Şimdi Ara

SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.390
Cevap
116
Favori
596.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anlıyacakları şekilde anlatıyım. :)

84 gb'lık film yaklaşık 86000 mb eder.
    Filmin süresi 122 dakika çarp 60'la ne eder: 7320 saniye.

86000/7320 ne eder 11,7 mb/s

onun örnek verdiği 44gb'lık film'de 6-7 mb/sn falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 15 Temmuz 2019; 16:0:31 >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    hocam ben dahada ayrıntıya girerek 60mbs saniyede ne kadar okuma hızına ihtiyaç duyar nasıl hesaplanır vs hepsini tek tek yazdığım halde bazı arkadaşlar yok yeterli değil diyordu

hadi biz yanlış biliyoruz samsung kitapçıkta her model için max kaç mbs içerik oynatabileceği yazıyor adamlar usb 2.0 olarak ürettikleri tv nin kaç mbs oynatacağını bu arkadaşlar kadar bilmiyor yanlış yazıyor herhalde :)
  • Baxı kullanıcısına yanıt
    Mağazalarda stoklar bittiği için internet üzerinden satış yapan firmalar bu durumu takip ediyorlar....Mağazada stoklar bittiği an internet üzerinden satış yapan firmalar kendi sattıkları ürünü mağaza fiyatına veya biraz daha üzerine çekiyorlar....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yukarıdaki mb ve mbit hesaplamaları doğru.

gel gelelim iş filmleri indirip oynatmaya gelince cihaz şişiyor olabilecek her türlü kombinasyonu deniyorum başka başka filmler indirip deniyorum takılmadan oynatamıyor

meşhur jellyfish videolarının hepsini indirdim ve 30mbit üzeri hiçbir dosyayı ne plex ne usb disk ve ssd disk ne de usb hdd ile takılmadan oynatmam mümkün olmadı.kaldı ki jellyfish sessiz bir video normal şartlarda birkaç mbit de ses için ayrılıyor bu da durumu iyice zorlaştırıyor.

büyük umutlar ile alınan tvyi minimum 1000liralık bir medya player olmadan UHD çözünürlükte kullanmak mümkün değil gibi görünüyor.

netflix'in durumu zaten içler acısı dün gece bağlantı normal olmasına karşın 480p üzerine bir türlü çıkamadı.
  • MaedHrOS kullanıcısına yanıt
    hocam sizin cihazda bir sıkıntı olmasın yada oynattığınız usb hdd herneyse ondada problem olabilir benim mu9000 max bitrate değeri olarak nu8000 den daha düşük olmasına rağmen 50-60mbs içerikleri çok rahat oynatıyor dizi film demo vs hepsini denedim şuan bir daha deneyip video atacağım

• Arkadaşlar tv için güzel bir görüntü ayarı arıyorum yardımcı olacak olan varsa paylaşırsa ayarları sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

hocam sizin cihazda bir sıkıntı olmasın yada oynattığınız usb hdd herneyse ondada problem olabilir benim mu9000 max bitrate değeri olarak nu8000 den daha düşük olmasına rağmen 50-60mbs içerikleri çok rahat oynatıyor dizi film demo vs hepsini denedim şuan bir daha deneyip video atacağım
    Önceki mesajımda paylaştığım yaklaşık 50 mbps videoyu TV'de oynatıp video çektim. Kesinlikle oynatmıyor adam akıllı:

Ben şu yüksek kalite MKV'yi oynatıyorum dediğiniz bir kaynak varsa özelden link atın deneyeyim. Oynatmıyor, USB 2'den dolayı değilse de başka sebepten ötürü oynatmıyor. Varsa benim cihazda bir sıkıntı öğrenmiş olurum.

@zortak

Sizin mesajınızdan sonra araştırdım dediğiniz gibiymiş, haklısınız. USB 2.0 teoride yeterli ama yine de bir şekilde TV oynatmıyor. Yukarıda dediğim gibi varsa deneyebileceğim bir medya deneyeyim.

@sky__walker

Sağolun hocam optik kablo alacağım.

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    hocam 50mbs çok rahat oynatması lazım belki filmde yada formatta vs sıkıntı vardır başka içeriklerle denedinizmi?

şunu denermisiniz hocam 70mbs bu içerik max 90mbs kadar çıkıyor bunu sorunsuz bir şekilde oynatması lazım
    https://4kmedia.org/sony-bravia-uhd-hdr-4k-demo/

yada şu içerikle deneyin uzun olsun derseniz

Game.of.Thrones.S01E01.2160p.BluRay.x265.10bit.SDR.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-SWTYBLZ
    Benzer boyutlu diğer filmlerde de aynı sorun var mı? Tv'ye neyle bağlı usb bellek mi, harici hdd mi? hdd ise kendine ait adaptörü var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zortak

Benzer boyutlu diğer filmlerde de aynı sorun var mı? Tv'ye neyle bağlı usb bellek mi, harici hdd mi? hdd ise kendine ait adaptörü var mı
    Aynı sorun belli bitrate'in üstünde hep var. Harici HDD (Seagate Expansion Stea2000400), kendine ait adaptörü yok dolayısıyla 5400 RPM, 2.5 inch.
    yüksek bitrateli test dosyalarını normal usb bellek ile deneyin, sorun yoksa hdd'ye gelen elektrik yetmiyor olabilir.
    gönderdiğim demoyu denedinizmi hocam
  • quote:

hocam 50mbs çok rahat oynatması lazım belki filmde yada formatta vs sıkıntı vardır başka içeriklerle denedinizmi?

şunu denermisiniz hocam 70mbs bu içerik max 90mbs kadar çıkıyor bunu sorunsuz bir şekilde oynatması lazım
    https://4kmedia.org/sony-bravia-uhd-hdr-4k-demo/

yada şu içerikle deneyin uzun olsun derseniz

Game.of.Thrones.S01E01.2160p.BluRay.x265.10bit.SDR.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-SWTYBLZ
    bu demoyu indirdim ve en kötüsünden en iysisine her türlü bellekte oynatmayı başardım, sony demosunda çok çok düşük kalite ve bitrate de ses var zaten oynatması normal görünüyor

ayrıca jellyfishleri tekrar denedim 60mbit ve 90mbit hevc 10bit hdr videoları da oynatmayı başardım. bu dosyalarda ses yok..

elimdeki son oynatamadığım 69mbitlik filmin ses dosyasını mkvtoolnix ile içerisinden çıkartarak deneyeceğim

Format/Info                              : Enhanced AC-3
    Commercial name : Dolby Digital Plus
    Bit rate : 1 536 kb/s
    Channel(s) : 8 channels
    Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF)
    Bit depth : 16 bits
    Stream size : 1.19 GiB (2%)

• Geçmiş mesajlarda konuşulmuş, bende de netflixte dizi izlerken ekran kararması sorunu yaşanıyor. Çözüm yolunu anlatan bir ileti göremedim veya gözümden kaçtı. Bilen var mıdır?
    hocam sony demosu nasıl düşük bitrate demonun infosu burda bitrate 70mbs max 90mbs kadar çıkıyor

• quote:

gönderdiğim demoyu denedinizmi hocam
    Demoyu hiç sıkıntısız oynattım. GoT'u iki bölüm izledim bu akşam, bende sizin onerdiginizden daha düşük bitrateli olanı indirilmiş vardı zaten, bir bölümü sıfır sıkıntı izledim, bir sonraki bölümde bozulmalar başladı. Anlamıyorum bir bölümü sorunsuz izlerken aynı paketin diğer bölümü nasıl sorun çıkarıyor. Aynı bölümü Xbox'da da izleyemedim, en son Kodi açtı ama tabi HDR yoktu SDR izledim. Gömülü altyazılarda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum harici SRT altyazı izleyip öyle deneyeceğim. Bir de şimdi 78 mbps bir mkv indirmeye başladım yarın onu da deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaedHrOS

bu demoyu indirdim ve en kötüsünden en iysisine her türlü bellekte oynatmayı başardım, sony demosunda çok çok düşük kalite ve bitrate de ses var zaten oynatması normal görünüyor

ayrıca jellyfishleri tekrar denedim 60mbit ve 90mbit hevc 10bit hdr videoları da oynatmayı başardım. bu dosyalarda ses yok..

elimdeki son oynatamadığım 69mbitlik filmin ses dosyasını mkvtoolnix ile içerisinden çıkartarak deneyeceğim

Format/Info                              : Enhanced AC-3
    Commercial name : Dolby Digital Plus
    Bit rate : 1 536 kb/s
    Channel(s) : 8 channels
    Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF)
    Bit depth : 16 bits
    Stream size : 1.19 GiB (2%)

Alıntıları Göster
    evet videodan sesi de çıkartıp denedim yine takılıyor yine her zamanki gibi 3 kaynaktan denedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: purple

Geçmiş mesajlarda konuşulmuş, bende de netflixte dizi izlerken ekran kararması sorunu yaşanıyor. Çözüm yolunu anlatan bir ileti göremedim veya gözümden kaçtı. Bilen var mıdır?
    Ekran kararmasından kastınız nedir tam olarak?
    Hocam bu filmi sorunsuz remux izledim laptop hardiskini taşınabilir çevirip ona attım filmi tüm filmleri bu şekilde sıkıntısız izliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.