülürsünüz.

• Bu ülkede tüketici hakları var olduğu sürece kimin ne dediğinin önemi kalmıyor, firma bu ürün için 3 yıl garanti vermiş mi, vermiş. Bunu paneline veya panel dışına diye bir şey belli etmiş mi,hayır. Zaten burada net bir ifade kullanmaması baştan kayıpları zaten. Tüketiciyi kandırmaya yönelik hareket olur. Peki panelin yanmasını bireyin suçu mudur, yani bir şey alıp bunu dışarıdan bir etkiyle mi yakıyor, hayır. Teknolojinin artısını eksi bireyi bağlamaz. Satan firma açık ve net bir şekilde bu serilerde bazı durumlarda panel yanığı olmaktadır, bu teknolojinin bir çıkmazıdır. Firmamız maalesef bu sorunu garantiye alamıyor, demiş mi, oda hayır. O zaman bize düşen monitörü hassas bir şekilde kullanmak ve sıkıntı olmamasını temenni etmek. Olursa soluğu önce firmanın servisinde, sonrada kanunlarda, thh aramak.Oranın sonucu da aşağı yukarı bellidir zaten. Benzer davaların tüketici lehine sonuçlandığını biliyoruz. Kimse 31 bin tl veripte başıma gelecek vardı diye kabüllenmez, hakkını tüm yollarda aramasını bilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 23 Haziran 2023; 0:32:12 >

• arkadaşlar aynı anda 2 laptop bağlayıp ekranı ikiye bölüp kullanabiliyor muyuz?

Yahu görüştüğüm kimse, teknik servisler dahiil bu monitörde opled yanığı olursa garantyiye girmez diyemedi demedi size bunu kim dedi bende onu merak ediyorum işte :) Kimle görüştünüz samsung bayisindeki çalışanla mı yoksa samsung türkiye müdürü mü?:) Dediğim gibi hem teknik servis hem de müşteri hizmetleri yanma garantinin içinde değil demedi. 3 servisten 2 si inceleriz ona göre 1 i garantinin içinde dedi. Adamlar 1 yıl Amerika garantisini 3 yıla çıkarıp yanma garantisine dahil olduğunu da eklemiş. Samsung çalışanları çok karmaşık ve geriden geliyor.

• Mikro hdmi 2.1 ile kullanırken oyunlarda siyah ekran gidip gelme sorunu yaşayan ve bu yüzden dp 1.4 e geçen arkadaşlar. Dilerseniz mikro Hdmi 2.1 e geçebilirsiniz. Nvidianin yayınladığı son ekran kartı sürücüsü ile bu sorunlar çözülmüş durumda.

• Sasua S kullanıcısına yanıt
    Hemen deniyorum, sonucu paylaşırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uğur Öztürk U kullanıcısına yanıt

Deneyin hocam. Redditte gördüm bende sabahtan beri 10 bit hdmi 2.1 kullanıyorum sorun yok ama 12 bitte hala nvidia bir adım atmamış. Siyah ekran gel git çözülmüş. Sorun hdmi 2.1 e özgüymüş. Ekran kartı sürekli açma sinyali gönderiyormuş yazılana göre son güncelleme ile çözülmüş deniyor.

Edit: ilk 6_7 saat siyah ekran olmadı ama sonra 3 kere yaşadım iyice cacık tadı verdi bu hdmi 2.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 1 Temmuz 2023; 1:13:49 >
  • Merhabalar,

Şu aralar monitörlere bakıyorum ve tercihim 34". Kodlama & oyun için kullanacağım. Normalde 2 monitör almayı düşünüyordum fakat tek monitör olsun istedim. Birkaç sorum var siz G8 OLED kullananlara;

1. OLED ekranlarda yazılar sanırım tam gözükmüyormuş, soluk & bulanık & saçaklanmış şekilde bir görüntüsü varmış. Yabancı kaynaklarda araştırdım fakat tam olarak anlayamadım sorunu. Kodlama için kullanan varsa birisi fotoğrafını çekip detaylıca gösterme şansı var mı?
    2. Büyük bir ekran olması kaynaklı, kodlama sırasında ekranın bir köşesinde hep aynı şeylerin kalma durumu var. Bu burning sorununa mı sebebiyet vermekte, eğer öyleyse neden böyle sorunu olan bir şeyi satışa sunuyorlar? Her kullanıcıya hitap etmiyor mu? Fakat ben oyun içinde kullanıp, OLED teknolojisinden de yararlanmak istiyorum, çok ikilemde bırakıyor.

Kısacası kodlama yapan birisi Mini-Led teknolojisine sahip bir model mi almalı? Mesela Neo G9 fakat o 49".

• Mini Led bakın hocam. Uzun süre yazı okumak hem göz yoruyor hem de bu panele uygun değil. Oledlerin oyun ve film için kullanımı uygun kodlama ikinci monitor şart.

• yavuz5511 kullanıcısına yanıt
    Hocam yaklaşık 2 haftalık bir tecrübemle cevaplamaya çalışayım. Yazılar kötü duruyor malesef(çözüm yok), güneş alan bir mekandaysan parlaklığı yüksek tutman gerekecek, haliyle buda daha fazla ısınma ve burn in riski demek, benim ekran inanılmaz ısınıyor mesela(konu sahibi arkadaş benim üründe sıkıntı olabileceğini belirtti ama tahminim genel olarak diğer modellerin de çok serin çalışmayacağı). Bunun yanısıra oled mükemmel bir deneyim, 34 inç olması hem kodlama hem film hem oyun gibi konularda baya zevk veriyor ama kodlama başlı başına saatler alacak bir işken, oyun ve film eklediğinde günlük 10-12 saate yakın sürekli bir kullanım demek ki burn in sebebiyle ben şahsen oledlerin kodlama için uygun olmadığını düşünmeye başladım. Sadece oyun ve film izleyecekler için bir nebze olabilir ama kodlama da işin içine girince burn in konusu çok kafa karıştırıyor. G9 güzel bir monitör ama Samsung'un kalite kontrolü çok kötü, çok fazla sorun yaşayan var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @Sasua

Hocam selam,

Ps5 e csl kablosunu taktığımda 4k desteklemiyor diyor, bunun bir çözümü var mı?

CSL - 8k micro HDMI HDMI 2.1...https://www.amazon.com.tr/dp/B08SXZ77RP?ref=ppx_pop_mob_ap_share

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Uğur Öztürk U kullanıcısına yanıt

Monitor 2k hocam, 4k değil ki desteklesin.

• samsung yeni güncelleme yayınlamış ama 12 bit hala çalışmıyor. menü arası geçişler hızlanmış fark ettiğim sadece.

• shadowlaro S kullanıcısına yanıt

12 bit olayı nvidianın çözeceği bir durum. Eski sürücülere çalışıyor ama nvidanin son sürücülerinde çalışmıyor.

• Son güncelleme sonrası dp 1.4 ile uykudan uyanmama sorunu yaşayan var mı?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.