Şimdi Ara

Samsung Dokunmatik Java lar için (öz.s8003) Yardımcı bilgiler+Full Screen Java+Uploadlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
37.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Javaları tam ekran yapma yöntemi diğer dokunmatik java samsung modelleri içinde uygulanabilir. Upload ettiğim java uygulamaları diğer modellerde de çalışabilir. Yönetici arkadaşlardan bu konuyu silmemelerini rica ediyorum. s8003 ün ana konusu olduğunu biliyorum, ancak bunları 50 sayfa içinde kullanıcıların görmesi çok zor. Bu açtığım konu da ise ilk mesajı sürekli güncel tutmaya çalışacağım. Böylece herkes ne yenilik olduğunu görebilecek. Arkadaşlar ben de telefonu alalı 2 hafta kadar oldu. Halen daha ar-ge aşamasındayım. Ancak şimdiye kadar ki öğrendiklerimi sizlerle de paylaşmak istedim. Bundan sonra da bulduğum yararlı bir bilgi veya programı bu konu altında paylaşacağım.

Öncelikle tam ekran java uygulamaları konusundan bahsedelim. Bunu yapmak çok ama çok basit. Bildiğiniz gibi java uygulamaları .jad ve .jar uzantılı dosyalardan oluşur. .jad dosyası, programın imzalı sürüm olması için programı internetten direkt telefona indirme şeklidir. Şimdi bizim imza ile işimiz olmadığı için (en azından ben bir üstünlüğünü göremedim), bize gereken sadece .jar uzantılı java dosyasıdır. Java uygulamalarının da telefona nasıl yükleneceğini bilmeyenler için söyleyeyim hemen. Telefonumuzu usb bellek olarak gösterip, .jar dosyasını hafıza kartımıza veya dahili hafızaya kopyalayabiliriz. Örneğin; Memory Card:\Other Files\oyun.jar. Daha sonra da bağlantıyı kesip, telefonumuzdan Dosyalarım bölümüne girip dosyayı nereye kopyaladıysak onu bulup çalıştırmamız yeterlidir.

Şimdi gelelim elimizdeki java uygulamalarını nasıl tam ekran yapacağımıza. Burada tam ekran dan kasıt şudur. Bu olayı oyun ve program olarak ikiye ayırmalıyız. Oyunlar da grafik çözünürlüğü orantısı yapım aşamasında iken belirlendiği için, yapacağımız işlem sadece sanal yön tuşlarını kaldırır. Dolayısı ile alt tarafta çıkan yön tuşları yerine siyah boşluk görünür.
    Programlar da ise böyle bir dezajantaj da yoktur. Kullanılabilir alan tam ekran olur.

Şimdi işinize yarayacak birkaç program upload edeyim. Bu uygulamalar editlenmiş halleridir. Aşağıda yazacağım iki kod satırını girmenize gerek yoktur. İçinde şunları bulacaksınız.
    Oyunlar: Assasins Creed, Prince of Persia4
    Programlar: Bitstream Bolt v1.4 Beta3(web browser), MobileRar(telefondan direkt rar veya zipları açmak için.)

http://rapidshare.com/files/279655674/java-s8003-DHv2.zip
    http://rapidshare.com/files/279560229/HD_Samsung_Demo.avi
    http://www.dosyaupload.net/download.php?file=146Opera-mini-5.0.15651.jar
    -- Opera Mini 5.0 Beta (Süper)

Elimizde ki javaları tam ekran yapmak için, bilgisayarımızda zaten açık halde bulunan .jar uzantılı dosyamıza tekrar winrar ile bakıyoruz. Dosyanın içine girdiğimizde bir sürü dosya ile birlikte META-INF adında bir klasör göreceğiz. Bu klasörü masaüstüne sürükleyip çıkartıyoruz ve winrar dan siliyoruz. Winrar da başka bir yere tıklamıyoruz ve kapatmıyoruz program açık kalsın. Şimdi masaüstüne açmış olduğumuz META-INF klasörüne giriyoruz. İçinde tek bir dosya var. MANIFEST.MF Bu dosyayı notepad ile açıyoruz ve içinde yazılı olan satırların en altına şu iki satırı ekliyoruz:(Buradan kopyalayıp notepad e yapıştırabilirsiniz)

MIDlet-Touch-Support: True
    Canvas-setFullScreenMode

Bu iki satırı ekledikten sonra kaydedip notepad i kapatıyoruz. Sonra masaüstünde ki META-INF klasörümüzü mouse ile winrar ın üzerine sürükleyip bırakıyoruz. Winrar da açılan pencereye ok diyoruz ve eskisi gibi META-INF klasörünün oraya yerleştiğini görüyoruz. Şimdi dilerseniz winrar ı kapatabilirsiniz. İşlem bu kadar basit. Yaptığımız tek şey .jar dosyasının içindeki meta-inf\manifest.mf dosyasına iki satırı eklemek oldu. Böylece programları tam ekran, oyunları ise yön tuşlarının yerini siyah olarak çalıştırabilirsiniz.

Siz bunlarla oyalanırken ben devam ederim yazmaya.
    Başka nelerden bahsedeceğim. Route66 navigasyon yazılımının yasal ve güncel versiyonunu nasıl takip edeceğinizden, Offline olarak google road maps ve yahoo nun uydu görüntüleri ile dahili gps i kullanarak nasıl bedava dolaşacağınızdan, en kaliteli videoları nasıl çevireceğinizden(örnek video upload ettim. Mutlaka indirip telefonda izleyin. Birilerine göstermek isteyebilirsiniz.)

Bu arada telefon ile ilgili gözlemlerimden de bahsetmek isterim. Kendi browser ı ile hürriyet.com daki flash7 videoları mevcut sayfa içerisinde izlenebiliyor(wi-fi dahil). Youtube videoları da aynı şekilde izlenebilecekti ama kültür bakanlığı. Ancak upload ettiğim Bolt browser ile(güzel bir tarayıcıdır), youtube a direkt girebilirsiniz. Oynat dediğiniz zaman sizi orjinal browsera yönlendirerek, önce indirip sonra da izletir. Bittiği zamanda tekrar bolt a geri döner. Üstelik videoyu telefona indirdiği için herhangi bir zamanda da video yu tekrar izleyebilirsiniz. Bunun dışında orjinal browser ı bazı arkadaşların dediği gibi turkcell i veya avea-vodafone gibi siteleri mobile değil, pc deki gibi tam sürüm olarak görüntülüyor.

Sonra süper bir browser daha buldum ama hep mobile-view şeklinde görüntülüyor siteleri. Ama program da yok yok ya. Hız desen var, yeni sekmeler desen var, download manager ı var, yandaki çubuğu tutarak hızlı kaydırma var, file manager, copy/paste, sekmeler arası dolaşma, parmağınızı ekranın üzerinde yukarı aşağı yerine sağa sola kaydırarak geri/ileri sayfa ya gitme. Hem de opera mini deki gibi aynen bekletmeden, yeniden yüklemeden. Browser süper de işte tek bir eksiği yüzünden kaybediyor. Sayfalar tam sürüm yerine mobile ver. olarak görünüyor.

İşe yarar bir bilgi daha. Kameranın led flaşını el feneri gibi kullanmak isterseniz, *#0*# tuşlayın. Gelen ekrandan 7 yi seçin.(Megacam)
    İnternetten herhangi bir videoyu aratıp izlemek için; http://m.vtap.com adresine girebilirsiniz.
    Online mp3 dinlemek isterseniz www.dinleyiver.com u ziyaret edebilirsiniz. (Orjinal browser ile girin)

Samsung jet in kendi sitesinde ayarlanabilir 3 sayfa yatay dinamik menü görünüyor. İnşallah yakında bir firmware çıkartırlar. Buyrun siz de girip inceleyin. Adresi yazıyorum.
    http://jet.samsungmobile.com/#/feature

Samsung Dokunmatik Java lar için (öz.s8003) Yardımcı bilgiler+Full Screen Java+Uploadlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa982 -- 18 Eylül 2009; 2:59:22 >

• merhaba. ben bu telefonu bugün aldım ama eski telefonumdaki numaraları buna aktarmayı başaramadım. pc studio'ya attım numaraları, ama yeni telefonla sync etmek istediğimde biraz sync yapıp hata veriyor. eski studiolarda ne güzel teker teker de olsa numaraları atabiliyorduk. sizce bu sorunu nasıl çözebilirim, veya siz nasıl yapmıştınız? bir de bu pc studio dışında önerdiğiniz başka bir program var mı telefon rehberini düzenlemek için?
  • Benim önceki telefonum ku990 idi. Rehberde ki isimleri (.vcf uzantılı) pc ye atmıştım önceden. Bu telefona da hepsini birden kopyaladım samsung pc studio ile. internetten samsung new pc studio yu indirip öyle dene.

Edit: Konuyla ilgilenen yoksa devam etmeyeceğim. İlgilenen yok gibi görünüyor da, download sayısı 0.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa982 -- 13 Eylül 2009; 22:20:11 >
  • mustafa arkadaş sen devam et biz takipteyiz ben şahsen az cahil olduğum için yavaş algılıyorum anlattıklarını :))
  • kesinlikle çok faydalı bir konu..takipteyim
  • abi çok teşekkürler Bold isimli program çok iyi normal acıyo sayfaları mobile açmıyo aradığım buydu feysbukada mobil girmedi .orjinal tarayıcıda girmek istedigin zaman yetersiz bellek diyor ama bu açıyor opera mini ile de acamamıştım feysi.feys videolarını açmıyor ama flash guncellemesi istiyor.youtube açtı videoları ama görüntü kötü.size bir sorum var.bu browserı tam ekran goruntelemek için ne yapmalıyım yani alttaki ok tuşları olmucak ama bu seferde sanırım menulerden faydalanamayız.tekrar teşekkürler
  • Ya kusura bakmayın, Bolt u editlemeyi unutmuşum. Düzeltip yeniden upload ettim. Tekrar indirirseniz tam ekran görebilirsiniz. Menülerden tabi ki yararlanabilirsiniz. Yoksa tam ekran yapmanın manası kalmaz di mi. Tam ekran yapmak için uygulamaların dokunmatiği(touchable) desteklemesi lazım elbette.

Edit: Beyler demo videoyu da indirip telefonda bir izleyin lütfen. 720x432 avi dir. Telefonun oynattığı max. çözünürlük 720dir. Bitrate(kalite) yüksek tuttum ve sharpness ekledim. Açtığınız zaman kenarlarda siyah boşluk kaldıysa sol üstteki düğmeden tam ekran yapabilirsiniz. Oran bozulmaz. Videoyu 720x480 de yapabilirdim ama o zaman tam ekran yapınca görüntü oranı bozulur. Telefon ekran çözünürlüğü 800x480 yani 15:9 dur. Videoyu telefonda izleyin ve yorum yapın lütfen. İsterseniz başka bir video daha upload ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa982 -- 14 Eylül 2009; 1:07:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi mustafa abi bi kaç sorum var.
    1- manifest-mf ye kadar geldim not pad de açtığımda senin ekleyin dediğin komutlar ilk iki dosyada zaten var. yine de yazacak mıyız?
    2- bu dediğin değişiklikleri dosyaları telefona almadan önce mi sonra mı yapacağız? çünkü prince of persia da senin dediğin komutlar zaten vardı oyunu yükledim ve ekranın en altında çok az bi siyah boşluk kaldı?
  • İzah edeyim. benim upload ettiğim dosyalar için bu satırları yazmana gerek yok. Ben editleyip o şekilde veriyorum zaten. O kodları yazmamın amacı; sizin elinizde mevcut java uygulamarı vardır veya internetten birşey indirirsiniz, onları tam ekran yapabilmeniz içindir. Normalde o kodlar yazmaz yani o dosyanın içinde.
  • boltta göremeyince kafam karışmıştı. teşekkürler cevabın için. bu arada video süperdi eline sağlık
  • Ellerine sağlık :) Çok faydalı bilgiler..
  • Çok teşekkürler tekrar Bolt browser bana telefonumu yeniden sevdirdi.Aradığım buydu bir de tam ekran olması çok güzel.teşekkürler mustafa...
  • Ben birşey soracağım,bu bolt browseri varsayılan browser olarak konumlandırabiliyor muyuz,yoksa her seferinde oyunlar ve daha fazlasından girmek zor olur,masaüstündeki simgelerden yada menüdeki internet bölümünden girince varsayılan olarak kullanamıyoruz galiba..
  • video mükemmelll tam hava atmalık
  • bolt browser wi fi le bağlanmıyor mu arkadaşlar? wi fi açıkken uygulamayı çalıştırınca ekranın üstünde dünya simgesi çıkıyor, Edge işaretimde kızarıyor. bolt'un menüsünü kontrol ettim tarayıcı profili yok. siz nasıl yaptınız??
  • Opera mini 5 geldi. Bolt ondan geri kaldı. Opera kullanmalısın.
  • arkadaşlar aslında Jet s8003'ün ana forumda da bir kaç kere sorulmuş ama pek cevap veren olmamış. ayarlar > telefon ayarları > gps ayarları > gps+ ayarları > geçerlilik süresi menüsü altındaki sayı nedir acaba? bir kaç kere şöyle bir şey geldi başıma. her zaman bağlandığım yerden gps ile bağlanamadım. sonra bu sayıya bakayım dedim 0 olmuş. verileri indir dedikten sonra o sayı 167 oldu. daha sonra uyduyla bağlanmak için herhangi bir problem olmadı. acaba periyodik bir şekilde verileri indir diyip geçerlilik süresinin 167 olmasını mı sağlamalıyız? 0 olduğunda uyduya bağlanmama gibi bir durum mu oluyor ki? bu konu hakkında bilgi verebilecek birisi olursa sevinirim.
  • Oyunlar ve daha fazlasına girdikten sonra altta ayrıntılar var orada bağlantılar var oradan modemi seçeceksin.tüm javalar için internet baglantısı istediğinde ordan bağlanacak.
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar
  • Opera mini 5 hakikaten çok güzel olmuş. Bugun bayağı bir kullandım. Tek sorun en küçük font da iken türkçe karakterlerde sorun çıkması. Önceki sürümünde de böyleydi. Ama font u en küçüğe almadan da dolaşılmıyor. Çok büyük oluyor yazılar çünkü. Bunun dışında sitelere girme hızı çok hızlı. Her yönüyle güzel. Aç 10 tane sekmeyi, hiç yetersiz kaynaktan bahsetmiyor nedense. Samsungun yeni bir güncelleme çıkarıp orjinal browserı geliştirmesi gerekiyor. Reklamlarında o kadar facebook u kullanıyor. Girip te bir video izlenemiyor sitede. Video yu oynatmak istediğin zaman önce Video unavilable uyarısı geliyor, biraz bekleyince de "Yeterli kaynak yok, bir program kapatın" mesajı çıkıyor peşinden.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.