Şimdi Ara

Samsung BX2450 Renk ayarı yardım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
10.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, benim açılışta yani boot ekranında ya da bios ekranında, farketmiyor yani, ekran tam oturmuyor. (Anakart logosunun ve akabindeki yazıların gözüktüğü ekrandan bahsediyorum )Taa ki Windows 7 hoşgeldiniz yazısı gelene kadar. Monitörü dün aldım bu arada. Başka bir problemim yok şimdilik. Kutu içinden çıkan DVI-HDMI kabloyu kullanıyorum. Var mı böyle bir durumla karşılaşan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MendhiCS -- 26 Şubat 2011; 22:49:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MendhiCS

Selam arkadaşlar, benim açılışta yani boot ekranında ya da bios ekranında, farketmiyor yani, ekran tam oturmuyor. (Anakart logosunun ve akabindeki yazıların gözüktüğü ekrandan bahsediyorum )Taa ki Windows 7 hoşgeldiniz yazısı gelene kadar. Monitörü dün aldım bu arada. Başka bir problemim yok şimdilik. Kutu içinden çıkan DVI-HDMI kabloyu kullanıyorum. Var mı böyle bir durumla karşılaşan ?

Menü -> Boyut ve Konum -> Görüntü Boyutu -> Geniş açı yaparsanız bu problem kalmaz. İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theblackfx

quote:

Selam arkadaşlar, benim açılışta yani boot ekranında ya da bios ekranında, farketmiyor yani, ekran tam oturmuyor. (Anakart logosunun ve akabindeki yazıların gözüktüğü ekrandan bahsediyorum )Taa ki Windows 7 hoşgeldiniz yazısı gelene kadar. Monitörü dün aldım bu arada. Başka bir problemim yok şimdilik. Kutu içinden çıkan DVI-HDMI kabloyu kullanıyorum. Var mı böyle bir durumla karşılaşan ?

Menü -> Boyut ve Konum -> Görüntü Boyutu -> Geniş açı yaparsanız bu problem kalmaz. İyi günler.

Baktım şimdi, zaten genişaçı'da ayarlı :(

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theblackfx

quote:

Baktım şimdi, zaten genişaçı'da ayarlı :(

Bilemiyorum malesef, bende bu şekilde olmuştu :/

• Bu monitörü vatandan almayı düşünüyorum arkadaşlar. Konunun tamamını okudum ve almaya karar verdim. Uzunca araştırdım. LG 2486L-pf den vazgeçip bu monitöre dönüş yaptım sizce nasıl? Ayrıca alırken ne gibi testler yaptırmam gerekiyor ve nelere dikkat edeyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

Bu monitörü vatandan almayı düşünüyorum arkadaşlar. Konunun tamamını okudum ve almaya karar verdim. Uzunca araştırdım. LG 2486L-pf den vazgeçip bu monitöre dönüş yaptım sizce nasıl? Ayrıca alırken ne gibi testler yaptırmam gerekiyor ve nelere dikkat edeyim?

Hiç test yaptırma bana kalırsa. Aldığın yer sana çok uzak değilse, yani gitmek için işyerinden 1 iş günü izin alman gerekmiyorsa benim gibi, al koliyi doğruca eve götür evde aç. Evde kendin yaparsın bütün testleri. Sonuçta 1 ay birebir değişim garantisi var. Rezil etme monitörü oralarda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

Bu monitörü vatandan almayı düşünüyorum arkadaşlar. Konunun tamamını okudum ve almaya karar verdim. Uzunca araştırdım. LG 2486L-pf den vazgeçip bu monitöre dönüş yaptım sizce nasıl? Ayrıca alırken ne gibi testler yaptırmam gerekiyor ve nelere dikkat edeyim?

Hiç test yaptırma bana kalırsa. Aldığın yer sana çok uzak değilse, yani gitmek için işyerinden 1 iş günü izin alman gerekmiyorsa benim gibi, al koliyi doğruca eve götür evde aç. Evde kendin yaparsın bütün testleri. Sonuçta 1 ay birebir değişim garantisi var. Rezil etme monitörü oralarda.

monitörü alıp memlekete göndereceğim o yüzden testleri yaptırmam lazım...

• Verdiğim linkte 2 tane pixel testi, 1 tane de ghosting için test bulunmakta. Yaptırma şansın olursa iyi olur, madem problem çıkması durumunda işler senin için zorlaşacak, ayrıca bunu da Vatan Bilgisayar'daki görevlilere söylersen belki tüm testler için vakit ayırabilirler.

Monitörle ilgili olarak ise ben PX2370 ile bu monitör arasında kalmıştım. Youtube'da birkaç ghosting videosuna denk gelmiştim BX2450 ile alakalı ama gittiğimde ikisi yanyana duruyordu ve hemen bunu almak istedim. Pişman da değilim şimdilik. Yani monitörden kesinlikle memnun kalacaksın. Aklındaki diğer soruları Vatan Bilgisayar halleder zaten. Dediğim gibi 1 ay birebir değişim var.

http://fyad.org/128om

Kolay gelsin..

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MendhiCS -- 2 Mart 2011; 9:44:55 >

• konu gayet güzel gidiyorken bende kısa bir soru sorayım, kullanan arkadaslar tavsiye ederlermi bu monitörü?
    şu ikisi arasında kaldım aralarında 100 lira fark var ama sizce hangisi?

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-b2430h-24-b2430h-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44611

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-bx2450-24-bx2450-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=51702

• ayrıca 650 liraya kadar 24'' hangi modeli önerirsiniz bunlardan başka?
  • Samsung BX2450 öneririm %25 indirimden 530 tl ye almıştım, çok memnunum.
    Burada bir üyenin kullanıcı incelemesi varhttp://forum.donanimhaber.com/m_46815599/tm.htm
    Sorunuz olursa da yanıtlayabilirim.
    2430 ile 2450 arasında sadece kalite farkı vardır.Samsung da kalite bakımından kötüden iyiye doğru 30 50 70 serisi vardır.
    24 inçlerde 70 serisi modeller henüz türkiyeye gelmedi fiyatları da çok uçuk yurtdışında da.
    Onun dışında bu da iyi fakat dış görüntüsü beğenilmiyor genelde Asus MS248Hhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-ms248h-23.6-ms248h-ultra-ince-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=52206

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 7 Mart 2011; 18:10:35 >

• Benım menüde bi sorun çıktı ya.Menü ye girince üstte kilitli diyor ve hiç bir özelliği kullanamıyorum.Sadece Parlaklık,Kontrast ve MagicAngle aktif oluyor dierleri kapalı durumda.Neden oldu anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wWenTj

Benım menüde bi sorun çıktı ya.Menü ye girince üstte kilitli diyor ve hiç bir özelliği kullanamıyorum.Sadece Parlaklık,Kontrast ve MagicAngle aktif oluyor dierleri kapalı durumda.Neden oldu anlamış değilim.

Gri yazılı ve seçemiyorsunuz büyük ihtimalle? Eğer böyle ise sorun görüntü modundan kaynaklanıyor Menü tuşunun bir sağındaki tuşa tıklayarak modu "custom" a alın o zaman ayarlayabilirsiniz.Diğer modlarda bazı kısıtlamalar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: procaptain

quote:

Benım menüde bi sorun çıktı ya.Menü ye girince üstte kilitli diyor ve hiç bir özelliği kullanamıyorum.Sadece Parlaklık,Kontrast ve MagicAngle aktif oluyor dierleri kapalı durumda.Neden oldu anlamış değilim.

Gri yazılı ve seçemiyorsunuz büyük ihtimalle? Eğer böyle ise sorun görüntü modundan kaynaklanıyor Menü tuşunun bir sağındaki tuşa tıklayarak modu "custom" a alın o zaman ayarlayabilirsiniz.Diğer modlarda bazı kısıtlamalar mevcut.

Hayır MagicAngle dan kaynaklanmıyo kapalıda duruyor.Menü yü açınca üstte kilitli diyor.Auto yu tıklayıncada 'Otomatik Ayar ' kilitli diyor.

• quote:

Hayır MagicAngle dan kaynaklanmıyo kapalıda duruyor.Menü yü açınca üstte kilitli diyor.Auto yu tıklayıncada 'Otomatik Ayar ' kilitli diyor.

Magic angle dan bahsetmiyorum.Görüntü modları var ya "Custom, standart , game, cinema , dynamic contrast" bunlardan custom a almayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: vyc

konu gayet güzel gidiyorken bende kısa bir soru sorayım, kullanan arkadaslar tavsiye ederlermi bu monitörü?
    şu ikisi arasında kaldım aralarında 100 lira fark var ama sizce hangisi?

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-b2430h-24-b2430h-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44611

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-bx2450-24-bx2450-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=51702

Linkteki 2 monitör arasındaki en önemli fark birinin LCD birinin de LED olmasıdır. BX2450 kullanan biri olarak (ürünü yaklaşık 2 hafta önce aldım); LCD monitörü alırsınız, eve getirir kurulumunu yapar kullanmaya başlarsınız, fakat LED monitörü alırsınız, eve getirir kurulumunu yaparsınız ve ardından bir de kalibrasyon olayı başlar. Şayet kendinize uygun ayarları kısa süre içerisinde bulabilirseniz sonraki aşama monitöre çok büyük bir zevkle bakmak, bakmak ve yine bakmak olur diyorum. Karanlıkta ayrı güzel, florasanı açınca ayrı güzel Ben de PX2370 ile BX2450 arasında kalmıştım. Youtube'da birkaç ghosting videosu ve olumsuz yorum görmüştüm 2450 ile ilgili ama Vatan'a gittiğimde ikiside yanyana duruyordu ve 1 ay birebir değişim olayının da verdiği güvenle 2450'yi tercih etmiştim ve iyiki de etmişim. Eve gidince bütün testleri yaptım A'dan Z'ye ve çok şükür bir problem yok.

• Benimde aklımda 2 model var yardımcı olursanız gerçekten cok sevinirim biri Samsung BX2450 Diğeri ise Lg w 2486 2 si arasında kaldım benim çevremden baktıgım fiyatlarSamsung için Vatan % 20 indirimli 580 tl normal fiyatı 700 lerde yazıyor yazdıgınız mesajları okudum ama hepiniz 600 den aşa aldınız sanırım Lg ise 599 tl bitek Electro worl e baktım bide eger ürünü internetten alırsam hangi testleri yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: procaptain

quote:

Magic angle dan bahsetmiyorum.Görüntü modları var ya "Custom, standart , game, cinema , dynamic contrast" bunlardan custom a almayı dene

O özellik kapalı nasıl customa alıyım ki
  • dostlar eksen bilgisayarda bx2450 kalmamış acaba gelecek mi biliyor musunuz ? Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghetto.jr

Benimde aklımda 2 model var yardımcı olursanız gerçekten cok sevinirim biri Samsung BX2450 Diğeri ise Lg w 2486 2 si arasında kaldım benim çevremden baktıgım fiyatlarSamsung için Vatan % 20 indirimli 580 tl normal fiyatı 700 lerde yazıyor yazdıgınız mesajları okudum ama hepiniz 600 den aşa aldınız sanırım Lg ise 599 tl bitek Electro worl e baktım bide eger ürünü internetten alırsam hangi testleri yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Samsung BX2450 kullananlar olarak tabiki de bu monitörü önerebiliriz. Fiyat konusuna gelince ben İzmir Vatan'dan peşin fiyatına %8 indirimli olarak 654 TL ye aldım. 600 den aşağıda değil yani. Test konusuna gelince bir önceki sayfayı okursan mesajımı ve test için gereken programları içeren linki görebilirsin. Kontrol ettim halen sağlam.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.