Şimdi Ara

samsung corby pro! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.499
Cevap
4
Favori
235.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar telefonun video kayıt kalitesi (boyut ve fps) nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsnyldz

Arkadaşlar telefonun video kayıt kalitesi (boyut ve fps) nasıl?

kişisel görüşüm ,telefonun çektiği videodan bi cacık olmaz,neticede üzerinde point.and.shoot makinelerde bulunan hap kadar sensör bile yok,çektiği fotoğraf ne ki,videosu ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyanuze®

Arkadaşlar daha önce 5800'ı incelemiştim geçenlerde Corby telefonu inceledim dün de Corby PRO'yu inceledim son derece tarafsız yorumlar yapıcağıma inanıyorum umarım yardımcı olurum ..

NOKİA 5800 + LARI

+Kamerasında flaşı var ve bu geceleri gerçekten işe yarıyor.

+Ekran boyutu Corby'den daha büyük internette ve film izlemede işinize yarıyor.

+Telefon çoğu kişide olduğundan uygulama vs sorun çıktığında size yardımcı olabilicek kişiler bulma imkanınız var.

+GPS'i daha iyi gerçekten.

+Hafıza kartı 16 GB Ya da 32 GB tam bilmiyorum

NOKİA 5800 - LERİ

-Kamerasına girerken acayip bir bekletme var. Ayrıca pozu çektikten sonra 3-4sn yükleme yapıyor elinizi kıpırdatmamanız gerekiyor pozu çektikten sonra yoksa görüntü kayıyor çoğu nokiada var bu sorun ve anlık pozları yakalamıyorsunuz .

-Kasılma,takılma problemi . Mesaj yazarken hızlı yazarsanız harfler geriden geriden geliyor bu da karışıklık yaratıyor .

-Telefon çok ele düştü yani önce de belirttiğim gibi e250,3310,6300 gibi oldu yani..

-Dokunmatik ekran CORBY PRO dan çok daha zayıf.Hem algılama hem uygulama yönünden

-Msn vs anlık sohbet programları hiç kullanışlı değil.

-Telefon tam bir takoz kumaş pantolonun cebine koyamazsınız anca montun cebine koyuyor arkadaşım.

SAMSUNG CORBY PRO +LARI

+En büyük artısı QWERTY Klavyesi gerçekten mesaj haklarının hakkını veriyor :) Ayrıca anlık ileti programlarında (Msn Yahoo vs) gerçekten büyük kolaylık sağlıyor bilgisayar hissi veriyor.

+Widget menüsü gerçekten kullanışlı.. Düşünüyorum ki zaman geçtikçe işe yarayan widget sayısı artıcaktır.

+Masaüstü serbest kullanım bakımından çok hoş yani istediğimiz gibi dizayn edebiliyoruz.

+Kamerasında flaş yok ama Nokia da ki gibi takılmada yok tak diye çekiyor.

+Dokunmatik ekran gerçekten süper algılaması koruma naylonunu çıkarmanıza bile gerek kalmıyor.

+Telefon son derece şık.

+Telefon çok fazla kişi de olmadığı için gayet güzel oluyor görenler şaşırıyor vs

+Telefonun yedek arka kapakları çıkıyor hep aynı tarzdan sıkılanlar için ideal.

SAMSUNG CORBY PRO -LERI

-Kamerasında flaş yok gece modu var.

-Ekranı küçük internette dolaşırken zorluk çıkarabiliyor.

-Ses kalitesi 5800 kadar iyi değil.

-GPS yok.

- dediklerinin çoğu doğru, gps dışında. Corby'de gps mevcut, hatta şuan telefon elimde ve gps ayarlarındayım.. benim sorun olarak gördüğüm bir şeyde, çakma bir messenger var. Onun daha güzelini nerede bulabilirim merak ediyorum.. Birde telefon için uygulamaydı, temaydı, oyunda bunları nerede bulabilirim?

• - dediklerinin çoğu doğru, gps dışında. Corby'de gps mevcut, hatta şuan telefon elimde ve gps ayarlarındayım.. benim sorun olarak gördüğüm bir şeyde, çakma bir messenger var. Onun daha güzelini nerede bulabilirim merak ediyorum.. Birde telefon için uygulamaydı, temaydı, oyunda bunları nerede bulabilirim?

ebuddy kullanabilirsiniz
    www.ebuddy.com
    http://www.telpa.com/sss/?kat2=25&gsm=B5310&soru=110
    http://www.getjar.com/mobile/10717/ebuddy-for-samsung-sgh-x500/?s=phones
    http://beta.www.getjar.com/mobile/19292/windows-live-for-samsung-gt-s5230-star/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellstar71 -- 24 Ocak 2010; 0:09:43 >

• arkadaşlar 3 sayfa yazılarınızı okuyamadım, 2.sayfanın ortalarında bıraktım, burada başka bi başlıkta yazdıklarımı ekliyorum...

10 günü geçti Corby Pro'yu kullanmaya başlayalı, B3410'daki tasarım çok hoşuma gitmişti, Telpa'dan Corby Pro'nun yakın zamanda çıkacağını öğrenip çıktığı ilk gün sipariş verdim internetten...

ARTILARI - EKSİLERİ
    [~] BENCE EN BÜYÜK EKSİSİ: bataryası diğer bazı Samsung modellerinde olan 1500 mAh batarya olması gerekirken 900 küsür mAh, 2 gün gitmiyor!!
    [+] Tasarımı, klavyesi ve tuşların konumu başarılı
    [~] qwerty klavye olduğu halde, Nokia 6080 gibi bir telefonun T9 özelliğiyle Corby Pro'dan daha hızlı mesaj yazabiliyorum
    [+] 3,5 mm kulaklık girişi mevcut, üstte yazılanların aksine Corby Pro da müzik özellikli bi telefon, hoparlöründen çok yüksek bir ses çıkmıyor fakat ses gayet pürüzsüz, kaliteli
    [+] Kablosuz İnternet özelliği başarılı, hızlı buluyor, hızlı bağlanıyor
    [~] Kablosuz Ağ ile internete girmek için ya da internet gerektiren bir uygulamayı kullanmak için öncelikle tarayıcının veya kullanacağınız uygulamanın ayarlarından internet profilini o kablosuz ağ olarak seçmeniz gerekiyor, aksi takdirde 3G'yi veya GPRS bağlantısını kullanıyor
    [~] Tarayıcı html olarak görüntülemiyor, mobil görünüm kullanıyor fakat isteğe bağlı ya da www. ile yazdığınız adreslerde html formatında görüntülüyor fakat yine iPhone kadar başarılı değil...
    [+] tek elle büyültme/küçültme özelliği gayet pratik ve başarılı, 1 sn kadar parmağınızı basılı tuttuğunuzda parmağınızı yukarı doğru sürükleyerek büyültüp aşağı doğru küçültebiliyorsunuz
    [+] Dokunmatik ekranı iPhone kadar olmasa da başarılı, önceki Corby'deki bazı sürükle bırak sorunlarının önüne geçmek için sürükle bırak yapacağınız öğeyi 1 sn kadar basılı tutuyorsunuz(Corby'de dokunduğunuz an sürükle bırak moduna geçiyordu, tıklamak istediğiniz zaman bile)
    [+] Corby'deki 3 farklı masaüstüne 3 farklı kişisel fotoğraf atamak için istediğiniz 3 fotoğrafı bilgisayarda yanyana birleştirerek tek dosya haline getirmeniz gerekiyordu, Corby Pro'da her masaüstü için istediğiniz resmi/fotoğrafı tek tek ayarlayabiliyorsunuz
    [+] Herhangi bir uygulama açıkken orta tuşa bastığınızda uygulamayı sonlandırmıyor, bilgisayarda pencereyi simge durumuna küçültme gibi ekrandan kaldırıyor, uygulama arka planda çalışmaya devam ediyor. örneğin, internette gezinirken mesaj geldiğinde orta tuş ile int. tarayıcısını ekrandan kaldırıp mesajınızı okuyup sonra tekrar tarayıcınızda kaldığınız yere dönebiliyorsunuz, ayrıca orta tuşa basılı tuttuğunuzda windows görev yöneticisi gibi görev yöneticisi açılıyor ve istediğiniz uygulamalar arasında geçiş yapabiliyor veya istediğinizi oradan kapatabiliyorsunuz
    [+] bir telefon ile çekeceğiniz fotoğrafları düşünürsek, kamera ve fotoğraf kalitesi yeterli. açık havada henüz denemedim ama panaromik fotoğraf modu çok etkileyici, kullanıcıyı ekrandan yönlendirerek çektiği 6 fotoğrafı birleştiriyor fakat 3,2 MP olan fotoğraf kalitesi panaromik modda 0,3 MP oluyor
    [+] Paketten çıkan cd ile kuracağınız yazılım ile bütün işlemleri yapabiliyorsunuz bilgisayarınızda, rehber güncelleme, yedekleme, mesaj gönderme, yedekleme, zil sesi ayarlama, dosya transferi, çekilen fotoğraf ve videoları kesme/biçme...
    [+] paketten 3 adet arka kapak çıkıyor, kullanmasam da güzel birşey :) beyaz, siyah ve üzeri az desenli beyaz... klavyesi kapalıyken beyaz kapak en güzeli, klavye açıkken siyahı :)
    [+] facebook, twitter kullanıcıları için masaüstü uygulamaları mevcut. masaüstünüzde tam ekran olmayan ufak bir pencereden iletilerinizi, arkadaşlarınızı falan çevrimiçi görebiliyorsunuz.
    [~] telefonu yan çevirdiğinizde (iPhone'daki gibi), bütün uygulamalar yan dönmüyor, sadece telefonda yüklü olarak gelen uygulamalar ve eğer klavyeniz açıksa yan dönüyor. eBuddy yükledim kullanıyorum fakat yazışma ekranı dikey konumda, mesaj yazarken klavyeden yazıyorum ama ekran 90' sola yatık halde okunuyor :)
    [~] çoğu kişinin farketmeyeceği bi ayrıntı ama gözüme batıyor ilk günden beri, böyle şık ve tasarım/teknoloji harikası bi telefonun ekranının en üstünde yer alan saat-pil durumu-ses modu simgeleri çok dandik duruyor
    [+] (Bluetooth kulaklık kullananlar için) Samsung WEP 301 Bluetooth kulaklık ile beraber kullanıyorum, ses iletiminde hiç bir sorun yok, çok rahat konuşuluyor
    [+] Samsung'un son dönemde çıkardığı dokunmatik ekranlı telefonların neredeyse hepsinde olan dokunmatik kısayollar Corby Pro'da da mevcut, misal Kablosuz Ağ için önceden atadığım "K" harfini telefon tuş kilidindeyken (ve ekran ışığı açıkken) ekrana yazıyorum ve Kablosuz Ağ ekranı açılıyor, bunun gibi bir çok uygulamaya 29 harften hatta x-w-q da var galiba, istediğiniz kısayolunu atayabiliyorsunuz ve ayrıca bu kısayol özelliğini rehberinizde kayıtlı kişilere de atayabiliyorsunuz, ekrana dokunarak o harfi yazınca istediğiniz kişi aranıyor
    [+] GPS Google Map desteği ile çalışıyor, bulunduğunuz konumu gösteriyor, hareket halinde sizinle beraber gidiyor, isterseniz adres tarifi yapıyor ve bunu araç-toplu taşıma-yaya olarak 3 seçenek ile yapıyor, Bursa'nın bile tüm sokaklarını bizim gibi akıl yürütemese de %80 mantıklı güzergahlarla yapıyor...

aklıma gelenler şimdilik bunlar, sorularınızı yanıtlayabilirim elimden geldiğince...

• quote:

Orijinalden alıntı: CeFeKa

bir sıkıntıyla karsılasan var mı bir süre gecti nede olsa alan arkadaslar kullanmıslardır sunun ayarı yapılmıyor yada keske su ayarda olsaymıs su özelliğide ekleseler guzel olurmuz dediğiniz?

birde hiç samsung kullanmaıgım için ufak bir soru sormak istiyorum bunların işletim sistemleri java tabanlı mı ? program yukleme işleri nasıl oluyor birde en onemli sey benm için sms leri yedekleyebiliyormuyuzdur? böle bir program blyr musunuz samsung için

evet java tabanlı telefon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcxcgh

[+] Paketten çıkan cd ile kuracağınız yazılım ile bütün işlemleri yapabiliyorsunuz bilgisayarınızda, rehber güncelleme, yedekleme, mesaj gönderme, yedekleme, zil sesi ayarlama, dosya transferi, çekilen fotoğraf ve videoları kesme/biçme vb...
  • farklı bir gps programı kurup deneyen oldumu?
  • mcxcgh cok teşekkurler telefon hakkında cok yararlı bilgiler yazmışsın senın dediklerinden sonra ben 5800 a kaydım artık

çunku benım temel aradıklarım iyi bi tarayıcısı olması ve msn kıvamnda programları kulanıp wi fi bulduum anda kulanmaktı bu yüzden klawyeli olması daha iyi gibi geliodu ama ekran yan yatmıyorsa :D bide 5800 da ekranın buyuk bi kısmını klawye halıne getirme ozelli gayet guzel iş goruyor hem 5800 daha ucuz ve tarayacı seçenekleri bol beğenilmeyen symbian sayesinde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırocan

mcxcgh cok teşekkurler telefon hakkında cok yararlı bilgiler yazmışsın senın dediklerinden sonra ben 5800 a kaydım artık

çunku benım temel aradıklarım iyi bi tarayıcısı olması ve msn kıvamnda programları kulanıp wi fi bulduum anda kulanmaktı bu yüzden klawyeli olması daha iyi gibi geliodu ama ekran yan yatmıyorsa :D bide 5800 da ekranın buyuk bi kısmını klawye halıne getirme ozelli gayet guzel iş goruyor hem 5800 daha ucuz ve tarayacı seçenekleri bol beğenilmeyen symbian sayesinde :)

önemli değil, ayrıntılı video da koymayı düşünüyorum da vaktim yok :)
    ama şaşırdım, ben 5800 ı da araştırıp buna karar kıldım :)
  • yani sadece kalvyeyi açınca mı ekran dönüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaLLoW

yani sadece kalvyeyi açınca mı ekran dönüyor?

hayır, resimlere bakarken, video izlerken de telefonu yan yatırınca yana dönüyor
  • arkadaşlar ben de bu telefonun peşindeyim ve doğal olarak benimde sorularım var mesela google tool barı wifi sayesinde indirip kullanma şansımız var mı yoksa illa win mobil mi olması gerekiyo telin mutlaka diğer bi konu aspalt4 oynamak istiyorum bunda ekranı sağa sola oynatınca araba da dönüyor mu ve son konu hala netleşmeyen gps durumu tabiki agps değilde gps olarak kullanılabiliyor mu acaba navi?
  • ya arkadaşlar ben bir türlü pc den telefona resim atamadım, video, müzik atabiliyorum ama resim atamıyorum, hangi formata dönüştürmem lazım..
  • Gmail uzantılı mail adresimi e-posta ayarlarına göre yapılandırdım ama olmadı e-posta ayarına bakabilen oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcxcgh

arkadaşlar 3 sayfa yazılarınızı okuyamadım, 2.sayfanın ortalarında bıraktım, burada başka bi başlıkta yazdıklarımı ekliyorum...

10 günü geçti Corby Pro'yu kullanmaya başlayalı, B3410'daki tasarım çok hoşuma gitmişti, Telpa'dan Corby Pro'nun yakın zamanda çıkacağını öğrenip çıktığı ilk gün sipariş verdim internetten...

ARTILARI - EKSİLERİ
    [~] BENCE EN BÜYÜK EKSİSİ: bataryası diğer bazı Samsung modellerinde olan 1500 mAh batarya olması gerekirken 900 küsür mAh, 2 gün gitmiyor!!
    [+] Tasarımı, klavyesi ve tuşların konumu başarılı
    [~] qwerty klavye olduğu halde, Nokia 6080 gibi bir telefonun T9 özelliğiyle Corby Pro'dan daha hızlı mesaj yazabiliyorum
    [+] 3,5 mm kulaklık girişi mevcut, üstte yazılanların aksine Corby Pro da müzik özellikli bi telefon, hoparlöründen çok yüksek bir ses çıkmıyor fakat ses gayet pürüzsüz, kaliteli
    [+] Kablosuz İnternet özelliği başarılı, hızlı buluyor, hızlı bağlanıyor
    [~] Kablosuz Ağ ile internete girmek için ya da internet gerektiren bir uygulamayı kullanmak için öncelikle tarayıcının veya kullanacağınız uygulamanın ayarlarından internet profilini o kablosuz ağ olarak seçmeniz gerekiyor, aksi takdirde 3G'yi veya GPRS bağlantısını kullanıyor
    [~] Tarayıcı html olarak görüntülemiyor, mobil görünüm kullanıyor fakat isteğe bağlı ya da www. ile yazdığınız adreslerde html formatında görüntülüyor fakat yine iPhone kadar başarılı değil...
    [+] tek elle büyültme/küçültme özelliği gayet pratik ve başarılı, 1 sn kadar parmağınızı basılı tuttuğunuzda parmağınızı yukarı doğru sürükleyerek büyültüp aşağı doğru küçültebiliyorsunuz
    [+] Dokunmatik ekranı iPhone kadar olmasa da başarılı, önceki Corby'deki bazı sürükle bırak sorunlarının önüne geçmek için sürükle bırak yapacağınız öğeyi 1 sn kadar basılı tutuyorsunuz(Corby'de dokunduğunuz an sürükle bırak moduna geçiyordu, tıklamak istediğiniz zaman bile)
    [+] Corby'deki 3 farklı masaüstüne 3 farklı kişisel fotoğraf atamak için istediğiniz 3 fotoğrafı bilgisayarda yanyana birleştirerek tek dosya haline getirmeniz gerekiyordu, Corby Pro'da her masaüstü için istediğiniz resmi/fotoğrafı tek tek ayarlayabiliyorsunuz
    [+] Herhangi bir uygulama açıkken orta tuşa bastığınızda uygulamayı sonlandırmıyor, bilgisayarda pencereyi simge durumuna küçültme gibi ekrandan kaldırıyor, uygulama arka planda çalışmaya devam ediyor. örneğin, internette gezinirken mesaj geldiğinde orta tuş ile int. tarayıcısını ekrandan kaldırıp mesajınızı okuyup sonra tekrar tarayıcınızda kaldığınız yere dönebiliyorsunuz, ayrıca orta tuşa basılı tuttuğunuzda windows görev yöneticisi gibi görev yöneticisi açılıyor ve istediğiniz uygulamalar arasında geçiş yapabiliyor veya istediğinizi oradan kapatabiliyorsunuz
    [+] bir telefon ile çekeceğiniz fotoğrafları düşünürsek, kamera ve fotoğraf kalitesi yeterli. açık havada henüz denemedim ama panaromik fotoğraf modu çok etkileyici, kullanıcıyı ekrandan yönlendirerek çektiği 6 fotoğrafı birleştiriyor fakat 3,2 MP olan fotoğraf kalitesi panaromik modda 0,3 MP oluyor
    [+] Paketten çıkan cd ile kuracağınız yazılım ile bütün işlemleri yapabiliyorsunuz bilgisayarınızda, rehber güncelleme, yedekleme, mesaj gönderme, yedekleme, zil sesi ayarlama, dosya transferi, çekilen fotoğraf ve videoları kesme/biçme...
    [+] paketten 3 adet arka kapak çıkıyor, kullanmasam da güzel birşey :) beyaz, siyah ve üzeri az desenli beyaz... klavyesi kapalıyken beyaz kapak en güzeli, klavye açıkken siyahı :)
    [+] facebook, twitter kullanıcıları için masaüstü uygulamaları mevcut. masaüstünüzde tam ekran olmayan ufak bir pencereden iletilerinizi, arkadaşlarınızı falan çevrimiçi görebiliyorsunuz.
    [~] telefonu yan çevirdiğinizde (iPhone'daki gibi), bütün uygulamalar yan dönmüyor, sadece telefonda yüklü olarak gelen uygulamalar ve eğer klavyeniz açıksa yan dönüyor. eBuddy yükledim kullanıyorum fakat yazışma ekranı dikey konumda, mesaj yazarken klavyeden yazıyorum ama ekran 90' sola yatık halde okunuyor :)
    [~] çoğu kişinin farketmeyeceği bi ayrıntı ama gözüme batıyor ilk günden beri, böyle şık ve tasarım/teknoloji harikası bi telefonun ekranının en üstünde yer alan saat-pil durumu-ses modu simgeleri çok dandik duruyor
    [+] (Bluetooth kulaklık kullananlar için) Samsung WEP 301 Bluetooth kulaklık ile beraber kullanıyorum, ses iletiminde hiç bir sorun yok, çok rahat konuşuluyor
    [+] Samsung'un son dönemde çıkardığı dokunmatik ekranlı telefonların neredeyse hepsinde olan dokunmatik kısayollar Corby Pro'da da mevcut, misal Kablosuz Ağ için önceden atadığım "K" harfini telefon tuş kilidindeyken (ve ekran ışığı açıkken) ekrana yazıyorum ve Kablosuz Ağ ekranı açılıyor, bunun gibi bir çok uygulamaya 29 harften hatta x-w-q da var galiba, istediğiniz kısayolunu atayabiliyorsunuz ve ayrıca bu kısayol özelliğini rehberinizde kayıtlı kişilere de atayabiliyorsunuz, ekrana dokunarak o harfi yazınca istediğiniz kişi aranıyor
    [+] GPS Google Map desteği ile çalışıyor, bulunduğunuz konumu gösteriyor, hareket halinde sizinle beraber gidiyor, isterseniz adres tarifi yapıyor ve bunu araç-toplu taşıma-yaya olarak 3 seçenek ile yapıyor, Bursa'nın bile tüm sokaklarını bizim gibi akıl yürütemese de %80 mantıklı güzergahlarla yapıyor...

aklıma gelenler şimdilik bunlar, sorularınızı yanıtlayabilirim elimden geldiğince...

bu sonradan yuklenılen programların klavye actıktan sonra yan yatmamasının sebebi.programların telefona tam uyumlu olmadıgından kaynaklanabılır.telefon yenı oldugundan programlar uyum saglamıyordur bence...

• Bugun telefonun beyazını alarak bende bu telefnu kullananlar arasına katldm suan için baya kurcaladgmı dsnyrm telefnu =D 5800 ile kyslama sansımda olucak cunku yakn arkdsmada aynı anda 5800 aldı =) herkese hayırlı olsn telefn
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFeKa

Bugun telefonun beyazını alarak bende bu telefnu kullananlar arasına katldm suan için baya kurcaladgmı dsnyrm telefnu =D 5800 ile kyslama sansımda olucak cunku yakn arkdsmada aynı anda 5800 aldı =) herkese hayırlı olsn telefn

yorumlarını sabırsızlıkla beklemekteyim : ))
  • Oyun ve uygulamaların altında çıkan sanal klavye olayını kapatabilen oldu mu , anladığım kadarıyla kimse tam anlamıyla hakim olamamış telefona
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.