Bir sezonu'da şampiyon olarak kapattık ve Ş.Ligine doğrudan giriş imkanı elde ettik. Şimdi önemli olan Avrupa'da sürekliliği sağlıyacağımız bir kadro oluşturmak. Eminim Aziz Yıldırım transfer için şimdiden düğmeye basmıştır. Ayrıca bu transfer sezonu Beşiktaş ve G.Sarayın aksine bizim için daha uzun sürecek çünkü takım geç kampa girecek ve ligin açılması ve şampiyonlar liginin başlamasına uzun bir zaman var. Onun için ilk önce Yerli ve iç transfer hamlelerimizi gerçekleştirmeliyiz.
Semih:Büyük ihtimalle gideceğini düşünüyorum ama gitmesse her türlü defansa alternatif olur. Uğur:Aykut Hoca kendisinden sakatlıktan dolayı fazla yararlanamadı ama ona 1 sene daha şans verip takımda tutmasını bekliyorum. İlhan:F.Bahçe kalibresinde değil. Guiza:Gönderilecek. Bilica:Gönderilcek. Baroni:İşte bu konu biraz kafa kurcalıyor,oyuncu kendisi'de kalmak istiyor ve ayrıyetten 2. yarılarda almasına rağmen Aykut Hoca Baroni'den yararlanıyor.İlk 11 oyuncusu değil ama kalmasından yanayım. Özer:2 senedir sakatlıklar başına bela oldu Aykut Hoca ona son bir şans vericek kullanamassa seneye Anadoluya döner. Dia:Verilen yüksek bir meblağ var onun için gönderileceğini zannetmiyorum ayrıca seneye şampiyonlar liginde daha çok kontra sistemle oynayacağımız için yararlı olabilir. Yobo:Yüksek çekincelerim var.Bir tarafım Lugano ile uyumu iyi olduğu için kalsın diyor,diğer yanım çok hata yapıyor gitsin diyor.Kararsızım.
Gelelim Yerli transferlerine;
Mustafa Pektemek:Eğer Semih giderse yedek klubesi için iyi bir alternatif olabilir. Orhan Şam:Gökhan uzun zamandır alternatifsiz oynuyor,alınırsa hiç yoktan Gökhan'ın biraz soluklanmasını sağlar. Atila Turan:Gelecek vaadeden bir oyuncu alınırsa Santos'un alternatifi olur. Serdar Kesimel:Bilica ve İlhan'ın gidiceği ön görüldüğüne göre defansa takviye şart.Eğer Kayseri çok yüksek bir rakam çekmesse oyuncu takası ve para ile alınabilir.Sanırsam F.Bahçeliymiş ve şampiyonlar ligi onu cezbedecektir. Ceyhun Gülselam:İsmi sürekli bizimle anılıyor ama Selçuk'un başka bir modeline ne gerek var çözmüş değilim. Selçuk İnan:G.Sarayın çoktan transferini bitirdiğini düşünüyordum ama bazı gelişmeler oldu,F.Bahçeye gelirse kimse şaşırmasın. Ersan Gülüm:Yetenekli bir oyuncu,ama Beşiktaşlı olduğu için başka klube gideceğini düşünmüyorum.
Yobo hariç hepsine katılıyorum,adam bizi şampiyon yaptı defansta bence tam kademeye giriyor sadece Luganonun çok iyi olması,attığı goller Yobo'yu kötü gösteriyor bence çok kaliteli bir defans oyuncusu ve kesinlikle alınmalı...
quote:
Orijinalden alıntı: sawgiray
Yobo hariç hepsine katılıyorum,adam bizi şampiyon yaptı defansta bence tam kademeye giriyor sadece Luganonun çok iyi olması,attığı goller Yobo'yu kötü gösteriyor bence çok kaliteli bir defans oyuncusu ve kesinlikle alınmalı...
Bilmiyorum,hataya müsait bir yapısı var.Dün yediğimiz 3 golde'de hatasız değildi.
Hocam farkettiyseniz dediğiniz adamlar hep alternatif ağırlıklı. Çünkü fenerbahçe'nin yedek klübesi tatmin edici değil bu açık hep ortaya çıkıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: KmKz_Lito
Hocam farkettiyseniz dediğiniz adamlar hep alternatif ağırlıklı. Çünkü fenerbahçe'nin yedek klübesi tatmin edici değil bu açık hep ortaya çıkıyor.
Forvet konusunda çok kötü yedeklerimiz yok ama defans ve ortasaha konusunda standartın altında diyebilirim.Yalnız hiç transfer yapmasak bile bu takım bir dahaki sene yine kafaya oynar.Çünkü üzerlerine bir ruh kondu,onun için kadroyu çok değiştirmeye sıcak bakmıyorum heleki G.Saray ve Beşiktaşın durumu ortada iken.
selçuk inan ile gsnin anlaştığı falan yalan kim diyorsa yalan söylüyor daha karar vermedi bize daha yakın...
-Semihin kalması taraftarıyım yerli yedek müthiş bi avantaj bizim icin
-baroni'nin acilen bavulunu toplaması lazım yedek olarak kalsın diyorsun adam yabancı kontenjanı zorlamasın
-yobo'nun seneye daha iyi olacağını düşünüyorum o da ısındı takıma
-a.Santos cl'de işimize yarayacak kalsın bence ama oraya kaliteli bi yerli transferi yapılsın ya da caner efendi akıllansın biraz
-selcuk kalsın yerli yedek hic sorun değil bizim icin ama oraya(baroni giderse) cl görmüş adam lazım
-forvete gercekten yürekten oynayan adam lazım niang'ın gitmesi taraftarı değilim ilk sezonunda 15 attı sakatlıklara rağmen
seneye cok iş yapıcak ama cok da yıpranacağı icin bi emenike tarzı adam lazım
-stoch ilk 11 olmalı banko
-ve son olarak güzel bi törenle 3 yıllık imzayı attırmalıyız aykut KOCAMAN'a
Emrenin yanına "Lassana Diarra" gibi bir oyuncu lazım.Alex kral fakat seneye lig+cl+kupayı biraz zor kaldırır bünyesi malum yaş faktörü alex'ten 1-2 sene daha tam verim almak istiyorsak orayada bir transfer şart gözüküyor.Forvet takviyesi bu sene beklemiyorum gerekte yok zaten güiza ve gökhan ünal giderse bir yedek forvet alınabilir.Kısaca
YOBO kalacak ve yedek stoper alınacak (serdar kesimal düşünuyor görüşmeler sürüyor) yada GODİN VEYA CACARES alınacak KESİNLİKLE RİSK ALINMAYACAK..
Godin bizim için biçilmiş kaftan olur.Hem Milli takımda Lugano ile beraber oynuyorlar uyum sorunu olacağını hiç düşünmüyorum.Yalnız Cacares tam bir kazma işin açıkçası gelmesini istemem.
Volkan Gökhan - Lugano - G. Bale - Santos Emre - Selçuk İ. Hazard - Alex - Tuncay Eto'o
Ohaa sol açığı gittin defansa koydun
Yobo kiralık ve yaşıda ilerlemiş bir futbolcu, bonservisini almak bence mantıklı değil. Tekrar kiralama yoluna gidilebilir ama kulübü yanaşmazsa vazgeçilir. Gökhan-Lugano-Santos üçlüsünü bozmazsak Yobo'nun yerine daha kaliteli bir isim transfer edilebilir.
Ortasahaya Baroni'nin yerine, Emre'ye eküri ve Selçuk'u yedek bırakacak Appiah, Aurelio gibi bir topçuya ihtiyacımız var.
Tek forvetli sistem devam edecekse ve Semih takımda tutulabilirse önümüzdeki sene için ileri uç adama ihtiyacımız yok. Niang, Semih ve Guiza'nın yerine alınacak genç bir Avrupalı önümüzdeki seneyi rahat tamamlar.
Alex'i oyundan aldığımızda onun yerine oynayabilecek, top alıp top verecek kritik paslarla arkadaşlarını pozisyona sokacak GENÇ (17-24 yaş aralığında) yerli veya yabancı bir futbolcu keşfetmek lazım. Sezon içinde de bol bol fırsat verip tecrübesine tecrübe katmak gerek.
Bu arada kulübe için savunmaya hem sağda hem solda oynayabilecek bir isim. İleri kanatlarda oynayabilecek bir isim olmak üzere yerli transferde olsa güzel olur.
cl de yobo ile yapamayız bonservisi alınmamalı kesinlikle. (serdar kesimal) semihi gönderip mustafa pektemeği düşünenler var. semih bizim solskjaerimiz hem kulüp bende milli takım bazında çok fazla tecrübesi var kesinlikle kalmalı. santos 15m karşılığında barcaya satılmalı yerine paraya kıyıp coentrao veya serie a dan bi sol bek transfer etmeliyiz ( fiorentinadakinin adını unuttum o işte). bunun dışında gündemdekilerden lass arshavin selçuk inan alınıp transferi kapatalım.
bence ortasaha alınmasa mehmet topuz oraya çekilse, baroni de yedekte dursa çok iyi olur. selçuk da alınırsa müthiş tabi niangı da sağ kanada çekeriz, zaten sürekli kanatlara kaçıyo.
kanat transferi çok gereksiz olcak bence, caner-santos-uğur üçlüsü bile kanatta rahatlıkla oynayabiliyo. mehmet topuzun da göbeğe çekilmesi halinde emreye yakın performans sergileyeceğini düşünüyorum.
müthiş bi santrafor alınıp transfer dönemi kapatılmalı(giden olmadığını düşünürsek) bence o da forlan olsa ne güzel olur :)
volkan gg lugano yobo santos niang mehmet emre stoch alex forlan
biraz ofansif oldu ama iyidir duruma göre ""mehmet-cristian-selçuk i.-emre"" ortasahasına geçilir bu sefer süper beklerimiz sahneye çıkar, oyunu tutmak da kolaylaşır bu 4lüyle.
Volkan Gökhan - Lugano - G. Bale - Santos Emre - Selçuk İ. Hazard - Alex - Tuncay Eto'o
volkan gg lugano x santos x emre x alex stcoh niang böyle olunca 1 yabancı hakkı kalıyor ve bu hak stoper ile harcanmamalı bence ortasahaya yabancı takviyesi yapılmalı stoper ve sağ açık için yerli transferi yapılmalı sol bek(1) çift yönlü ortasaha(2) sağ-sol açık(1) stoper(1)santrafor(1) alternatifleri alınmalı Ve alacağımız adam en fazla 25 yaşında olmalı