Şimdi Ara

SAMSUNG ÇİFT SİMLİ TELEFON İŞİNE EL ATTI. İŞTE YENİ D880 (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.717
Cevap
2
Favori
207.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung gerçek iki telefon değilmiş... Tek telefon çift sim switch yolu ile aynı anda aktif olabiliyor. Oysa diğer tellerde gerçek iki telefon var... Böylece direkt hangi tuşa basarsan oradan arama yapabiliyorsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

ben kendi ayarlarımı aşağıda verdim...::::::: bold içinde olanlar:::::::::::...

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunguler

Arkadaşlar bir forumdan buldum. Zil sesi bayağı yükseliyor. Benim alettede 2.hatta ses kısık ve boğuk. Aynı problem 3 arkadaşımda da var.
    Aslında olayı çözmek çok kolay. Aşağıda yazan kodla ilgili bir yerlere girdim ve 2.hattın sesini yükselttim. Hatta orada netleştirme ile ilgili
    ayarlarda var. Çok kurcaladım ve tüm ayarları bozdum sanırım. Bir ara orjinallarını bulup tekrar deneyeceğim ve buraya yazacağım...

arkadaşlar kendim sordum kendim cevap vereyim kendim yaptım vede denedim çalan zil sesini yükseltiyor.
    *#0206*8378# yapıyoruz ekran boş iken. gelen menüden
    2.H/W test seçiyoruz gelen menüden
    2.Audio Settings seçiyoruz. gelen menüden
    15.AUDIO AMP seçiyoruz. gelen menüde yapacaklarımız aşağıda
    IOM2_NORMAL_1 : orjinali 18'i 20 olarak değiştirin:::::::::::19:::::::::
    IOM2_NORMAL_2 : orjinali 26'yı 28 olarak değiştirin (maximum 29 olabilir)::::::27:::::::::
    SLAVE_IOM2_NORMAL : orjinali 13'ü 20 olarak değiştirin:::::::::::17::::::::::::
    DSP_ISS_RINGER_LOUD_SPEACKER: orjinali 24'ü 29 olarak değiştirin:::::::27::::::::::
    ve KAYDETİN

Bunları yaptıktan sonra başka bir telefondan kendi telefonunuzu arayın ve sesin farkına varın dostlar.

benim gibi arayanlar için tekraralayalım

sağolun arkadaşlar

• quote:

Orjinalden alıntı: nakka

Samsung gerçek iki telefon değilmiş... Tek telefon çift sim switch yolu ile aynı anda aktif olabiliyor. Oysa diğer tellerde gerçek iki telefon var... Böylece direkt hangi tuşa basarsan oradan arama yapabiliyorsun...

ne farkediyoki şimdi

bu işin mantığı aynı anda iki hattında aktif olması değilmi

e ikiside aktif olduğuna göre

yok switch yok bilmeme neyle uğraşmaya gerek yok
  • Çİft sim switch ile bu iş yapılabiliyorsa bugüne kadar diğer üreticilerin bu yolla üretmemesi, hatta bunun yanında üretilmiş diğer makinaların içine "gerçek iki telefon" koyması garip olurdu.

bence bu tip hurafeleri yazmak yerine mantıklı düşünmek lazım. "Çift sim switch" diye birşey olsa idi telefonda 2 adet imei numarası olmasına gerek kalmazdı, ki var. Dediğiniz Çift sim switch philips'in telefonunda olabilir, onda da iki hat aynı anda aktif değil.

Bu arada, telefonu buradaki yorumlara bakarak aldım, iyi ki de almışım. herhangi bir sorunum olmadı şimdiye kadar. ikinci hatta da seste sorun yok, alırken "telpa" garantili olmasına dikkat edin bence. Yazılımın versiyonu D880JVGK6 olanlarda sorun yok sanırım.

Hangi numaranın hangi sim karttan aranacağını önceden belirleyebilseymişiz tam olacakmış, çünkü sim değiştirmeyi unutup iş görüşmelerini birincil olan kendi telefonumdan yapıyorum ara sıra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersint79 -- 7 Mart 2008; 12:32:49 >

• bu telefonda beğenmediğim özellik şuan için rehbere sadece 2 numara yazılabilmesi

5 yıllık siemesimde bile 4-5 numara yazılabiliyor

bu yüzden fazladan numaraları ya ayrı ad yada alttaki not bölümüne yazmak zorunda klaıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersint79

Hangi numaranın hangi sim karttan aranacağını önceden belirleyebilseymişiz tam olacakmış, çünkü sim değiştirmeyi unutup iş görüşmelerini birincil olan kendi telefonumdan yapıyorum ara sıra.

evet, çok güzel bir özellik olurdu, belki yeni tel versiyonu yaparlarsa çıkarırlar onuda.
  • @JACK DANIELS rehbere 2 numaradan fazlasını kaydetmen mümkün.
    rehbere giriş yaparken
    -->SÇNKLR --> 3 BİLGİLERİ EKLE --
    diyorsun. oradan hangi tip telefon kaydedeceğini seçebiliyorsun. 2 numara olayı Default olarak geliyor. ayarlamalar kişisel düzenlenebiliyor
  • quote:

Çİft sim switch ile bu iş yapılabiliyorsa bugüne kadar diğer üreticilerin bu yolla üretmemesi, hatta bunun yanında üretilmiş diğer makinaların içine "gerçek iki telefon" koyması garip olurdu.

bence bu tip hurafeleri yazmak yerine mantıklı düşünmek lazım. "Çift sim switch" diye birşey olsa idi telefonda 2 adet imei numarası olmasına gerek kalmazdı, ki var. Dediğiniz Çift sim switch philips'in telefonunda olabilir, onda da iki hat aynı anda aktif değil.

Bu arada, telefonu buradaki yorumlara bakarak aldım, iyi ki de almışım. herhangi bir sorunum olmadı şimdiye kadar. ikinci hatta da seste sorun yok, alırken "telpa" garantili olmasına dikkat edin bence. Yazılımın versiyonu D880JVGK6 olanlarda sorun yok sanırım.

Bendekide aynı versiyon, ama ses sorunu var.. ama şu an kullanımda çok rahatsız etmedi beni.. tabi benim telefonum sürekli farklı kişiler tarafından aranır, dolayısıyla ses boğukluğu ancak tanıdığım kişilerle konuşurken farkedilyor.. ondanda rahatsız olmuyorum, sanırım bu şekliyle devam edicem kullanmaya.. belki şu ses kodalarını denerim, ikinci hattın sesi birazda kısık gibi., belki 1-2 seviye yükselirse boğukluk sorun iice farkedilmeyecek duruma gelebilir..

• quote:

Orjinalden alıntı: ViTeSKoLu

@JACK DANIELS rehbere 2 numaradan fazlasını kaydetmen mümkün.
    rehbere giriş yaparken
    diyorsun. oradan hangi tip telefon kaydedeceğini seçebiliyorsun. 2 numara olayı Default olarak geliyor. ayarlamalar kişisel düzenlenebiliyor

eyw sağolasın

ama her seferinde yapmak gerekiyomu bunu

daha bisürü tel girecemde herseferinde3.yü seçmek zor oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

quote:

rehbere giriş yaparken

eyw sağolasın

pc uygulamasını kullan, maillerinden özel notlara kadar herşeyi rahatlıkla girersin, telefonun tuşlarıda eskimez:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dartacer

Birde ekleme yapmak istiyorum...

Telefonu olan arkadaşlar test etmek için kapalı bir hattı arasınlar.. 'ARADIĞINIZ KİŞİYE .....' ulaşılamıyor mesajını dinlesinler, iki hattanda ard arda yapın.. Hatta tam anlamak için 2 şer 3 er kere iki hattanda srekli arayın... Fark varmı yokmu görelim sizin hatlarda da..

Sanırım tüm D880 ler bu var, ancak çoğu kullanıcı hattın çekimindendir, dışardaki seslerdendir falan diye pek önemsemiodur yada çok dikkat etmemiodur bence... Anlamak için bence en güzel yöntem yukarıdaki 'Ulaşılamyor....' mesajını iki hatla dinlemekdir..

Herkes dener buraya yazarsa sanırım ses sorununu kökten anlarızz..

kendimden başka şirkette 4 kişiye de dinlettim,

bunlardan 2'sine ne için dinlediklerini söylemedim(1. grup) , diğer ikisine söyledim (2. grup ),

1. grup fark yok dedi, ben ses kalite farkında bir fark mı dediğim de "evet 2. dinlediğim biraz daha düşük ses seviyesinde idi ama çokda bariz farklı değil dediler"

2. grup ise,
    biri direkt fark yok dedi, ses seviyesinden netliğe kadar herşey aynı, diğeri ise 2. dinlediğinde gerçekten biraz ses kısıklığı var dedi, ama önemsenmeyecek derece,

benim şahsi görüşüm ise,

evet bir fark var, ama önemsenmeyecek derecede,

saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: dartacer

quote:

Çİft sim switch ile bu iş yapılabiliyorsa bugüne kadar diğer üreticilerin bu yolla üretmemesi, hatta bunun yanında üretilmiş diğer makinaların içine "gerçek iki telefon" koyması garip olurdu.

Bendekide aynı versiyon, ama ses sorunu var.. ama şu an kullanımda çok rahatsız etmedi beni.. tabi benim telefonum sürekli farklı kişiler tarafından aranır, dolayısıyla ses boğukluğu ancak tanıdığım kişilerle konuşurken farkedilyor.. ondanda rahatsız olmuyorum, sanırım bu şekliyle devam edicem kullanmaya.. belki şu ses kodalarını denerim, ikinci hattın sesi birazda kısık gibi., belki 1-2 seviye yükselirse boğukluk sorun iice farkedilmeyecek duruma gelebilir..

valla ben yukardaki ses yarlarını yaptım ama hala bi boğukluk var

• quote:

Orjinalden alıntı: enginmxp

quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

quote:

rehbere giriş yaparken

eyw sağolasın

pc uygulamasını kullan, maillerinden özel notlara kadar herşeyi rahatlıkla girersin, telefonun tuşlarıda eskimez:)

doğru yaw niye düşünemedim ben bunu

• Bence kendimizi kandırmayalım, ikinci hattın sesi kesinlikle boğuk, biirinci ile karşılaştırmaya gerek bile yok. Zaman zaman özellikle sık konuşmadığınız insanlarla konuşurken ses boğukluğu katlanılabilir gibi gözüküyor, ama sık sık görüşme yaptığınız kişilerde sorun çok can sıkıcı, hatta telefonu ilk aldığım gün kızkardeşim ile konuşmuştum ve "gripmi oldun" diye sordum.
    Bu arada yurtdışındaki forumları falan da karışıtırdım bu sorun ile ilgili ama hiç bir şey bulamadım, yani başka ülkelerde kullananlar hiç bu sorundan bahsetmemiş, aranızda vakti olan varsa onlarda yabancı sitelere bir baksınlar derim belki bir şeyler buluruz. Eğer gerçekten bu sadece türkiyede ki telefonalrda olan bir durum ise yazılımdan kaynaklandığı tezi çok daha güçlenmiş olacak.
  • bence telefondan değil şebekelerin sinyal gücünden kaynaklanıyor hangi hatları kullanıyorsunuz siz.
    1.ve 2.hattınız ne
  • 1 turkcell
    2 avea

ikinci gerçekten boğuk

1e bakmadım daha
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ghett0C0wb0y

bence telefondan değil şebekelerin sinyal gücünden kaynaklanıyor hangi hatları kullanıyorsunuz siz.
    1.ve 2.hattınız ne

Hanigisini kullandığınızın hiç önemi yok. sim'i hangi yuvaya taktığınızında bir önemi yok, telefon açılırken hangisini ikinci sim olarak seçtiyseniz sorun onda oluyor. Herşeyi denedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: obsession

Arkadaşlar merhaba. Tam bir telefon özürlüsü olarak soruyorum şimdiden özür dilerim. Ben bu telefonla internete nasıl bağlanabilirim. Birincil hattım vodofone, ikincil hattımı turkcell olarak atadım. Fakat ortadaki tuşa bastığımda açılan browserda network error diyor. gprs i açıp öyle deniym dedim ama nerden açıldığını bulamadım :) yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada kayıt tutuluyormu bilmiyorum ama benimde 2. hattımda ses kısık ve boğuk geliyor. Yeni ayarları girdiğim halde pek bir değişiklik yok. ses seviyesi biraz arttı fakat boğukluk devam ediyor. hafif gürültülü bir ortamdaysam 2. hattım (turkcell) üzerinden yaptığım görüşmeleri pek anlayamıyorum.

Arkadaşlar birde benim sorunuma yardımcı olsanız :)

• Yok canım niye kandıralım. keşke fırsat olsada sanada dinletsem. Gerçekten konuşmalar net sadece dediğim gibi belki 1 level daha az geliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: KoVBoY47

Bence kendimizi kandırmayalım, ikinci hattın sesi kesinlikle boğuk, biirinci ile karşılaştırmaya gerek bile yok. Zaman zaman özellikle sık konuşmadığınız insanlarla konuşurken ses boğukluğu katlanılabilir gibi gözüküyor, ama sık sık görüşme yaptığınız kişilerde sorun çok can sıkıcı, hatta telefonu ilk aldığım gün kızkardeşim ile konuşmuştum ve "gripmi oldun" diye sordum.
    Bu arada yurtdışındaki forumları falan da karışıtırdım bu sorun ile ilgili ama hiç bir şey bulamadım, yani başka ülkelerde kullananlar hiç bu sorundan bahsetmemiş, aranızda vakti olan varsa onlarda yabancı sitelere bir baksınlar derim belki bir şeyler buluruz. Eğer gerçekten bu sadece türkiyede ki telefonalrda olan bir durum ise yazılımdan kaynaklandığı tezi çok daha güçlenmiş olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: saint20

Yok canım niye kandıralım. keşke fırsat olsada sanada dinletsem. Gerçekten konuşmalar net sadece dediğim gibi belki 1 level daha az geliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: KoVBoY47

Bence kendimizi kandırmayalım, ikinci hattın sesi kesinlikle boğuk, biirinci ile karşılaştırmaya gerek bile yok. Zaman zaman özellikle sık konuşmadığınız insanlarla konuşurken ses boğukluğu katlanılabilir gibi gözüküyor, ama sık sık görüşme yaptığınız kişilerde sorun çok can sıkıcı, hatta telefonu ilk aldığım gün kızkardeşim ile konuşmuştum ve "gripmi oldun" diye sordum.

Ben problemi olup ta bunu kabullenmeye çalışanlar için söylemiştim ,yoksa sorunu olmayanlar için dediğim bir şey yok. Bu arada size bir PM gönderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoVBoY47 -- 7 Mart 2008; 16:56:53 >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.