Şimdi Ara

Samsung 970 EVO Plus 250 GB M.2 SSD >> 445₺ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ogami

    Öncelikle "bilgisayarın çöp, ondan farkı ayırt edemedin" gibi bir argüman öne sürdüğün için bu farkı ayırt edebilecek segmentte bir donanıma sahip olduğumu söyleme gereği duydum muhtemelen de farkı senin elindeki cihazdan fazla ayırt etme şansım oldu. Lakin haklısın biraz sert tabirler kullanmış olabilirim ama senin üslubun nasıl ki benden nasıl bir cevap bekliyordun?   Sen laptop kullanıyorsun ben desktop pc, Dinamikleri çok farklı tecrübelerimiz de farklı olacak dolayısıyla öncelikle bunu belirtip girizgahı yapayım, elindeki önceki ssd neydi bilmiyorum ama benim elimdeki sata ssd 550mb/sn civarında okuma yazma değerlerine sahipti dolayısıyla 500mb/sn üzerine çıktığın vakit fark gözle görülür olmuyor.Monitörde 60 hz den 144hz ye geçişte fark gün ve gece gibi olur ama 144hz ve 240hz arasındaki fark ahım şahım olmaz onun gibi düşün. Bunlar dışında kopyalama hızı dediğin okuma ve yazma hızı tabi ki fark eder ancak "oyun oynarım,günlük kullanırım" diyen kimse her gün 200gb dosyayı oradan oraya taşımıyor. Ayda yılda bir belki 30-50 gb taşıyacağı olur onu da sata ssd de yapsa ömrü kısalmaz herhalde, ama cebinden verdiği fazladan 400 TL maaşını kısaltabilir.  Bütçesini de düşünsün bırak insanlar. Şahsen render yapmıyorsan, profesyonel uğraşların için pc kullanmıyorsan alma kardeşim bu ssdyi. Ha denyo amanra sen niye aldın diye sorarsan açık söyleyeyim indirimde 600 TL'ye almıştım bu ssd'nin 500gb olanını. O zaman almaya kalksam anca bir sata ssd alırdım bu paraya dolayısıyla fazladan para çıkmadı cebimden sandığın kadar zengin değilim yedim de içtim de sadece indirimde alışveriş yaptım o kadar  . Anakartım üst segment 2 adet m2 slotu ve m2 ssdler için özel soğutma blokları ve termal padleri var. Buna rağmen ekran kartının üstündeki slota takmaya afedersin d*tüm yemedi  . Kendisi zaten ısınacak, ekran kartı da sıcak vurursa haşlanır diye gittim ekran kartının altındaki slota taktım. Her anakartta birden fazla slot olmuyor, olan slotta gpu üzerinde oluyor alana adam takıyor oraya oyun içinde gpu oluyor 65-70 derece cayır cayır haşlıyor üstündeki normal çalışma sıcaklığı 50 derece olan ssd'yi 70-80 ediyor al başına belayı. Bilmeyen arkadaşlar olursa diye bunları yazıyorum kendi olumsuz/olumlu tercüberilimi aktayıroyorum herkes gibi, senin gibi sağa sola "bloklayın ne anlar onlar" diye tahrik edici kaba saba yazılar yazmadan bilgi veriyorum bence sen de aynısını tercih etmelisin aksi halde insanları yanlış yönlendiren sen oluyorsun şu durumda. Kal selametle  

    Bilgisayarın eski ise, PCIe m.2 değilde eski tip m.2 lerden destekliyorsa elbette sata 3 ile arasında fark olmaz. Onu anlatmaya çalışıyorum. Eski dell notebookum eski tip m.2 taşıyordu. Sata3 evo nun gerisinde idi performans olarak.


    3 adet bilgisayarım var. İş yerinde masa üstü i7 işlemci Sandisk sata3 ssd li, evde ise A717, şu meşhur nvme ye windows kurulmayan  birde i5 ultrabook raid 0 çift ssd li cihaz. Öyle bir yazmışsın ki mübarek sanki masaüstü cihaz karaborsa kimsede yok.


    SSD siz cihazım yok. Hepsini günlük kullanıyorum sayılır. Kesinlikle ve kesinlikle günlük kullanımda fark var. Fiyat farkına değer mi dersen tartışılır ama fark yok demek gerçekten komik. Açık ara sata3 lü masaüstü cihazım daha yavaş çalışıyor, 5-10 sekme birden açınca afallıyor vs. vs.


    Oyun falan oynamam zaten. Belki oyunlarda hiç fark olmuyordur bilemiyorum. 2 sene oldu 2 oyun oynamışım bilgisayarı alalı. Oyun amacı ile sınırlı bütçesi olan sata3 alabilir dağlar kadar fark yok arada.





  • yusuf24 kullanıcısına yanıt

    Doğrudur, hocam da asla nispet yapmak için yazmıyorum, açıklayıcı olsun diye kendi tecrübelerimi ve donanım üzerindeki etkilerini yazmak için belirttim. Yoksa emin olun benim pc yi katlayıp cebine koyacak sisteme sahip insanlar var bu forumda. Kesinlikle öyle bir amacım yok. fiyat analizini kendi ihtiyaçlarına ve imkanlarına göre yapsınlar insanlar bilinçsiz satın almasınlar donanımı. 

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.