UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Kulübümüzün, 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer almasına karar verdi.
Karar, UEFA’nın Kulübümüze ve Türkiye Futbol Federasyonu’na, 22 Haziran 2012 Cuma günü gönderdiği aşağıdaki açıklama ile bildirildi.
1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi ,Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe SK’nın kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;
2- Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, Şu an itibari ile Fenerbahçe SK’nın UEFA Karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.
UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'ndan tarafımıza bugün ulaşan yazıda;
1) UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe Kulübünün, ilave bilgi/dosya sunabilmesinin uygunluğuna,
2) Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulunda olmak kaydıyla şu an itibariyle Fenerbahçe Kulübünün UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine
karar verdiği belirtilmektedir.
Yazının oryinal metni aşağıdaki gibidir. :
The Control & Disciplinary Body decides; - To allow the Diciplinary Inspector and Fenerbahce to file additional submissions to the Control and Diciplinary Body - For the time being the club of Fenerbahce is allowed to participate in the UEFA competition for which it is eligible pending a final decision of the UEFA Diciplinary Body in this regard.
Daha disiplin kararı verilmemiş yani İngilizce metnin ikinci maddesinden bunu anlıyorum.
şimdilik demiş kısacası yine son dk değiştirmeseler iyidir
quote:
Orijinalden alıntı: Alp
Daha disiplin kararı verilmemiş yani İngilizce metnin ikinci maddesinden bunu anlıyorum.
Doğrudur fakat disiplin kararları dediğin PDFK özerk bir yerdir ve sadece yöneticileri suçlu buldu ben sorun olacağını sanmıyorum.
UEFA'nın kendi disiplin komitesi karar verecek, PFDK'yı pek kaâle alacaklarını düşünmüyorum hocam.
Ben de pek bu dakikadan sonra geri dönüşün olacağını sanmıyorum, şimdiki şartlar göz önüne alındığında denmiş, eğer şimdiki şartlar dediği sadece bu seneyi kapsıyorsa bilemeyeceğim tabii. Bakalım UEFA'nın disiplin komitesi ne karar verecek, yazan metinden Fenerbahçe'nin savunmasına da hâlâ devam etme şansı olduğunu çıkarıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: sawgiray
quote:
Orijinalden alıntı: Alp
Doğrudur fakat disiplin kararları dediğin PDFK özerk bir yerdir ve sadece yöneticileri suçlu buldu ben sorun olacağını sanmıyorum.
sorun orada zaten. federasyon tarihte görülmemiş bir şekilde takım ve yöneticiyi ayırdı. üstüne şike var ama sahaya yansımamış dedi. uefada bunları kabul edeceğini sanmıyorum, ederse avrupadaki ceza alan takımlar isyan çıkarır. tff baştan şike filan yok deyip, kimseye ceza vermeseydi olay başka olabilirdi.
Ömer temelliye twiterda bunun ne olduğunu sordular. Oda artık bişey olmayacağını bittiğini söyledi. Yönetici taraftrını timsaha yatırmaz herhalde: