Şimdi Ara

Samsung 226BW (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.943
Cevap
0
Favori
173.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: memocan

bu monitörü almaya niyetliydim bugün gittiğim yerlerin birinde satıcı toptancıyla konuştuk bu monitörde çok ölü piksel çıkıyormuş 0 ölü piksel garantiside yok alma dedi doğrumu

Arkadaşım forumda alan bir çok kişi var ve ben hiç ölü piksel çıkan duymadım.Ama çıkmaz diye birşeyde yok.Peki almak istediğin yerde bu monitor var mıydı ve tanıdığın bir yer miydi?Sana başka monitor satmak istemesinler

Deneyerek alabileceğin ve belli süreler ölü piksel garantisi veren firmalar var.(Vatan belli bir süre garanti veriyor.)Elbette fiyat farkı oluyor o zamanda :)Tüm mesajlara bakarsan sondan başa doğru diğerlerini de sen bulabilirsin.

• noldu ya arkadaşın biri spyder express programını kuruyodu kalibrasyon dan falan bahseetti ama ben postunu göremedim şimdi bende indiriyom bakalım program işallah kullanışı kolaydır da bişeyler yapabiliriz.
  • bana göre o banding gibi görünen şey wallpaprdan oluyo.. çüknü bu bi jpg resim ayrıca nerdeyse başka hiçbi resimde böle görmedim ben... elimde 250 adet wallpaper var.. 1-2 tanesinde daha vardır böle görünen.. muhtemelen o da resimlerden kaynaklanıy.o..

ayrıca renk farklılığı ayarlrdan kaynaklanır... ve muhtemelen CRTden kötü değildir.. öyle düşünüyosan öyle düşünme sakın ...
    ?
  • dediğimn gibi sorun resimde... CRT var iken de arada sırada böle fotolar denk geliyodu... bazı dandik wallpaper sitelerinden wallpaper alırsan böle olur tabi Darkchild

bu arada neden benim arabamı masaüstü yaptınız yaw ayıp oluyor :D sordunuzmu!

• abicim niye bir wallpaper olayına kilitlendiniz anlamıyorum.. illaki sorun bulmak içinmi çalışıyoruz yani..bakın güzel güzel keyfinize ve bu süper monitörün tadını çıkarın boşverin..
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • darkchild, benim crt de de görülüyor banding ama lcd deki kadar belirgin değil. bir de lcd de renkler biraz tuhaf gibi geldi bana. bu da sanırım tn panel olmasından. bu arada tn panelde 16,7 milyon renk nasıl oluyor bilen var mı?

bu arada ben de 226 almaya karar verdim, 206 bw düşünüyordum ama o boyuta fazla bence 1680x1050 çözünürlük, yazıların ve diğer nesnelerin çok küçük olacağını düşünüyorum. nokta aralığı çok ufak çünkü.

226 sı olanlar bir de dikey görüş açılarından memnun musunuz? bildiğim kadarıyla 10 derece yatabiliyor monitör öne doğru. yani pek fazla esneklik sağlamıyor. bu yüzden görüş açıları daha önemli hale geliyor.

"If in doubt, flat out"
    Colin Mc Rae - The flying Scot
  • Arkadaslar anlasılan S panelle A panel arasınd a ciddi kalit e farkları var. ABD de satılan S panel 226 bw için yazılmış bir yazı. ingilizcesi olanlar okusun. Forumdan bir arkadas gigatek in on siparis aldıgını sölemişti .bilgisi olan varmı?

Besides, you're lucky today because this one has an S panel, NOT a cheaper and inferior A model!!! S means Samsung panels and A means AUO or any other 3rd party panels. Samsung uses their own panel ONLY in the first batch, and later takes panels from third parties. The first batch is now gone and it becomes a lottery game of getting an S-panel 226BW to buy it from on-line sellers or stores. You will NEVER know the panel type until you open the package and inspect the label right behind the panel itself. Now I have done that for you so you don't take the risk anymore! Anyone knows the Samsung panels are "A++", while others are only "A". However, you pay the same price for the same model anyway. I will show the buyer how to tell between S and A panels.

• A-S panel arasında fark yok diye bağıranlar kendilerini tatmin ediyor 2 ayrı fabrika 2 ayrı üretim tekniği 2farklı yer benzeyen ne var acaba dışındaki standart döküm plastikten başka benzer hiçbişey yok üzerine yapıştırlan üretim kodlarına kadar farklı ve üretim kalitesinden oluşan kalite farklılıkları var ve bunlar calibrasyonla falan cözülücek şeyler değil
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • türkiye ye S panel gelmedıgınden hiç bosuna kasmayalım arkadaslar keske gelse de alabılsek
    A ve S panel arasında fark oldugunu bılıyoruz. ama S panel olmadıgından inceleme ve karsılastırma sansı da yok malesef.
    samsunda bır arkadas vardı abisi hollandadan S panel gondermişti
    sanırım türkiyede bir tek onda S panel var...... :)

ben koyuncu ya maıl attım S panel getirecekmisiniz diye
    adamlar zahmet edip bi cevap bile vermediler
    gonderdıgım maıl

iyi günler aslında 226bw modelinin A ve S panel versiyonları oldugunu ve türkiyede daha kaliteli olan S panel degilde sadece A panelin satılma sebebi nedir acaba?
    avrupa ve abd de S panel varken neden türkiyede hiç S panel yok
    bizim insanımız buna layık degil mi??

bu 226 konusu maşallah uzamış da uzamış. forumu baştan sona okumayı istiyorum ama çok vaktimi alacak. O yüzden kafamdaki bir kaç soruyu affınızı sığınarak önceki sayfalara bakamadan sizlere yöneltmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

1. Şöyle ki, ben bu monitörü almak istiyorum ama şu an kullandığım ekrak kartı oldukça eski bir ekran kartı. Yakın gelecekte sistemi toptan değiştireceğim ancak o vakte kadar bu monitörü de kullanmak istiyorum. Acaba eski ekran kartı ile bu monitörü kullanmak istediğimde sorun yaşar mıyım?(bu ekran kartım Leadtek Winfast GeForce2 MX400 - AGP4x/2x - 64 Mo DDR - TV-out) ve yeni alacağım ekran kartında nasıl bir çıkış olmasına özen göstermeliyim? En iyi performans için hangi bağlantıyı kullanmalıyım?

2. Bu monitörü TV olarak da kullanmak istiyorum. Uydu alıcıyı veya DVD player'ı direk bu alete bağlayabilir miyim? bunun için uydu alıcıda ve DVD player'da hangi çıkışın olması gerekir?

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omozomoz -- 9 Nisan 2007; 16:17:19 >

• İyi günler arkadaşlar. Ben bugün 226bw mu yeni aldım. Herşeyden gayet memnunum fakat monitörü dvi dan bağlayamadım. Bağlantıları iyice kontrol ettim . sadece dvi den bağladığım zaman görüntü gelmiyor. Ekran Kartım saphire x1300. Nasıl bir çözüm önerirsiniz? Bide arkadaşlar verim artışı için neler yapmamı önerirsiniz. siz monitörü ilk aldığınızda neler yaptınız? Son sorum ise masa üstü ve oyunlarda hangi çözünürlüğü kullanıyorsunuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....

o wallpaper sorunlu arkadaşlar... onun gibi araba resimleri var bende.. diğerlerinde böle bişi yok..
    ASUS P5Q-E , Q6600 , OCZ 2x2 800 Mhz Platinium , Sapphire HD4850 TOXIC, 500 GB SEAGATE 32MB , Cooler Master RC-690 , TT Bigtyphoon
  • Hala S panel A panel tartışması mı var burada yahu..S panel gelmeyecekk hiç boşuna uğraşmayın..Alın A paneli içiniz rahat etsin..Bu arada A ile S arasında hakikaten pek bir fark yok..Herikisinide özellikleri aynı kaldıki samsung dağlar kadar fark olacak iki panelli bir monitör piyasaya sürer mi..Ve yine kaldıki S ile A arasında fiyat farki da yok..Daha kaliteli panel üreten arkadas o zaman demek ki bu kaliteyi ucuza yaparken digeri bizi kazıklıyo öle mi..Olmaz arkadaşlar öle şey ben A aldım kullanıyorum 1 aydır hemen hemen hiç bir sorun çıkmadı..Harika..haa AUO dene panel üretici hiç de yabana atılacak bir panel üreticisi değil bu arada..Yabancı sitelere de pek bakmayın bizim türk insanında bir yabancı hayranlığı var...Orada da ne ... adamlar var..Delinin birisi kendine göre bir yorum yaptı diye hemen inanmayın..
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.