Şimdi Ara

Sam Altman tekrar OpenAI CEO’su olurken Microsoft ise yönetime katıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sam Altman tekrar OpenAI CEO’su olurken Microsoft ise yönetime katıldı



    Sam Altman resmi olarak yeniden OpenAI'nin CEO'su oldu. Şirket, Altman'ın geri dönmesi için prensipte anlaşmaya vardığını açıklamıştı ve şimdi anlaşma tamamlandı. ChatGPT geliştiricisi OpenAI tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Microsoft’un şirketin yönetim kurulana katılacağı da resmi olarak duyuruldu.



    OpenAI için mutlu son



    Sam Altman'ın OpenAI'ın CEO'su olarak inişli çıkışlı bir dönüş yapmasının ardından şirket, ChatGPT'nin birinci yıldönümünün arifesinde Microsoft'u artık yönetim kuruluna oy hakkı olmayan bir gözlemci olarak dahil edeceğini duyurdu. Firmanın en büyük yatırımcısının neden ilk etapta yönetim kurulunda yer almadığı sorusu halen belirsiz ancak bu hamle, Microsoft için yeni bir başlangıç olabilir.



    Alman ile birlikte Başkanlık görevine devam edecek olan kurucu ortak Greg Brockman katılırken, yaşanan dram boyunca çok kısa bir süre geçici CEO olarak görev yapan Mira Murati de CTO olarak görevine geri dönecek.



    Duyuruda ayrıca eski Salesforce CEO'su Bret Taylor (başkan), eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers ve aynı zamanda Quora'nın kurucu ortağı ve CEO'su olan Adam D'Angelo'dan oluşan yeni bir yönetim kurulu göreve getirildi. Kulislerde Altman'ın ayrılışında D'Angelo'nun çıkar çatışması gibi görünen durumunun etkili olduğu söyleniyordu zira OpenAI, Quora'nın Poe hizmetine potansiyel bir rakip geliştiriyordu. Altman, D'Angelo'nun "potansiyel çatışma konusunda her zaman çok net olduğunu ve gerekirse yönetim kurulundan ayrılmayı teklif etmek de dahil olmak üzere yapması gereken her şeyi yaptığını" sözlerine eklerken Quora'nin en büyük müşterilerinden olduğuna dikkat çekti.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT için evrensel “jailbreak” istemi bulundu!



    Bununla birlikte OpenAI kurucu ortağı ve baş araştırmacı Ilya Sutskever, Altman'ın görevden alınmasına öncülük ettiği iddia edilen eski bir yönetim kurulu üyesiydi. Sutskever daha sonra "yönetim kurulunun eylemlerine katıldığım için derinden pişmanlık duyduğunu" açıkça itiraf etmiş ve o zamandan beri Altman'ın CEO olarak geri dönmesi için desteğini dile getirmişti. Altman, "kendisine karşı hiçbir kötü niyet beslemiyorum" ifadelerini kullanırken ve "Ilya artık yönetim kurulunda görev almayacak olsa da, çalışma ilişkimizi sürdürmeyi umuyoruz ve OpenAI'deki çalışmalarına nasıl devam edebileceğini tartışıyoruz" dedi.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/11/29/23981848/sam-altman-back-open-ai-ceo-microsoft-board
    Kaynak:https://www.engadget.com/microsoft-joins-openai-board-as-sam-altman-returns-as-ceo-023844090.html







  • Microsoft muhtemelen baktı bunlar şirket yönetmenin y sinden anlamayan, var olan ve büyümesi olası görülen bir şirketi batıracak kadar bilinçsiz bir yönetim o yüzden katılayım da bari yapı zarar görmesin demiş olabilir ki en büyük yatırımcı olduğuna göre en büyük söz hakkı da kendisindedir.
  • Microsofta gecerlerse gecsinler deyip sirketi batiracak bir dunya lideri geldi aklima

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Microsoft muhtemelen baktı bunlar şirket yönetmenin y sinden anlamayan, var olan ve büyümesi olası görülen bir şirketi batıracak kadar bilinçsiz bir yönetim o yüzden katılayım da bari yapı zarar görmesin demiş olabilir ki en büyük yatırımcı olduğuna göre en büyük söz hakkı da kendisindedir.

  • Kar amacı gütmeyem kooperatif benzeri yapının susturulmasıyla, tamamen kar amacı güden şirkete dönüşüm tamamlanmıştır :)

    Bu gün Altman'ı savunanlar yarın etmedikleri küfür kalmazsa hiç şaşırmam :)

  • euludag kullanıcısına yanıt
    Doğru bir tespit. Katılıyorum.

  • Şirket batırma vesair gibi durumlar yok. Biraz araştırma yaparsanız zaten OpenAI kurucularının Microsoft çıkışlı insanlar ve dahada araştırdığınızda doğrudan Microsoft'un kurup fonladığı bir şirket olduğunu göreceksiniz. Verdiklerini geri alıyorlar. İşin altındaki olaya göre düşüncem ise, OpenAI sağlam bir çıkış yakaladı ancak MS ile bu çıkışı yapsa daha çok dikkat çeker ve doğrudan hedef olurlardı ancak bu şekilde tüm regülasyonu bu yapılara göre olan bir şirketle çıkış yaparak rekabet kurumlarından hedef gösterilmedi ve aksine farklı bir akım oluşturuldu. Şu an geldiğimiz noktada ise böyle bir figüre gerek kalmadı çünkü AI işini artık Amazon, Google ve Apple hepsi birçok noktada yapıyor hale geldiler.

  • Muazzam bir şey keşfettiler ve malı daha çok nasıl götürürüz derdinden birbirlerine girdiler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.