Şimdi Ara

Samsung: Exynos 990 yonga seti Snapdragon 865 ile aynı perfromansa sahip (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kim yoğurdum ekşi derki
  • Pil performansları da aynı mıymış? Kafana göre iş yapmayacaksin ikisini de getireceksin hangisi daha iyiymiş ona biz karar veririz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    AMD ile anlaşma yaptı. Gelecek yıl standart ARM çekirdekleri ile AMD GPU'lu bir yonga ile görebiliriz.
  • 990 ın bundan haberi var mı hayır yani bilelim de ona göre hareket edelim şaka bir yana her pazara iki işlemci ile de girmesi lazım tüketici kendi iradesiyle seçim yapmalı dayatma ile değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Eskiden Exynos tepe modeller çok iyiydi. Hâlâ iyi ama rakiplerin işlemciler çok daha iyi. Qualcomm Snapdragon 810'da 64 bit olayında geride kaldığından pazara rastgele ARM çekirdekli bir şey sürerek yaptığı hatadan ders alıp çok iyi işlemcilerle devam etti hep, kendisini sürekli geliştirdi. Qualcomm kendi çekirdeklerini bırakıp ARM çekirdeklere geçerken Samsung ise kendi çekirdeklerini tasarlamaya başladı. Ama tüm tasarımların temelinde de bir sene ARM'ın gerisinden gitti hep. Yol haritası da uzundu, yapmayı planladıkları temel şeyleri haritada ilerletirken çok geride kaldılar. Artık piyasada herkes ARM çekirdeklerini kullanıyor. ARM kendisini Apple'la yarışacak kadar geliştirirse o zaman tüm Android üreticilerinde öyle bir performans görebiliriz. Samsung özelleştirmesi ile bunu yapabilecek bir şirketti ama bitti artık. Tekil çekirdekleri tekil işleri iyi yapabiliyorlardı ama bunun dengesi iyi olmayınca sağladıkları deneyim iPhone'da sağladıklarının tersine dönebiliyor.

    İşlemcilerin derdi performans değil aslında. Performans olarak iyiler ancak, bunu çok fazla güç tüketerek yapıyorlar. Aynı kodda SD665'in iki katı enerji harcayarak performans sağlayabiliyor. Böyle olunca da anlamı yok. Telefon biraz kullanıldığında aşırı ısıdan frekansını düşürmeye başlıyor zaten. Gelecek yıl ARM çekirdekli işlemcilere geçecekler. Üretim verimlilikleri nasıl etki eder bilmiyorum ama TSMC'ye göre daha verimsizler fikrimce. Yine de enerji tüketiminde bir toparlanma olacaktır sanırım.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Benim ümidim kalmadı özelleştirilmiş çekirdek bölümünü kapattılar, muhtemelen note 11 veya note 20 ismi ne olursa snapdragonla gelecek sadece. Orta ve alt seviyede kullanırlar artık exynos’u. Tepe seviyede özelleştirme olmadan iş yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    ARM'dan direk Cortex 78 çekirdeklerini alacaklar ve özelleştirme olmadan kullanacaklar, Qualcomm ve Huawei gibi. Mutlaka özelleştirmeler olacak yonga yönetimi konusunda ama şimdiki gibi direk kendi çekirdeklerini kullanmayacaklar. Her yerde Snapdragon kullanacaklarını sanmıyorum, çünkü tek işlemci değil Snapdragon kullanmaya başlayınca modemi, amfileri, voltaj regülatör devreleri ıvır zıvır hepsinde Qualcomm kullanıyorlar ki kendi çiplerini kullanmak yerine tüm parayı Qualcomm'a vermek istemezler.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen sene s10 ile gpu sorununu çözmeleri gerkirdi çünkü qualcomm ve Apple gpu konusunda çok fark attı. Maliyi adam akıllı destekleyen yok.

    Geç kalmalarının bedelini ödüyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exynos tam bir çöp
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    AMD ile anlaştılar ama ne zaman ne çıkacak ortaya, göreceğiz.
  • Onca canlı kanlı inceleme videosuna rağmen, onca teste onca videoya onca incelemeye karşılaştirmaya rağmen Müşterinin gözünün içine baka baka utanmadan yalan söylemek, insanlara yalan söyleyip Salak yerine koymak????? İşte ben buna ayar olurum uyuz olurum arkadaş..

    Çıkıp deseydi ki ufak farklar var ama sebebi şu bu falan filan, direk Utanmadan insanları gerizekalı yerine koymak??? Yerin dibine batsın ürettikleri telefon.. Sd'li samsung, çöpxynoslu telefona göre bi çok açıdan Daha iyi fotoğraf çekiyor daha iyi performans veriyor daha uzun batarya süresi sağlıyor ve daha az ısınıp oyunlarda daha yüksek fps ve akıcılık sağlıyor, YouTube orda gidin karşilaştirmalari izleyin..

    Çöpxynoslu telefon almayın paranızla rezil olmayın. Samsung illa ürettiği çöpxynoslari kullanmak istiyosa kendi ülkesinde kullansın işte kendi ürettiğini kendi halkına kullandirtsin.. Adamlar demek mi kendileri bile biliyor çöpxynosdan bi halt olmayacağını.

    Bundan sonra zaten asla bir samsunga para vermeyi düşünmüyorum, telefon serüvenime OnePlusla veya gelirse Sony Xperia mark 2 ile devam edeceğim ama çöpxynoslu Note 10 un bende dahil binlerce insana yaşattığı salakça gerizekalıca sorunlardan sonra olur da bir daha samsung telefon alirsam Note 20 s30 v.b.v.b. bundan sonra önceliklerim arasında işlemcinin Snapdragonlu olması var.. Asla çöpxynoslu bir telefon almam, Asla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 7 Nisan 2020; 1:38:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • herkes ürünüm en iyisi der tabiki de
  • Yav ne boş yapıyorsunuz snapdragonlu alıp geçin o zaman, yok probleminiz başka bişeyse o zaman tüm modellerinde snapdragon kullanan marka alın. Madem müşterisini enayi yerine koyuyor samsung, o zaman cezalandırın başka marka alarak. Paşa paşa snapdragona geçerler zaten. Sanki hiç muadili yokmuş gibi yine boş linç konuları açılmış. Sanki hepiniz mobil yazılım yapıyorsunuz, altı üstü pubg mobile oynayan adamlarsınız zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.