Ben loş ortamda otururum, 27g2u monitörümü 10 parlaklıkta kullanıyorum. c27hg70 kullanırken buna denk gelen değer 2-3 oluyordu ve denediğim iki monitörde de tam olarak dendiği gibi 50den sonra parlaklık neredeyse hiç artmıyordu. Eğer sizin dediğiniz doğruysa çok sinir bozucu aynı model ürünün bu denli değişiklik göstermesi. Neyse ki iade ettim de ips monitörümle mutluyum |
Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (84. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: falkan12Ben loş ortamda otururum, 27g2u monitörümü 10 parlaklıkta kullanıyorum. c27hg70 kullanırken buna denk gelen değer 2-3 oluyordu ve denediğim iki monitörde de tam olarak dendiği gibi 50den sonra parlaklık neredeyse hiç artmıyordu. Eğer sizin dediğiniz doğruysa çok sinir bozucu aynı model ürünün bu denli değişiklik göstermesi. Neyse ki iade ettim de ips monitörümle mutluyum
Monitörlerde böyle. Kalite kontrol sıfır. Aynı model iki monitor arasında daglar kadar fark oluyor bazen. Tamamen şans işi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: UnicornKnightMPC-HC + LAV Filters + madVR üçlüsü beraberinde sisteminizin gücü (ağırlıkla GPU önemli) ölçüsünde özelleştirilmiş ve monitörün tazeleme oranına uygun şekilde yapılandırılmış şekilde izleyeceğiniz yapımlarda bunları yaşamazsınız. çünkü söylenildiği üzere bu monitörden değil kaynak dosyalardan dolayı gerçekleşen bir durum. hakeza Netflix ve Amazon Prime Video'nun gerek Windows 10 UWP uygulamaları (DisplayPort 1.4 PC bağlantısı) gerekse de yine Xiaomi Mi Box S'te Netflix, Amazon Prime Video, MX Player Pro ve hatta Vodafone TV uygulamaları ile (HDMI 2.0) bu bahsedilen sorunla hiç karşılaşmadım.
hatta bir süredir 24 kare gerçek sinema deneyimine en yakın deneyim olduğu için Mi Box S'te 4K 60FPS yerine 4K 30 FPS'i tercih ediyorum. tam manasıyla öyle olmasa da birkaç ay evvel yine bu monitörden referans ile büyük biradere satın aldırdığım SAMSUNG QE50Q60TAUXTK televizyonun görüntü kalitesine yakın bir deneyim elde ediyorum ve çok beğenerek seyrediyorum.
4k@30hz kullanımın film deneyimine hiçbir artısı yok bilginiz olsun.
-
hocam bende monitör bakınıyorum şu sıralar chg70 modelini vatanda ışık altında incelediğimde bile siyah homojenliği olarak hiç tatmin olmadım g7 ile başka farklar olsada rtingste bu fark çok bariz gözüküyor karanlıkta rtingsin siyah testi için kullandığı resim ile çekip atabilirmisiniz zahmet olmazsa alacak olanlarada fikir olur.
-
bende merak ettim hocam vatanda loş ışıkta baktığımda bile problemli gözüküyordu kenar aydınlatmadan çok beklentim olmasada beklentiminde altında kaldı açıkcası.
-
quote:
Orijinalden alıntı: GotSome4k@30hz kullanımın film deneyimine hiçbir artısı yok bilginiz olsun.
Alıntıları Göstergördüğüme mi inanayım size mi?
iyisi mi işinize bakın bence.
-
gördüğünüz hiçbirşey yok inanmak istediğinize inanıyorsunuz o kadar...mesajlarınıza biraz göz gezdirdim kibirinizle bilginiz arasında uçurum var.
-
al biraz kültürlen.
Gözlerimiz Saniyede Kaç Kare (FPS) Görüyor? - Evrim Ağacı (evrimagaci.org)
Alıntı
metni:Yapılan araştırmalar, insan gözünün 18 fps ile oynayan bir sinema filmini akıcı gördüğünü göstermektedir. 18'in altına inmeye başladıkça (hareketli bir filmden söz ediyorsak) gözümüz sıçramalar görmeye başlayacaktır ve bu rahatsızlık vericidir. Eğer ki gözünüz yüzünüzün önünde hareket ettirdiğiniz elinizi cam gibi görebilecek olsaydı, aynı akıcılığı sağlayabilmek için çok daha fazla verinin göz tarafından toplanıp beyin tarafından işlenmesi gerekecekti. Eğer ki 50 fps'te oynayan keskin bir film izliyorsanız, gözünüzün zaman zaman veri toplamaktan yorulmaya başladığını ve filmin sanki kesintili olmaya başladığını hissedebilirsiniz. Bu, gözümüzün sınırlarını görmemizi sağlayan bir durumdur. Eğer ki Quake gibi hareketli bir bilgisayar oyununu 18 fps'te oynayacak olursanız, oyunda hiçbir bulanıklık olmamasına rağmen akıcı olması için daha fazla fps'ye ihtiyaç olduğunu görebilirsiniz. Buna rağmen, sinemaya gittiğinizde ekranda noktaları ve kesintileri yakalayabilirsiniz. Sinema filmleri 24 fps'te oynatılır. Burada anlamamız gereken, görüntüleri akıcı olarak görmekle hareketin detaylarını yakalamak arasında fark olduğudur. etkileşimli medya, yani oyunlar ile filmler aynı ya da eşit şekilde algılanmaz. tabi göz problemleriniz varsa bilemem, bir göz doktoruna görünürseniz sizin için iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 3 Şubat 2021; 9:19:32 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: veteran_gamerArkadaşlar selam,
Playstation5 de 120 fps alamıyorum. Ekran ayarlarımda; 60Hz gözüküyor. Bunu nasıl 120hz yapabilirim?
Acil yardım lütfen.
PS5 de 120 hz almayı bir aparat ile çözdüm. İlgilenenler pm atabilir.
-
Arkadaşlar malum monitörün kendi hoparlörü yok. Siz bu durumu nasıl çözdünüz. Çok fazla yer kaplamayacak ama kaliteli bir hoparlör tavsiyeniz var mı ?
-
Ps5 için tavsiye eder misiniz? Nasıldır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MPC-HC + madVR + LAV Filter'lar var ama HDR indirdiğim filmler felaket görünüyor. Nedir bunun çözümü?
-
quote:
Orijinalden alıntı: filojistoNMPC-HC + madVR + LAV Filter'lar var ama HDR indirdiğim filmler felaket görünüyor. Nedir bunun çözümü?
POT Player ile izlemeyi dene hocam.
-
Denedim hocam parlaklık yine az. Aynı videonun SDRsini açıyorum daha parlak. Renk olarak bir fark yok neredeyse. HDRla tam tersi olması gerekmiyo mu? Bir türlü keyif alamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: filojistoNDenedim hocam parlaklık yine az. Aynı videonun SDRsini açıyorum daha parlak. Renk olarak bir fark yok neredeyse. HDRla tam tersi olması gerekmiyo mu? Bir türlü keyif alamadım.
madVR'de ayarlamanız gerekiyor bunu, sonrasında bir daha herhangi bir HDR içerikte sorun yaşamazsınız. YouTube'da aratırsanız sürüsüne bereket tarif mevcut.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KavunluDondurmaaYaklaşık 4 aydır bu monitörü kullanıyorum çok memnun kaldım. Bazı arkadaşlar oyunda iyi filmde kötü demiş bazılarıda oyunda iyi filmde kötü :) aslına bakarsak ayar yaptıktan sonra hem oyunda hemde filmde gayet iyi. Film izlemek isteyenler hdr'yi açmak için öncelikle windows 10 netflix uygulamasını marketten indirmeniz gerekiyor, nvidia gtx 1050 ve üzeri bir ekran kartına sahip olmalısınız, netflix premium üyeliğiniz olmalı, ancak en önemli nokta windows 10 gerekli codecleri otomatik olarak yüklemiyor ve bu yüzden yine windows marketinden "HEVC Video Extensions" isimli uygulamayı almanız gerekiyor. Bunların hepsini gerçekleştirdikten sonra keyifle netflix üzerinden 2k hdr videolar izleyebilirsiniz. Oyun oynamak isteyenlerde en iyi görüntüyü aos modunda elde ediyorsunuz, bu arada 1.4 dp sertifikalı kablo kullanmayı unutmayın yoksa 10 bit renk derinliğini kullanamazsınız.
aos?
-
HDCP 2.2 destekli DP 1.4 kablosu var fakat Netflix 4K göstermiyor, HDMI'a geçersem 4K gösteriyor. Neden böyledir sizce? Ayrıca Netflix'in HDR verip vermedigini anlama yolu var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 24 Şubat 2021; 16:9:28 > -
Merhaba, bu modelde daha farklı stand kullanma şansımız yok değil mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: mstfgnayMerhaba, bu modelde daha farklı stand kullanma şansımız yok değil mi?
-
Teşekkürler kendim araştırıp aynı üründen buldum fakat benim masamda bu ürünü monte edecek imkan yok :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X