Şimdi Ara

Samsung 850 Pro 256 GB Aldım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Raipd mod kullanmayın, elektrik kesintisinde bazı hücrelerdeki veriler kayıp ediliyor, windows açılmama gibi hatalarla karşılaşabilirsiniz.

Rapid modun mantığı bellek üzerinde cache yaparak verileri disk üzerinde işlemektir, eğer kasanın enerjisi birden kesilirse ramler üzerindeki veriler silineceğinden diskteki senkronizasyon tamamlanamaz ve ciddi sorunlarla karşılaşırsınız o yüzden tavsiye etmiyorum.

Genel olarak haklısınız. Yanlız Rapıt Mode aktifken, anlık güç kesildiğinde hatalarla yada veri kaybı ile karşılaşmadım.
    PC'ye format atacaktım atmadan önce deneme amaçlı evin sigortasını PC açıkken 2 defa kapattım, veri kaybı yada herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Raipd mod kullanmayın, elektrik kesintisinde bazı hücrelerdeki veriler kayıp ediliyor, windows açılmama gibi hatalarla karşılaşabilirsiniz.

Rapid modun mantığı bellek üzerinde cache yaparak verileri disk üzerinde işlemektir, eğer kasanın enerjisi birden kesilirse ramler üzerindeki veriler silineceğinden diskteki senkronizasyon tamamlanamaz ve ciddi sorunlarla karşılaşırsınız o yüzden tavsiye etmiyorum.

Genel olarak haklısınız. Yanlız Rapıt Mode aktifken, anlık güç kesildiğinde hatalarla yada veri kaybı ile karşılaşmadım.
    PC'ye format atacaktım atmadan önce deneme amaçlı evin sigortasını PC açıkken 2 defa kapattım, veri kaybı yada herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Her kesintide karşılaşacaksanız diye bir kaide yok, o anki yazılan aktarılan ram üzerinden temizlenen verinin durumuna göre değişir, 3 kez kesilir birşey olmaz 4 üncüde windows açılmaz. Dikkatli olmakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AnqelTR

840 Evo/pro ikisinden birini almayı dusunuyorum ama 850`ler gelince ucuzlar mi ki acaba?

840 850 arasında performans farkı yok denecek kadar az... Kesinlikle 840 pro gel bana diyor.

Performans farkı az da hocam, 850 pro'ların deli bir dayanıklılık avantajı var
    Gerçi 850 pro 256'lığın üzerine azıcık eklenince sağlam bir 512 veya 480'lik ssd alınıyor bu aralar. Keşke 850 serisi biraz daha ucuz olsaydı da gönül rahatlığıyla alsaydık.

O deli gibi dayanıklı olmasını denemeden yada test etmeden bir şey diyemem. Hem öyle olsa bile o kadar fiyat farkına değmez diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi fiyatta düşme olursa tabikide almamak için hiç bir neden kalmıyor.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AnqelTR

840 Evo/pro ikisinden birini almayı dusunuyorum ama 850`ler gelince ucuzlar mi ki acaba?

840 850 arasında performans farkı yok denecek kadar az... Kesinlikle 840 pro gel bana diyor.

Performans farkı az da hocam, 850 pro'ların deli bir dayanıklılık avantajı var
    Gerçi 850 pro 256'lığın üzerine azıcık eklenince sağlam bir 512 veya 480'lik ssd alınıyor bu aralar. Keşke 850 serisi biraz daha ucuz olsaydı da gönül rahatlığıyla alsaydık.

baştan söyleyeyim ikisi arasında fiyat farkı çok az olsa tabi ki 850 tercih edilir.

ancak sadece samsungun reklamlarına bakarak 850nin deli gibi dayanıklılık avantajı var demek biraz iyimserlik oluyor.

zira 850'nin o kadar test edilmesi mümkün değil. kaldı ki nand yapısında (diziliminde değil) önemli bir değişiklik getirmiyor ki aşırı dayanıklı olsun.

• noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Hocam ben aşırı dayanıklı demedim, sadece 840 prolara nazaran büyük bir dayanıklılık avantajı var demeye çalışıyordum. Samsung'un reklamları değil de, yaptıkları testlere ve garanti sürelerine bakıyorum. V-nand ile alakalı çok yazılıp çizildi, bu konuşmalar hala daha devam ediyor. Uçuk sonuçlara ulaşılan testler var gibi gözüküyor, buna 10 yıllık garantiyi de kattığımızda ben ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyorum. Bilmem yanlış mı düşünüyorum?
  • quote:

Hocam ben aşırı dayanıklı demedim, sadece 840 prolara nazaran büyük bir dayanıklılık avantajı var demeye çalışıyordum. Samsung'un reklamları değil de, yaptıkları testlere ve garanti sürelerine bakıyorum. V-nand ile alakalı çok yazılıp çizildi, bu konuşmalar hala daha devam ediyor. Uçuk sonuçlara ulaşılan testler var gibi gözüküyor, buna 10 yıllık garantiyi de kattığımızda ben ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyorum. Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

Şu uçuk sonuçları paylaşır mısınız acaba?
  • quote:

aslında yanlış düşünüyorsunuz diyemem. zira o şekilde bir algı oluşturuluyor.

ancak bunu destekleyici kanıt çok az. zira hiç bir testte şimdiye kadar 840 problem çıkarmasına rağmen 850 yoluna devam etmedi. ikisi de sorun çıkarmadı. bu noktada 850'nin büyük bir dayanıklılık avantajı var diyemiyoruz çünkü bunu ispat edecek test yok. sadece bir husus var samsung garantiyi 10 yıla çıkarmış. bu da diskine güvendiğini gösteriyor. onun dışında bir done yok elimizde.

yine de tekrarlıyorum. arada fiyat farkı olmasaydı düşünmeden 840'ı tavsiye ederdim. ama bu kadar fiyat farkı varken ve de performans farkı yok denecek kadar azken ben olsam 850 almazdım.

• Adamlar 10 yıl garanti verdiklerine göre mutlaka bir bildikleri var. Test etmeseler 10 yıl garanti veripte piyasaya süremezler. Mesela ocz vertex 4 lere 5 yıl garanti verdi. öyle aşırı derece şikayet yok vertex 4 lerden. Ama diğer modellerinde 2-3 yıl garanti verdi. Hepsi ikinci-üçüncü yılını doldurmadan yada az bir süre sonra pert oldular, oluyorlar. Demek ki ocz bile sattıgı bir ürününe garanti süresini belirlerken öyle kafadan atmadığı belli. Ama tabi bu illa samsung içinde geçerli olacak diyede bir şey yok.

samsungun vermiş oldugu 10 yıl garantiye bakarsak, samsung benim bu ürünüm dayanıklı 10 yıl çalışacak diyerek malına güveniyor. 840 lara da 5 yıl verdi. Bu işler dediğiniz gibi olsaydı 840 lara da 10 yıl verirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Adamlar 10 yıl garanti verdiklerine göre mutlaka bir bildikleri var. Test etmeseler 10 yıl garanti veripte piyasaya süremezler. Mesela ocz vertex 4 lere 5 yıl garanti verdi. öyle aşırı derece şikayet yok vertex 4 lerden. Ama diğer modellerinde 2-3 yıl garanti verdi. Hepsi ikinci-üçüncü yılını doldurmadan yada az bir süre sonra pert oldular, oluyorlar. Demek ki ocz bile sattıgı bir ürününe garanti süresini belirlerken öyle kafadan atmadığı belli. Ama tabi bu illa samsung içinde geçerli olacak diyede bir şey yok.

samsungun vermiş oldugu 10 yıl garantiye bakarsak, samsung benim bu ürünüm dayanıklı 10 yıl çalışacak diyerek malına güveniyor. 840 lara da 5 yıl verdi. Bu işler dediğiniz gibi olsaydı 840 lara da 10 yıl verirdi.

O kadar fiyat farkı koyduktan sonra bir farkılık yaratmaları gerekirdi, bu farklılık garantiyi 10 yıl vermek oldu.

• quote:

Adamlar 10 yıl garanti verdiklerine göre mutlaka bir bildikleri var. Test etmeseler 10 yıl garanti veripte piyasaya süremezler. Mesela ocz vertex 4 lere 5 yıl garanti verdi. öyle aşırı derece şikayet yok vertex 4 lerden. Ama diğer modellerinde 2-3 yıl garanti verdi. Hepsi ikinci-üçüncü yılını doldurmadan yada az bir süre sonra pert oldular, oluyorlar. Demek ki ocz bile sattıgı bir ürününe garanti süresini belirlerken öyle kafadan atmadığı belli. Ama tabi bu illa samsung içinde geçerli olacak diyede bir şey yok.

1. ssdlerin kullanım ömrü zaten 3-4 yılı aşmadığı için (kapasite ve hız artışı nedeniyle) 5-10 yıl garanti verme reklam ve pazarlama hilesi de olabilir. bir ara ram üreticileri yapmıştı ömür boyu garanti diye.

2. ocz vector de 5 yıl garantiliydi 4 ay sonra bozuldu. garanti süresi ile ürünün dayanıklığı arasında birebir bağ kurmak doğru değil.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Bir çok arkadaş 10 yıl garanti diyor ama ortada test yok, şu yok bu yok deyip duruyor. Adam alsana 10 yıl garanti demiş. Ocz nin vertex 4 lerde 5 yıl garanti vermesi gibi. Sen hangi üründe 10 yıl garanti gördün. Varmı piyasada 10 yıl garantili her hangi bir ürün. fiyat pahalı tamam. Ama yeni teknoloji. hemde kendi geliştirdiği 3d v nand denilen bir teknoloji. Piyasaya ilk defa sürülen bir teknolojide o kadar fiyat farkı olacak. Ekran kartına gelince kimsenin sesi çıkmaz basarlar parayı iş ssd ye gelince bu ssd di öncekinden pahalı farkı neymiş derler.
    Eğer dediğiniz gibi ssd lerin ömrü 3-4 yılı aşmıyorsa (Bence öyle bir şey yok. Siz ocz leri baz alıyorsunuz galiba) 840 lara 5 yıl 850 lere 10 yıl verdiğine göre göre 3-4 yıl içinde bozulan her ssd nin yenisini kullanıcıya göndermekten dolayı samsungun (ssd bölümü) sonuda ocz gibi olacak demektir. Ben böyle bir şeye kesinlikle ihtimal vermiyorum. Forumda ve piyasada bir dünya 840 evo kullanıcısı var neredeyse bir tane şikayetçi yok. Olsada çok çok azdır. Bu ssd piyasası aşırı kaymaklı olmasından dolayı samsungun böyle bir hata yapacagını düşünmüyorum.
  • quote:

Eğer dediğiniz gibi ssd lerin ömrü 3-4 yılı aşmıyorsa (Bence öyle bir şey yok. Siz ocz leri baz alıyorsunuz galiba) 840 lara 5 yıl 850 lere 10 yıl verdiğine göre göre 3-4 yıl içinde bozulan her ssd nin yenisini kullanıcıya göndermekten dolayı samsungun (ssd bölümü) sonuda ocz gibi olacak demektir. Ben böyle bir şeye kesinlikle ihtimal vermiyorum. Forumda ve piyasada bir dünya 840 evo kullanıcısı var neredeyse bir tane şikayetçi yok. Olsada çok çok azdır. Bu ssd piyasası aşırı kaymaklı olmasından dolayı samsungun böyle bir hata yapacagını düşünmüyorum.

ssdlerin ömrü 3-4 yılı aşmıyordan kastım kimse ssdsini 3-4 yıldan fazla kullanmıyordur. 3 sene önce sata2 ler vardı şimdi sata 3 ü konuşuyoruz. 3 sene öncesinin diskleri şu an için çok yavaş kalıyorlar. dolayısıyla aslında 4 sene sonra kullanmayacağınız disk için 6 yıl daha ilave garanti istemiş oluyorsunuz. muhtemelen 3-4 yıl sonra 250 gb çok düşük bir kapasite olacak. sata3 çok yavaş kalacak ve siz diski değiştireceksiniz. o zaman ilave garantinin de anlamı kalmayacak.

kingston bir ara ramlerine ömür boyu garanti veriyordu. ancak zaten 5 yılda bir ram standartı değişiyordu. pratikte garanti 5 yıla geliyordu. bu da öyle bir durum.

üstelik önceki mesajımda örnek de verdim. ocz vectorlere de 5 yıl garanti veriyordu. ama vectorler patır patır bozuldu. garanti süresi ile disk dayanıklılığı arasında bir bağ yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 3 Aralık 2014; 23:50:29 >

ssdlerin ömrü 3-4 yılı aşmıyordan kastım kimse ssdsini 3-4 yıldan fazla kullanmıyordur. 3 sene önce sata2 ler vardı şimdi sata 3 ü konuşuyoruz. 3 sene öncesinin diskleri şu an için çok yavaş kalıyorlar. dolayısıyla aslında 4 sene sonra kullanmayacağınız disk için 6 yıl daha ilave garanti istemiş oluyorsunuz. muhtemelen 3-4 yıl sonra 250 gb çok düşük bir kapasite olacak. sata3 çok yavaş kalacak ve siz diski değiştireceksiniz. o zaman ilave garantinin de anlamı kalmayacak.

Bunlarda çok çok haklısınız. Bu sadece ssd için değil bir çok teknoloji (özellikle pc teknolojisi) için geçerli.

Samsungun 850 lerde satış politikasıda 10 yıl garanti, yeni teknoloji, fiyat ta bu diyor.
  • Neyse beyler tartışmayı bırakalımda, samsung bu ssd işini iyi kıvırdı. Evosu olsun prosu olsun çok stabil diskler, olayın ev kullanımı tarafı haricinde biz kurumsal taraftada sunucularımızdada samsung ssd leri tercih ediyoruz, şu an sunucularımız üzerinde yaklaşık 40 a yakın evo 15 tane 840 pro serisi ssd çalışıyor, prolar 1.5 yıldır, evolar 1 yıla yakındır çalışıyor daha bozulanını görmedik. Ev kullanıcısı için 1-1.5 yıl kıstas olmayabilir ama yoğun şekilde kullanım yapılan kurumsal taraf için 1-1.5 yıllık sıkıntısız geçen süreç çok önemlidir, patır patır arıza yapıp elimide kalan ocz vertex ler revodrivelardan sonra samsung bize ilaç oldu, ssd alımı yaparken toptancılardan teklif alıyoruz samsung harici diğer markalara burun kıvırıyoruz :)
  • hayırlı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün tutturdu bizimkiler sandisk extreme pro ssd alacağız diye, Bostancı Vatan'da buluştuk 512gb yok dediler.256gb da extreme pro yok dediler.Kadıköy'e geçtik.
    Kadıköy EXA dan 1 tane 512gb, 2 tane 256gb Samsung 850 pro aldık çıktık...
    Sıfırdan win8.1 kurdum
    Benim 850 pro 256gb testleri aşağıda

Samsung 850 Pro 256 GB Aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoper01 -- 9 Aralık 2014; 17:56:37 >

• 840 ile arasında çok fark varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: şimşek

840 ile arasında çok fark varmı acaba

850 biraz daha iyi ama aradaki fark %3 ü geçmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degerler gercekten cok iyi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.