Şimdi Ara

Şampuan mı Sabun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nette şöyle bir yazı buldum paylaşmak istedim sizlerlede;

Şampuan mı, sabun mu?

Deterjan ve şampuanların zararlı olduğu; temizlikte, sabun, arap sabunu ve çivitin tercih edilmesi gerektiği bildirildi.
    Deterjanların içinde cildi tahriş edici maddeler bulunduğunu vurgulayan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Fuat Yöndemli, şunları söyledi: "Günümüzde sabunlu temizliğe rastlamak yok denecek düzeydedir. Sabunların temizlikte kullanılmaması cilt sağlığı açısından büyük bir kayıptır. Son yıllarda özellikle saç temizliğinde ilk sıralarda ve yoğun olarak tercih edilen şampuanların, deterjandan üretildiği çoğu kişi tarafından bilinmemektedir. Kullanılan şampuanlar cilt hastalıklarına yolaçtığı gibi kepeklenme ve saç dökülmelerine de neden olmaktadır. Ayrıca suda yaşayan canlıların yapısına girerek zehirlenmelerine yolaçan deterjanların, insan sağlığını da ne denli tehdit ettiği açıkça ortadadır. Vakit kaybetmeden saf sabunlara dönüş yapılmalıdır.

Bi dönemler bende sabunu denemiştim ama yaklaşık 3 aylık kullanım sonucunda saç derimde kaşıntılar gerilmeler ve ara sıra kepek sorunu ile karşılaşmıştım.

• dostum nerde o eski sabunlar gerçektende sabun deterjan şampuan o tür malzemelerin hepside kimyasal maddelerden yapılıyor tabiki bu kimyasallarında iyisi ve kötüsü mevcut herhangi biyerde çok ucuz sıvı yada katı sabunlar varsa mutlaka onun bir hilesi vardır yaşlı insanların çoğu saç yıkamada sabun kullanır ama onlarda söylüyolar nerde o eski sabunlar diye belki o tür sağlığa faydalı sabunlar hala güzel memleketimizin bi köşesinde yapılıyo olabilir ama iş onu arayıpta bulmaktır bir ara bende kullanmıştım sabun saçlarımdan dökülen kepeklerden dışarı çıkamaz olmuştum saygılar........

Orjinalden alıntı: Theode

tabii ki şampuan

head&shoulders
  • deterjana karşı alerjim var annem deterjanın içine sabun tozu karıştırıyor

ama sabunun saçlarımda işe yarayacağını sanmıyorum

arapsabununu da yağlı boya fırçalarımı temzilemek için kullanıyorum
    Daha Fazla Göster
  • ilginçtir ben defne sabunu kullanmıştım ve kepek sorunu olmuştu.. ama son 1 haftadır hacışakir beyaz sabun kullanıyorum pek kepek kalmadı bayağı azaldılar. gerçi saçlar kazık gibi oluyo...

el yapımı sabunlarıda araştırdım, içindeki maddeler göz kararı konduğu için pek sağlıklı olmayabilir diyolar. özelliklede "kostik" (sodyum hidroksit'miş) denilen madde fazla konulduğu takdirde cildi tahriş etme hatta saçları dökme gibi sorunlara yol açabilirmiş.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.