Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.044
Cevap
31
Favori
103.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Paylaştığınız linklerde PS5 ile 2K 120Hz alan yok sanırım. Ben göremedim. Sadece Call of Duty oyununda menüsünden refresh rate 120Hz kısmını Enable yapıp, Freesync kapatırsanız o da 1080P'de 120Hz oluyor. Ama PS5'de hiçbir şekilde 2K 120Hz olmuyor. Xbox Series X'de bu yine bu oyunda aynı şeyleri yaparsanız 2K 120Hz oluyor. Ama sadece bu oyun için başka oyunlarda yapanı görmedim siz gördünüz mü?

• Selam herkese. Bu monitörü bir süre önce aldım ama bazı sorunlara sahipti ve iade ettim şimdi tekrar düşünüyorum. Ama çok kararsızım kullananlar yorum yaparsa sevinirim çünkü ben hiçbir monitörde bu kadar fazla farklı yorum görmedim.

İki de link paylaşayım, birincisi smearing olmadığını iddia eden video:

İkincisi birkaç farklı yerde de gördüğüm inanılır gibi olmayan şu video:

Siz ne düşünüyorsunuz? kare sayısı düştükçe monitörün zayıflıklarının ön plana çıktığını biliyorum ama bu başka bir boyutta gibi. Zaman içinde Samsung bu monitörü geliştirmiş, iyileştirmiş olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falkan12 -- 23 Kasım 2020; 7:42:29 >

• Mitra kullanıcısına yanıt

Kasım ayında yeni konsollarda beraber 120hz oynayabilir olduk. rekabetçi oyunlarda R6 ve cod cold war 120 fps destekliyor. bizde bu nimetten yararlanmak istiyoruz doğal olarak.

zaman biraz geçsin. çözümler dökülür internete.

• Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

yani bazı arkadaşlar kendi "dediğim dedik, çaldığım düdük" (aslında inadım inat ..... iki kanat diyecektim de, neyse) şekilde aynı şeyleri resmi mecraların (ki bu bahsi geçen bu standartları belirleyen mecradır!) tabloların aksine iddia edip durmuyorlar mı habire çocuğumu kesesim geliyor yemin ediyorum.

• Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta MediaMarkt'den satın alarak aranıza katıldım.

Satın almadan önce detaylı araştırma yapmama rağmen maalesef teorik bilgiler uygulamada işlemedi :(

Öncelikle şunu belirteyim görüntü kalitesi(özellikle parlaklık ve canlı renkler tam kapasite kullanamasam da), stant tasarımı övülmeyi hakkediyor. Şimdiye kadar ofis tipi monitörler kullandığım için stant kısmı, ergonomisi özellikle dikkatimi çekti. Yorumları incelediğimde genelde standa dem vurulduğunu görmüştüm fakat ayakları uzun fazla yer kaplıyormuş gibi görünmesine rağmen zarif ve ferah çalışma alan sağlıyor. İstediğiniz hemen hemen her şeyi monitör altına konumlandırabilirsiniz.

Gelelim yaşadığım problemlere. (Detayları sevdiğimden biraz gılgamış destanı gibi yazacağım kusura bakmayın :) ) 

Monitörü laptopumda(monster abra a6.3 i7 6700hq / gtx960m) kullanmak için satın aldım. Almadan önce cihazımın HDMI/DP port sürümlerini araştırdım fakat monster sitesinde ve donanım bilgilerinde bu bilgiye erişemedim.

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

Cihazımın üreticisi Clevo'nun yayımladığı teknik şemasında HDMI 1.4b / DP 1.2 sürümünde olduğu gözükmekte.

HDMI çıkışı işlemci, DP çıkışı grafik işlemcisi üzerinden yaptığını da şema sayesinde öğrenmiş oldum.

Bu bilgiler doğrultusunda önceden araştırma yapıp karar kıldığım C27HG70'i cihazım ne kadar besleyebilecek teorik olarak araştırmaya başladım. 

HDMI 1.4 sürümü 1440p de 100hz, DP 1.2 1440p 200hz kadar besleyebildiğini gördüm.

10bit / HDR kısmına araştırırken de HDMI 1.4 de kullanamayacağımı fakat DP 1.2 de teorik olarak kullanabileceğimi gördüm.

Araştırma sonucu cihazımın C27HG70 tüm özelliklerini teorik olarak DP üzerinden kullanabileceğimi gördüm ve satın aldım. İlave olarak kutu içerisinden DP kablo çıkmadığı için Hepsiburadan üzerinen Paugge V1.2 Vesa DisplayPort 21.60 Gbps Bandwith garantili Mini DP-DP kablo satın aldım.

DP kablo, monitör ulaştıktan 7 gün sonra geldiği için kutu içerisinden çıkan Samsung Premium High Speed HDMI kablosunu kullanmak zorunda kaldım.

İlk şok dalgasını kabloyu taktığımda yaşadım. Ayarları 8 bit 1440p 60hz üstüne hiçbir şekilde çıkartamadım. Monitör ayarlarında onlarca kombinasyon denememe rağmen 60hz de sabit kaldı. Tahminim HDMI işlemciden çıkış aldığı chipsetin de 60hz sabitlendiği yönünde.

Monitör versiyonu LC27HG70QQMXUF / Firmware sürümü m-HG727CCAA-1025.0

DP kablo gelince monitör ayarlarında yenileme 144hz, yanıt süresi Standart, Freesync Kapalı, DP sürüm 1.2 yapıp kontrol ettiğimde ikinci şok dalgasını yaşadım.

Nvidia denetim masasında sadece 120hz yenileme, bit değerini 8bit değerinde sabit olduğunu fark ettim. Monitör ayarlarında 144hz açık olmasına rağmen maksimum 120hz alabildim çözünürlük düşürdüğüm halde 144hz açılmadı. Bit derinliğini farklı kombinasyonlarla 10bit'e ayarlayabildim fakat denetim masasında HDR özelliğini açamadım.

10bit benchmark yaparak 8 bit olan monitörümle kıyasladığımda gri ve rgb gradient renk geçişlerinde fark olmadığını gördüm. Normalde 10bit görüntüde gri geçişleri katmanlı olmaması gerekiyor. Test yaptığım bir videoyu ve test görüntüleri alt kısma ekliyorum. HDR özelliğini açamadığım ve kalibrasyon cihazım olmadığı içinde 10bit değerlerinde görüntü alıp alamadığımı çözemiyorum. :/ 10bit HDR aktif kullanabilen varsa bu testi yapıp aynı sahnelerdeki görüntüleri çekip paylaşabilirse sevinirim.

İlgili video (İndirme linkleri video açıklama kısmında mevcut): Dolby Atmos & Cinema trailer 4K HDR 30fps

Monitörü laptop kaynaklı tam kapasite kullanamasam da beğendim. Umarım ilerleyen zamanlarda sorunlar çıkartıp pişman etmez.

Ayrıca donanım bakımından 3-4 nesil eski cihazınız varsa teorik özellikleri kurtarsa bile uygulamada patlayabiliyorsunuz. Laptop veya konsollarınız için monitör satın almadan önce imkanınız olursa elektronik mağazalara cihazınızı götürüp test etmekte fayda var :)

10bit HDR testi yapan arkadaşlardan geri dönüşleri bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasirov -- 23 Kasım 2020; 19:1:44 >

• yasirov Y kullanıcısına yanıt

Merhaba, Bu video da bende de dediğiniz gibi gözüküyor ama video ya özel bir durum mu bilemedim. Başka bir yerde bu kadar bariz şekilde bir katmanlı renk görmedim, başka test edebileceğimiz doğru bir kaynak varsa edebiliriz.

• falkan12 F kullanıcısına yanıt

Monitörden genel itibariyle memnunum fakat 2. video da bariz bir şekilde ghosting mi diyorlar ona, ondan var. Ben hiç fark etmedim, yapabileceğimiz bir test sayfası varsa test yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

Merhaba, Bu video da bende de dediğiniz gibi gözüküyor ama video ya özel bir durum mu bilemedim. Başka bir yerde bu kadar bariz şekilde bir katmanlı renk görmedim, başka test edebileceğimiz doğru bir kaynak varsa edebiliriz.

EIZO monitors for offices, photos & design, medicine, gaming and industry

Eizo monitör 9. Gradients testinde geçişleri daha detaylı kontrol edebilirsiniz.

10bit renk derinliğinde kullanıyorsanız katmanlı geçişler gözükmemesi veya çok dar gözükmesi lazım

• yasirov Y kullanıcısına yanıt

Çok dar gözüküyor fakat bu çok göreceli gelebilir, telefonla fotoğrafını çektim ama fotoğraf ile gerçekte gördüğüm alakasız, yanıltabilir. Referans olarak varsayılan boyutta bir fare imlecini alırsak bu imlecin neredeyse yarısı kadar bir araya sahip. Gerçek 10 bit olmadığı için olabilir, günlük kullanımda çok fark edileceğini sanmıyorum.

Ek olarak, yukarıda 1.2 display kablo kullandığınızı söylemişsiniz, ben 1.4 display kablo ( 1.2 de hdr desteklemiyor sanırım, " https://www.paugge.com.tr/paugge-v14-vesa-sertifikali-2metre-displayport-kablo-gm-dp-1701/ " link üzerinden farklarına ulaşabilirsiniz ) belki bunla alakalı da olabilir eğer sonuçlar sizde farklı çıkıyorsa.

Not: HDR off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 23 Kasım 2020; 20:2:19 >

• borealatis kullanıcısına yanıt

Belki sorun 60 fps yani 60 hz kadar düşük yenileme hızlarında meydana geliyordur. Öyle deneyebilirsiniz bu sayfadan (https://www.testufo.com/ghosting) veya karanlık oyunlarla

• quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

Çok dar gözüküyor fakat bu çok göreceli gelebilir, telefonla fotoğrafını çektim ama fotoğraf ile gerçekte gördüğüm alakasız, yanıltabilir. Referans olarak varsayılan boyutta bir fare imlecini alırsak bu imlecin neredeyse yarısı kadar bir araya sahip. Gerçek 10 bit olmadığı için olabilir, günlük kullanımda çok fark edileceğini sanmıyorum.

Ek olarak, yukarıda 1.2 display kablo kullandığınızı söylemişsiniz, ben 1.4 display kablo ( 1.2 de hdr desteklemiyor sanırım, " https://www.paugge.com.tr/paugge-v14-vesa-sertifikali-2metre-displayport-kablo-gm-dp-1701/ " link üzerinden farklarına ulaşabilirsiniz ) belki bunla alakalı da olabilir eğer sonuçlar sizde farklı çıkıyorsa.

Not: HDR off

1.4DP kablo alacaktım fakat 1.4 miniDP-DP kablo bulamadığım için bunu almak zorunda kaldım.

Laptop 10bit çıkış yapabildiğini görünce 8bitlik laptopun monitörü ile kıyasladım. Gradient geçiş değerleri aynı gözüküyor sanırım 10bit görüntü vermiyor. Büyük ihtimal dediğiniz gibi kablo kaynaklı olabilir.

Öncelikli kullanacağım bir özellik değildi fakat 10bit filmleri tam deneyimlemek isterdim :)

• merhabalar. bu monitörün yanında gelen dp kablo 1.4 mü? ÖZELLİKLE MERAK ETTİĞİM ise, ips renkleri beklemiyorum ama renklerden memnun musunuz? kronik olarak flickering sorunu var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasirov

Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta MediaMarkt'den satın alarak aranıza katıldım.

Satın almadan önce detaylı araştırma yapmama rağmen maalesef teorik bilgiler uygulamada işlemedi :(

Öncelikle şunu belirteyim görüntü kalitesi(özellikle parlaklık ve canlı renkler tam kapasite kullanamasam da), stant tasarımı övülmeyi hakkediyor. Şimdiye kadar ofis tipi monitörler kullandığım için stant kısmı, ergonomisi özellikle dikkatimi çekti. Yorumları incelediğimde genelde standa dem vurulduğunu görmüştüm fakat ayakları uzun fazla yer kaplıyormuş gibi görünmesine rağmen zarif ve ferah çalışma alan sağlıyor. İstediğiniz hemen hemen her şeyi monitör altına konumlandırabilirsiniz.

Gelelim yaşadığım problemlere. (Detayları sevdiğimden biraz gılgamış destanı gibi yazacağım kusura bakmayın :) ) 

Monitörü laptopumda(monster abra a6.3 i7 6700hq / gtx960m) kullanmak için satın aldım. Almadan önce cihazımın HDMI/DP port sürümlerini araştırdım fakat monster sitesinde ve donanım bilgilerinde bu bilgiye erişemedim.

Cihazımın üreticisi Clevo'nun yayımladığı teknik şemasında HDMI 1.4b / DP 1.2 sürümünde olduğu gözükmekte.

HDMI çıkışı işlemci, DP çıkışı grafik işlemcisi üzerinden yaptığını da şema sayesinde öğrenmiş oldum.

Bu bilgiler doğrultusunda önceden araştırma yapıp karar kıldığım C27HG70'i cihazım ne kadar besleyebilecek teorik olarak araştırmaya başladım. 

HDMI 1.4 sürümü 1440p de 100hz, DP 1.2 1440p 200hz kadar besleyebildiğini gördüm.

10bit / HDR kısmına araştırırken de HDMI 1.4 de kullanamayacağımı fakat DP 1.2 de teorik olarak kullanabileceğimi gördüm.

Araştırma sonucu cihazımın C27HG70 tüm özelliklerini teorik olarak DP üzerinden kullanabileceğimi gördüm ve satın aldım. İlave olarak kutu içerisinden DP kablo çıkmadığı için Hepsiburadan üzerinen Paugge V1.2 Vesa DisplayPort 21.60 Gbps Bandwith garantili Mini DP-DP kablo satın aldım.

DP kablo, monitör ulaştıktan 7 gün sonra geldiği için kutu içerisinden çıkan Samsung Premium High Speed HDMI kablosunu kullanmak zorunda kaldım.

İlk şok dalgasını kabloyu taktığımda yaşadım. Ayarları 8 bit 1440p 60hz üstüne hiçbir şekilde çıkartamadım. Monitör ayarlarında onlarca kombinasyon denememe rağmen 60hz de sabit kaldı. Tahminim HDMI işlemciden çıkış aldığı chipsetin de 60hz sabitlendiği yönünde.

Monitör versiyonu LC27HG70QQMXUF / Firmware sürümü m-HG727CCAA-1025.0

DP kablo gelince monitör ayarlarında yenileme 144hz, yanıt süresi Standart, Freesync Kapalı, DP sürüm 1.2 yapıp kontrol ettiğimde ikinci şok dalgasını yaşadım.

Nvidia denetim masasında sadece 120hz yenileme, bit değerini 8bit değerinde sabit olduğunu fark ettim. Monitör ayarlarında 144hz açık olmasına rağmen maksimum 120hz alabildim çözünürlük düşürdüğüm halde 144hz açılmadı. Bit derinliğini farklı kombinasyonlarla 10bit'e ayarlayabildim fakat denetim masasında HDR özelliğini açamadım.

10bit benchmark yaparak 8 bit olan monitörümle kıyasladığımda gri ve rgb gradient renk geçişlerinde fark olmadığını gördüm. Normalde 10bit görüntüde gri geçişleri katmanlı olmaması gerekiyor. Test yaptığım bir videoyu ve test görüntüleri alt kısma ekliyorum. HDR özelliğini açamadığım ve kalibrasyon cihazım olmadığı içinde 10bit değerlerinde görüntü alıp alamadığımı çözemiyorum. :/ 10bit HDR aktif kullanabilen varsa bu testi yapıp aynı sahnelerdeki görüntüleri çekip paylaşabilirse sevinirim.

İlgili video (İndirme linkleri video açıklama kısmında mevcut): Dolby Atmos & Cinema trailer 4K HDR 30fps

Monitörü laptop kaynaklı tam kapasite kullanamasam da beğendim. Umarım ilerleyen zamanlarda sorunlar çıkartıp pişman etmez.

Ayrıca donanım bakımından 3-4 nesil eski cihazınız varsa teorik özellikleri kurtarsa bile uygulamada patlayabiliyorsunuz. Laptop veya konsollarınız için monitör satın almadan önce imkanınız olursa elektronik mağazalara cihazınızı götürüp test etmekte fayda var :)

10bit HDR testi yapan arkadaşlardan geri dönüşleri bekliyorum.

"10bit / HDR kısmına araştırırken de HDMI 1.4 de kullanamayacağımı fakat DP 1.2 de teorik olarak kullanabileceğimi gördüm."

tam tersi olmasın o sakın?

HDR açık, 10 bit renk, 144Hz yenileme.

son olarak YouTube kaynaklı videoların zerre kadar güvenilir olmadığı burada defalarca kez konuşuldu tartışıldı. test videosu arıyorsanız 4kmedia.org gibi kaynaklardan raw kaynakları sisteminize indirin ve bunlarla test yapın.

ayrıca Eizo'da kontrol edildiğinde bir sorun olmadığı gün gibi ortada, kamerada böyleyken gözle görülenin bununla dahi alakası yok. (kameranın farklı bir konu olan ışık sızması mevhumunu da nasıl abarttığını yine hepimiz biliyoruz, güvenilir bir araç değil)

netice itibariyle kablonuzu değiştirin. monitörün tüm özelliklerinden sorunsuzca yararlanmak -eğer sisteminiz de DisplayPort 1.4 destekliyor ise- DisplayPort 1.4 kablo ile mümkün. bununla birlikte Windows 10'un bizzat kendi HDR desteği kelimenin tam manasıyla hasta. MPC ve Pot Player'da MadVR eklentileri vasıtasıyla HDR destekli dizi ve filmleri sorunsuzca izler, iki elin parmakları kadar dahi olmayan doğru düzgün HDR desteği sunan oyunun keyfini sürebilirsiniz ancak. maalesef konsollar (Xbox One X, PS4 Pro) ve medya araçları hariç (Xiaomi Mi Box S ve benzeri) can sıkmayacak bir HDR desteği alabilmek sadece bu monitörde değil tüm HDR monitörlerde imkansız. zira Windows 10 HDR konusunda ağır hasta, Microsoft ise inatla bu hastalığı iyileştirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 23 Kasım 2020; 22:32:1 >

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. 1.2 de HDR açılmadığını sonradan fark ettim fakat 10bit görüntü çıkışı alınabiliyor eklediğim 3. görselde görebilirsiniz.

Youtube üzerinden test yapılamayacağını bildiğim için video açıklamasında indirme yapılabildiğini ekledim. İlettiğim videoyu indirip h265 codec kuruluyken test ettiğim görüntüleri eklemiştim.

HDR heveslendiren şeylerden birisi de wallpaperınızda olan Mandalorian HDR izleyebilmekti. Keyifli seyirleriniz olsun :)

Laptop'u yenileyene kadar HDR siz devam edeceğiz artık.

3D çalışıyorsunuz sanırım, çalışmalarınızda sRGB modunu mu kullanıyorsunuz yoksa özel renk konfigürasyonu var mı?

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt

Kardeş hemen bir kaç mesaj üstteki mesajı neden komple alıntıladın ya, sayfanın içine etmişsin. Cevapla butonu kullansan iyiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasirov

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. 1.2 de HDR açılmadığını sonradan fark ettim fakat 10bit görüntü çıkışı alınabiliyor eklediğim 3. görselde görebilirsiniz.

Youtube üzerinden test yapılamayacağını bildiğim için video açıklamasında indirme yapılabildiğini ekledim. İlettiğim videoyu indirip h265 codec kuruluyken test ettiğim görüntüleri eklemiştim.

HDR heveslendiren şeylerden birisi de wallpaperınızda olan Mandalorian HDR izleyebilmekti. Keyifli seyirleriniz olsun :)

Laptop'u yenileyene kadar HDR siz devam edeceğiz artık.

3D çalışıyorsunuz sanırım, çalışmalarınızda sRGB modunu mu kullanıyorsunuz yoksa özel renk konfigürasyonu var mı?

nadiren Krita ile kişisel fotoğraflarımda düzenleme yapacağım zamanlar hariç renk doğruluğu benim için önemli değil, o durumlarda da SDR moda geri dönüp RTINGS'in tavsiye ettiği ayarlar ile devam ediyorum. (monitörün menüsünde "kişisel" seçki altında kaydettiğim şekilde) hali hazırda zaten her iki modda da (SDR & HDR) RTINGS'in ön tanımlı kalibrasyon ayarını kullanmaktayım.

3D tasarım tarafı uğraşılarım 3D baskıya dönük olduğundan orada renk doğruluğu gözetmiyorum, zaten gerek de olmuyor.

• Omara kullanıcısına yanıt

Yanında dp kablo gelmiyor. Çekinmeniz gereken konu renkler değil bana sorarsanız. Yan yana iyi bir ips ile kıyaslamadıkça bir fark görebileceğinizi sanmam.

• Bir an gaza gelip.. Xbox series s icin 32" olanini aldim sanirim ozellikler 27" ile ayni? Series s ile kullanan varmidir ? Siparisi iptalmi edeyim ? Degerli yorumlarinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diGiheX -- 24 Kasım 2020; 17:39:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @UnicornKnight, SDR ve HDR için tanımladığınız ayarlar aşağıdaki gibi mi ? rtings sitesinde bu şekilde ayarlamış. HDR için farklı bir ayar kullanmıyorsunuz anladığım kadarıyla

Picture Mode 

Custom

Luminance 

103 cd/m²

Luminance Settings 

8

Contrast Setting 

75

RGB Controls 

43-50-51

• veteran_gamer kullanıcısına yanıt

Arkadaşların desteği ile 2k 120hz aldım hocam. HDR olarak hdmi 2.0 destek vermiyor. Teşekkürler tekrar ilginiz için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.