Şimdi Ara

Samsung ekosisteminden Apple ekosistemine geçmek.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an elimde Galaxy S24 Plus, Galaxy Watch 6 saat ve Galaxy Buds 3 Pro kulaklık mevcut. 10 yıldır Samsung ürünleri kullanıyorum. Geçen yıl tüm cihazlarımı yenileme kararı aldım; ilk olarak telefonumu amiral gemisi S24 Plus ile değiştirdim, sonra saatimi Watch 6'ya yükselttim, en sonda Buds 3 Pro aldım. Lakin sorunlar almamdan aylar sonra beni buldu. Özellikle telefon kamerasında kumlanma, cihazlar arası uyum sorunları ve aşırı ısınan işlemci beni hayal kırıklığına uğrattı. Ayrıca en son aldığım Buds 3 Pro kulaklığımı iki kez garantiye göndermek zorunda kaldım çünkü hem bağlantı hem de kulaklık içi şarj sorunu vardı ve hâlen olması fazlasıyla üzücü. Tek sorun çıkarmayan cihaz Watch 6 oldu ve aldığımdan beri iyi bir performans sergiledi.

Gelelim sonuca; son zamanlarda hem çevrem hem de yaşadığım bu deneyimler, farklı bir dünyaya sahip iOS ve iPhone cihazlara geçmem için zemin hazırladı, fakat hâlen endişelerim ve tamamen farklı olan bu dünyaya karşı mesafem bulunmakta. Elimdeki cihazların ortalama ikinci el fiyatları 35.000 civarında. Maalesef Samsung ürünlerinin değeri hemen düşmekte. Bu cihazları bir şekilde elden çıkarabilirsem, 30-35.000 liraya nasıl bir Apple ekosistemi kurabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apple ekosistemi temelinde iphone,watch,kulaklık yer alır. Sonrasında bilgisayar kategorisinde ekosisteme ek olarak ipad ve macbook gelir. Ev içi eğlence sisteminde ise apple tv ve homepod gelir.

35k gibi bir fiyata sıfır olarak ekosistem kurmak imkansızdır. Ancak yenilenmiş olur derseniz bu fiyata bir ekosistem kurulabilir.

İphone se 2020 yaklaşık 7k,

watch se 2 yaklaşık 8k ve airpods 3 yaklaşık 4k olmak üzere toplamda 19k'ya temel bir ekosistem kurabilirsiniz.

Bunun üzerine 8kya ipad 9 ve yine yaklaşık 8k ya macbook air 2017 alarak 35k'ya temel bir Apple ekosistem kurabilirsiniz.

• Mevcut uygulamalarının çoğunu ve whatsapp'ı aktaramayacaksın haberin olsun.

• Keşke araştırarak yapsaydınız bu işlemi. Ben S23+ dan S24 serisini pas geçerek S25+ a atladım. Bunun nedeni Exynos 2400 ile devam etmeleri idi. Samsung, S23 den sonra S24 serisinde Snapdragon yerine Exynos 2400 kullandı. (S24 Ultra hariç) S25 de ise Qualcomm işlemcilerine geri döndüler tıp kı S23 lerdeki gibi. Yani işlemci alanında bazı sorunlar yaşıyor şuan Exynos. Ama Qualcomm tarafında sorun yok pek. S25 lerden birini tercih etseydiniz sorun yaşamazdınız. Kamera konusunda herhangi bir şey söylemiyorum. Haklısınız. S23/S24/S25 in kameraları hemen hemen aynı. S23 ile S24 ün kamerası aynı da S25 de sadece yapay zeka ile üstüne bir şeyler katmaya çalışmışlar o kadar. Bu konuda ben de Samsung' u eleştiriyorum. Değer konusunda da haklısın. Apple uzun süreler değerini korurken hatta bazen arttırırken, Samsung da değer zaman geçtikçe azalır. Ben değişim kampanyası ve ek takas desteği ile uyguna geçiyorum genelde 1-2 sene sonra. Tekrar Apple a geçmek biraz maliyetli olacak. 30-35 bin in yeterli geleceğini zannetmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.