Şimdi Ara

Salı günü İzmir'e gitmeyi düşünüyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
6.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu sıcakta caddede sokakta bayılmayın da.

Gidin çeşmeye v.s ne işiniz var avm de falan.
  • İlla kipayı gezmek istiyorsanız çiğli'ye kadar gitmeyin, çok ters olur. Bana göre trenden Cumaovası'nda inin, ordan İzban'a binin zaten 2 ya da 3 durak sonra Sarnıç'ta iniceksiniz. Karşınızda hemen Gaziemir Kipa var ya da 4-5 durak sonra Esbaş'ta inin hemen karşınızda Optimum var. Tercih size kalmış. Sonrasında tekrar İzban'a binin ve 30 dk boyun gittikten sonra Karşıyaka durağında inin. Karşıyaka'yı gezin Daha sonra vapur ile Konak'a geçip, devam edin derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VooPoo -- 17 Haziran 2012; 19:57:36 >
  • Arkadaşlarla konuştuk yolu şöyle düzenledik.

Alsancak'ta gezme oradan yürüyecek Konak >> Konak'ta gezme >> Konak'taki vapura binip Karşıyaka>> Karşıyaka'da gezme >> Trene binme(bunu tam olarak nereden yapacağız yine Alsancak'tan mı?

Bornova'ya gidelim diyoruz ama onu nasıl yapacaz onu da bilmiyoruz tam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 17 Haziran 2012; 20:13:15 >
  • arkadaşım, seni şiddetle kınıyorum. Izmir gibi mükemmel bi şehre gidip alışveriş merkezine gitmek neyin kafası Allah aşkına? Üniversiteyi ankarada okuyorum burda bütün insanlar senin kafada, millet anca alışveriş merkezine gidiyor. Yapma bunu çık bi denizi izle martılara simit at, inciraltına gec bi kumru ye, bi vapura bin kendini 4duvara kapatma ya.
    Edit: dogma büyüme ızmirliyim ve kumru bir hayvan değil Izmir in en büyük nimetlerinden birşeydir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratttan35

arkadaşım, seni şiddetle kınıyorum. Izmir gibi mükemmel bi şehre gidip alışveriş merkezine gitmek neyin kafası Allah aşkına? Üniversiteyi ankarada okuyorum burda bütün insanlar senin kafada, millet anca alışveriş merkezine gidiyor. Yapma bunu çık bi denizi izle martılara simit at, inciraltına gec bi kumru ye, bi vapura bin kendini 4duvara kapatma ya.
    Edit: dogma büyüme ızmirliyim ve kumru bir hayvan değil Izmir in en büyük nimetlerinden birşeydir.

Biliyorum hocam kumrunun ne olduğunu o kadar vurmayın. Alışveriş de yapmamız gerekebilir burada hiç bir yer yok onun için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: natrium

quote:

Orijinalden alıntı: ratttan35

arkadaşım, seni şiddetle kınıyorum. Izmir gibi mükemmel bi şehre gidip alışveriş merkezine gitmek neyin kafası Allah aşkına? Üniversiteyi ankarada okuyorum burda bütün insanlar senin kafada, millet anca alışveriş merkezine gidiyor. Yapma bunu çık bi denizi izle martılara simit at, inciraltına gec bi kumru ye, bi vapura bin kendini 4duvara kapatma ya.

Biliyorum hocam kumrunun ne olduğunu o kadar vurmayın. Alışveriş de yapmamız gerekebilir burada hiç bir yer yok onun için.

onun için yine açık hava var rahat ol sen, forum bornova kasabası :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alsancak'ta trenden iniyoruz sonra Konak, vapurla Karşıyaka, Karşıyaka'dan Gaziemir/Esbaş, sonra oradan Alsancağa geri dönüş ve trene biniş.
    Fakat burada 2 sorum var.
    Karşıyaka'dan Optimum'a direk gidebiliyor muyuz?(Yoksa Karşıyaka'da İzban'a binip ondan sonra metroya mı bineceğiz? Hangi durakta İzban'dan inip metroya aktarma yapacağız?)
    Optimum'dan Alsancak'a nasıl geri döneceğiz?(Bu direk İzban'la oluyor mu?)
    Bir de Esbaş durağının karşısında değil mi Optimum?
  • quote:

Alsancak'ta trenden iniyoruz sonra Konak, vapurla Karşıyaka, Karşıyaka'dan Gaziemir/Esbaş, sonra oradan Alsancağa geri dönüş ve trene biniş.
    Fakat burada 2 sorum var.
    Karşıyaka'dan Optimum'a direk gidebiliyor muyuz?(Yoksa Karşıyaka'da İzban'a binip ondan sonra metroya mı bineceğiz? Hangi durakta İzban'dan inip metroya aktarma yapacağız?)
    Optimum'dan Alsancak'a nasıl geri döneceğiz?(Bu direk İzban'la oluyor mu?)
    Bir de Esbaş durağının karşısında değil mi Optimum?

Gaziemir / Esbaş'tan sonra geri dönmeyin Alsancak'a, zaman kaybı olur. Treniniz Cumaovası'ndan geçer. O yüzden Cumaovası'na devam edin ordan binin. Karşıyaka'dan bindikten sonra direk Esbaş'ta inin, hemen karşınızda Optimum olucak. Ayrıca İzban artık direk Alsancak'a gitmiyor. Alsancak için sadece Halkapınar - Alsancak arası tren çalışıyor. Yani Halkapınar'dan aktarma yapmanız gerekiyor.

Güzergah şu şekilde;

Nergiz > Karşıyaka > Alaybey > Naldöken > Turan > Bayraklı > Salhane > Halkapınar > Alsancak > Kemer > Şirinyer > Koşu > İnkılap > Semt Garajı > Esbaş (Optimum) > Gaziemir > Sarnıç (Kipa) > A.Menderes Havalimanı > Cumaovası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VooPoo -- 17 Haziran 2012; 21:21:56 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hekim

quote:

quote:

Şehirler arası trenle geliyorsan Karşıyaka'da inemezsin Gaziemir-Basmane-Alsancak istasyonlarında duruyor. Karşıyaka'ya gitmek için bu üçünden birinde inince İzban'a aktarma yapacaksın ve Aliağa yönüne giden trene bineceksin Karşıyaka durağında ineceksin orada inince yukarıya çıkınca istasyondan çarşı gelecek karşına o çarşıdan aşağı doğru yürüyünce de Vapur iskelesini göreceksin oradan Konak'a geçip Kemeraltı'nı gezebilirsin.

Tamam hocam o istasyonu biliyorum. İzban bildiğim kadarıyla trenden inince bedavaydı doğru mu? Böyle metro tarzı trenler geçiyordu.

Anahat treninden geliyorsan 1 defalık ücretsiz. Bölgesel trenle geliyorsanız öyle bir şey yok. Otobüsler vapur metro banliyö gibi bütün taşıma araçlarında kullanılan kenkkart almanız gerek.

Diğerleri için Kentkart alacağız onu biliyorum.

Çiğli Kipa'ya gitmezsek nasıl yapacağız? Optimum nerede onu bile bilmiyorum vallahi. Forum'da çok ters kalmaz mı metro Ege Üniversite'nin kampüsün ortasında indiriyor oradan çok yol gitmek gerekir.

25 senelik ızmirliyim izmiri benden iyi biliyorsun ne iş ?

• quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

quote:

quote:

quote:

quote:

Şehirler arası trenle geliyorsan Karşıyaka'da inemezsin Gaziemir-Basmane-Alsancak istasyonlarında duruyor. Karşıyaka'ya gitmek için bu üçünden birinde inince İzban'a aktarma yapacaksın ve Aliağa yönüne giden trene bineceksin Karşıyaka durağında ineceksin orada inince yukarıya çıkınca istasyondan çarşı gelecek karşına o çarşıdan aşağı doğru yürüyünce de Vapur iskelesini göreceksin oradan Konak'a geçip Kemeraltı'nı gezebilirsin.

Tamam hocam o istasyonu biliyorum. İzban bildiğim kadarıyla trenden inince bedavaydı doğru mu? Böyle metro tarzı trenler geçiyordu.

Anahat treninden geliyorsan 1 defalık ücretsiz. Bölgesel trenle geliyorsanız öyle bir şey yok. Otobüsler vapur metro banliyö gibi bütün taşıma araçlarında kullanılan kenkkart almanız gerek.

Çiğli Kipa'ya gitmezsek nasıl yapacağız? Optimum nerede onu bile bilmiyorum vallahi. Forum'da çok ters kalmaz mı metro Ege Üniversite'nin kampüsün ortasında indiriyor oradan çok yol gitmek gerekir.

Bağlantıyı kuramadım.

@Sabrina_ teşekkür ederim fakat bir şeyi anlamadım.

"Karşıyaka'dan bindikten sonra direk Esbaş'ta inin, hemen karşınızda Optimum olucak. Ayrıca İzban artık direk Alsancak'a gitmiyor. Alsancak için sadece Halkapınar - Alsancak arası tren çalışıyor. Yani Halkapınar'dan aktarma yapmanız gerekiyor." Burada ne dediniz tam anlamadım doğrusu.
    Var mı yok mu?
    Karşıyaka'dan binince Halkapınar'da inmek mi gerekiyor? Sonra başka bir İzban ile mi oluyor yolculuk?

Birde Cumaovası falan sakata gelmeyelim valla ben garantiye alırız Alsancak'tan bineriz diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

quote:

quote:

quote:

quote:

Bağlantıyı kuramadım.

@Sabrina_ teşekkür ederim fakat bir şeyi anlamadım.

"Karşıyaka'dan bindikten sonra direk Esbaş'ta inin, hemen karşınızda Optimum olucak. Ayrıca İzban artık direk Alsancak'a gitmiyor. Alsancak için sadece Halkapınar - Alsancak arası tren çalışıyor. Yani Halkapınar'dan aktarma yapmanız gerekiyor." Burada ne dediniz tam anlamadım doğrusu.
    Var mı yok mu?
    Karşıyaka'dan binince Halkapınar'da inmek mi gerekiyor? Sonra başka bir İzban ile mi oluyor yolculuk?

Birde Cumaovası falan sakata gelmeyelim valla ben garantiye alırız Alsancak'tan bineriz diye düşünüyorum.

Karşıyaka'dan bindiğinde direk Esbaş'a gidebilirsin. Ama Optimum'dan yani Esbaş durağından bindiğinde direk Alsancak'a gidemezsin. Halkapınar'da inip Alsancak'a giden trene binmelisin. Artık İzban Alsancak'a girmeden devam ediyor ve Alsancak - Halkapınar'a arası ayrı bir tren çalışıyor. Amaç İzban'ın 5dk oyalanmasını engellemek. İnternet üzerinden hangi trene biniyorsan **** - İzmir Tren Saatleri şeklinde Google'da arattır. Çıkar yerden İzmir'den kalkan trenin Cumaovası'na varış saatine bak. Cumaovası kaç ise o saatten 10dk önce Cumaovası'na git.

Örnek olarak;

İZMİR (BASMANE) - SÖKE - AYDIN - NAZİLLİ - DENİZLİ YÖNÜNE

Salı günü İzmir'e gitmeyi düşünüyoruz

Tren Basmane'den kalktığında ortalama 26dk düzlersek 25dk sonra Cumaovası'nda olur. Bu dk +- 1 ya da en fazla 2 dk oynar. Çünkü aynı ray üzerinden bir çok tren sefer yapıyor. İzban'da dahil. O yüzden 25dk olarak al. Ama içim rahat olsun dersen 10dk önce git.

• bornova sokağı the bomb has planed
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.