Şimdi Ara

Samsung 32ES5500 ve 32EH6030 modellerinde Smart TV ve Ehernet var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sitelere de güvenemez olduk.kliksa.com da Smart TV ve Ethernet-LAN var yazarken darty.com da ikiside yok yazıyor.

http://www.kliksa.com/UrunDetay/tv-goruntu-sistemleri/led-lcd-televizyon/900381018

http://www.darty.com.tr/e_commerce/LED-TV/SAMSUNG/UE-32ES5500-p-70547-c-1.htm

Diğer model 3D li modeli kalın kasa EH6030 , bu modelde smart tv ve ethernet varmı?Kullanan arkadaşlar daha net bilgi verebilirler.

• Eh 6030da eternet var ama SMART TV özelliği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ignatius

Eh 6030da eternet var ama SMART TV özelliği yok.

Hım teşekkür ederim , peki ne yapabilirim ethernet girişi ile hangi sitelere girebilirim?Samsungun uygulamalarından film izleyebilirmiyim?
  • Başka bir sitede de EH6030 için smart TV yazıyor:http://www.724tikla.com/product/samsung-ue-32eh6030-smart-led-tv-262118

Hangisine inanmalı aceba.. Şimdi buradaki bilgiye göre alsak ve smart TV özelliği yoksa mağazanın ciddi bir kusuru değil mi bu?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Sitelere de güvenemez olduk.kliksa.com da Smart TV ve Ethernet-LAN var yazarken darty.com da ikiside yok yazıyor.

http://www.kliksa.com/UrunDetay/tv-goruntu-sistemleri/led-lcd-televizyon/900381018

Diğer model 3D li modeli kalın kasa EH6030 , bu modelde smart tv ve ethernet varmı?Kullanan arkadaşlar daha net bilgi verebilirler.

merhaba...

32es5500 modelinde ethernet girişi ve smart özelliği var. web browser üzerinden internette dolaşabilirsiniz.
    32eh6030 modelinde smart özelliği yok ethernet girişi var fakat yazılım güncellemesi için kullanıyorsunuz bunu internet için değil yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: szgnsndt

quote:

Sitelere de güvenemez olduk.kliksa.com da Smart TV ve Ethernet-LAN var yazarken darty.com da ikiside yok yazıyor.

merhaba...

32es5500 modelinde ethernet girişi ve smart özelliği var. web browser üzerinden internette dolaşabilirsiniz.
    32eh6030 modelinde smart özelliği yok ethernet girişi var fakat yazılım güncellemesi için kullanıyorsunuz bunu internet için değil yani.

Yani EH6030 modelinde internette yok o zaman.Peki es5500 modelinyle samsungun film uygulamasından film izleyebiliyormuyuz?

• quote:

quote:

quote:

merhaba...

Yani EH6030 modelinde internette yok o zaman.Peki es5500 modelinyle samsungun film uygulamasından film izleyebiliyormuyuz?

Evet SAMSUNG SMART SINEMA özelliği bu cihazda mevcut güncel 1025 yalızılımı ile geliyor fakat cihazda daha eski bir yazılım var ise siz samsung sitesinden cihazınıza daha hızlı bir sekilde kurulumunu yapabilirsiniz.Cihaz 0 kutudan cıktıgında 1018-1021 yazılımlarıyla gelıyor bilginize.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • samsung 32eh6030 almıştım kutusunu açmadan iade edip 32es5500 aldım iyikide iade etmişim hem daha ince hem a sınıfı enerji hem samsung smart ve internet özelliği var

tabi internete girmek için usb wifi adaptörü almak gerek ama onuda ilerde alırım belki ,
    renkler çok doğal çok güzel sanki pencereden bakar gibi hissediyo insan süper görüntü kalitesi var elimdeki victoria secret 1080p defilesini izledikten sonra tv nin gerçekkalitesini anladım diyebilirim :)

tavsiye ederim güzel tv :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

samsung 32eh6030 almıştım kutusunu açmadan iade edip 32es5500 aldım iyikide iade etmişim hem daha ince hem a sınıfı enerji hem samsung smart ve internet özelliği var

tabi internete girmek için usb wifi adaptörü almak gerek ama onuda ilerde alırım belki ,
    renkler çok doğal çok güzel sanki pencereden bakar gibi hissediyo insan süper görüntü kalitesi var elimdeki victoria secret 1080p defilesini izledikten sonra tv nin gerçekkalitesini anladım diyebilirim :)

hocam bu TVyi 32ES5500 - en uygun fiyata 2-3 ay once 900e almıstım,

bu buyuklukte TV yi, mutfak - yatak odası ve hatta balkona arasında gotur getir olacagı icin,
    Hafif ince olmasına dikkat ettim,32EH lar hakkaten cok kalın cok hantal.

bu buyuklukteki tv icin 3d ye gerek duymadım, salonda var zaten 55inch LG LW4500.
    tüm filmleri usbsinden calıstırsın yeter dedim, iyi ki bunu almıssınız.

usb Mouse takınca direk calıstırıyor mouse TV ekranında
    benim hatta bir de logitechin su touchpadli mini klavyesi de var usb, onu da deniycem.

USB WIFI adaptorumu ebayden gectigimi haftalarda sipariş ettim , az once geldi.38 dolar+4 dolar da gönderi.
    aksam deniyecegim, Smart tv ozelligi ve allShare deniycem.

EDİT: bu arada gecen hafta kliksada bonus puanıyla 720 TL ye misss gibi fiyata satıldı bu TV..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Aralık 2012; 14:44:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

samsung 32eh6030 almıştım kutusunu açmadan iade edip 32es5500 aldım iyikide iade etmişim hem daha ince hem a sınıfı enerji hem samsung smart ve internet özelliği var

bu buyuklukte TV yi, mutfak - yatak odası ve hatta balkona arasında gotur getir olacagı icin,

bu buyuklukteki tv icin 3d ye gerek duymadım, salonda var zaten 55inch LG LW4500.

benim hatta bir de logitechin su touchpadli mini klavyesi de var usb, onu da deniycem.

USB WIFI adaptorumu ebayden gectigimi haftalarda sipariş ettim , az once geldi.38 dolar+4 dolar da gönderi.

EDİT: bu arada gecen hafta kliksada bonus puanıyla 720 TL ye misss gibi fiyata satıldı bu TV..

bende bimeksten 900 tl ye aldım %10 da hediye çeki verdiler 810 TL ye geldi :D

bu arada usb wifi adaptör eğer işe yararsa bende alayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 13 Aralık 2012; 14:54:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba...

Evet SAMSUNG SMART SINEMA özelliği bu cihazda mevcut güncel 1025 yalızılımı ile geliyor fakat cihazda daha eski bir yazılım var ise siz samsung sitesinden cihazınıza daha hızlı bir sekilde kurulumunu yapabilirsiniz.Cihaz 0 kutudan cıktıgında 1018-1021 yazılımlarıyla gelıyor bilginize.

http://www.samsung.com/uk/support/model/UE32ES5500WXZG-downloads?isManualDownload=true

hocam sanki 1030 diye bir yazılım var, UK sitesinde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba...

http://www.samsung.com/uk/support/model/UE32ES5500WXZG-downloads?isManualDownload=true

hocam sanki 1030 diye bir yazılım var, UK sitesinde.

Güncellemeler sürekli gelebiliyor fakat smart tv ve klavye mouse desteği 1025 ile geldi.

• 1024 yazılımı varmış bende, 1030u yukledim. update hastalıgım vardır ztn

wifi adapter calısıyor, kalvyedir mousedur ne taksan calısıyor.

ama modemim yavas, normal sd bir filmi bile ki 1-2 mbps idi sadece, aradabir kesilerek loading yazısı cıkarak gosterdi. Keşke buffer time'ı ben ayarlayabilsem ama oyle bir ayar göremedim, bufferı arttırmak lazım. veya olmadı daha hızlı bir modem lazım.

Smart TV ozelligi calısıyor tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 14 Aralık 2012; 13:51:28 >
  • quote:

quote:

quote:

1024 yazılımı varmış bende, 1030u yukledim. update hastalıgım vardır ztn

wifi adapter calısıyor, kalvyedir mousedur ne taksan calısıyor.

ama modemim yavas, normal sd bir filmi bile ki 1-2 mbps idi sadece, sürekli kesilerek loading yazısı cıkarak gosterdi. Keşke buffer time'ı ben ayarlayabilsem ama oyle bir ayar göremedim, bufferı arttırmak lazım. veya olmadı daha hızlı bir modem lazım.

Smart TV ozelligi calısıyor tabi ki.

Arkadaşlar bu başlık 32ES5500 ve 32EH6030 modelleri hakkında bir soru sormak için açılmış ama sanki 32ES5500'inin genel başlığı haline gelmiş, dolayısıyla TV'yi henüz alan ve yanıtını merak ettiği soruları olan birisi olarak yeni bir başlık açmak yerine buraya yazmak istedim. Ancak bizim ve diğer kullanıcıların, ayrıca sonradan alacakların TV ile ilgili paylaşabileceği çok şey olduğunu düşünüyorum, eğer siz de katılırsanız model hakkında genel bir başlık oluşturabiliriz. Ayrıca uygun fiyatı ve güzel özellikleri nedeniyle çokca alıcısı olacağına inanıyorum. Bu arada TV'yi halihazırda kullanan iki arkadaşın mesajlarından alıntı yaparak eğer biliyorsa sorularımı yanıtlamaları açısından dikkat çekmek istedim..

Herneyse.. Ben de Kliksa'nın indirimli fiyatıyla aldım, zaten piyasada en ucuz fiyata 819 TL'ye Kliksa'da satılıyordu, bir de üstüne %10 Worldpuan verince uzun zamandır TV'yi uygun fiyata kollayan birisi olarak almam farz oldu, Avantajx'in %2.5 para iadesiyle TV 720 TL gibi bir fiyata geldi 12 taksit ve ücretsiz kargo, daha ne olsun..

Öncelikle alacağım LCD TV'yi en doğru şekilde seçmek için aylardır araştırma yapıyordum. LCD TV'lerdeki teknolojiler, özelliklerle ilgili birçok şeyi öğrendim, teknoloji marketlerde gözümle gördüm, karşılaştırdım, test ettim falan.. Ancak baktım ki bu işin sonu yok, özellik üstüne ekstra özellikler falan, her bir özellikte TV'lerin fiyatı 200-300 TL artıp toplamda iki-üç bin TL'leri bulabiliyor, ayrıca bu teknolojiler kısa bir süre sonra demode kalıyor, fiyatlar sürekli düşme eğiliminde falan.. Yani dedim ki ya paraya kıyıp bu çitanın en üstünden bir TV alacağım (ve üç beş ay sonra fiyatının yarı yarıya düşüp özelliklerinin de kısmen demode kaldığını görüp üzüleceğim) ya da fiyat performans açısından bakıp fiyatı zaten düşebileceği kadar düşmüş, en çok 50-100 TL daha düşecek, en temel ve önemli özelliklere TV'lerden birisini seçeceğim. Sonra ikincisine karar verdim ve Samsung 32S5500 aldım, bana 720 TL'ye geldi, bugün kargonun gelmesini bekliyorum..

Bu TV'yi seçmemdeki en önemli neden estetiği, fiyatına göre sunmuş olduğu güzel özellikleri ve kişisel koşullarım diyebilirim. TV'yi yerleştireceğim odanın koşulları nedeniyle izleyebileceğim maksimum uzaklık 2 metre oluyor. Bu mesafeye daha büyük ekranlı bir TV almam hem sağlıksız hem çirkin olacak, hem de ideal mesafeye göre daha yakın izlemek zorunda olacağım için TV'nin görüntü kalitesinden tam anlamıyla faydalanamayacaktım. Araştırmalarım sonucunda 3D özelliğini eledim, çünkü yakından izlemek zorunda kalmam 3D özelliğinden de adam akıllı faydalanmama engel olacaktı. Samsung ve LG'nin 3D görüntülerini karşılaştırdım, Samsung'un aktif gözlük kullanması, baş ağrısı muhabbetleri falan biraz tereddüte düşürdü beni, doğrusu LG'nin 3D teknolojisini daha çok beğendim, sanki görüntünün çerçevenin dışına taşması hissi daha güçlüydü ve beni daha çok tatmin etti. Ancak 3D özelliğini kullanabilmek için belli bir mesafenin üstünde izleme zorunluğunun olması, bir de Full HD filmlerin 3D'de Full HD olarak izlenememesi durumu ondan da soğuttu. Ayrıca 3D teknolojisinin sürekli ve hızlı bir biçimde geliştiğini, yenilendiğini görüyoruz, bu işin sonu gözlüksüz 3D gibi geliyor bana ve bir zaman sonra elimizdeki 3D gözlüklerin zamanın walkmenleri, VHS kasetleri gibi falan teknoloji müzesinde yerini alacağından eminim. Bu sebeple uygun fiyatıyla birlikte en temel ve gerekli özelliklere sahip Samsung 32S5500'i almaya karar verdim. Bana bu kadar uygun fiyata gelmesiyle, şu anki evimin büyük ekranlı ve 3D'li TV'leri kullanmaya müsait olmamasıyla, 3D teknolojisinin sürekli gelişmesi ve gelecekte en son 3D teknolojisine sahip 50-60 inç LCD TV'lerden birisini şu anki fiyatlarına göre çok daha uygun alabilme olasılığıyla teselli ettim kendimi ;) Öyle ya, Apple bile LCD TV üretimine gireceğinin sinyallerini verdi. Bana öyle geliyor ki o zaman hem piyasa çok daha fazla kızışacak ve fiyatlar düşecek, hem çok daha üstün özelliklere sahip TV'ler göreceğiz..

Sonuç olarak bu TV'yi gelecekte en kötü ihtimalle yatak odasında, mutfakta ikinci TV olarak kullanırım ya da monitör olarak değerlendirim düşüncesiyle tereddüt etmeden aldım. Düşse düşse 500 TL'ye düşer, o kadar da olsun. Ama bugün 2000-3000 TL'ye aldığım bir LCD TV'nin altı ay ya da bir sene sonra 1000 TL hatta belki 900 TL'lere düştüğünü görmek biraz zoruma giderdi parayı sokakta bulmayan bir çalışan olarak.. 24 inç Full HD monitörlerin bile 400-500 TL'ye satıldığı bir zamanda bu TV'yi 700 küsür TL'ye almak son derece doğru bir hamle, hele ki bugünlerde zaten LCD TV almayı düşünen birisi için..

Sorularıma gelince;

1) Kargo gelince kutuyu açıp TV'yi kendim kursam olur mu yoksa Samsung yetkili servisini çağırmam, beklemem falan gerekir mi? Teknolojik uygulamalara yabancı değilim ve başarıyla kuracağımdan eminim fakat olur da garanti durumu konusunda falan bir ayrıntısı vardır ve yetkili servisin kullanması daha avantajlı olur.. Kliksa'nın sitesinde bu konuda birşey yazmıyordu fakat eğer servis kurmalıysa ücretli mi olacaktır yoksa ücretsiz mi olmalı?..

2) Diğer sorum wi-fi ve ethernet ile ilgili. Wi-fi adaptör sadece kablosuz olarak internete bağlanmak için mi yoksa başkaca artıları, getirileri olacak mı bu adaptörü alıp kullanmanın? Zaten dahili Wi-Fi bile olsa ethernetin daha hızlı olması nedeniyle evdeki router'dan bir ethernet çekmeyi düşünüyordum. Eğer sadece kablosuz internet sağlayacaksa zaten ethernetle bağlanacağımdan wi-fi adaptör almayı düşünmüyorum, ama başka cihazlarla da kablosuz iletişim kurmamı da sağlayacaksa bana gerekli gibi geliyor. Teknosa'da TV'leri incelerken ordaki bir görevli kablosuz klavye mouse falan kullanmak için TV'de dahili wireless olması lazım ya da wireless adaptörü almanız lazım demişti. Ama burada yazan bir arkadaş USB aracılığıyla TV'de kablosuz klavye ve mouse kullandığını yazmış.. Yani wireless adaptörün sizce kablosuz olarak internete bağlanma dışında avantajları neler?.. Bu arada 38$ + 4$ kargoya alan arkadaş Ebay'de hangi satıcıdan aldığını belirtirse çok sevinirim, TR fiyatlarına göre gayet uyguna gelmiş. Bu adaptörün getirileriyle ilgili en çok görüş alabileceğimiz arkadaş da kullanması itibariyle kendisidir diye düşünüyorum.

3) Son sorum ethernet ile ilgili. Evde Gigabit hıza sahip bir router'ım var ve bu router'a bir de 6 TB kapasitesi olan bir NAS Server bağlı. Yani bu demek oluyor ki TV'yi ethernet ile bu router'a bağladığım zaman 6 TB'lık diskime TV'den de ulaşacağım, yanılıyor muyum? Eğer öyleyse TV üzerindeki ethernetin hızı benim için önemli. Çünkü eğer Gigabit ethernet varsa CAT6 kabloyla ethernete bağlamak istiyorum. TV üstündeki ethernet hızını nerden öğrenebilirim?

Muhtemelen başka sorularım da olacaktır ancak kullanan arkadaşlar şu anki sorularımı yanıtlayabilirlerse çok memnun olacağım, teşekkürler, görüşmek üzere..

• Arkadaşlar o kadar yazdık, TV'nin kullanıcılarından bir yanıt yok mu sorularıma.. Ürün geldi fakat kutusunu açmadım, en azından kurulum, garanti ve servis ile ilgili sorularımı yanıtlarsanız çok sevineceğim. Ancak kullanan arkadaşlar diğer sorularımı da yanıtlarsa çok makbule geçecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Arkadaşlar o kadar yazdık, TV'nin kullanıcılarından bir yanıt yok mu sorularıma.. Ürün geldi fakat kutusunu açmadım, en azından kurulum, garanti ve servis ile ilgili sorularımı yanıtlarsanız çok sevineceğim. Ancak kullanan arkadaşlar diğer sorularımı da yanıtlarsa çok makbule geçecek..

1, evet kuruluma servisi çagırmak zorundasın eğer kendin açarsan arızsalı çıkarsa yada ekranda problem olursa adamlar sen düşürmüşsün lcd yi diye problem çıkartabiliyomuş

2. wifi internet e bağlanabilirsin bunun dışında cep teefonuna bağlanabilirsin telefonu klavye olarak kullanabilir yada touchpad olarak kullanabilirsin kanal flanda değiştirebiliyoyosun , wifi üzerinden bilgisayara bağlanıp all share özelliğiyle direk film flan izliyebilirsin kablo takmadan yada muzik resim v.s.

3. nas servere bağlanınca ne olur bilmiyorum 1 tane çıkışı var zaten ağ olarak oraya ya internet yada başka bişey takıcaksın bence gerek yok derim servere flan zaten hdd yi usb den bağladığında direk tanıyor içinde ne varsa film felan kendisi çalıştırıyor ben kendim .mkv denedim 1080 p çok rahat çalıştırdı

eyyorlamam bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 15 Aralık 2012; 11:11:38 >

• quote:

1, evet kuruluma servisi çagırmak zorundasın eğer kendin açarsan arızsalı çıkarsa yada ekranda problem olursa adamlar sen düşürmüşsün lcd yi diye problem çıkartabiliyomuş

2. wifi internet e bağlanabilirsin bunun dışında cep teefonuna bağlanabilirsin telefonu klavye olarak kullanabilir yada touchpad olarak kullanabilirsin kanal flanda değiştirebiliyoyosun , wifi üzerinden bilgisayara bağlanıp all share özelliğiyle direk film flan izliyebilirsin kablo takmadan yada muzik resim v.s.

3. nas servere bağlanınca ne olur bilmiyorum 1 tane çıkışı var zaten ağ olarak oraya ya internet yada başka bişey takıcaksın bence gerek yok derim servere flan zaten hdd yi usb den bağladığında direk tanıyor içinde ne varsa film felan kendisi çalıştırıyor ben kendim .mkv denedim 1080 p çok rahat çalıştırdı

eyyorlamam bu kadar

Bilgiler için çok teşekkür ederim TheJudgé,

LCD TV asma aparatını da alır almaz çağıracağım servisi. Ancak servis ücretli mi olacak yoksa ücretsiz mi? Ücretsiz olması gerekiyor da haksız bir ücret talep ederse bilgim olsun diye soruyorum..

Ancak TV üzerindeki ethernetin hızı nedir aceba?.. O konuda hiçbir yerde bilgi bulamadım. Bir de şu wi-fi adaptörü Ebay'den 38$ + 4$ Kargoya alan gimmeluck hangi satıcıdan aldığını, wi-fi adaptör ile TV'nin ekstradan hangi özelliklere kavuştuğunu paylaşabilirse çok sevinirim..

Bir de sonradan aklıma gelen bir soru daha var. Bu TV'lerin USB girişine USB çoklayıcı taksak çalışacak mıdır? Yani USB port sayımızı bu şekilde arttırmamız mümkün mü? Teşekkürler..

• 32es5500 var bende de. 10 gün oluyor alalı. Çok memnunum tv'den. Henüz smart özelliğini denemedim ama ethernet kablosuyla en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum. Onun dışında görüntüsü parlak ve net. Ben beğendim. 500gblık harddiskimdeki filmlerin hepsini altyazısıyla oynattı. Sadece bir filmde altyazıyı tanımadı sanırım o da uzantıdan kaynaklananıyor. Genel olarak memnunum 900 liraya teknosa'dan almıştım.
  • quote:

quote:

eyyorlamam bu kadar

Bilgiler için çok teşekkür ederim TheJudgé,

LCD TV asma aparatını da alır almaz çağıracağım servisi. Ancak servis ücretli mi olacak yoksa ücretsiz mi? Ücretsiz olması gerekiyor da haksız bir ücret talep ederse bilgim olsun diye soruyorum..

Ancak TV üzerindeki ethernetin hızı nedir aceba?.. O konuda hiçbir yerde bilgi bulamadım. Bir de şu wi-fi adaptörü Ebay'den 38$ + 4$ Kargoya alan gimmeluck hangi satıcıdan aldığını, wi-fi adaptör ile TV'nin ekstradan hangi özelliklere kavuştuğunu paylaşabilirse çok sevinirim..

Bir de sonradan aklıma gelen bir soru daha var. Bu TV'lerin USB girişine USB çoklayıcı taksak çalışacak mıdır? Yani USB port sayımızı bu şekilde arttırmamız mümkün mü? Teşekkürler..

servis ücretsiz

kablo ile ağ hızı 100mbps e kadar destekliyor

Çoklayıcı takarsan ne olur bilmiyorum denemek lazım , 2 tane usb girişi var zaten bence yeterli gibi ama denemek lazım yinede

• quote:

Arkadaşlar o kadar yazdık, TV'nin kullanıcılarından bir yanıt yok mu sorularıma.. Ürün geldi fakat kutusunu açmadım, en azından kurulum, garanti ve servis ile ilgili sorularımı yanıtlarsanız çok sevineceğim. Ancak kullanan arkadaşlar diğer sorularımı da yanıtlarsa çok makbule geçecek..

hocam bahsettgin nedenlerle en iyi secimi yapmıssın hepsi ok sadece, 3D olayıyla ilgili VHs kaset benzetmen haric, iki teknoloji de ileride cop olduve olcak ama o vakte akdar alanlar bu zevki yasadılar, yasıyacaklar, o mantıkla elektronik ürün alınamaz hiç bir zaman
    ama bu ebattaki tv icin 3d ye gerek yok , ilerde yeri yatak odası veya mutfaktır cunku dedigin gibi. 3D -vhs genel yorumuna atıfta bulundum sadece )))

TV yi kurmaya geldiklerinde TVB menusunden renk kontrolu de yapılabilşiyor onu açtırt ve ölü piksel kontrolü yaptır. hemen bi usb disk de tak usb lerde sorun olmasın die.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.