Şimdi Ara

SAMSUNG 40c650 altyazı sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
51.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkdaşların çoğunun da dediği gibi film ile altyazı dosyanın isimleri aynı olmalı alt yazının görüntülenmesi için.
    Türkçe karakter sorununu aşmak için televizyon ayarları ile oynamana gerek yok alt yazı dosyanı Notepad ile aç Dosya Menüsünden farklı kaydet i seç açılan penceredeki KODLAMA bölümünde UTF8 seç ve kaydet yeni oluşturduğun dosyayı kullanırsan türkçe kararkter sorunun ortadan kalkacak. İyi seyirler
  • Teşekkürler Bilgilendirme için...
  • Beyler bu alt yazı sorununu halledebilmek için 3 gündür girmediğim site okumadığım yazı kalmadı. Sonunda kimsenin dikkat etmediği çok küçük bir ayrıntıyı fark ederek işi çözdüm ve ne mutlu bana :)) en azından bende sorun kalktı. diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi aynı klasör içinde bulunan video ve alt yazı dosyası isimleri kesinlikle aynı olmalı. uzantıları yazmıyoruz(bazı bilgisiyarlarda alt yazı uzantısını yazmazsan dosya kullanılamıyor, bunlara .srt yazılmalı). daha sonra srt li vs. dosyamızın 'özellikler'ine giriyoruz, 'gelişmiş' e giriyoruz buradan 'veriyi korumak için içeriği şifrele' ile ilgili seçeneğin tik işaretini kaldırıyoruz. bu kadar. dosyanın isim uzunluğu o kadar önemli değil ayrıca fark edenler mutlaka olmuştur 3d film izlemek için alt yazıları 3d ye uyumlu hale getiren programlara gerek yok. normalde kullandığımız alt yazılar ile her türlü izleniyor(ayrı old için),,,, gömersen izleyemezsin. umuyorum ki sorun çözülür. şimdiden ii seyirler.

• Ben de aynı sorundan muzdariptim. Forumdaki çözümleri uyguladım ancak sonuç alamadım. En sonunda kesin çözüm olarak altyazıyı filmin içine gömmeye karar verdim ve işe yaradı:) AVIAddxsubs programını indirdim ve altyazıyı içine gömdüm. Programın kullanımı çok kolay ayrıntılı bilgi:http://forum.donanimhaber.com/m_18484193/tm.htm

İyi seyirler,

Not:116 ekran tvye 22 punto altyazı çok küçük geldi, siz daha büyük puntolarla gömün altyazıyı
  • Şimdi yazılanları okudum ama bir gariplik var beyler .benim cihaz Samsung 40 d 5000 ben altyazıları görüyorum onda bir sıkıntı yok .Ama bu Türkçe karakter sıkıntısı var benim .Tools a bastığım zaman altyazı ya da dil seçeneği ile ilgili birşey çıkmıyor bende :S

Edit:Sorunu Çözdüm . Filmi başlat Tools düğmesine bas .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RuLazz_ -- 25 Ocak 2013; 20:01:57 >
  • merhaba herkese

ilk olarak usb de film oynarken tools tuşuna bastığımda gelen menü sadece aşagıdakiler:

başlık
    tekrar modu
    resim boyutu
    resim ayarı
    ses ayarları
    bilgi

burada altyazıyla ilgili bir menü yok.

eger usb den film izlemekle ilgisi varsa;
    tv kurulum menüsünde de altyazı seçeneği silik renkle seçemeyeceğim şekilde cıkıyor..
    bunları nasıl aktif edebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Tvde film oynarken kumanda üzerindeki TOOLS tuşuna basıp ALTYAZI menüsüne girin. Şifreleme bölümünü Türkçe yaparsanız altyazılardaki Türkçe harfler sorunsuz görünür.

Çok teşekkür ederim işime yaradı
  • Öncelikle merhabalar. Samsung 32C6000 LED Televizyonum var. Altyazı desteğini araştırmadan 2 sene önce aldığım bu TV de altyazı sorununu çözememek beni çok üzmüştü. Ancak bu işe pek eğilememiştim. Az önce de google'de tarama yaptım. Bu sayfa dışında yanıt verilen bir konuya pek rastlamadım. Söylenenleri harfiyen yapmama rağmen 1 TB harddiskimi TV'ye bağladığımda altyazıları bir türlü gösteremedim. Film ve altyazı dosyasını aynı isim yaptım, uzun diye ikisini de kısalttım. Uzantılarını manuel değiştirdim. sub olan uzantıyı manuel olarak srt yaptım vs. Hiçbiri çözüm olmadı. :(

Ancak şükürler olsun bir tevafuk sonucu sorunu çözdüm. Şimdi aşama aşama anlatayım.
    Seyretmek istediğim mkv uzantılı filmin uyumlu altyazısı sub uzantılı idi. İki dosyanın da ismi uzundu ve aşağıda görüldüğü gibi isimleri farklı idi.

SAMSUNG 40c650 altyazı sorunu

İlk iş olarak filmin ismini Ronin olarak değiştirdim. Uzantısı gizli olduğu için uzantısı görünmüyor zaten.
    Altyazının ismini de değiştirdim ve Ronin yaptım. Onun da uzantısı görünmeyecek.
    Daha sonra aşağıdaki siteden uzantısını srt olarak online convert ettim.

http://subtitlefix.com/index.php

Alttaki resimde görüldüğü gibi sadece "gözat" butonundan sub uzantılı dosyayı göstererek "send" butonuna bastım.
    NOT: Rate/fps ayarı ile ilgili işlem yapmadım. Zaten PC'de uyumlu idi ve sorun çıkarmıyordu.

Online çevrilen srt dosyamız otomatik olarak bilgisayarımıza iniyor zaten.
    Bu basit işlemlerden sonra film ve altyazı dosyalarını harici harddiske kopyaladım.

NOT: İki dosyanın adı da yukarıdaki gibi olacak. Uzantıları görünmeyecek.

Sonra harddiski televizyona bağladım. İçine girdiğimde sadece film dosyası görünüyordu. Ancak panik yapmayın :)
    Filmi oynatmaya başladığınızda altyazının aktif olduğunu göreceksiniz. Ayrıca film oynatılırken TOOLS menüsüne girdiğinizde görünmeyen altyazı ayarının da açıldığını göreceksiniz. Buradan altyazı açık/kapalı , şifreleme (dil ayarının yapıldığı menü) , altyazı boyutu ve senkronizasyonu ayarlarını yapabilirsiniz. Kısacası bütün menüler aktif oluyor.

Belki konuyu açan ve yorum yapan arkadaşların çoğu bu mesajı okumayacak ancak bundan sonra sorun yaşayanlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
    Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Selam ve dua ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emutlu -- 10 Ağustos 2013; 21:14:11 >

• peki altyazı rengini beyaz dışında kullanamıyormuyuz hala acaba?
  • Arkadaşlar,

Bazı arkadaşlarımız film ve altyazıya aynı ismi verikleri halde tvlerinin yine de altyazı görmediklerini söylüyorlar. Burada bilgisayar kaynaklı bir skıntı var, biraz da bizler sizlere örnek verirken yanlışlık yapıyoruz. Filme ve altyazıya aynı ismi verin diyoruz ve örnek olarak :
    Film.mkv - Film.srt yapın diyoruz.

Bazı bilgisayarlarda dosya uzantıları gizli olduğu için yukardaki örneğe göre yapılan adlandırmada Film.mkv.mkv ve Film.srt.srt şeklinde dosya isimlerini değiştiriliyor. Film ve altyazı aynı isimli olmadığı için tvler yine görmüyor.

Denetim masasına girip, Klasör Seçenekleri >>> Görünüm >>> Bilinen dosya türleri için uzantıyı gizledeki çentiği kaldırırsanız uzantılar doğru görünür. Böylece üstteki yanlış isimlendirmeyi yapmamış olursunuz.

Başka bir yöntem ise filmi ve altyazıyı harddiskin C bölümüne taşımak ve Başlat >>>Çalıştıra girip cmd yazıp komut istemcisini ( dos ekranı) çalıştırmaktır. Sonrasında aşağıdaki komutları girerseniz sorunsuz olarak dosya adları değişir.

cd c: >>> entera basın
    ren *.mkv film.mkv >>> entera basın , yazılışı : ren boşluk yıldız nokta mkv boşluk film.mkv
    ren *.srt film.srt >>> entera basın , yazılışı : ren boşluk yıldız nokta srt boşluk film.srt

ALINTIDIR. 5 Saattir bunu arıyordum. Umarım yardımcı olur sizede.

• dostum ilk önce media player classic yükle yani codec. sonra yürütme ayarları, altyazı parçası, 1. seceneği seç. ( pgs yazıyor olması lazım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirroboy

Arkadaşlar,

Bazı arkadaşlarımız film ve altyazıya aynı ismi verikleri halde tvlerinin yine de altyazı görmediklerini söylüyorlar. Burada bilgisayar kaynaklı bir skıntı var, biraz da bizler sizlere örnek verirken yanlışlık yapıyoruz. Filme ve altyazıya aynı ismi verin diyoruz ve örnek olarak :
    Film.mkv - Film.srt yapın diyoruz.

Bazı bilgisayarlarda dosya uzantıları gizli olduğu için yukardaki örneğe göre yapılan adlandırmada Film.mkv.mkv ve Film.srt.srt şeklinde dosya isimlerini değiştiriliyor. Film ve altyazı aynı isimli olmadığı için tvler yine görmüyor.

Denetim masasına girip, Klasör Seçenekleri >>> Görünüm >>> Bilinen dosya türleri için uzantıyı gizledeki çentiği kaldırırsanız uzantılar doğru görünür. Böylece üstteki yanlış isimlendirmeyi yapmamış olursunuz.

Başka bir yöntem ise filmi ve altyazıyı harddiskin C bölümüne taşımak ve Başlat >>>Çalıştıra girip cmd yazıp komut istemcisini ( dos ekranı) çalıştırmaktır. Sonrasında aşağıdaki komutları girerseniz sorunsuz olarak dosya adları değişir.

cd c: >>> entera basın
    ren *.mkv film.mkv >>> entera basın , yazılışı : ren boşluk yıldız nokta mkv boşluk film.mkv
    ren *.srt film.srt >>> entera basın , yazılışı : ren boşluk yıldız nokta srt boşluk film.srt

ALINTIDIR. 5 Saattir bunu arıyordum. Umarım yardımcı olur sizede.

teşekkürler, sayende çözdüm.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.