Şimdi Ara

SAMSUNG 46C6000 LEDTV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
13.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PANEL EKRAN BOYUTU-------------------46"(117cm)Ekran Genişliği
    KONTRAST--------------------------------Mega Kontrast
    PANEL Ultra-------------------------------Clear Panel
    ÇÖZÜNÜRLÜK-----------------------------1920x1080 Çözünürlük
    GİRİŞ-ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
    --------------------------------------------HDMI 4
    --------------------------------------------PC GİRİŞİ Var
    --------------------------------------------Cl+ SLOT (PAY-TV READY) Var
    --------------------------------------------SCART GİRİŞİ Var
    --------------------------------------------USB GİRİŞ VAR
    --------------------------------------------ETHERNET Var
    --------------------------------------------KOMPONENT Var
    USB 2.0 Mpeg-4 AVC, Mpeg-1, MPEG-2, MPEG-4, Jpeg, Mp3, DivX, Mkv, DivX 6.0
    --------------------------------------------KOMPOZIT Var
    --------------------------------------------DVI GİRİŞİ Var
    EXTRA ÖZELLİKLER
    *RESİM GÖSTERİM HIZI 100HZ
    *TELETEXT Var
    *DVB-T VAR
    *YÜKSEK KALİTE YAYIN FULL HD
    *PICTURE-IN-PICTURE Var
    *Anynet + (HDMI ™-CEC) Var
    *OYUN MODU Var
    *SES ÖZELLİKLERİ
    *SRS TRUSURROUND Var
    *DTS™ Var
    *HOPARLÖR 2x10 W
    *DOLBY® DIGITAL PLUS Var
    *SES MODU Var
    ENERJİ-AĞIRLIK-BOYUT
    *ELEKTRİK TÜKETİMİ (ÇALIŞIRKEN) 150 W
    *STAND BY 0,06 W
    *GÜÇ KAYNAĞI AC 220-240V, 50HZ
    *GENİŞLİK 1096 mm
    *DERİNLİK 30 mm
    *YÜKSEKLİK (AYAKSIZ) 659 mm
    *AĞIRLIK 16,1 kg
    AKSESUAR
    *UZAKTAN KUMANDA Var
    *GARANTİ 2 yıl

SAMSUNG 46C6000 LEDTV

• arkadaşlar hepinize merhaba eğer uygunsa dün almış olduğum tv ile yapmış olduğum ve yapacak olduğum incelemeleri bu başlık altında sizlerle paylaşıp alıcak yada almayı düşünen arkadaşlarında sorularına cevap bulmalarını sağlamak istiyorum.
  • öncelikle boyutu gerçekten ideal onun hatta buyuk bile diyebilirim.
    ilk incelemem ölüpiksel ve şu yanlardaki ışık parlaması olayı oldu benim şansıma hiçbir sıkıntı yok 1 tane bile ölü piksele denk gelmedim.

şuanda normal çanak antenle sd yayın performansını izliyorum altınuçlu scart kablosu aldım görüntü çok çok iyi değil ama gayet tatmin edici. uydu reciverim goldmaster sat 72000 fta
    2metreden izliyor olmama rağmen sıkıntı çekmiyorum.

yani sd yayında benden 10 üzerinden 8 alır kesinlikle

wd 250gb 2.5 lik harici harddiskkimi sorunsuz tanıdı ve icerisindeki tüm hd filmleri hiç sorunsuz altyazı desteği ile on numara açtı.

hd görüntü kalitesi kesinlikle 10 üzerinden 10 hatta yıldızlı 10

şimdi gelelim pc performansına altın hd kablo aldım philips pxt1000 bilgisayara bağladım. yanlız bir sıkıntım var bu hususta tvnin tüm köşelerinden içeri doğru 1-2 cm kadar boşluk kalıyor görüntüde bunun dışında herhangi bir sorunu kesinlikle yok. bunun neden olabileceğini bilen arkadaşımız varsa çok memnun olurum. yada bu sorunsa nasıl halledebilirim?

call of duty black ops u açtım oyunun akıcılığında hiçbir sıkıntı göremedim hatta on numara oynanıyor:)

genel olarak pc bağlantısı 10 üzerinden 8 aldı benden.

• güle güle kullan, ben de dün aldım ama benim şansıma ölü piksel çıktı bir tane. kırmızı arka planda çok bariz belli, beyaz arka planda dikkatli baklılmadıkça belli değil. bunun için umarım uğraşmadan değişim yapılır ya da çözüm bulunur...

şimdi bilgisayara bağladığında görüntünün küçülme sebebi bilgisayarındaki ekran çözünürlüğünden kaynaklı olabilir. Eğer bilgisyarının çözünürlüğü 1920x1080 değilse televizyon, bilgisayarın gönderdiği (örneğin 1280x1024) çözünürlüğü scale etmeden sunuyordur. Mesela ben HDMI dan bilgisayarı bağladığımda benim ekran çözünürlüğüm 1920x1200 olduğundan bilgisayar ekranı downscale oluyor.

USB den film oynatırken info ya da tools mu bir tuş var kumanda da mesela orada filmi 3 mode üzerinde sunabiliyor. mode2 sunumda 1920x1080 den küçük ise film boyutu bunu büyütüp ekrana yayabiliyor. Belki bu PC den verdiğin görüntüyü de yayabilir fakat olup-olmayacağı konusunda emin değilim.

Dün akşam 1 saat kadar televizyon ile ilgilendiğimden çok fazla bilgim yok. Yalnız tek ölü piksel dışında bir sorun da USB film oynatımında yaşadım. Bir filmin (madagascar 1080p mkv) oynatımı sırasında görüntüde bozukluklar oluştu her hareketli sahnede. Fakat bundan başka 1080p mkv de oynattım (Transformers) sorun yoktu. Belki de ilk film düzgün bir şekilde encode edilmemiştir (gerçi pc de oynatırken sorun yok).

tekrar güle güle kullan iyi günlerde...

• arkadaşlar bende az önce 46c6000 aldım eve getirdim fakat bunun kurulması için benim servisi niye beklemem gerekiyo? kendim açsam kursam bi sıkıntı olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhangazii
    arkadaşlar bende az önce 46c6000 aldım eve getirdim fakat bunun kurulması için benim servisi niye beklemem gerekiyo? kendim açsam kursam bi sıkıntı olurmu?

Kesinlikle siz kurmayın hatta kutusunu bile açmayın. Servis gelsin ve kutu içeriğini kontrol etsin sonra da kurulumunu yapsın.
  • lcd alan arkadaslar ıçın hayırlısı olsun usb den fılm oynatırken mesela 1080 p mku formatlı fılm 2 ses seçenegı uar bırı ıngılızce orjınal bırıde turkçe dublaj karsınıza ıngılızce orjınal olarak sesler gelıyor farz edelım bunu turkçe sese çeuıre bılıyormuyuz sonuçta mku turkçe sesı desteklı dıyelım merak ettım bıde olu pıkselı nasıl tespıt etcez resım çekıp koyarmısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astalagulu -- 15 Aralık 2010; 22:13:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LE40C650L TV
    6 yıl önce açıldı
    SAMSUNG 40D6500
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki o halde ender123 arkadaşım sözünü bu sefer dinliycem. bu sefer diyorum çünkü sen c650yi önermiştin ama vatan kampanya yapınca dayanamadım aynı fiyata c6000 aldım. umarım pişman olmam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhangazii

arkadaşlar bende az önce 46c6000 aldım eve getirdim fakat bunun kurulması için benim servisi niye beklemem gerekiyo? kendim açsam kursam bi sıkıntı olurmu?

ben 40c6000 aldım teknosadan açtırdım çalıştırttım baktım inceleyip aldım

tatildi aldıgımda elemana dedim servis gelecek dedi ben kursam ne olur dedim birşey olmaz siz kurun servisi arayın gelsinler dedi hafta içi eşim ve ben çalıştıgımızdan evde olamadıımız için cumartesi servis çagırdım yani tam bir hafta sonra geldi servis

bi sorun varmı dedi yok dedim garantiyi onayladı gitti bence beklemenize bile gerek yok 4 adet vida ayaklıgına takılıyor çalıştırıyorsunuz
  • @LordMayros
    tavsiyeniz için teşekkür ederim ama ben ürünü orada denettirme şansı bulamadım bu sebeple servisi beklemk uygun olacak sanırım..
  • orhangazi hayırlı olsun, güle güle iyi günlerde kullan...

astalagulu ölü pikseli şu şekilde tespit edebilirsin. ben bu şekilde tesbit ettim. bilgisayarınız varsa herhangi bir resim işleme yazılımı ile (ben MS Paint ile yaptım) 1920x1080 piksel ebatlarında kırmızı, yeşil ve mavi ayrıca iki tane de aynı çözünürlükte beyaz ve çok gerekli olmasa da siyah resim oluşturun. Bunları bir USB hafızaya ya da harici hard diske jpeg formatında kaydedin. Bu önemli bmp uzantılı dosyaları açamıyor televizyon. Daha sonra media play bölümünden bunları oynatın. her bir resimde, ekranda siyah ve parlak nokta arayın. Bu şekilde ölü piksel var ise anlayabilirsiniz. Zaten belirttiğim renkler ekranın tamamını kapladığı için tekbir farklı piksel dahi farkedilebiliyor.

Bu arada Samsung Türkye nin ithal ettiği ürünlerde; teknik servisin dediğine göre tek ölü pikselde dahi ürünü, müşteri mağdur olmasın diye değiştirdiklerini söyledi. Ne derece doğru bilemem ama gerçek ithalatçısından ürünü tedarik edip satış yapan mağazadan almak gerekiyormuş ben bunu biraz üzücü bir şekilde anladım.

• kutuyu kesinlikle açma dostum ahtta kumandasını bile merak ettim onun için bile açma servis eve gelip kuruluma başladığında yaptığı işlemlerin olduğu kutucukları işaretliyor orda kutuyu kim açtı kim kurdu v.s. bilgiler var olurda cihazda sorun olduğunda rahatlıkla topu size atabilir.
  • teşekkürler arkadaşlar tavsiyeleriniz için kutuyu açmadan bekliyorum artık cumartesine kadar sabırsızlıkla..
  • sysneer arkadaşım geçmiş olsun inşallah yenisi ile değiştirirlerde kurtulursun.

çözünürlük 1920*1080 full hd ama yanlarda siyah alan kalıyor nedendir anlamış değilim.

ölü piksel testini ben bilgisayardaki paintte oluşturduğum resimlerle yapıyorum . örneğin sade kırmızı renk, siyah renk, mavi renk , yeşil renk. gibi resimleri tabiki resimler tamamen ekranı kaplayacak bunları tvde gösterip aramaya başlıyorum ölü pikseli.

bugun sabah tvyi açaıp biraz izleyim dedim ama moralim bozuldu. benim pemcere sağda kalıyor ve bir yansıma yapıyor inanamazsınız . bu ciddi bir dez avantaj olmuş tvdeki cidden güzel parlıyor birde cam tam karşısında olduğunu düşünün o zaman bu tv ile gündüzleri film neyim izlenmez kesinlikle.
    1-2 foto çektim tv ile ilgili en kısa sürede paylaşacağım sizlerle.
    bu arada call of duty black ops oynuyorum iyi güzelde bazen ekran ortasında hızlı geçişlerde çizgileşme oluyor sanırım tvnin tepkime süresi ile alakalı bir durum. yani oyun performansıda öyle monitör gibi çok kaliteli değil miş bunuda anlamış oldum. game modu var tvde ona aldığımda görüntülerdeki bu olay dahada artıyor oyun zevki dahada düşüyor . game mode 190*1080 24hz oluyor normalde ise 1920*1080 60hz daha üst hz değerlerine ulaşmıyor. sanırım bu 100 hz olayı hakaye gibi bişey. bilmedende çamur atmak istemem adamlara ama ben 100 hz yazan hiçbiyer görmedim tvde kutusundan başka.

• arkadaşlar bilen birisi varsa lütfen yardım etsin. bilgisayarımı hdmi kablo ile hdmi/dvı 1 yazan yere bağlıyorum ancak görüntü çözünürlüğünü 1920*1080 yaptığımda alttan üstten ve yanlarda 3-4 cnlik siyah alan kalıyor bu neden oluyor. her tvde bu buşekildemi olur. monitör gibi ekranın tamamı kaplanmazmı? görüntü çözünürlüğünü 1680*1020 yaptığımda ekran çerçeveye tam oturuyor. full çözünürlükte sıkıntıdayım. bu neden böyle olmadı bilgisayar kasamı kapıp vatan bilgisayara götürüp birde oradaki tvlerde deneyeceğim. ne yapmam gerektiğini bilen bir arkadaşımız varsa lütfen yardım etsin.
  • resim boyutunu ayarlarsanız düzelir sanırım...
  • resim boyutu 16-9 başkada seçenek çıkmıyor 4-3 var oda zaten tamamen olumsuz
  • Selamlar,
    Yaklaşık 1 ay önce 40c6000 led tv mi aldım, izlenimleri şu şekilde;
    Önce artıları

+Alma sebeplerinden birisi olan elektrik sarfiyatı genel olarak klasmanına göre düşük
    +Hafif ve ebatlarına göre ince bir paneli var
    +Görüntü kalitesi bence kesinlikle yeterli, tazeleme hızı ihtiyaçlarımı karşılıyor
    +Divx ve Mkv performansı çok iyi. Almadan önce panasonic ve sony arasında kalmıştım, hepsini tek tek test ettim. panasonic fena değildi, Sony de güzeldi fakat içlerinde altyazısı en kötüsü Sonyde, çok ince fonları var. En başarılısı ise Samsung.
    +Ses kalitesi vasatın üstünde. ama tv izlemek için yeterli kalitede. net ve seviyesi güzel. tabi bass ve tiz beklememek lazım.
    +Kumandasının tuş ışıkları bir tuşla açılıp kapatılıyor. özellikle karanlıkta çok işe yarıyor.
    +DVD ve PS3 kullanıyorum, renkler ve çözünürlük HD film ve oyunlarda çok hoş.
    +CI arayüzü var, istendiği takdirde teledünya için kullanılıyor, extra bir cihaz kalabalık etmemiş oluyor böylece.

Gelelim negatif yönlerine;

-ilk olarak kasası çok hassas, daha ilk günde ön yüzünde çizik oluştu, bu kalitedeki bir tv den beklemezdim.
    -karanlıkta film izliyorsanız ekranda dumanlı bir görüntü oluyor. muhtemelen bu sorun benim tv me özel. istanbul bilişime ilettim fakat çözüm bulamayacakları için görmemezlikten gelmeye devam ediyorlar. fakat fotoğaflarını çektim. bu işin peşini bırakmayacağım. fotoğrafını buraya eklemeye çalışacağım.
    -kumandasının pili dolu olmasına rağmen bi kaç kez tutukluk yaptı. pilini değiştirdim fakat kesinlikle pilinde değil sorun. şuan sorunsuz fakat ilerde tekrar edebilir.

Bunların dışında ekleyeceğim birşey yok. Özellikle sorusu olanların sorularını cevaplayabilirim.

benden şimdilik bu kadar .. !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desarc -- 19 Aralık 2010; 0:25:19 >

• forumlardan ender arkadaşıma çok teşekkürlerimi iletirim. pcde en sonunda ender arkadaşımızın sayesinde driver güncellemesi yaparak full görüntüye kavuştum. şuanda 1920*1080 60hz görüntü alıyorum tvden ve görüntü çerçeveye tam oturmuş şekilde ve çok çok net:) medalof honor oynadım görüntü 10 üzerinden 10 aldı. call of duty black opsta ara sıra ekranda dalgalanma oluyor ama genel olarak oda on numara oynanıyor film neyim süper oldu cidden şimdi tv acayip içime sindi vallaha. pcyi kapıp vatana gitmeyi planlıyordum az kalsın o derttende kurtulmuş oldum çok çok iyi oldu. desarch arkadaşım dediğin gibi o gece görüntüsündeki bulutlanma olayı 100 100 senin tvye özeldir benimkisi özllikle gece izlerken çok keyif veriyor. göndüz hakikaten vasat oluyor . ama şuanda 10 numara. az güneş girince içeri tv izlememek gerek insanın morali bozuluyor ozaman. bu tvden almayı düşünen arkadaşlar yansıma olayınıda göz önünde bulundursunlar onun dışında çok iyi bir tv. benim tüm ihtiyaçlarımı karşıladı .

bu arada şunuda belirteyim goldmaster uydumla görüntüyü 4:3 formatında izliyorum sd kaliteside ciddi anlamda çok iyi 16:9 görüntüyü yaydığı için tercih etmiyorum. 4:3 te çok çok iyi . teşirdeyken izlediğimde bile bukadar net değildi bu tvler.

son olarak kardeş sen kullanıyorsun tavsiye edermisin derseniz ben tavsiye ederim. dediğim gibi benim tek sevmediğim noktası parlak ekran oluşu onun dışında cihaz genel anlamda çok iyi.

• hayırlı olsun dostum firmware güncellemesi yapman iyi olmuş
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.