Şimdi Ara

Samsung B2100 Explorer incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
     Samsung B2100 Explorer incelemesi

Samsung B2100

Dört band GSM şebekesi ve EDGE desteği sunan Xplorer'da, 1.8 inç 128 x 160 piksel ekran, 1.3 MP kamera, FM radyo, Bluetooth v2.1, A2DP profili, 7 MB dahili bellek, microSD bellek kartı desteği gibi özelliklere yer verildiğini görüyoruz. Telefon her ne kadar teknik açıdan iddialı olmasa da dayanıklılık konusunda piyasadaki pek çok rakibine kafa tutacak seviyede. Zira IP57 sertifikasına sahip B2100, neme, darbelere ve toza dayanabilecek şekilde tasarlanmış. Örnek verecek olursak telefonun 1 metre derinliğindeki suda 30 dakikaya kadar çalışabildiğini ifade edilmekte.

Son olarak arka plandaki gürültüyü engelleyen mikrofona sahip telefonun nisan ayından itibaren Avrupa'da satışına başlanacağı belirtilirken fiyat hakkında açıklama yapılmadı. Ancak ocak ayındaki söylentilerde fiyatın 100 Euro olarak geçtiğini hatırlatalım.

Teknik Özellikler:

Şebeke: Quadband GSM (850 / 900 / 1800 / 1900)
    HSDPA desteği: Yok
    EDGE desteği: var, 10. sınıf
    Boyut ve ağırlık: 113 x 48.9 x 17.4 mm / 102.8 gram
    Ekran: 1.8 inç, 120 x 160 piksel, 262.144 renk TFT
    Bellek: 7 MB dahili + 8 GB'a kadar microSD desteği
    Kamera: 1.3 megapiksel
    FM radyo: Var, RDS desteği
    Bluetooth: Var, v2.1 + A2DP
    Batarya: 1000 mAh lityum iyon (600 saate kadar bekleme; 9 saate kadar konuşma süresi)

Kutu ve Kutu İçeriği:

Cihazın kutu içeriği; şarj aleti ve kulaklıktan ibaret. Data kablosu ve hafıza kartı çıkmıyor. Samsung bu konuda biraz cimri davranmış. Cihaz micro sd kart destekliyor.

Kasa ve Malzeme Kalitesi:

Telefonun kasa ve malzeme kalitesi, outdoor özelliklerinin yanı sıra, gayet güzel. En ufak esneme vesaire yok. tuşları, mesaj yazımı gayet rahat. Yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum, herhangi bir yerinde, gevşeme, oynama, renk atması, soyulma olmadı. Hiç olacakmış gibi durmuyor. Ele oturan, kaymayan, çok sağlam bir yapısı var. n82 ile boyut kıyaslaması yaparsam, çok daha taşınabilir bir cihaz ayrıca renk uyumu ve şekli güzel duruyor.

Ekran ve Görüntüleme:

120 x 160 piksel, 262.144 renk TFT bir ekranı olsa da, 1.8 inç boyutunda olduğundan, e250 ve benzer telefonlardaki gibi, ekranda pikselleri saymıyoruz. Gayet yeterli ve kaliteli bir ekranı var. Telefonla görüşme, mesaj yazma, fotoğraflara bakmak için boyutu güzel ve net bir ekran. Tabi multimedya telefonlar gibi video izleyemezsiniz. Bu ekranda epey can sıkıcı olur.

Kulaklık ve Dış Ses:

Telefonun dış sesi, oldukça kuvvetli ve kaliteli. Samsunglarda genel sorun olan, düşük dış sesten eser yok. Arka kısımda, kameranın hemen üstünde bulunan hoparlör, oldukça yüksek ve kaliteli ses veriyor. Yükseklik olarak n73 ile aynı diyebilirim.

Kulaklık sesi olarak, açıkcası bu tarz bir telefonda bu konuyu pek önemsememiş, hatta 2 hafta boyunca, kendi kulaklığını paketinden çıkarmamıştım bile. Daha sonra deneme ihtiyacı hissettim, telefona bir iki mp3 gönderip, kulaklıkları taktım. Kulaklık sesi gerçekten güzel. Hayret ettim ama kulaklık sesi kullandığım pek çok telefondan daha yüksek ve kaliteli. Üstelik bu denemeyi kendi, basit kulaklıklarıyla yaptım. 3.5 mm çevirici ve iyi kalite bir kulaklık ile çok daha kaliteli ses vericektir. 8 gb kart desteklediği de düşünülürse, aynı zamanda güzel bir mp3 player kendisi. Ayrıca belirtmek istiyorum ki, müzik menüsü de oldukça kullanışlı.

Ayrıca belirtmek istiyorum ki, telefonun üst kısmında yer alan, bilek kayışı için olan bölüm telefonun arkasında doğru biraz eğimli. Bu da telefon masanın üstündeyken ya da o tarz bir durumdayken, hoparlörün üstünün kapanmamasını sağlıyor, sayesinde telefonu duyamama gibi bir sorun ortadan kalkıyor. Gerçi ses zaten o kadar kuvvetli ki, duymamak için sağır olmak gerek.

Asıl önemli ses konusu ahize; telefonun ahizesi ve mikrofonu oldukça kaliteli. Konuşma esnasında hiç sıkıntı yaşatmıyor.

Fotoğraf ve Video:

Telefonda 1.3 mega piksel bir kamera bulunuyor. Kamera konusunda da, aynı kulaklık sesi gibi düşünüp, uzun süre menüsüne dahi girmemiştim fakat b2100 bu konuda da beni yanılttı. Ortam çok karanlık olmadıkça, gayet yeterli fotoğraflar çekiyor. Yeterli ışık varsa gayet kaliteli çekimler yapabiliyor. Tabi kamera telefonlar ile kıyaslanamaz fakat anlık çekimler için fazlasıyla yeterli.

Kamerayla su altında da çekim yapabiliyoruz.

Şarj süresi ve kullanım süresi:

Telefon yaklaşık 45 dakikada tam şarj oluyor.

Pil ömrüne gelirsek, telefonda 1000mah pil bulunuyor ve bunun yanında pili hızla tüketecek bir yanı yok. (Büyük ekran, wifi vs.) Ekranında biraz ufak olduğunu göz önünde bulundurursak, günde 15 20 mesaj, 1, 1.5 saat telefon görüşmesiyle, 3. gününde sadece bir diş şarjı düştü. Bakın bir diş şarjı var demiyorum, sadece bir diş şarjı düştü. Yani tahminimce bu şekilde kullanımla 1 haftayı hatta geçebilir bu cihaz. Yoğun kullanımla 3-4 gün gideceğini düşünüyorum.

Dayanıklılık:

"Reklamlarında dayanıklı diyorlar ama acaba hakkaten dayanıklı mı? Videolar falan var ama acaba kullanan biri ne yorum yapıyor bu konuda?" Diyenler için; telefonu aldığım gün, yarım saat kadar telefon şortun cebinde havuzda yüzdüm. Hatta bu esnada, telefonla görüşme de yaptım. Geçen gün yine sırf meraktan, duşa girerken, telefonu yanıma alıp girdim. Evet telefon kesinlikle su geçirmiyor.( 1 metre derinliğe yarım saat dayanıyor.) Darbelere dayanıklı olduğunu, telefonu elinizde tutarken dahi hissediyorsunuz. Kasanın yapıldığı malzeme gerçekten çok farklı. Kauçuk desem kauçuk değil. Plastik desem plastik değil ama çok dayanıklı olduğu bir gerçek. Ayrıca su ve dayanıklılık dışında, sıcaklık testi de yaptım. 1 saat buzun içinde yattıktan sonra telefon görüşmesi yaptım telefonla. Şu sıcak yaz günlerinde, yaptığım en güzel görüşme oldu.

Dahili fener:

Fener gayet güçlü led bir lambadan oluşuyor. Zifir karanlıkta bile, performansını gayet beğendim. Ses tuşlarının üstündeki düğmeye biraz uzun süre basarak açıp, aynı şekilde kapatabiliyorsunuz. Tek kötü yanı, tuşun yeri biraz fazla basılma ihtimali olan bir yerde, o nedenle farkında olmadan feneri açıp, ortalıkta gezebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just sky -- 9 Ağustos 2009; 0:02:10 >

• 2003 yılından bugune kulandgım nokia 5100 emekli olacak anlaşıldı
    alacağım teelefon belli oldu tesekkurler inceleme için
    Bilge, bilmediğini bilendir.

"Hak komaz hakkı; haksızda, mutlaka alır." Alır alır da, kulları görür mü? İşte, o bilinmez.
  • benim şarj fazla dayanmıyor günde 20-30 mesaj maks 1saatlik görüşmeyle 2.ci güne zor çıkıyor 1-1.5 gün problemmi var acaba
  • Arkadaşım bu telefonun mesaj kapasitesi ne kadar acaba?

@ cengaver029

Bir problem olmalı... İlk günkü yoğun kurcalamada bile 2 gün sürdü. Şu an ikinci şarjındayım. Batarya yarım gösteriyor ki 2,5 gün önce şarj etmiştim...

@ onrzr

Telefonun sms sınırı 300. Rehber sınırı 1000 ( bir isme beş numara atamak mümkün). PC studio aracılığıyla MS Outlook'ta yedekleme / eşitleme yapılabiliyor...

Telpa bu cihazın dağıtımını ve satışını durdurmuş. Piyasadakilerin geneli Başarı firmasına aitmiş...

http://www.vodafone.com.tr/Kampanyalar/cep-ciftci-cihaz-kampanyasi.php
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cihazdan ultra memnunum daha ötesi yok zaten..

Özellikle müzik oynatıcısı için gerekli. Şarkıları klasörden seçtirmiyor. Otomatik tarıyor ve kriterlere indekliyor. Mp3 tag'leri doğru olmayınca düzenli-sıralı müzik dinlemek zor / işkence...

Almayı düşünüyorum bana ancak bu dayanır Bakalım..
    Alırsam ben de yorumları yazarım.
    Menüsü kullanışlı.

Fakat ben biraz daha küçük boyutlarda bekliyordum telefonu, biraz büyük göründü gözüme.
    yani telefonu tanımayan birisi "takoz" olarak adlandırabilir..

Telefonun dış yüzeyi çok kullanışlı, yarı yumuşak bir doku, çizilmiyor. Çok iyi
    B2100 aldım ama ms outlook taki numaraları bir türlü almıyor new pc studio yu da kurdum telefonu takıyorum rehperde 590 telefon var 30 tanesini cep telefonuna atıyor , bu konuda bilgisi olan varsa yardımına çok ihtiyacım var.
    şimdiden teşekkürler.

Bir buçuk sene oldu. Çok şükür, Allah nazardan saklasın, telefon tık demedi. Yığın suya da düşürdüm, onlarca kez yağlandı sabunladım, fıstık sakızı oldu oğuşturdum, tarlada bağda kullandım, onlarca kez yere düştü. Mermerde, fayansta sekme sesi bile sağlamım diyor maşaallah. Şarj 4 günü aşıyor. Su temasından sonra kulaklık ve hoparlör kısım içinde kalan suyu sirkeleyin, üfleyin veya bir yere hafif hafif vurun görüşmeye müziğe devam. Hele el feneri özelliği, her an imdadınıza koşuyor.

Açıkçası uzun zamandır GPS WiFi Android telefona geçmek istiyorum. Bırakamıyorum. Daha sağlamını bulmak zor. Samsung'dan telefonun gelişmişini bekliyoruz :)

Bana göre eksileri:
    - Java performansı çok zayıf. Her programın KB limiti var. k750 den sonra çok moral bozucu. Saat gereken uygulamalarda genellikle hata veriyor. Tarih formatı yıl başta olacak şekilde ayarlanınca geçici düzeliyor.
    - 3.5 kulaklık çıkışı yok.
    - Klasör seçimli müzik çalmıyor. İphone gibi tag tabanlı. Telefona müzikleri atmadan tag düzenleme yapın. Attıktan sonra yapılan tag düzenlemeyi klasör ismi değişmedikçe görmüyor. Tagdan sonra bilgisayardan telefondaki klasör ismini değiştirirseniz güncelleniyor.

Bağ, bahçe, sanayi işiyle uğraşanlar için halen tercih edilebilecek bir ürün. Telefonu arka cebimde taşırım. Çalışırken; ter ve eşya kaldırmadan ötürü esnemeden k750i bozulmuştu. Bu yüzden tercih etmiştim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.