Şimdi Ara

SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.390
Cevap
116
Favori
596.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    turknetci abiler işlerine öyle geldiği için telefon kablosunu mutfak penceresinden içeri atıp gimişler uzun zamandır mutfak dolabının üzerinde duruyordu modem aslında önceki sony de hiç şikayetim yoktu net konusunda test ettiğimde 20 25MB görüyordu. ama maalesef 55nu8000 youtubede vesair baya takılıyordu anlamsız bi şekilde hız testi yaptığımda 3 -5 arası görüyordu mecburen kablo çektim. şu an youtube 4k içerikte bile en ufak donma takılma yok. tvnin wifi alıcısı baya dandik altta kapalı alanda duran ses sistemi kablosuz bağlı olmasına rağmen youtubede hiç takılmıyor sinyal seviyesi gayet iyi görünüyor. samsung sanırım dandik wifi kartı kullanmış :)

Orijinalden alıntı: rick dangerous

Son sayfalarda gördüğüm kadarıyla herkes benim gibi; desteklenmeyen film dizi formatlarından muzdarip, lakin benim sormak istediğim ( 90 sayfayı okumayı çok isterim ama maalesef) bir konu var. PS4 oynarken oyun modunu kullanmak daha mı iyi ve oyun modunda ekstra ayarlar var mı tavsiye edeceğiniz ? Hiç açmadım oyun modunu çünkü eski Samsung Tv'de 2010 model) hiç bir halta yaramıyordu oyun modu. Bir sinerji yaratırsak iyi olur
    Oyun modu kullanmak tabii ki daha iyi daha düşük input lag ile oynuyorsunuz. Auto Motion Plus'ı kapatmanız yeterli.

Orijinalden alıntı: dede27

Hard diskim deki mkv uzantılı filmleri rahatlıkla izleyebiliyorken az önce yeni indirdigim bi 2018 yapımı bi filmi izleyemedim desteklenmiuor uyarisi aldim cozumu var mi arkadaslar
    Dosya adını yazabilir misiniz? Bakalım neyden kaynaklandığına.

Orijinalden alıntı: cmshn

Dosya adını yazabilir misiniz? Bakalım neyden kaynaklandığına.

Alıntıları Göster
    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI

Dıger filmleriminde uzantısı mkv ama sorunsuz izliyorum torrentten indiriyorum filmlerimi genelde sorun olmuyordu.inşallah çozumu vardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dede27 D kullanıcısına yanıt
    tam dosya adı nedir, gözükmüyor

Oyun modu kullanmak tabii ki daha iyi daha düşük input lag ile oynuyorsunuz. Auto Motion Plus'ı kapatmanız yeterli.

Alıntıları Göster
    Üstat ben online oyun oynamıyorum iş güç çok vakit çalıyor malûm. Eski oyuncu günlerime özlem duyup 10 gün kadar evvel 55nu8000 ve offline bir PS4 aldım cihazda komple exclusive ve single oyunlar var o kadar yani. Bu input lag çevrimiçi'ne özel diye biliyorum. Offline oyun da etki eden bir faktör müdür ? Oyun modu için detaylı netlik - kontrast vs. ayarı var mıdır ayrıca tavsiye edeceğiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rick dangerous

Üstat ben online oyun oynamıyorum iş güç çok vakit çalıyor malûm. Eski oyuncu günlerime özlem duyup 10 gün kadar evvel 55nu8000 ve offline bir PS4 aldım cihazda komple exclusive ve single oyunlar var o kadar yani. Bu input lag çevrimiçi'ne özel diye biliyorum. Offline oyun da etki eden bir faktör müdür ? Oyun modu için detaylı netlik - kontrast vs. ayarı var mıdır ayrıca tavsiye edeceğiniz ?

Alıntıları Göster
    input lag online oynasanız da oynamasınızda cihazdan gelen görüntünün gecikmesiyle alakalı bir konu. Tabii ki çevrimiçi oynayanlar için çok daha önemli gecikme oluşturduğu için. Oyun modu için dijital netlik, motion plus gibi ek ayarları kapatmanız kafi. netlik kontrast vs diğer ayarları olduğu haliyle kullanıyorum, yeterli geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dede27

Bluray dual x 264 ac3 .mkv uzantısı var ama neden acmiyor anlamadim
    Dosya adını hala tam olarak yazmıyorsunuz, dosyanın içerdiği codecleri bilmeden yorum yapmak imkansız. MKV bir container'dir, içerisinde codecleri barındırır, neyin uyumsuz olduğunu uzantısından anlayamayız maalesef. Mediainfo ile dosya detaylarını buraya aktarabilirseniz de olur.

• quote:

input lag online oynasanız da oynamasınızda cihazdan gelen görüntünün gecikmesiyle alakalı bir konu. Tabii ki çevrimiçi oynayanlar için çok daha önemli gecikme oluşturduğu için. Oyun modu için dijital netlik, motion plus gibi ek ayarları kapatmanız kafi. netlik kontrast vs diğer ayarları olduğu haliyle kullanıyorum, yeterli geliyor.

Alıntıları Göster
    TV yi yeni yeni kurcalıyorum da, rtings sitesine baktım biraz evvel bu model için detaylı ayarlar kısmında; TV yayını ve film dizi vs. için motion plus açık olmalı diyor. Ama siz oyun modunda motion plus'ın kapalı olması gerektiğini söylüyorsunuz doğru anladım öyle değil mi ?

• rick dangerous kullanıcısına yanıt
    ben film ve dizi izlerken de tv izlerken de kapatıyorum, sahnelere yapaylık katıyor. 24 kare çekilmiş bir filmi orjinal çekilmiş haliyle değil araya televizyonun kendi yazılımsal eklediği sahnelerle izliyorsunuz. zevk meselesi. oyunlarda da akıcılığı bozuyor, deneyip farkı görebilirsiniz.

ben film ve dizi izlerken de tv izlerken de kapatıyorum, sahnelere yapaylık katıyor. 24 kare çekilmiş bir filmi orjinal çekilmiş haliyle değil araya televizyonun kendi yazılımsal eklediği sahnelerle izliyorsunuz. zevk meselesi. oyunlarda da akıcılığı bozuyor, deneyip farkı görebilirsiniz.
    Anladım eyvallah, bir test sürüşü yapayım sabah detaylı (:

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

55 nu8000 nu8040 nu8050 nu8070 arasında fark varmı birde 5ghz desteği varmı bu modelde?

Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır tv araştryrm.Gitmediğim mağaza test etmediğim tv kalmadı.Son olarak samsung nu 8000 55,lg55 sk 8100 ve sk 8500 arasında kaldım.bunlarıda ayrıca elediğimde ortaya tabiki lg sk8500 kaldı ama fiyatı şuan için abartı,nu 8000 ile sk 8100 arasında ise kesinlikle sk8100 nedenmi?arkadaşlar bir kere ses konusunda ikisinide yanyana koydurdum sk8100 20w olmasına rapmen dolby sayesinde daha üstün nu8000 de yeterli fakat kıyaslandığında geride kalıyo.samsung daki dts sorunu lg de yok.samsungda gereksiz bir parlaklık söz konusu karanlıkta izlemekte sorun yaşayabilirsiniz.zaten kullananlarda altyazıların fazla parladığını söylemişler.ikiside edge aydınlatmaya sahip ama sk 8500 local dimming e sahip yani heryerden aydınlatma yanlız fiyatı uçuk.Gelelim en önemli olan konulardan biri kumanda olayı.Arkadaşlar o kadar para vereceksiniz samsungda kumandada sesle komut var fakat Türkiye desteği yok.samsung çalışanı arkadaş gelecekte gelme ümidide yok dedi.Lg akıllı kumandası inanılmaz hem türkçe sesli komutu hemde pc mouse gibi rahatlıkla kontrol edıyosunuz.mağazaya gidip test edin akıllı kumandayı.nu 8000 bence tek güzelliği tasarımı çerceve yok denecek kadar az ve görseli daha güzel sk8500 de öyle bu arada.samsung 55 nu 8000 kötü bir tv değil alan arkadaşlarada hayırlı olsun.ama benim araştırmalarıma göre lg.ve ben lg sk8100 alacağım fiyat biraz daha düşünce.tekrar kullananlara hayırlı olsun

• 2.4 GHz ve 5 GHz destekleri mevcut.

Diğer modellerin Türkiye'de henüz satışları mevcut değil. 8070 modeli için bazı kaynaklarda sadece true 10 bit panel gibi bir bilgi geçilmiş. Doğruluğu hakkında net bir bilgi yok. Harici birebir aynı ürün.

Burada kıyaslamasına bakabilirsiniz ;

www.displayspecifications.com
    Comparison between: 54.6" Samsung UE55NU8070, 54.6" Samsung UE55NU8000
    https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7a2352592

• Drone kamil D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de neredeyse 2-3 aydır araştırıyorum sizin gibi. 55nu8000 düşünürken ibre 55xf9005 e döndü.

Artı eksiklerini yazmıyorum zaten siz de bakmışsınızdır.

Bu model hakkında düşünceleriniz nedir, Android olması dışında nu8000e göre her yönüyle ağır basıyor gibi?

Orijinalden alıntı: Drone kamil

Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır tv araştryrm.Gitmediğim mağaza test etmediğim tv kalmadı.Son olarak samsung nu 8000 55,lg55 sk 8100 ve sk 8500 arasında kaldım.bunlarıda ayrıca elediğimde ortaya tabiki lg sk8500 kaldı ama fiyatı şuan için abartı,nu 8000 ile sk 8100 arasında ise kesinlikle sk8100 nedenmi?arkadaşlar bir kere ses konusunda ikisinide yanyana koydurdum sk8100 20w olmasına rapmen dolby sayesinde daha üstün nu8000 de yeterli fakat kıyaslandığında geride kalıyo.samsung daki dts sorunu lg de yok.samsungda gereksiz bir parlaklık söz konusu karanlıkta izlemekte sorun yaşayabilirsiniz.zaten kullananlarda altyazıların fazla parladığını söylemişler.ikiside edge aydınlatmaya sahip ama sk 8500 local dimming e sahip yani heryerden aydınlatma yanlız fiyatı uçuk.Gelelim en önemli olan konulardan biri kumanda olayı.Arkadaşlar o kadar para vereceksiniz samsungda kumandada sesle komut var fakat Türkiye desteği yok.samsung çalışanı arkadaş gelecekte gelme ümidide yok dedi.Lg akıllı kumandası inanılmaz hem türkçe sesli komutu hemde pc mouse gibi rahatlıkla kontrol edıyosunuz.mağazaya gidip test edin akıllı kumandayı.nu 8000 bence tek güzelliği tasarımı çerceve yok denecek kadar az ve görseli daha güzel sk8500 de öyle bu arada.samsung 55 nu 8000 kötü bir tv değil alan arkadaşlarada hayırlı olsun.ama benim araştırmalarıma göre lg.ve ben lg sk8100 alacağım fiyat biraz daha düşünce.tekrar kullananlara hayırlı olsun
    SK8100 IPS panel olduğu için dar açılardan izlemeden daha başarılı olsa da siyah konusunda VA panelli NU8000 kadar başarılı değil. Rtings "Movies" puanlamaları da bunu gösteriyor.

LG'yi ses konusunda test etmediğim için yorum yapamayacağım. İkisi de 20W iken nasıl büyük bir farklılık olacağını da bilemiyorum. Ki NU8000'de ekstra olarak bir hoparlör daha var. Tabii ben 5.1 bir sistemle kullanıyorum aldığım günden beri, filmler zaten direkt TV'den izlerken keyif vermiyor.

DTS konusunda kesinlikle haklısınız ortalama bir ripteki 8000 kbit DTS ses ile 600 kbit AC3 DD ses arasında çok belirgin bir fark alıyor film izlerken. Plex kullandığım için DTS sorunu yaşamıyorum ben.

Kumandanın mouse olmaması da bence bir eksiklik.

Tüm hepsini bir kenara bırakırsam esas mesele görüntü kalitesi olduğu için NU8000 > SK8100

• Dostum sony görüntü olarak 10 numara siyahı en iyi veren tv fakat birincisi tr pazarından çekileceği söyleniyor ikincisi android tv lerden uzak dur derim çünkü kasma olayı fazla oluyo.tv lerde tam randıman alınmadığı fazlaca bilinıyo

Şimdi görüntü konusu tam anlamıyla bakış açısı nu 8000 daha parlak ve renkli yani doğal durmuyo aynı görüntü yanyana bakıldığında örnk:insan teni sk8100 de daha gerçekci.Ses olayına gelince yanlışınızı düzelteyim nu 8000 40w sk8100 20 w nu 8000 deki ekstra hoparlörü anlamadım?sk 8100 20 w olmasına rağmen hem dolby surround hemde hoparlörlerin konumu itibariyle daha sinematic bir ses sunmakta.bu arada subwoofer sk8500 de bulunmakta.Sonuç olarak siz memnunsanız sorun yok yeni alacak arkadaşlar için yazdım sadece.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.