Şimdi Ara

SAMSUNG 850 PRO 512GB İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamla arkadaşlar almış olduğum bu ürünü bazı arkadaşların istemesi üzerine ve sizlere fikir vermesi açısından testini paylaşmak istedim

850 pro 512gb
    normal - Rapid mode
     SAMSUNG 850 PRO 512GB İNCELEMESİ SAMSUNG 850 PRO 512GB İNCELEMESİ

corsair force gt 240gb ı kullanıyordum ondan sonra buna geçince gözle görülür bir artış sağlandığını gördüm
    10 yıl garanti de benim gibi garanti süresi takıntısı olanlar için ilaç gibi gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 2 Kasım 2014; 17:48:26 >

• inceleme için teşekkürler ama ülkemizde 840 pro modeli bulunmakta her iki ürünün de resimlerini koysanız konu olarak daha irtibarı artar :)

benimde 840 pro 256 gb alıcam bu hafta içinde bir aksilik olmaz ise uygun fiyat konusunda araştırma yapıyorum
  • babaeski39 kullanıcısına yanıt
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6740

burada mevcuttur ürün zaten bende buradan aldım
  • Bu rapid mode nasıl bir şey usta böyle ? Değerler süper. 256 ve 128gb olan da da var mı bu mode ?

Güle güle kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Bu rapid mode nasıl bir şey usta böyle ? Değerler süper. 256 ve 128gb olan da da var mı bu mode ?

Güle güle kullan.

Butun modellerde oluyor ama bilgisayar raminizin en az 12gb olmasini tavsiye ederim.Cunku bilgisayarin ramini kullaniyor rapid modda.Birde rapid modda bilgisayar kilitlenirse buyuk sorunlar oluyor ramdan dolayi.Rapid yapacaksaniz surekli yedek almanizi oneriyorum.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum bilgiler için. İyi bir seçenekmiş.
  • rapid mode kısacası ssdi önce ram'e yazıyor sonra fırsat bulunca ssdye aktarıyor samsungun bir çok ssd'sinde olan bir seçenek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun SSD'niz.

Testler için teşekkürler. Samsung da 850 PRO serisinde Sandisk'in Extreme PRO serisindeki gibi 10 yıl garanti tercih etmiş demek ki.İsimler vs. den anlaşılacağı üzere güzelce birbirini takip eden firmalar.

Bu rekabet umarım zamanla fiyatlara da yansır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Kasım 2014; 9:43:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki ssd'ye de baktım. Anandtech'te ikisinin de yer aldığı testler mevcut. Performans olarak Samsung biraz daha önde ancak bu gerçekten az bir miktar çoğu yerde. Sandisk'in de geçtiği yerler var tabi.

Aralarında 10$ fark var newegg'de ancak bizde bu durum 140tl civarında malesef.

Test:
    http://www.anandtech.com/show/8216/samsung-ssd-850-pro-128gb-256gb-1tb-review-enter-the-3d-era/8

Sadece linkini attığım sayfaya bakmayın ilerikilere de bakın.

Fiyatlar:

Sandisk 240gb Extreme pro -- 490tl
    http://www.hizlial.com/sandisk-240gb-extreme-pro-sata-30-ssd-sdssdxps-240g-g25/10400916

Samsung 256gb 850 pro -- 636tl
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6739

Taksit seçenekleri pek avantajlı değil inventusta, hızlıal'ın aksine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 6 Kasım 2014; 13:29:02 >

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Fiyat durumlarını detaylıca kontrol etmedim ama Samsung maalesef pahalı fiyatlara satıyor ürünlerini (en azından bizim ülkemizde bu hali alıyor).

Şahsen o fiyat farkını vermek hiç mantıklı değil Samsung almak için.

Mesela HDD pazarında çok severdim Samsung'u.Hatta halen SATA 2 1TB HDD'sini kullanıyorum.Ama SATA3 geldiği zaman HDD pazarını bırakıp, daha çok SSD'ye yöneldiği için haliyle eski F/P oranını arıyor insan ama durum ülkemiz şartlarında ortada. Rapid Mode falan da ram vs. durumlar olduğu için maalesef hikaye durumunu alıyor çoğu kullanıcı için.Bundan dolayı önemli olan '' saf performans '' diye düşünüyorum.
  • teşekkürler bende extreme pro serisini alacaktım ama işte ne yaparsınız marka diye daha iyi destek verir tecrübeli bu konu da diye samsung u aldık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 6 Kasım 2014; 16:12:09 >
  • destek, özellik, dayanım ve uygulamaları daha iyi samsung'un. Performans olarakta üstün ama bu fiyat farkı olmamalı.
  • 840 pro ile arasında fark göremedim test sonuçlarına göre, özellikle 4k sonuçlarında hiç iyileşme olmamış. 3d nano olayının tamamiyle pazarlama stratejisi olduğunu kayda değer bir gelişme olmadığını bu model daha piyasaya çıkmadan söylemiştim doğru tahmin etmişim. Tabi bir yönden 850 modelinin çıkması iyi oldu 840 pro modelinin fiyatı düşecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Kasım 2014; 13:06:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

840 pro ile arasında fark göremedim test sonuçlarına göre, özellikle 4k sonuçlarında hiç iyileşme olmamış. 3d nano olayının tamamiyle pazarlama stratejisi olduğunu kayda değer bir gelişme olmadığını bu model daha piyasaya çıkmadan söylemiştim doğru tahmin etmişim. Tabi bir yönden 850 modelinin çıkması iyi oldu 840 pro modelinin fiyatı düşecektir.

tamamen aynı düşüncedeyim.

3d nano reklamı, mex işlemci gibi özellikler öne çıktığında açıkçası 850 serisinin bilhassa günlük bilgisayar kullanım performansını etkileyen rastgele okuma/yazma ve iops testlerinde 840'ın çok önünde olması gerektiğini düşünüyorum. ancak bu testlere bakıldığında belirtilen özelliklerin pazarlama stratejisi olduğu görünüyor. rapid mode ve sentetik testler açıkçası hiç bir şey ifade etmiyor kullanıcı açısından.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

840 pro ile arasında fark göremedim test sonuçlarına göre, özellikle 4k sonuçlarında hiç iyileşme olmamış. 3d nano olayının tamamiyle pazarlama stratejisi olduğunu kayda değer bir gelişme olmadığını bu model daha piyasaya çıkmadan söylemiştim doğru tahmin etmişim. Tabi bir yönden 850 modelinin çıkması iyi oldu 840 pro modelinin fiyatı düşecektir.

Bencede. 840 pro ile aldığım değerleri aynı hatta kısmen daha düşük almış.

SSD'niz hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yararlı inceleme elinize saglık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supervisor_ -- 9 Kasım 2014; 23:06:05 >
  • 850 Proyu 840 Prodan ayıran en büyük özellik uzun ömür ve dayanıklılıktır. Zaten verilen 10 yıl garantiden belli olmaktadır. Samsung çok hızlı ssd ürettik diye bir iddiası olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 9 Kasım 2014; 23:12:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

850 Proyu 840 Prodan ayıran en büyük özellik uzun ömür ve dayanıklılıktır. Zaten verilen 10 yıl garantiden belli olmaktadır. Samsung çok hızlı ssd ürettik diye bir iddiası olmadı.

O da pazarlama stratejisi, neye göre dayanıklılık bükülmüyor mu?

Ben ssdler Türkiyeye ilk geldiğinde kullanmaya başlayanlardanım şu ana kadar 10 a yakın markanın çeşitli boyutlarda ssdsini kullandım halende elimde 10-12 ye yakın ssd mevcut, bazıları 5-6 senelik ssdler oczler haricinde hepsi ilk günkü gibi çalışıyor, ömrünü tamamlayan ölen ssd görmedim, samsung 840 prolar 3-5 sene sonra ölüyor 850 ler 15 sene çalışıyorsa eyvallah, bunu test edebilecek biri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

850 Proyu 840 Prodan ayıran en büyük özellik uzun ömür ve dayanıklılıktır. Zaten verilen 10 yıl garantiden belli olmaktadır. Samsung çok hızlı ssd ürettik diye bir iddiası olmadı.

o zaman samsungun sitesine bakmamışsınız demektir. zira üzerinde ağrılıklı olarak durdukları konu hız. 3D V-NAND üzerinden hız vurgusu yapılmış.
    http://www.samsung.com/us/computer/memory-storage/MZ-7KE1T0BW
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Evet bükülmüyor. hatta üzerinden tank ile geç yine çalışıyor. Samsung ürünü piyasaya sürerken yazma hızı şu okuma hızı bu dedi de söyledigi hızlara ulaşamayan bir ssd mi piyasaya sürdü. Şuanda 4k rastgele 30-40 mb okuma yazma sınırını aşabilmiş bir ssd yok.

Hangi firmanın pazarlama stratejisi tam anlamıyla şeffaf. Adam sana 10 yıl garanti vermiş. 1 yıl garanti verse forumu ayaga kaldırırsınız. neymiş efendim yaptıgı ürüne güvenmiyorda arkadasında durmuyorda falan filan.

Benim konuya cevap yazmamın amacı 850 pro serisinin 840 pro serisinden yazma ve okuma hızları açısından bir üstünlügü yok diyerekten eleştirilmesidir. Samsung un böyle bir iddiası zaten yoktu. 850 pro yanlış yerden eleştiriliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.