Şimdi Ara

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
9
Favori
22.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kulüp'e üye olabilirim ekleyin.840 PRO 256.Hiçbir win 7 ayarı yapmadan kullanıyorum.Bildiğim kadarı ile win 7 tüm ayarları kendisi yapıyor,sadece uyku yu kapattım birde eski alışkanlık olmasın diye hizmetler den DİSK BİRLEŞTİRME yi kapattım,başka hiçbirşeyi ellemedim.Normal hdd gibi kullanıyorum.Aşağıdaki sistem ile kullanıyorum okuma 486,yazma 470 oluyor.Ram 4 gb ve sistem AMD x4 955 AHCI açık.Bence yeterli bol bile,tavsiye edilir.
  • Arkadaşlar ben de üründen kullanmaya başladım Windows 8 kurulu, ürün Intel Sata 3 portuna bağlı, tüm güncellemeler yapılmış durumda, yüksek performansta.

Şöyle bir hata alıyorum;

Samsung 840 Pro 256 Gb Kullanıcıları ve İncelemeleri

Ardından tamama basınca test tamamlanıyor;

Bu duruma yorum yapabilecek arkadaşlar var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 26 Temmuz 2013; 3:27:15 >

• Arkadaşlar;

"Could Not Open device: \\.\PHYSICALDRIVE0" hatasının nedeni allahın belası Corsair Link programı! Kapadığınız an düzeliyor bilginize. Ne çektirdi şu program be.

Ayrıca Intel Rapid Storage Technology'i kaldırdıktan sonra son skorum;

Bu Intel Rapid Storage Technology lazım mı değil mi gerçekten hiç çözemeyeceğim galiba

• İyi sonuçlar

C state ler açık gibi ,onları kapatırsan 4k lar artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

İyi sonuçlar

C state ler açık gibi ,onları kapatırsan 4k lar artar.

c state dediginiz nedir ve nasil kapanir.Malum ssd lerin en buyuk sorunu 4k lar bu yuzden agir calisiyorlar.Hala 4k da 30mb sinirini gecemediler.
  • Samsung 840 pro 256 gb. c=134 gb-d=103 gb.(23gb.ı samsung Macigan yazılımı ile ayarlandı ve 80 gb.kaldı).Kendi yazılımı Macigan kullanışlı bir yazılım tavsiye ederim ve ondaki testte 545 e 492 çıktı.(Okuma -yazma)ancak I ops değerleri (40000 ve 39000)çıktı.IOPS değerleri neden düşük!anlamadım.Crytalmark'ta 90000 çıkmıştı.Macigan da "Güvenli"olarak ayarlamış ve yüksek performans olarak ayarlandı.Macigan'ı kullanıp ayarlarınızı yazarmısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperentok

Kulüp'e üye olabilirim ekleyin.840 PRO 256.Hiçbir win 7 ayarı yapmadan kullanıyorum.Bildiğim kadarı ile win 7 tüm ayarları kendisi yapıyor,sadece uyku yu kapattım birde eski alışkanlık olmasın diye hizmetler den DİSK BİRLEŞTİRME yi kapattım,başka hiçbirşeyi ellemedim.Normal hdd gibi kullanıyorum.Aşağıdaki sistem ile kullanıyorum okuma 486,yazma 470 oluyor.Ram 4 gb ve sistem AMD x4 955 AHCI açık.Bence yeterli bol bile,tavsiye edilir.

Hayırlı olsun güle güle kullanın.Klübe üyeliğiniz eklenmiştir.Sistem geri yükleme noktası ve otomatik disk birleştirme kapanması gerekir.Birde windwos search index diye birşey var onu da kapatırsanız devamlı okuma yapmasını engellemiş olursunuz.Bunlar dışında normal bir ssd gibi kullanın.Günlük 25 gb veri yazmadığınız sürece garanti dışı kalmaz.

Ultrabook ile sonuçlar.İşlemci düşük güç tüketimi için üretildiğinden iops tam kapasite değil ama sonuçlar benim için tatminkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 29 Temmuz 2013; 9:48:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

quote:

Orijinalden alıntı: alperentok

Kulüp'e üye olabilirim ekleyin.840 PRO 256.Hiçbir win 7 ayarı yapmadan kullanıyorum.Bildiğim kadarı ile win 7 tüm ayarları kendisi yapıyor,sadece uyku yu kapattım birde eski alışkanlık olmasın diye hizmetler den DİSK BİRLEŞTİRME yi kapattım,başka hiçbirşeyi ellemedim.Normal hdd gibi kullanıyorum.Aşağıdaki sistem ile kullanıyorum okuma 486,yazma 470 oluyor.Ram 4 gb ve sistem AMD x4 955 AHCI açık.Bence yeterli bol bile,tavsiye edilir.

Hayırlı olsun güle güle kullanın.Klübe üyeliğiniz eklenmiştir.Sistem geri yükleme noktası ve otomatik disk birleştirme kapanması gerekir.Birde windwos search index diye birşey var onu da kapatırsanız devamlı okuma yapmasını engellemiş olursunuz.Bunlar dışında normal bir ssd gibi kullanın.Günlük 25 gb veri yazmadığınız sürece garanti dışı kalmaz.

Ultrabook ile sonuçlar.İşlemci düşük güç tüketimi için üretildiğinden iops tam kapasite değil ama sonuçlar benim için tatminkar.

Teşekkürler.Günlük 25 gb demişsiniz ancak bir oyun 20-25 gb tutuyor!İOPS un düşüklüğünün işlemci ile alakalı olduğunu sanmıyorum,sistemim aşağıda yazıyor.İOPS un düşüklüğünün nedenini araştırıyorum bana göre AMD işlemci uyumu yeterince iyi değil,tabii AMD işlemci kullanan arkadaşlar Magican testlerini yapıp yazarlarsa fikir sahibi oluruz.Samsung Magican yazılımında otomatik ayarlar var ,HIZLI-GÜVENLİ-MANUAL gibi.Ben güvenliyi seçtim ve güvenlinin içindeki ayarları otomatik yaptığını zannediyorum,ben yinede disk birleştirme -win defender'i kapattım,diski c-d olarak ikiye ayırmıştım,tekrar birleştirdim(sadece C),Geri yükleme otomatik kapandımı bilmiyorum denemedim.Samsung MAGİCAN ayarlarından otomatik yaptığını söylüyor.İngilizcesi olan bir arkadaş MAGİCAN ı türkçe ve resimli anlatabilirse çok büyük iyilik olur,doğru ayarlar mı yapıyoruz gerçekten işe yarıyormu bilirdik.

• arkadaşlar 840pro 256gb ile neutron gtx arasında kalıyorum. samsung'un telefonundan ve hard diskimden dilim yandı o yüzden biraz ön yargılıyım, sağlamlık ve yazılım desteği üzerine sağlıklı çalıştığını düşünmüyorum... memnun musunuz almaya değer mi? stabil çalışıyor mu? intel ssd'm var ve sistemim amd, haliyle uyumsuzluklar mevcut. bu yüzden samsung konsunda da kafam karışık... sorularımla umarım sıkmamışımdır sizleri.

cpu :phenom II 955 evo
    anakart :asus 89gtd evo (amd 890G, sata 3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurakman1512 -- 31 Temmuz 2013; 2:10:51 >
  • Şuan için piyasada bulabileceğin en hızlı ve stabil ssdlerden bir tanesi samsung 840 pro serisidir.Yukardaki arkadaşın sistemi de amd onunla iletişime geçersen sana daha doğru bilgiler verecektir.
  • Üreticinin nihayi tüketici olarak bizlere sunduğu 5 yıl garanti şartları altında kalabilmek için günlük max 25 gb veri yazıp okuması gerekiyor.Üstü için server tipi ssdler mevcut.Aksi taktirde cihaz garanti dışı kalır.Bir oyun 20-25 gb demişsin. 365 günün her günü fix 25 gb veri yazacakmısın?
    İops ile ilgili olan değerlendirmem kendi cihazım üzerinde yaptığım değerlendirmedir ve kesindir.ULTRALOw voltage ile çalışan bir işlemci ile mobil bir işlemci arasında bile testte fark çıkıyor ki masaüstünü söylemiyorum bile.Magician daki ayarları maxmum performasa ayarladıktan sonra bilgisayarı açıp kapatınca ayarlar otomatik olarak sabit kalır.
  • SSD nin kalitesi 4K sonuçlarıyla doğrudan alakalıdır.

bu samsungun 4k sonuçları çok kötü çıkmış benchmark programlarında..

bence fiyatının ürünü değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: R@deon

SSD nin kalitesi 4K sonuçlarıyla doğrudan alakalıdır.

bu samsungun 4k sonuçları çok kötü çıkmış benchmark programlarında..

bence fiyatının ürünü değil..

Hangi bencmark testlerine dayanarak söylüyorsunuz bunu? Bu mu kötü sonuç dediğiniz ?

Soldaki OCZ VECTOR, Sağdaki SAMSUNG 840 PRO.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 31 Temmuz 2013; 10:26:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurakman1512

arkadaşlar 840pro 256gb ile neutron gtx arasında kalıyorum. samsung'un telefonundan ve hard diskimden dilim yandı o yüzden biraz ön yargılıyım, sağlamlık ve yazılım desteği üzerine sağlıklı çalıştığını düşünmüyorum... memnun musunuz almaya değer mi? stabil çalışıyor mu? intel ssd'm var ve sistemim amd, haliyle uyumsuzluklar mevcut. bu yüzden samsung konsunda da kafam karışık... sorularımla umarım sıkmamışımdır sizleri.

cpu :phenom II 955 evo
    anakart :asus 89gtd evo (amd 890G, sata 3)

Selam,hemen hemen hemen sistemimiz aynı.500 gb.lık HDD de samsung iki yıllık şu anda depo olarak kullanıyorum.Crystal mark değerlerim Okuma-501 yazma-497, İOPS 90000.4K da 300 lerde.Samsung'un Magican yazılımında Okuma-525,yazma -497,İOPS 40000 ve 34000 çıkıyor,anlamadığım 4K nın çeşitleri var magican hangisini baz alıyor bilmiyorum,bir çeşidine göre değerler çok iyi.SSD Disk şimdilik iyi,Diğer markalarda AMD sistemlerde değerler daha düşük çıkıyor samsung da benim sistemimde verdiği değerlere yakın çıkıyor.Bu anlamda sorun yok,aslında kullanımda sorun yok,benim kafama takılan Magican daki İOPS değerleri idi.(yazma 40000 okuma 34000),de 4K da bir sürü çeşit var yukarıda bir arkadaşın incelemsinde görüldüğü gibi.Eğer onlardan birini baz alırsak iyi gözüküyor.Artık kafama da takmak istemiyorum,yinede bu konuda bilgisi olanlar buraya yazarsa çok iyi olur.Arzum iyi ingilizcesi olup Magican ı her şeyiyle deneyen olurda burada resimli anlatırsa çok makbule geçer.Özellikle SECURE ERASE bölümü nasıl ve nezaman kullanılacak?Kullanan olursa kullanışlımı değilmi vb.Birde CCLENEAR'ı SSD de kullanmıyorum ancak Kayıt defterini nasıl temizleyeceğiz!Deamon tools da oyun hala mounth olarak duruyor.Eskiden oyunu kurduktan sonra CCLENEAR ile temizli yaptığımızda sanal disk boşalıyordu oyun da çalışmaya devam ediyordu.Yani boşalan sanal disk'e başka oyun kurabiliyorduk.Şimdi deamon tools dan sil diyorum sisitem kapa-aç yapınca yine geliyor.CCLENEAR kullanamadığımıza göre Kayıt deftari ve diğer atıkları nasıl temizleyeceğiz?Lütfen bilgisi olan arkadaşlar bu konularda yardımcı olsunlar.

• SSD yi eziyet çekmek için almadık o yüzden günde 5 defa ccleaner yapacağına 2 günde bir yaparsın olur biter.Bu kadar da zorlamaya gerek yok.
    Ben başka bir program ile dediğim şekilde 2 günde bir yapıyorum.Secure erase konusunda ise normal önerilen 6 ayda bir secure erase yapmaktır.Bunu yaparken başlangıç usb si veya cd/dvd oluşturur.Tabi eğer imaj yedeğini üstüne tekar restore edeceksen önce imajlarının yedeğini aldıktan sonra secure erase yapmalısın.
    Magician daki iops değerlerini o kadar kafana takma sürekli test yapmak da ssd için zararlı bir durum o yüzden arkana yaslan ve ssd nin keyfini çıkar.
    Geçen gün ssd yi aldıktan sonra ilk defa video edit yaptım.Allahım o hdd deki bekleme olayı neymiş arkadaş ya.20 tane videodaki sesleri mp4 e çevirmesi 4 dk falan sürdü ve hepsi 1080p video idi.O yüzden günlük kullandığın işlerde ssd işini yapıyorsa sıkıntı yok ama bu dediğim video düzenleme işini yine 1 saatte yapsaydı o zaman sıkıntı olduğunu anlardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

SSD yi eziyet çekmek için almadık o yüzden günde 5 defa ccleaner yapacağına 2 günde bir yaparsın olur biter.Bu kadar da zorlamaya gerek yok.
    Ben başka bir program ile dediğim şekilde 2 günde bir yapıyorum.Secure erase konusunda ise normal önerilen 6 ayda bir secure erase yapmaktır.Bunu yaparken başlangıç usb si veya cd/dvd oluşturur.Tabi eğer imaj yedeğini üstüne tekar restore edeceksen önce imajlarının yedeğini aldıktan sonra secure erase yapmalısın.
    Magician daki iops değerlerini o kadar kafana takma sürekli test yapmak da ssd için zararlı bir durum o yüzden arkana yaslan ve ssd nin keyfini çıkar.
    Geçen gün ssd yi aldıktan sonra ilk defa video edit yaptım.Allahım o hdd deki bekleme olayı neymiş arkadaş ya.20 tane videodaki sesleri mp4 e çevirmesi 4 dk falan sürdü ve hepsi 1080p video idi.O yüzden günlük kullandığın işlerde ssd işini yapıyorsa sıkıntı yok ama bu dediğim video düzenleme işini yine 1 saatte yapsaydı o zaman sıkıntı olduğunu anlardım.

Yani cclenear'ı kullanayım,sen hangi programı kullanıyorsun?Secure Erase nasıl yapılır?(Magican ile.)Resimli anlatabilirmisin çok makbule geçer.Resimli anlatım hiçbir yerde bulamadım.Yedek üstüne restore nasıl yapılır?Bu konularda bilgim yok.Normal format atsak(gerekirse tabii,formata normal şatlarda karşı olan biriyim.)Format sırasında C diski silip,yeniden oluşturup C ye win kursam ne dersin,SSD de sorun olurmu?İlgine teşekkürler,bunları sormamın nedeni sizin gibi kardeşlerden daha çok bilgi alabilmek ve bu bilgileri çevrem ve forumlarda aktarmak.Kaldı ki SSD konusu izleyebildiğim kadarı ile yabancı forumlarda bile henüz çok yetersiz ve çelişkili bilgiler ile dolu.Bu gibi forumlarda paylaşılan bilgi ve deneyimler ilerde SSD yaygınlaştıkça yeni kullanıcılara kaynak olur.İlgine tekrar teşekkür ederim.

• Samsung 9 serisi ultrabook um var. Sandisk u100 128 gb ssd!var ve yavaş deniyor buna

Samsung 256 gb pm830 ssd almaya karar vermiştimki samsung pro840 ssd gördüm.
    Bu seri. Pm830 dan daha iyi midir

Bendeki sandisk u100 ssd yerine uyuyordu. Samsung pm 830

Pro840 ssd de uyar mı

Tavsiye eder misiniz

Yoksan başka fiyat perfromans ürünü var mı tavsiye edeceğiniZ

603 tl ye buldum 256 gb pro840. Samsung ultrabookumun garantisi devam ediyor

Onlara taktırsam kaç tl ye takarlar sizce

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 9 Ağustos 2013; 15:14:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 256 gb pro alarak aranizdayim ,Disk birlestirmeyi ve windows search i kapattim ayrica yüksek performansi sectim biraz puan artti, peki yüksek performansi sectigimde güc tüketimi artar mi? normal kullanimda yani muzik dinlemek hd filmlere bakmak gibi ,normal kullanim icin baska ayarlara gerek var mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

bende 256 gb pro alarak aranizdayim ,Disk birlestirmeyi ve windows search i kapattim ayrica yüksek performansi sectim biraz puan artti, peki yüksek performansi sectigimde güc tüketimi artar mi? normal kullanimda yani muzik dinlemek hd filmlere bakmak gibi ,normal kullanim icin baska ayarlara gerek var mi ?

Kaç tl ye nereden aldınız acaba

Ultrabook a takması kolay mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam kalinligi 0.7 mm yani ultrabooklara olur. benim sistemim Asus G75 oyun sistemi i 7, nvidia gtx660m 8 gb ram vs .
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.