Şimdi Ara

Samsung C750 serisi 3D LCD Tv #offfsuz pufsuz KONU# (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.830
Cevap
13
Favori
95.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: serdar1968

quote:

@serdar1968 abimiz sen bu ayarları yabancı bi forumdanmı aldın kendi tecrübenmi inan denemek için aynen uyguladım sd yayın izliyomusn bilmiyorum cont.100 d.k =high oranda bu gerçek dışı bi göruntu sağlar resmen suratlar kırmızılar maviler ten renkleri patladı hocam 15-20 dk izledim resmen kabustu :) yapay...d.kont. yüksek ayarı hiç biyer yer onermez zaten ve 100 açık contrastın..samsundan çalışan arkadaşımdan aldığım ayarları yazayım bide ona bak istersen...
    Mode Standart
    Backlight 14
    Contrast 90
    Brightness 50
    Sharpness 30
    renk=45-50 gözüne göre
    renk alanı=auto
    basit ama standartı bulandırmıycak ayarlar isteyen deneyebilir.(diğer rakamlar standart default)

İlginç, haklısın aslında ama bende patlamadı. Ben Spide3Pro kalibrasyon cihazı ile PC üzerinden yaptım bu ayarları. Aşağıda cihazın sayfasını gönderiyorum. Sende meraklısın benim gibi, ilgini çekebilir.
    SpyderX
    SpyderX: Our Best Monitor Calibration Tool Ever | Datacolor
    http://spyder.datacolor.com/product-mc-s3pro.php

hocam sonuçta programlar insan beyni gibi çalışmaz okadar güvenme hiç bi programa :) d.kontarstı highde contarstı 100 de tavisye eden dünyada biyer gormedim:) ozellikke sd yayında yapay aşırı curcuna suratlar resmen turuncu pembemsi bi görüntü alırsın sen benim veridğim basit ayarı bi dene 0 layarak standardı bak herşey daha bi doğal görüncek beğenmedim dersen donersin tekrar..

Denedim, haklısın daha doğal oldu. Sadece Sharpness 30 da hoşuma gitmedi, 20'de bıraktım. Birde unutmadan ben salonda loşa yakın endirekt ışıkta seyrediyorum. Aramızdaki iyi-kötü anlaşmazlığı bundan da kaynaklanabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@serdar1968 abimiz sen bu ayarları yabancı bi forumdanmı aldın kendi tecrübenmi inan denemek için aynen uyguladım sd yayın izliyomusn bilmiyorum cont.100 d.k =high oranda bu gerçek dışı bi göruntu sağlar resmen suratlar kırmızılar maviler ten renkleri patladı hocam 15-20 dk izledim resmen kabustu :) yapay...d.kont. yüksek ayarı hiç biyer yer onermez zaten ve 100 açık contrastın..samsundan çalışan arkadaşımdan aldığım ayarları yazayım bide ona bak istersen...
    Mode Standart
    Backlight 14
    Contrast 90
    Brightness 50
    Sharpness 30
    renk=45-50 gözüne göre
    renk alanı=auto
    basit ama standartı bulandırmıycak ayarlar isteyen deneyebilir.(diğer rakamlar standart default)

İlginç, haklısın aslında ama bende patlamadı. Ben Spide3Pro kalibrasyon cihazı ile PC üzerinden yaptım bu ayarları. Aşağıda cihazın sayfasını gönderiyorum. Sende meraklısın benim gibi, ilgini çekebilir.
    SpyderX
    SpyderX: Our Best Monitor Calibration Tool Ever | Datacolor
    http://spyder.datacolor.com/product-mc-s3pro.php

hocam sonuçta programlar insan beyni gibi çalışmaz okadar güvenme hiç bi programa :) d.kontarstı highde contarstı 100 de tavisye eden dünyada biyer gormedim:) ozellikke sd yayında yapay aşırı curcuna suratlar resmen turuncu pembemsi bi görüntü alırsın sen benim veridğim basit ayarı bi dene 0 layarak standardı bak herşey daha bi doğal görüncek beğenmedim dersen donersin tekrar..

Denedim, haklısın daha doğal oldu. Sadece Sharpness 30 da hoşuma gitmedi, 20'de bıraktım. Birde unutmadan ben salonda loşa yakın endirekt ışıkta seyrediyorum. Aramızdaki iyi-kötü anlaşmazlığı bundan da kaynaklanabilir.

hocam doğal goruntu herzaman daha ii dir 30-20 çok onemli değil senin gözüne kalmış verdiğim ayarlar oynabilirsin bende samsunga çalışan dostumdan almıştın o ayarları basit zaten güle güle kullan :) ışıkta ta izlesen karanlıktada çok onemli değil verdiğin ayarlar yapay curucuna yapar renkleri objeleri tenleri.

• Evet anlaşılan o ki 2004 versiyon hala en iyi yazılım.Peki arkadaşlar en son çıkan yazılımın sizce olumsuz yönleri neler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

Orijinalden alıntı: noyancelebi

arkadaslar

tum fw lerın toplandıgı bır yer varmı acaba

mesela

0000
    2004
    3006
    3006.2
    3009.2
    3011

sorumun cevabı:

edit linkte eski fw ler yok

bana 2004 link verebılırmı acaba?

tesekkurler

----------------------------------

2004 LINK :)

süper ya..bırkaç mesajın da aynen böyle...kendin soruyor kendin cözüyorsun,harikasın..

ben anlamadim.
    2004 fw indiriyim dedim otobuste simdi ama bi fw 98 MB mi??

bu arada 2004 fw icin midir yukarida dogal goruntu icin verdiginiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: franko

Şimdi de üç sorum olacak. Biraz uzun gelebilir. Cevaplayacak olan arkadaşlar şimdiden sağolsunlar.

1) Servis menüsüne girip herşeyi şöyle bir gözden geçirdim. Bir-iki yeri değiştirip değiştirmediğimde şüpheye düştüm. Option < Factory Reset < Type sekmesinin karşısında 40A2UF0C yazıyor değil mi? Bir de aynı pencerenin en altındaki Front Color'ın karşısında T-C-BLK yazıyor değil mi? 46C750 tv'de bu ikisinin karşısında yazana bakıp beni uyarabilirseniz çok sevinirim. Yanlışlıkla değiştirmiş olabilirim.

2) Bu sabah saatlerine kadar Teledünya'dan SinemaTV'nin HD olan ve olmayan beş kanalını problemsiz izliyordum. (5-6 aydır ücretsiz veriyorlardı. Herhalde promosyon olarak). Sabahtan beri, artık o kanallara basınca CI Menüsü adlı büyük siyah bir tablo karşıma çıkıyor. Altında da şöyle yazıyor:
    Hata mesajı
    Erişim yok (1)

Bu mesajlar acaba tamamen Teledünya merkezden benim yayını kestiklerinden midir, yoksa başka bir sebepten mi?
    Çünkü bir gece önce şöyle bir şey yapmıştım. Plug&Play menüsündeki Genel Arayüz < CI Menüsü < Ayarlar < Dil < Otomatik Moda Değiştir sekmesinde, Etkinleştir ve Devre Dışı Bırak diye iki seçenek var. Onlardan Devre Dışı Bırak'ı seçmiştim. Ama film kanalları gece yarısına kadar yine de çalışmıştı. Orası Tv'nin üzerinde takılı olan (benimkisi Neotion) Conax modülü denetliyor anladığım kadarıyla. Bahsettiğim CI Menüsü uyarısını alınca tekrar Etkinleştir'e geçtim. Değişen bir şey olmadı.

3) Sıfırlama yapıp 3009.2 no'lu versiyona geçtikten sonra, Görüntü modunu Standart'a getirip izlesem de, açılış-kapanış'tan sonra Tv kendiliğinden Dinamik moda geçiyor. Sebebi ne olabilir? Nasıl sabitlerim?

Sn Franco Ci menusunden yaptiginiz degisiklik sadece dil secenegi ile ilgili yaptiginiz degisiklik sadece gelen yayinda cift yada coklu dil secenegindeki opsiyonlarini ayarlamak icin,yani gelen yayinin kesilmesiyle alakasi yok.Buyuk ihtimal gelen yayinlar merkezden kesilmistir.Teledunyayi arayip bilgi alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Since1903

Evet anlaşılan o ki 2004 versiyon hala en iyi yazılım.Peki arkadaşlar en son çıkan yazılımın sizce olumsuz yönleri neler ?

3d icin en iyi yazilim 2004 olarak gozukuyor ama 3000 li yazilimlarda internet kullananlar acisindan gelistirmeler ve player icin codec guncellestirmeleri var.
    Yeni cikan firmware 3011 icin cesitli gorusler dile getirilmis bu gorusleri sunanlar icin dogrudur ozellikle sd yayin icin.Cunku sd yayini etkileyen bircok faktor var.
    Tv ayni olsa bile receiver farkliliklari,kullanilan kablolama ve tv yi seyretme kosullari herkes icin farkli oldugundan farkli goruslerin olmasi normal.
    Benim gozlemim son firmware ile sanki photoshop tan blur filtresi uygulanmis gibi bir efekt olustugudur.(Buyuk ihtimalle pixel mapping yapip yan piksel yada sub pixellere yandaki pixel in renk degerini uygulamislar) Bu durum Sd yayin icin iyi cunku cozunurluk dusuk oldugundan bu durum daha iyi bir gorunum yaratiyor (normal tuplu tv ye yakin) Ancak Hd yayinlarda daha onceki mesajimda yazdigim gibi olmasi gereken keskinlik alinamiyor.Motion plus menusunden tum secenekleri kapatarak denedigim halde tv mutlaka bu islemi yapiyor bu yuzden Hd yayinda bana guzel gelen keskinlik son firmware de yok.Ama bu durum bazilarinin hosuna gidebilir.3009 ve sonraki firmware lerde onceki firmwarelerde erisebildigimiz hotel menusundeki bazi seceneklere erisilmiyor.Ben bu bakimdan 3d si fena olmayan sd ve hd goruntusude iyi olan 3006 surumunu kullaniyorum.Ama yukarida aciklamaya calistigim gibi herkesin goruntu kaynaklari ve duzeni farkli oldugundan deneyerek kendileri icin en iyi firmware i yuklemesini tavsiye ederim.
    Yazi karakterleri icin ozur dilerim,tabletten yazdigim icin bayagi zorlandim.Herkese iyi aksamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hapurga

quote:

Evet anlaşılan o ki 2004 versiyon hala en iyi yazılım.Peki arkadaşlar en son çıkan yazılımın sizce olumsuz yönleri neler ?

3d icin en iyi yazilim 2004 olarak gozukuyor ama 3000 li yazilimlarda internet kullananlar acisindan gelistirmeler ve player icin codec guncellestirmeleri var.
    Yeni cikan firmware 3011 icin cesitli gorusler dile getirilmis bu gorusleri sunanlar icin dogrudur ozellikle sd yayin icin.Cunku sd yayini etkileyen bircok faktor var.
    Tv ayni olsa bile receiver farkliliklari,kullanilan kablolama ve tv yi seyretme kosullari herkes icin farkli oldugundan farkli goruslerin olmasi normal.
    Benim gozlemim son firmware ile sanki photoshop tan blur filtresi uygulanmis gibi bir efekt olustugudur.(Buyuk ihtimalle pixel mapping yapip yan piksel yada sub pixellere yandaki pixel in renk degerini uygulamislar) Bu durum Sd yayin icin iyi cunku cozunurluk dusuk oldugundan bu durum daha iyi bir gorunum yaratiyor (normal tuplu tv ye yakin) Ancak Hd yayinlarda daha onceki mesajimda yazdigim gibi olmasi gereken keskinlik alinamiyor.Motion plus menusunden tum secenekleri kapatarak denedigim halde tv mutlaka bu islemi yapiyor bu yuzden Hd yayinda bana guzel gelen keskinlik son firmware de yok.Ama bu durum bazilarinin hosuna gidebilir.3009 ve sonraki firmware lerde onceki firmwarelerde erisebildigimiz hotel menusundeki bazi seceneklere erisilmiyor.Ben bu bakimdan 3d si fena olmayan sd ve hd goruntusude iyi olan 3006 surumunu kullaniyorum.Ama yukarida aciklamaya calistigim gibi herkesin goruntu kaynaklari ve duzeni farkli oldugundan deneyerek kendileri icin en iyi firmware i yuklemesini tavsiye ederim.
    Yazi karakterleri icin ozur dilerim,tabletten yazdigim icin bayagi zorlandim.Herkese iyi aksamlar.

Minicik bir düzeltme. Yeni versiyonlarda da hotel menusune erişiliyor. Sadece bu menüde iken, ruSamsungTVCommunicator yazılımını çalıştırıp, Factory ve 3Speed tuşlarına sırasıyla basmak gerekiyor. Bunun ardından gizlenmiş seçenekler görünür oluyor.

• Sayın franko ,

Bence de Teledünya tarafında yayınınız kesilmiş. Tv ayarlarını karıştırdığınız için olsa zaten 10 saniye exit tuşuna basıp fabrika ayarlarına dönünce yayın tekrar çözülmeliydi.

Type = 40A2UF0C doğru 40" Samsung panel 200 hz , parlak ekran, Full HD demek yani doğru
    Front Color'ın= T-C-BLK bu da doğru ama zaten önemli bir özellik değil. Eko sensörü etkiliyor. Tvnin çerçevesinin yani önündeki çıtanın renk kodu. Sensör bunun arkasında kaldığı için o çıtanın rengine göre farklı ayarda çalışıyor. Sizdeki siyah (BLK).

Sayın serdar1968 ,

ruSamsungTVCommunicator ile advanced menü diye gizli bir menüye ulaşabiliyor musunuz? Eğer ulaşırsanız alt menülerinde CE Dimming gibi bir menü var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapurga

quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Gayet açıklayıcı olmuş.

• Hapurga ve ender'e cevapları için teşekkür ediyorum.

Evet dediğiniz gibi sorun teledünya merkezdenmiş. Onlar kesince ekrana CI menüsü uyarısı geliyor.

Sayın ender, serdar1968'in uyarısı doğrultusunda Type = 40A2UF0C şıkkını 46A2UF0C olarak değiştirmiştim. Panel 46" olunca, acaba kendim yanlışlıkla 40'a mı aldım diye şüphelenerek orayı 46 yapmıştım. Sizin tv 46 inch olduğu halde orada 40A2UF0C yazıyorsa tekrar ona getireyim (mi?)...
  • Sayın franko ,

Tvnizin ekran ebatı 46" ise ayarları da 46A2UF0C olmalı. Aklınızı karşıtırdım sanırım kusura bakmayın.

Tvniz 40" olsaydı o zaman Type = 40A2UF0C olarak ayarlamanız gerekecekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın franko ,

Bence de Teledünya tarafında yayınınız kesilmiş. Tv ayarlarını karıştırdığınız için olsa zaten 10 saniye exit tuşuna basıp fabrika ayarlarına dönünce yayın tekrar çözülmeliydi.

Type = 40A2UF0C doğru 40" Samsung panel 200 hz , parlak ekran, Full HD demek yani doğru
    Front Color'ın= T-C-BLK bu da doğru ama zaten önemli bir özellik değil. Eko sensörü etkiliyor. Tvnin çerçevesinin yani önündeki çıtanın renk kodu. Sensör bunun arkasında kaldığı için o çıtanın rengine göre farklı ayarda çalışıyor. Sizdeki siyah (BLK).

Sayın serdar1968 ,

ruSamsungTVCommunicator ile advanced menü diye gizli bir menüye ulaşabiliyor musunuz? Eğer ulaşırsanız alt menülerinde CE Dimming gibi bir menü var mı?

Sayın ender, daha önce denediğimde anvanced menusunun açılıdğını tespit etmemiştim. Ancak açıkcası baktığımıda hatırlamıyorum. Bu işlemi yapınca tüm ayarlarım gidiyor. Bu nedenle hafta sonu deneyip, size sonucu yazacağım.

• beyelr USBden bagladıgım filmler için SES seceneklerinde hiç bir zaman PCM olmasın istiyorum amfim oldugu için.

yani defaultu hep passthrough olarak ayarlayamaz mıyım bi yerlerden?
  • Benimde bir sorum var.Pc de z5500 bağlı aynı sistemi tv içinde düşünüyorum.Tv nin mediaplayerından dd5.1 ve dts yi z5500 e passthrough yapabiliyormuyuz?
  • arkadaşlar çok farklı yorumlar çıkıyor bu firmwarelerde. benim gibi pek anlamayan arkadaslar için karışık şeyler. ben şuan 46c750 panelimde dsmart HD kullanıyorum. 3011 surumumu serdar arkadasın tavsiyesiyle yuklemiştim. eskiden normal uydu cihazı kullandıktan sonra dsmarthd ile cok guzel goruntu alıyorum 3011 ile ama benim hd deneyimim ilk oldugu için en kotu surum bile bana cok guzel gelecektir. bu surumde kalmalımıyım yoksa bircogun ortak gorusu olan 2004 umu yuklemeliyim.. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Benimde bir sorum var.Pc de z5500 bağlı aynı sistemi tv içinde düşünüyorum.Tv nin mediaplayerından dd5.1 ve dts yi z5500 e passthrough yapabiliyormuyuz?

http://forum.donanimhaber.com/m_43335928/tm.htm
    Sorununuzun cevabı bu başlıkta tartışılmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakss

arkadaşlar çok farklı yorumlar çıkıyor bu firmwarelerde. benim gibi pek anlamayan arkadaslar için karışık şeyler. ben şuan 46c750 panelimde dsmart HD kullanıyorum. 3011 surumumu serdar arkadasın tavsiyesiyle yuklemiştim. eskiden normal uydu cihazı kullandıktan sonra dsmarthd ile cok guzel goruntu alıyorum 3011 ile ama benim hd deneyimim ilk oldugu için en kotu surum bile bana cok guzel gelecektir. bu surumde kalmalımıyım yoksa bircogun ortak gorusu olan 2004 umu yuklemeliyim.. Teşekkürler

3d ıcın 2004 en iyisi gorusu ortak sanırım.,

baska ortak görüş var mıdır?
    veya en azından 2004de SD HD perf. Ortak gorus olarak kotu- denmiyorsa 2004 e geciyim ben.

TV yi ilk defa kurcalama sansım oldu su an ve 3006 imiş bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: shakss

arkadaşlar çok farklı yorumlar çıkıyor bu firmwarelerde. benim gibi pek anlamayan arkadaslar için karışık şeyler. ben şuan 46c750 panelimde dsmart HD kullanıyorum. 3011 surumumu serdar arkadasın tavsiyesiyle yuklemiştim. eskiden normal uydu cihazı kullandıktan sonra dsmarthd ile cok guzel goruntu alıyorum 3011 ile ama benim hd deneyimim ilk oldugu için en kotu surum bile bana cok guzel gelecektir. bu surumde kalmalımıyım yoksa bircogun ortak gorusu olan 2004 umu yuklemeliyim.. Teşekkürler

3d ıcın 2004 en iyisi gorusu ortak sanırım.,

baska ortak görüş var mıdır?
    veya en azından 2004de SD HD perf. Ortak gorus olarak kotu- denmiyorsa 2004 e geciyim ben.

TV yi ilk defa kurcalama sansım oldu su an ve 3006 imiş bu.

ben gecemedim nasıl sıfırlayıp geciyoruz?

• arkadaslar İNTERNET seceneginden youtubedaki 3D videoları calısıtrınca TVdeki 3d tusu calısmıyor, ve ekran yanayanan cift goruntu oalrak kalıyor.
    sizde de boyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: franko

Sakın 3011 yüklemeyin!
    HD yayınlar berbat şekilde bozuldu. Capcanlı görüntüler pastele döndü.
    Ne halt yediğini bilmiyor bu Samsung.
    Bıktık yani.

ya ben yanıldım sanmıstım ben de,
    3011 e gectım HD ler pastele dondu keskınlık azaldı bariz.

EDiT: reset amtadı mhenuz. atarsam hangı ayarlar gıdecek teledunya kanalları filan da m ıgidecek?

bu arada reset nası latılıyo eski sayfalarda kayboldum arıyorum su an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 17 Kasım 2011; 13:31:06 >

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.